2026-2027 EuroLeague

Bunu yaparken bir çok haktan vazgeçmelerini ve franchise anlaşmalarını direkt NBA ile yapmalarını istiyorlar. Atıyorum 150 verdiler ama yarın NBA Europe katılımı için 100 milyon isteyebilecekler. Bir çok konuda NBA direkt NBA yönetimi şekli bütün kararları kendisi vermek istiyor. Bütün kulüpler bu artık sömürü demişler ve komple reddedilmiş.

NBA yönetimi büyük konuşuyor öyle geliyoruz, böyle gidiyoruz diye ama tek ciddi takımı bile ikna edemediler artık ne istiyorlarsa bilmiyorum.
Oha! Onu kim kabul eder? Kulüp başına 150 milyon vereceksin. Sonra seneye lige katılmak istiyorsan 10 yıllık yeni lisansa 500 milyon isteyecekler belki de. Ben de olsam kabul etmem. Bir de hiç bir söz hakkı da olmayacak. Yok deve!

NBA demiş ki; Hissedar kulüp sayısı aynen kalacak, hisse yapısı asla değişmeyecek, takım sayısı artmayacak. Yani 20 takım ile devam edilecek. Aksi halde 2 milyar Euro teklif geçerli olmayacakmış.

Peki bu durumda NBA-Europe projesi iptal mi olacak? Gerçi hissedar kulüplerin 10 u direk reddetmiş teklifi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Doncic'in lideri olduğu Roma bile NBA ile değil Euroleague ile görüşüyor. NBA ne sundu acaba bu kadar uzak her takım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Onların transferler de biraz saçmaladı yine.
Fener için yazınki fikirlerim buydu. Bu kadar bütçeye sahip olup enteresan oyunculara yöneliyorlar her sezon. Basit şeyleri zor yoldan tercih ediyorlar.
Pana ise çok önemli 3-4 eksiğine rağmen feneri peçete gibi buruşturup attı. Obradovic tercihi yerinde bir hamleydi. Şu alternatifli kadro ile alacakları mağlubiyet sayısının bir elin parmaklarını geçeceğine ihtimal vermiyorum.

Milano da rezil Maccabi'ye bile kaybediyor. Bu kadar paraya sahip olup beli asla doğrulmayan mide bulandıran takımlardan. Ne halt ettikleri belli değil yıllardır.
Asvel averaj takımı olmayacağım diyor. Valencia da sezonun diğer sürprizlerinden. Güçlü oyunun her zaman kat edeceği yol vardır. Oyuncular gelse de gitse de...

Fenerbahçe yeni Ekpe Udoh'unu bulmak zorunda. Belki yine F4 yapar ama o uzun olmadan şampiyonluk imkansız.

Baskoni da howard yine kadroda yok

Günümüzde çok bir şey bilmeyen twitter ergenleri basketbol uleması gibi takılıyor. insanlar genelde sonuçlara göre yorum yapıyor. Obradovic'in dönemi bitti z kuşağının üzerinde bir etki yaratmıyor Pana ile başarılı olamaz gibi söylemler vardı. Bense Zeljko Pana birlikteliğinin başarısız olma ihtimali olmadığını düşünüyordum. Zira kurdukları kadro da benim için bu sezonun en güçlü favorilerinden..

Zira ilk dört maçlarında da geleni gideni hatta en son da feneri tokatladılar.
Zeljko baba saygılar, ben hala sana inanıyorum. Hala senin Avrupa basketbolunun en büyük koçu olduğunu düşünüyorum.

Euroleague'in en güzel özelliği kötü organizasyonu direkt cezalandırması. Öyle yok içerde iyiyim de dışarda nefesim yetmiyor, oyuncu kalitesiyle alırız işleri. Dün guardsız Fener 3. guardıyla oynayan Pana''ya ezildi, bugün kötü koçta ısrar eden yılların iç saha fatihi Baskonia Beşiktaş'a kaybetti. Efes kafayı kaldıramıyor, Barca her seferinde rezil oluyor. İsmi filan geçtim 2 sezon öncesindeki başarının bile çok bir anlamı yok. Tek sıkıntı finallerin tek maç üzerinden oynanması. Onu da değiştirebilseler oyun adaletinin temsili bir organizasyon olabilirler.

Kötü dediğin organizasyonlardan biri son 11 F4 ün 8 tanesinde vardı. Bunu yapabilen başka bir kulüp yok. Baskonia dediğin kulüp ise en düşük bütçelerden biri ile bir kere F4 yapıp 5 kere play-off oynadı. Efes desen 3 f4 ü ve 2 kupası bir de fırtına gibi gittiği ama iptal edilen covid sezonu var.

