Zvezdan Mitrović

ben ömrümde oyuncularla iletişimi bu kadar berbat bir koç gormedim. her hafta birisiyle arası bozuluyor. olmaz koç, yeni jenerasyon buna uygun değil. yeni jenerasyon sandığın gibi fırça atınca ateşlenmiyor aksine dönüp sana küfür ediyor söylediğin lafı ağzına tıkıyor. sen arani bozduğunla, oyuncunun keyfini kaçırdığınla kalıyorsun.

Efes maçından sonra çok umitliydim. harbiden koç toparlıyor işler yoluna giriyor saniyordum. hapoel maçının son 5 dakikasına kadar da bu hislerim doğru gibiydi ama öyle değilmiş. yazık oldu. daha iyi bir birliktelik olabilirdi, olmadı. sezon daha fazla boka batmadan koç ile yollar ayrılmalı. geçmiş olsun.
 
Bugün futbol maçımız olduğundan en geç yarın yolları ayırdık açıklaması gelmelidir.Dünyada bunun eşi benzeri yoktur.1 oyuncuyla aran kötüdür haklı olabilirsin.2 oyuncuyla aran kötüdür gene haklı olabilirsin.Ama sen bütün oyuncularla kötü olamazsın.Bütün oyuncuları kışkırtamazsın.Bir sonraki maçında o oyuncun seni ciddiye almaz.Ciddiye almaları anormal olur aksine.

Sen maç içinde oyuncularına kızabilirsin,sitem edebilirsin fakat oyuncun onu babacan bir tavırla,insani bir tavırla yaptığını bilir ve takılmaz.Bu adam bildiğin küçük düşürürcesine yapıyor bunu.Bu şekilde gitmez artık.

Bu adamın yapmadığı tek şey kaldı.Yani çıkıpta Erden Timur veya Dursun Özbek hakkında bir şeyler mi söylemesi lazım yolların ayrılması için ? Bir tek bu kaldı.
 
Önümüzde 3 maçlık nispeten kolay bir fikstür var. Evimizde Bursa ile oynadıktan sonra deplasmanda Onvo ile oynayacağız. Sonra yine Bodrum ile evimizde oynayacağız.

Bu 3 maçlık fikstürde Mitrovic varken 3 galibiyet alırız diyemiyorum. Bu yüzden bir an önce oyuncular ile iletişimi iyi bir koç bulmak lazım. Yeni koçla yeni bir enerji ile 3 maçta 3 galibiyet alabiliriz.
 
Önümüzde 3 maçlık nispeten kolay bir fikstür var. Evimizde Bursa ile oynadıktan sonra deplasmanda Onvo ile oynayacağız. Sonra yine Bodrum ile evimizde oynayacağız.

Bu 3 maçlık fikstürde Mitrovic varken 3 galibiyet alırız diyemiyorum. Bu yüzden bir an önce oyuncular ile iletişimi iyi bir koç bulmak lazım. Yeni koçla yeni bir enerji ile 3 maçta 3 galibiyet alabiliriz.
GS ve kolay fikstür terimlerini aynı cümle içinde geçirebilmek enteresan olmuş. Bu takımın herhangi bir maçı kazanabileceğine dair hala umutları olanlar var ise arkadaşların isimlerinin başına Polyanna ekini getirmek gibi bir teklifim var...
 
Bursa hiç kolay bir takım değil. Büyükçekmece 'nin kimyası ilk 5 'i iyi, yerlileri yok bu yüzden maçın sonunu getiremiyorlar. Bodrum'un bazı yabancıları oldukça istikrarsız kötü açıkçası ama birşeyler yapmaya çalışıyorlar.
Denizli Samsun zayıf ki onlarda yabancı değişimine başladı.
 
Bugun de mi kovulmamis :) Biz Samet`e o parayi niye verdik ? 2 dakika oynasin diye mi ben 2 dakika icin iyi bir pivot taniyorum. Mahir ?

Madem saving yapalim diye Yeboah ve Halilovic`i aldik neden Samet`i aldik savingi Samet`i almayarak yapip duzgun pivot alsaydiniz.

Takimin eksigi Dee Bost mu yoksa baska tarzda bir guard mi ?

GM`den de Coach`tan da bir sey olmaz bugunden sonra ikisi gidene kadar sadece mac sonuclarina bakacagim. Maclara da gelmem TV`de de izlemem.

Zaten coach soyluyor takim bizim yuzumuzden oynuyamiyor deplasman ic saha farketmez bizim hatamiz..
 
