2026-2027 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

27. şampiyonluk gelicek inanın bende bu sene planlamadan memnun değilim çok erteledik transfer işini ama bu halimizle bile rakiplerin çok önündeyiz CL ve lig temposunu yürütebildiğimiz sürece şampiyonluk yine bizde

Jhon Lucumi 20 milyon avro bonservis ve 2 milyon avro bonuslarla Juve'ye transfer olmuş. Yıllık 2,5 milyon avro alacak deniyor. Net mi brüt mü bilmiyorum ama şu sözleşme çok iyi bir sözleşme. Lakin biz Rusya'dan başka yerde oynanamış birine bile maaşının 3 katını teklif ediyoruz ki bugün için Avrupa'ya çıkışı için tek şansı biziz.

Jhon Lucumi 20 milyon avro bonservis ve 2 milyon avro bonuslarla Juve'ye transfer olmuş. Yıllık 2,5 milyon avro alacak deniyor. Net mi brüt mü bilmiyorum ama şu sözleşme çok iyi bir sözleşme. Lakin biz Rusya'dan başka yerde oynanamış birine bile maaşının 3 katını teklif ediyoruz ki bugün için Avrupa'ya çıkışı için tek şansı biziz.
Bize gelseydi 2,5 milyonun baya üstünde bir para vermek zorunda kalacaktık. Ne yazık ki ligimizde artık oyuncuları getirmek için yüksek ücret vermen gerekiyor.

Rusyadan topçu çıkmaz. Batrakov kazık olacak.

Rusyadan topçu çıkmaz. Batrakov kazık olacak.
Hemde çok büyük kazık.
Ne Avrupa'ya satabilirsin ne de Arap Yarımadasına.
Kendi liglerinden de o parayı kimse vermez.
Futbol aklı olmazsa olacağı malesef hep bu olacak.

Bize gelseydi 2,5 milyonun baya üstünde bir para vermek zorunda kalacaktık. Ne yazık ki ligimizde artık oyuncuları getirmek için yüksek ücret vermen gerekiyor.
Gerçekten öyle mi yoksa biz herkesi parayla mı ikna etme peşine düşüyoruz?

Batrokov transferi bana Bratu transferini hatırlatıyor. 1 milyon avroya kapanacak transfer nasıl olduysa 3,2 milyon avroya mal olmuştu. Romanya'da dava açılmıştı Popescu ve Becali'ye vergi kaçırma iddiasıyla ve kaybetmişlerdi zaten. Orada 2 milyon avronun 1 milyonu Romanya'da 1 milyon avrosuysa Türkiye'de dağıtıldığını söylemişlerdi.

Kabus gibi bir transfer dönemi. Takımın ilk 11 için net 2 eksiği vardı; orta saha ve 10 numara. Sadece şu 2 mevkiye eli yüzü düzgün oyuncu alınsa herhangi bir takımın bize yetişme ihtimali yoktu.

Peki biz bu 2 mevkiye kimleri aldık, Lesley ve Batrakov. Gizli gizli Aziz Yıldırım yapsa bizim transferleri bu kadarı da çok belli olur diye bu ikili kadar kötüsünü getirmezdi.

Lesley devre arası feshedilir. Batrakov da en iyi ihtimalle Szymanski kadar top oynar, 1-2 sene sonra 10 milyona Rusya'ya göndeririz

Sanchez-Abdülkerim hiçbir oyuncunun hızına yetişemiyorlar, kağnı gibiler, miadları dolalı çok oldu. Jakobs-Eren çok vasat, orta bile açamıyorlar , Sallai çok kısıtlı devşirme bir sağ bek ve çok saçma kırmızıya yakın faulleri var. 12M teklif varmış 1 dakika beklememek lazım.
Sane futbola veda etmiş sahada yürüyor, Barış Alper evlere şenlik. Osimhen'in yedeği yok, takımda TEK forvet. Lemina ile uzatmak zaten başlı başına hata ! Ne diye Nhaga'ya süre vermediğin yerde bir de Lesley alıyorun yahu. Hoca bir aşamadı şu forma takıntılarını...
Sara 2 maç var 10 maç yok. Frikik olur, topu yerden 30 cm anca kaldırıp baraja takılır. Şut atacak mecali yok.
Torreira iyi değil ama 3-4 yıldır sakatlanmadan her maça çıkıp, üst düzey oynamasının kredisi var bende. Mazur görülebilir.

Bu takımın kafadan 4-5 üst kalite, ilk 11 oyuncusuna ihtiyacı var.

Gerçekten öyle mi yoksa biz herkesi parayla mı ikna etme peşine düşüyoruz?
Abi adı çıktığı dönem bizim yıllık 5 Milyon teklif ettiğimiz söyleniyordu. Tabi buna ülke ve lig kalitesini de eklemek gerekiyor. Bİrde iş bilmez yöneticileri transfer başına getirince rakamlar böyle yükseğe çıkıyor.

10 numarasız oynamananın sıkıntısını çok çektik geçen sene Batrakov çok çok iyi oldu

Ben genel kanının aksine tuhaf bir şekilde parlayacağını hissediyorum Batrakov'un. DA , hocamız aktif oynayan takımdan gelen bir oyuncuyu daha ''hazır değil'' diyerek yedek oturtmaz inşallah.
Barış-Yunus-Sane üçlüsünden hangisini kesecek acaba ? Zira bu 3 oyuncu ne yaparsa yapsınlar ilk 11'e yazıyor her zaman.