Bu işi kıvraramayan iki bilemedin 3 kulüp var. Barcelena, Milano ve Maccabi. Harcadıkları paraya göre başarıları gerçekten çok kısıtlı. Hele Milano sadece bir kez F4 yapabilmiş ki rexalet. Maccabi de son 10 yılda kötü organize edildi. Ancak Fb ve Baskonia için kötü organizasyon diyen adamı Allah çarpar önce. :D

Kerem Övet ve Can Bedel son programda NBA-Europe için çok ümitsiz konuştular. Galatasaray'dan başka adı geçen tek kulüp yok. Seneye de ligin başlaması planlanıyor. Öte yandan NBA, EL'ye teklif veriyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu minvalinde konuştular. Hatta yönetimde NBA den bizden başka kimler olacak sorusuna ikna edecek bir cevap gelene kadar organizasyona girmemek gibi bir durum oluşmuş...

Şimdi bunu üzerine Dursun Özbek'in bu açıklaması ilginç oldu.

Kötü dediğin organizasyonlardan biri son 11 F4 ün 8 tanesinde vardı. Bunu yapabilen başka bir kulüp yok. Baskonia dediğin kulüp ise en düşük bütçelerden biri ile bir kere F4 yapıp 5 kere play-off oynadı. Efes desen 3 f4 ü ve 2 kupası bir de fırtına gibi gittiği ama iptal edilen covid sezonu var.

Bu işi kıvraramayan iki bilemedin 3 kulüp var. Barcelena, Milano ve Maccabi. Harcadıkları paraya göre başarıları gerçekten çok kısıtlı. Hele Milano sadece bir kez F4 yapabilmiş ki rexalet. Maccabi de son 10 yılda kötü organize edildi. Ancak Fb ve Baskonia için kötü organizasyon diyen adamı Allah çarpar önce. :D

Kötü organizasyon dediğin sezondan sezona da olabilir. O yüzden 2 sene öncesinin başarısının bile bir hükmü yok dedik ya. Fenerbahçe bile isteye eski tip guard almayarak kendi işini zora sokuyor. Geçen sene daha üstün kadroyla bile son toplara en çok maç götüren takımdı heralde, o kadar yüksek galibiyet yüzdesine komik seviye bir averajı vardı. Baskonia'nın hoca tercihini hiç beğenmiyorum, Efes İsmail Şenol saçmalığından beri gemiyi düzleme derdinde. Obra-Ergin Ataman arası Pana da gene çok para harcayan ama hem kadro, hem koçta felaket tercihler yapan bir takımdı.

Euroleague'de kötü iş yapmak için Galatasaray olmaya gerek yok, diğer takımlara bakınca kadroda bariz açık veya seviye altı koç bile takımı yerel liglerden çok daha aşağı çekebiliyor. Fener-Beşiktaş misal tercihen zaafiyetli kadro yapanlar. Fenerbahçe o savunma kalitesine sayı atamıyor, Beşiktaş o sayı potansiyeline çember savunamıyor. Maccabi-Baskonia-Milano da vasat koçta ısrar edenler. Yapabileceklerinin bile altında kalıyorlar. Bu imkanlarla bunların birini yapamamak bence Euroleague seviyesi organizasyon yapılmadığının ispatı. Burda koçun kadroyu ya da kadronun koçu yükseltebilecek çok bir şansı olmuyor. Her şeyin imkan dahilinde tastamam olması gerek. Elindeki bütçe Pana da olsa Zalgiris de olsa. Tek sıkıntı finallerin tek maç üstünden oynanması. Onu da halletseler sakatlık gibi oyun dışı işleri geride bırakıyorum, her sene en doğru organizasyon bu turnuvayı galip bitirir.

Öyle ya da böyle , ilk 4 maçtan 2 galibiyet ile ayrıldı Beşiktaş. Şimdiye kadar çok büyük iş.
Bizim ise hala saçma sapan organizasyonlarda sürünüp, adını az duyduğumuz rakiplerle boğuşmamız ise utanç verici.

Olsun. Yine de son 11 f4 ün 8 inde yer alan bir organizasyona kötü demek çok iddialı bir cümle. Fenerbahçe'nin sorunu bence eski nesil Guard dan ziyade Ekpe Udoh, Mathias Lessort veya Walter Tavares tarzı bir uzununun olmaması. Pora altında elinde terlikle dolaşacak kalıplı ve mümkünse ayakları hızlı bir uzun. Var mı öyle bir uzun bilmiyorum ama illaki vardır bir yerlerde.

Beşiktaş'ın problemi savunması zaten. Atarak kaç galibiyet alacaklar ben de çok merak ediyorum. Efes ise bence koçtan kaybediyor. Efesin bu kadrosunun koçu da Ergin Ataman değil kanımca. Daha çok Obra kadrosu bu. Hatta pana kadrosu da hiç Obra kadrosu değil. O sakatlar iyileştiğinde bu kadroyu Obra nasıl yönetecek çok merak ediyorum. Partizan'da yönetememişti misal.

Geri