Uzun suredir yazmiyordum.Fakat ust uste alinan maglubiyetler sonrasi acikcasi 1-2 cumle yazmak geldi icimden cunku ben de buradaki bircok uye gibi ozellikle ic sahadaki Fb maglubiyetinden beri takim ama ozellikle de Mitrovic konusunda doluluk icindeyim.Hapoel ve bugunku maglubiyetler bu dolulugumu tasirdi.Efes galibiyetininse tamamen Efes’in icinde bulundugu yikik durum,Erdem Can’in sacma sapan 5’lerle sahada yer almasi ve 3. ceyrekteki olaganustu sut yuzdemizle kazanildigini dusunuyorum.
Bastan soyleyeyim Mitrovic geldiginde cok sevinmistim ve kendisinden cok umutluydum.Ancak bugun geldigimiz noktada ilk gitmesi gereken kisinin kendisi oldugunu dusunuyorum.
Takimin kalitesini elbette tartisabiliriz.Ancak sezon basindan beri neredeyse butun forumun hemfikir oldugu 2-3 konudan biri sahip oldugumuz yerli kadrosunun ligin en iyisi olduguydu.Ancak kocumuz Mitrovic bu oyuncularin hic birinden yuzde yuz verim alamadi.Bu bence oyuncularin durumuyla aciklanacak bir konu degil.Verim alamamasini gectim adam belki de Furkan Aldemir’den beri en iyi yerli pivotumuz olan Samet Geyikle problem yasiyor ve cocuga hak ettigi sureyi bile vermiyor.Ismet gibi bir sutore cizilmis bir tane bile set yok.Takimda 5 tane 1-2 oynayabilecek oyuncu varken Mitrovic Bugrahan’i olabilecek en kotu rolde kullaniyor.Daha dogrusu Bugrahan’in dakikalarini ve yaninda oynayacak oyunculari ayarlayamiyor.Sadik’ta inanilmaz bir dusus var.Goksenin’i seven biri olarak Goksenin konusuna girmek istemiyorum.
Bence takimin en zayif halkasi Halilovic.Yani Halilovic’i mac basina 20 dakika ve ustu ortalamayla oynatirken Samet’i bu kadar harcamak neden ? Neden Halilovic diyorum ? Cunku Halilovic disindaki 5 yabanci oyuncunun daha dogru bir kocla performansini arttiracagini dusunuyorum.Yani bakiyorum Radebaugh’u ana skorer gibi kullanmaya falan calisiyor.Yahu hic mi bilmiyorsun bu adamin ozelliklerini ? Radebaugh iyi bir savunmaci ve iyi bir nisancidir.Ama sen oyle bir kullaniyorsun ki adamin da ritme girmesine musaade etmiyorsun.Mesela merak ettigim konu Walden’a ne oldu bugun ? Yani Allah korusun umarim ciddi bir durumu yoktur ama sakatlandigina ikna olmadim ben.Cunku bu Mitrovic her mac en az bir oyuncuyla problem yasiyor ve oyuncuyu biz bir daha goremiyoruz.50 saniyede kenara gelen Walden butun mac oynamadi fakat ben bunun sakatlik olduguna ikna degilim.
Tabi ki kadronun yapisal problemlerini izledikce goruyoruz.Fakat bu kadronun tavani da bu degil yani.Cok daha iyisini yapabilir.Yani Radebaugh yerine daha saf bir skorer alinmaliydi diyeni anlarim veya Walden yerine daha saf bir oyun kurucu alinmaliydi gibi elestiriler herkesin kendine gore dogrusudur.Fakat bu oyuncularin kullanim sekli de bu olmamali ya.Yani mac icinde o kadar sacma rotasyonlar goruyoruz ki ben artik takimi Mitrovic degil de sanki Fm oynayan 13 yasindaki bir cocuk yonetiyor saniyorum.Mesela Hapoel macinda iyi ritim yakalamis ve gayet iyi oynayan oyunculari surekli teker teker kenara alip takimin butun ahengini bozdu.Hani sey der gibiydi.”Ya X sen iyi oynuyorsun da hadi bir de Y girsin onu goreyim.”
Ben de isterdim yabanci tercihlerimizden en az ikisi daha yuksek potansiyelli oyuncular olsun.Bu yanlis anlasilmasin.Ama elimizdeki kadroda bu kadar goz kanatacak cinsten basketbol oynamaz ya.Oynamaz yani.Yani bu sacma rotasyonlar,birlikte oynayan oyuncularin uyumsuzlugu,Yeboah disinda bir tane oyuncunun bile ustune koyarak gidememesi acikcasi bana takimdaki sorunun Mitrovic oldugunu dusunduruyor.Bakin Yeboah disinda gercekten ustune koyan tek bir oyuncu olmadi.Diger 5 yabanci ve 5 Turk oyuncunun bu kadar yetersiz ve umutsuz vaka oldugunu dusunmuyorum ben.
Turgay Zeytingoz ve subenin diger durumu tabi ki daha da tartisilmasi gereken durum fakat oradaki olayin ic yuzunu bilmedigim icin o konulara girmeyecegim.Saha icinde gorduklerim bunlar benim.Kisacasi ben “MITROVIC OUT” diyorum.Ha gidip Ahmet Caki falan getirirler orasini da ben bilemem.Umarim ne aksiyon alinacaksa bir an once alinir.Biraz uzun yazdim ama okuyanlara simdiden tesekkurler,herkese iyi aksamlar.