Anadolu Efes deplasmanında 20 sayılık farkla alınan galibiyet uluslararası arenada bir sezon boyunca üstüne yatabilme konforu getirecek düzeyde satılabilir, buna şüphe yok. Bununla birlikte kendisi Galatasaray taraftarının sosyolojisine keza oyunculara psikoloji düzlemindeki etkisine hayli kafa yoruyor. Yaklaşık olarak aynı yollardan geçtiği Lyubov Shmatko bugün klişe bağlamda da derin anlamda da Galatasaraylı oldu. Kendisine dairse Türk tribün tarihinde karşılığı derin olan PAOK'la iç sahada oynanan maç mağlubiyet, Shmatko'nun etinden sütünden faydalandığı iç saha derbisi mağlubiyet, Avrupa'nın finansal anlamda spor başkenti İstanbul'ken kültürel anlamda spor başkenti olan Belgrad'da oynanan maç mağlubiyet, Galatasaraylıların uzun yıllar boyunca derin bağ kurduğu salonda oynanan deplasman maçı mağlubiyet. Yerli rotasyonumuz da takriben 10 sezon öncenin Ümit Milli takımı.

Nasıl olacak bu işler beyefendi, kimlik ve aidiyet kavramlarının fazlaca dışına düşmüyor musunuz sizce de?
 
Son düzenleme:
Bursaspor maçına büyük olasılıkla yeni koçla çıkarız düşüncesindeyim. Yarından sonra hala sabır gösterilebiliyorsa bu adama diyecek birşey yok.
 
Uzun suredir yazmiyordum.Fakat ust uste alinan maglubiyetler sonrasi acikcasi 1-2 cumle yazmak geldi icimden cunku ben de buradaki bircok uye gibi ozellikle ic sahadaki Fb maglubiyetinden beri takim ama ozellikle de Mitrovic konusunda doluluk icindeyim.Hapoel ve bugunku maglubiyetler bu dolulugumu tasirdi.Efes galibiyetininse tamamen Efes’in icinde bulundugu yikik durum,Erdem Can’in sacma sapan 5’lerle sahada yer almasi ve 3. ceyrekteki olaganustu sut yuzdemizle kazanildigini dusunuyorum.

Bastan soyleyeyim Mitrovic geldiginde cok sevinmistim ve kendisinden cok umutluydum.Ancak bugun geldigimiz noktada ilk gitmesi gereken kisinin kendisi oldugunu dusunuyorum.

Takimin kalitesini elbette tartisabiliriz.Ancak sezon basindan beri neredeyse butun forumun hemfikir oldugu 2-3 konudan biri sahip oldugumuz yerli kadrosunun ligin en iyisi olduguydu.Ancak kocumuz Mitrovic bu oyuncularin hic birinden yuzde yuz verim alamadi.Bu bence oyuncularin durumuyla aciklanacak bir konu degil.Verim alamamasini gectim adam belki de Furkan Aldemir’den beri en iyi yerli pivotumuz olan Samet Geyikle problem yasiyor ve cocuga hak ettigi sureyi bile vermiyor.Ismet gibi bir sutore cizilmis bir tane bile set yok.Takimda 5 tane 1-2 oynayabilecek oyuncu varken Mitrovic Bugrahan’i olabilecek en kotu rolde kullaniyor.Daha dogrusu Bugrahan’in dakikalarini ve yaninda oynayacak oyunculari ayarlayamiyor.Sadik’ta inanilmaz bir dusus var.Goksenin’i seven biri olarak Goksenin konusuna girmek istemiyorum.

Bence takimin en zayif halkasi Halilovic.Yani Halilovic’i mac basina 20 dakika ve ustu ortalamayla oynatirken Samet’i bu kadar harcamak neden ? Neden Halilovic diyorum ? Cunku Halilovic disindaki 5 yabanci oyuncunun daha dogru bir kocla performansini arttiracagini dusunuyorum.Yani bakiyorum Radebaugh’u ana skorer gibi kullanmaya falan calisiyor.Yahu hic mi bilmiyorsun bu adamin ozelliklerini ? Radebaugh iyi bir savunmaci ve iyi bir nisancidir.Ama sen oyle bir kullaniyorsun ki adamin da ritme girmesine musaade etmiyorsun.Mesela merak ettigim konu Walden’a ne oldu bugun ? Yani Allah korusun umarim ciddi bir durumu yoktur ama sakatlandigina ikna olmadim ben.Cunku bu Mitrovic her mac en az bir oyuncuyla problem yasiyor ve oyuncuyu biz bir daha goremiyoruz.50 saniyede kenara gelen Walden butun mac oynamadi fakat ben bunun sakatlik olduguna ikna degilim.

