2026-2027 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Bir sene de şampiyon olmayalım sorun değil. Her sene şampiyon olamayız.
Her sene şampiyon olmak zaten mümkün değil fakat doğruları yapıp kadromuza gereken dönüşümü yaparsak sonucunda şampiyon olmasak da olur fakat kötü yönetiliyoruz. Kötü yönetildiğimiz için yenilgiyi baştan kabul etme kısmını kabul etmiyorum kendi adıma.

Ekonomisi en iyi olan kulüp sensin, kontenjan açısından rakiplerinden iyisin, limit konusunda rakiplerinden çok daha rahatsın fakat limiti olmayan FB çok daha iyi transferler yapıyor, daha çok para harcıyor ve onlar bunu senden çok daha zor durumdayken yapıyor. Şampiyon olup olmamak bir sonuç tabi ki her sene olamazsın fakat Aziz Yıldırım geldiğinden beri yine eskisi gibi yönetimsel anlamda ezilmeye başladın. Bu zaafiyet gelecek kötü.

Şampiyon olmak şu maaş yüküyle şart arkadaşlar. Şampiyonlar Ligi olmadan bu paralar dönmez ki var olmasına rağmen nakit sıkıntısını sürekli yaşayan bir kulübüz. Vergi dahil maaş bütçesi 150 milyon avro belki de biraz daha fazla. Şampiyonlar Ligi olmazsa tribünler boş kalır, ürün satışı düşer, sponsorlar bile çekilir. Manchester United gibi Adidasla 1 milyar dolarlık, G.M. ile 600 milyon dolarlık anlaşmalarımız ya da dünya çapında forma satışımız yok ya da yerel yayınlardan zaten 250 - 300 milyon poundu cebimize koymuyoruz.

Her sene şampiyon olmak zaten mümkün değil fakat doğruları yapıp kadromuza gereken dönüşümü yaparsak sonucunda şampiyon olmasak da olur fakat kötü yönetiliyoruz. Kötü yönetildiğimiz için yenilgiyi baştan kabul etme kısmını kabul etmiyorum kendi adıma.

Ekonomisi en iyi olan kulüp sensin, kontenjan açısından rakiplerinden iyisin, limit konusunda rakiplerinden çok daha rahatsın fakat limiti olmayan FB çok daha iyi transferler yapıyor, daha çok para harcıyor ve onlar bunu senden çok daha zor durumdayken yapıyor. Şampiyon olup olmamak bir sonuç tabi ki her sene olamazsın fakat Aziz Yıldırım geldiğinden beri yine eskisi gibi yönetimsel anlamda ezilmeye başladın. Bu zaafiyet gelecek kötü.
Galatasaray'ın ekonomisi hiç onlardan daha iyi olmadı. En zengin Türk iş insanları listesinin başlarında hep Fenerliler var ve mutlaka kulüplerine inanılmaz şekilde yardım ediyorlar. Bizim iyi dediğimiz ürettiğimiz ekonomi kadar parayı sadece bunlardan alıyorlar nerdeyse. Buna rağmen biz çok başarılı bir kulübüz.

Limit falan da hikaye anlamış olmanız lazım artık. Bunların hiçbir kurala uyduğu yok. Şampiyon olalım diye her türlü hile hurdayı yapıyorlar.

Kadronun yenilenmesi geçen sene başlamalı , bu senede hemen hemen bitirilmeliydi. Torreira Lemina ikilisi herkesin gördüğü üzere düşüşte. Seneye daha da geriye gidecekler. Maç seçmelerini, sakatlık numaralarını ilave bile etmeye gerek yok. Futboldan emekli olmuş İlkay ve Kaan hala kadroda. Nhaga bir yerlere gidip pişmeli. Transfer edilen çocuk ise büyük ihtimal 10 maç bile oynamadan devre arasında kulübüne geri gönderilir. Yani orta sahamızın durumu bu. Sara nerede denebilir. Sara' yı satmaya çalışıyorlar. Belki de tek şansımız satışı olur. Bir umut iyi bir 8 alabiliriz. Hücum hattını şu andaki görüntüsü ile geçiyorum. İcardi, Lang, Kutucu gitti, yerlerine alınan kimse yok. İkisi de sağ bek olmayan 2 yabancı sağ bekimiz var. Yedek stoperimiz yok demek isterdim ama durum daha da vahim.Çünkü Abdülkerim'in artık sezonu omuzlaması mümkün değil. Kalede de Günay problemi var. Taraftarla arası açıldı ve bu olduğunda o kaleciden artık hayır gelmez. Hoca Günay inadından vaz geçmiyor. Uzun lafın kısası fotonun bütününe baktığımızda yarım yamalak bir takım kadrosu, henüz ataması yapılmamış sportif AŞ, başkanla transferden sorumlu olduğu iddia edilen Kavukçu arasındaki kayıkçı kavgası vb vb. Duraklama dönemi bile iyimser tahmin olur.Gerileme dönemine girmiş gibiyiz.

Geri