Bu arada aslı astarı ne bilmiyorum ama sosyal medyada Lemina'nın Araplarla anlaştığı yazılıp çiziliyor. İnşallah diyelim...

pape matar sarr almışız çok çok iyi oyuncu.

pape matar sarr almışız çok çok iyi oyuncu.
Alsak haberimiz olur herhalde:)

Her gün on tane farklı oyuncu ismi atıp hiçbirini almıyorlar.
her oyuncuya bir teklif yapıyoruz fm'deki gibi ama görüşmeleri ilerletmiyoruz anladığım kadarıyla.

Bir haber gördüm Milan Leao için 40 milyon euro'ya düştü öyle olunca Galatasaray da teklifini düşürdü diye:) Ağam bizimle eğleniyir sanırım.

Batrakov bana Rus Arda Turan etkisi veriyor. Son yıllarda çıkış yapan Krasnodar'ı saymazsak Lokomotiv, Rusya'nın en büyük dört takımından birisi (Zenit, CSKA, Spartak, Lokomotiv). Son yıllarda, ekonomik durum vb. sebeplerle Zenit dışındakiler çok iyi gitmiyor bu da bizim Arda Turan'ın parladığı dönemde içinde bulunduğumuz kaotik dönemi anımsatıyor.

21 yaşında kulübün altyapısından çıkmış ve kaptanlığını yürüten bir oyuncu. Karakter olarak da Morutan'dan ayrıldığı bariz. Vize sorunu yaşadığı için havaalanının ortasında ağlayan bir oyuncuydu Morutan. Batrakov ise ben kulübüme veda edemedim diyip takımıyla kupa maçının deplasmanına gidip kale arkası tribünde tribün liderinin yanında taraftarların gözünün içine bakarak kulüpten ayrıldığını açıklayabilen, oldukça güzel konuşan bir adam. Hitabeti iyi, liderlik gösterdiği ortada, aidiyet duygusu var. Aynı Arda'nın Atletico'ya gittiği zamanlar gibi, ki kendisi Arda'nın bizden gidişine göre çok daha düzgün yönetti süreci.

Mertens de böyleydi, Hagi de. 10 numara karakter olarak liderlik vasfı olan oyuncu ister. Batrakov'un karar verme mekanizması doğuştan elit düzeyde. 173 boyuna kilosuna takılanlar olmuş, bu futbol basketbol gibi fizik yoksa oynanmayan bir spor değil. 2 yıldır yerini dolduramadık dediğiniz Mertens de 169 boyundaydı. O pozisyonda beklenen en önemli özellik Composure (yani oyunu okuyabilme yeteneği) ve Batrakov'un da en iyi yaptığı iş bu.

Rus Arda Turan'ı aldığımızı düşünüyorum. Serbest kalma bedelinin olduğu konuşuluyor 55 milyon euro düzeyinde. Umarım yoktur. Gelsin parlasın ve biz her sene böyle oyuncular ekleyerek Osimhen gibi, Batrakov gibi mevkisinde dünya çapında oyuncular alarak Avrupa'nın en elit kulüplerinden biri haline gelelim.

PSG, United, City gibi takımların takip ettiği ve Rusya'ya olan yaptırımlar yüzünden alamadığı söyleniyor. Doğrudur yanlıştır bilemem ama 30 M Euro özellikle Premier Lig takımları için para değil. Lige yeni yükselen Coventry Cherif'i 25'e aldı mesela.

Oyuncunun beğendiğim özellikleri: Açık ara composure, maç içerisinde oyunu okuyor, her zaman oyunun içinde olduğunu gösteriyor ve doğru yerlere koşular atıyor. Zidane'ın meşhur sözünde dediği gibi iyi oyuncu top kendisine gelmeden ne yapacağını bilir, ben ise top gelmeden benim oynayacağım oyuncunun ne yapabileceğine göre karar verirdim diye. 10 numarada, özellikle ligde kapanan takımlara karşı bir kararı 1-2 sn erken vererek çok maçı çözecektir. Kendisinin gelişiyle Sane'nin performansının da yükseleceğini düşünüyorum.

Uzaktan şut becerisi, ancak bu zımba gibi şut çıkarıyor anlamında değil. Sara gelmeden öyle gollerini çok gördük, bizde bir tane atmadı yanlış hatırlamıyorsam. Uzaktan şutlarını da oyunu okuyarak kalecinin pozisyonuna göre kullandığı için yavaş görünen şutlarla gol bulduğu çok fazla pozisyon var. Kalecinin açıkta bıraktığı köşeyi, yanlış pozisyon almasını çok iyi cezalandırıyor.

Sorumluluktan kaçmaması, maç başına 60 küsür topla buluşması var. Bunun biraz üstü oyun kurulumunda sağa ver, sola ver, kaleye dön düzeyindeki stoper ve 6 numara performansı. Bu sayıyı 10 numara oynarken tutturmak çok kolay değil. Kıyas olarak geçen sene Asensio'nun ortalaması 47 idi.

Geçen sezon sürekli dedik, bu takıma oyun zekası olan bir oyuncu lazımdı ve en önemli özelliği bu olan bir wonderkid getirildi. Rusya'daki savaş olmasa da bize kalmazdı. Oyuncuyu saha içinde beğendim ancak karakteri ile ilgili bilgiler öğrendikçe kendisinden beklentim daha da arttı. 21 yaşındaki halinizi hatırlayın çocuktunuz. Bu adam ise kulübünün en önemli oyuncusu olarak takım ekonomik ve sportif olarak kötü giderken kale arkası tribününde taraftara ayrılığını yüz yüze açıklayacak kadar cesur, hedeflerini ve bunlara ulaşmak istediğini anlatacak kadar aklı başında, takımına veda etmeden ayrılmayacak kadar da aidiyet duygusu yüksek bir oyuncu.

HOŞGELDİN ALEKSEY "LYOŞA" BATRAKOV!!!

Geri