Tabi ki kadronun yapisal problemlerini izledikce goruyoruz.Fakat bu kadronun tavani da bu degil yani.Cok daha iyisini yapabilir.Yani Radebaugh yerine daha saf bir skorer alinmaliydi diyeni anlarim veya Walden yerine daha saf bir oyun kurucu alinmaliydi gibi elestiriler herkesin kendine gore dogrusudur.Fakat bu oyuncularin kullanim sekli de bu olmamali ya.Yani mac icinde o kadar sacma rotasyonlar goruyoruz ki ben artik takimi Mitrovic degil de sanki Fm oynayan 13 yasindaki bir cocuk yonetiyor saniyorum.Mesela Hapoel macinda iyi ritim yakalamis ve gayet iyi oynayan oyunculari surekli teker teker kenara alip takimin butun ahengini bozdu.Hani sey der gibiydi.”Ya X sen iyi oynuyorsun da hadi bir de Y girsin onu goreyim.”

Ben de isterdim yabanci tercihlerimizden en az ikisi daha yuksek potansiyelli oyuncular olsun.Bu yanlis anlasilmasin.Ama elimizdeki kadroda bu kadar goz kanatacak cinsten basketbol oynamaz ya.Oynamaz yani.Yani bu sacma rotasyonlar,birlikte oynayan oyuncularin uyumsuzlugu,Yeboah disinda bir tane oyuncunun bile ustune koyarak gidememesi acikcasi bana takimdaki sorunun Mitrovic oldugunu dusunduruyor.Bakin Yeboah disinda gercekten ustune koyan tek bir oyuncu olmadi.Diger 5 yabanci ve 5 Turk oyuncunun bu kadar yetersiz ve umutsuz vaka oldugunu dusunmuyorum ben.

Turgay Zeytingoz ve subenin diger durumu tabi ki daha da tartisilmasi gereken durum fakat oradaki olayin ic yuzunu bilmedigim icin o konulara girmeyecegim.Saha icinde gorduklerim bunlar benim.Kisacasi ben “MITROVIC OUT” diyorum.Ha gidip Ahmet Caki falan getirirler orasini da ben bilemem.Umarim ne aksiyon alinacaksa bir an once alinir.Biraz uzun yazdim ama okuyanlara simdiden tesekkurler,herkese iyi aksamlar.

Sunu yazdiktan sonra ciktigimiz 3 lig macini da kaybettik.Hepsinde de rezalet basketbol oynadik.Yukarida yazdiklarimin hepsinin arkasindayim bu arada.Bugun Bursaspor’un 10 kisilik rotasyonundan bizim takima alacagimiz tek oyuncu Halilovic yerine Hamilton olur herhalde ki bu Hamilton dedigimiz adam 3-4 senedir burnumuzun dibinde.Gecen sezon da Denizli’de ortalama bir sezon gecirdi.

Su saate kadar Mitrovic’in kovuldugu haberleri dusmeye baslamaliydi.Eger boyle bir dusunce yoksa durum sandigimizdan da daha korkunc demektir.Oynattigi rezil otesi basketbol,ozellikle yerli oyuncularla mac icinde kavgaya hatta kufurlesmeye varan iletisim problemleri,kadrodaki bence en degerli 2 yerli oyuncudan birini takimin tamamen disina itmesi,daha sezonun basinda kagit ustunde kazanmamiz gereken maclari bile kaybetmemiz..Yani daha ne sayilabilir ki ?

Kovun su adami.Yani basketbol subemizden su an tek beklentim bu.Bu kadro harika potansiyelli bir kadro degil fakat bu Mitrovic’in oynatamadigi hatta rezil ettigi kadar kepaze olacak bir kadro da degil.
 
Maçın özetini az önce izledim. İsmet, Goksenin, Jarell, Sadık ve Halilovic ile başlamışız. Allah aşkına bu nasıl bir başlangıçtır? Hani hazırlık maçı olur deneme yapıyor diye yorumlarım veya çok eksiksindir anlaşılır bu tercih ama Walden, Bost, Buğrahan ve Radebaugh kenardayken bunu yapıyorsun. Aklıma tek bir şey geliyor oda nasıl olsa karışan eden yok istediğim gibi kurcalıyorum kafasındasın. Şubenin durumu ciddi anlamda sıkıntıda ne yazık ki. Üzülüyorum halimize Onvo galibiyetine mi sevinelim yani?
 

Üst