Zaza Pachulia

Kendini bulmaya başladığını bir kaç maçtır hepimiz hissediyorduk.. Pota altını çok iyi kullandı ve bence çoğumuzun beklentilerinin de üstünde bir oyun oynarak bitirdi maçı. Ama söylemeden edemeyeceğim.. Savunma yönünden bildiğimiz Zaza olmaktan uzak hala.

Takım içi dengelere ve şablona alışması için ligde daha yüksek süre alması lazım. Rotasyonda kullanılacak bir oyuncu değil, bu ritmini çok etkiliyor.
 
Hücum anlamında geldiği günden bu yana kendi zirvesini yaptı hele Andric'in biraz halem hatası biraz da kendi klasik hastalığından dolayı çok kısa sürede beşlemesinden dolayı, Furkan'ın da olmadığı bir günde en önemli skor gücümüz oldu.Özellikle maç sonunda guardlarımızın potaya uzakken ve nerdeyse ayak dibine verdiği yanlış paslar olmasa daha bir 4-6 ilave sayı atardı. Bence Songaila kendini gerçek anlamda toparlamazsa, Cevher saman alevi gibi parlayıp sönmeleri belli bir istikrara oturtamazsa Oktay Hoca rakibin uzunlarının ayak çabukluğu ve sizeına bağlı olarak aynı anda sahada Zaza-Andric veya Zaza-Furkan ikililerini deneyebilir.
 
Zaza başlatma Atlanta'ndan. Gidelim oraya çıkartma yapalım buy out etsinler seni. Sonra biraz sen biraz bizim yönetim fedakarlık yapsın ve anlaşıverelim. Sonuçta Nba'de brüt ücreti 4 milyon dolar fakat bizim brütte vergi oranı çok daha az. ABD'de yüzde 45e kadar gelebiliyor vergi ; diye biliyorum yamulmuyorsam. Napalım edelim tutalım. Belki bu sene Zaza - Furkan - Andric üçlüsü mükemmel denecek ölçüde değil ama seneye sistemin içine sene başında girmiş bir Zaza , her zaman skor tehtidi olan Andric ve göstereceği gelişim ile Furkan çok canlar yakar. Songaila'dan iyi bir 4 bulursak seneye elit bir uzun rotasyonumuz olur.
Bak Zaza'cım hayallerimi gör . Bırak her sene ilk turda tokatlanan Atlanta'yı filan. Seyircisi maça geç gelir , içeri top inmez filan bu adamlar sana hakettiğini veremez değer olarak. Kal burda , mutlu et bizi...
 
Furkan'ın olmadığı, Andric'in faul problemine girdiği maçta böyle oynaması ayrı güzel oldu. Daha da iyi olabileceğini biliyoruz.
Maçın ilk hücumunda topa atlaması süperdi, orada belli etti zaten bu maç farklı olacağını. :)
 
Oyunda ne kadar uzun süre kalırsa bir o kadar faydalı oluyor.
Oyunun önemli anlarında insiyatifi aldı,çok faydalı oynadı,iyi maç çıkardı.
 
Güçlü, savunması iyi ve hücumda ne yaptığını bilen bir pivot kolay bulunmuyor. Bitirişlerini çok beğendim. Fizikli ve hala atletik olduğu için fake atmaya bile gerek duymadan direk potaya gidebiliyor. Şu anda Avrupada bunları yapabilen Pekovic var
 
Avrupa'da devamlı kalabilse üstüne pivot tanımam.Keşke kalsa büyük bir adım atmış olurduk.
 
Dünkü iyi oyununun dışında fark açılmış,takım paniklemeye-taraftar da umudunu yitirmeye çok yakınken ortamı gererek hem taraftarın hem de takımın agresifleşmesini sağladı.Atlanta taraftarının neden en sevdiği oyuncu olduğunu da gösterdi.
 
Yolun açık olsun Pachulia.Prokom maçındaki performansın unutulmayacak EYVALLAH !

Bu arada Pachulia giderse bir B planımız mevcut demiş Hakan Üstünberk.
 
Çok küçük bir ihtimal olsa da umarım Atlanta Zaza'yı serbest bırakır. Böyle bir hakları olduğu konuşuluyordu Zaza bize geldiğinde, umarım onu kullanırlar.
 
o ihtimal de var tabi ama bildiğim kadarıyla zaza nba'de devam etmek istiyor. ayrıca hawks'ta da -eskisi kadar olmasa da- bir rol oyuncusu durumunda ve yerini doldurmadan bırakırlar mı bilemiyorum. pota altı rotasyonu zayıf bir takımdan bahsediyoruz.
 

Üst