2026-2027 Galatasaray Kadın Futbol Takımı

Benim anlamadığım Hakkari'de nasıl bir ekonomi var ki 2 tane kadın profesyonel futbol takımı var? Branş gereksiz falan değil geçin bunları. Maç berabere bitti diye bu kadar SAÇ'laşmayın. Stadyum etkisi bile sizi yanıltır oynanan oyun konusunda. Avrupa kadın futbolu da bunun biraz hızlısı o kadar.

Bu takımı kapatırsak Şampiyonlar Ligi'ne bir daha giremeyiz. UEFA 4 yıl önce Şampiyonlar Ligi'ne ancak Kadın Futbol takımı bulunan takımların girebileceğini açıkladı. Yakında bu kural UEFA Avrupa Ligi için de gelecek. UEFA, Kadın Futboluna bu kadar önem verirken, Avrupa'da kadın futbolu her geçen gün daha fazla ilgi çekerken ve kadın futbolunun giderleri henüz Voleybol gibi anormal seviyelerde değilken daha fazla eğilmeliyiz kadın futboluna.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu takımı kapatırsak Şampiyonlar Ligi'ne bir daha giremeyiz. UEFA 4 yıl önce Şampiyonlar Ligi'ne ancak Kadın Futbol takımı bulunan takımların girebileceğini açıkladı. Yakında bu kural UEFA Avrupa Ligi için de gelecek. UEFA, Kadın Futboluna bu kadar önem verirken, Avrupa'da kadın futbolu her geçen gün daha fazla ilgi çekerken ve kadın futbolunun giderleri henüz Voleybol gibi anormal seviyelerde değilken daha fazla eğilmeliyiz kadın futboluna.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Böyle bir kararı yok UEFA'nın. Atalanta katılamazdı bu mantıkla.

Tamamen uydurma bir bilgi...

Benim anlamadığım Hakkari'de nasıl bir ekonomi var ki 2 tane kadın profesyonel futbol takımı var? Branş gereksiz falan değil geçin bunları. Maç berabere bitti diye bu kadar SAÇ'laşmayın. Stadyum etkisi bile sizi yanıltır oynanan oyun konusunda. Avrupa kadın futbolu da bunun biraz hızlısı o kadar.
Yok kardeşim yeterince izledik.
Avrupa'da bunun hızlısı falan değil azıcık takip eden ne olduğunu biliyor ve görüyor. Başarısızlığın savunulucak bi taraf'ı yok.

Bunun biraz hızlısı dediğine göre sen ya Avrupa ve dünyada oynanan kadın futbol turnuvalarını izlemiyorsun ya da laf olsun diye konuşuyorsun. Bu ülkede kadın futbolu falan yok, kimseyi kandırmayalım. Bu branşa harcanan paralara ve zamana yazık kere yazık. Tekrar yazayım, umarım kulüp olarak en yakın zamanda bu branşı kapatırız. Tamamen angarya ve hatta yük…
Şampiyonlar ligi maçlarını izledim bunun biraz hızlısı. Daha fazla para harcadıkları için oyuncuları daha yeteneklilerden seçebiliyorlar. Yoksa o Avrupa'nın süper kadın takımlarını 15 yaş erkek altyapı oyuncuları yeniyor. Gidin o maçların altına sizin kafanızdakiler aynısını söylüyor ki aynı şeyi kadın basketbolu içinde söyleyenleri var.

Galatasaray'ın bütün branşlarını kutsal sayan bu forumda herhangi bir şube için kapatılsın gibi en hafif tabirle saçma sapan gibi bir argüman kabul edilemezdir. O kadar da liberal görüşlü bir forum değiliz.

Bu branşın profesyoneli ülkemizde mesleğinin en iyi zamanında Survivor'a gidiyor. Almanya'da yaşadığım yıllarda orada kadın futbolunun ne kadar önemli olduğunu, kız çocuklarının altyapı geçmişinin bazı Türk erkek futbolcularda olmadığını, toplumun kadın futbolundaki (Frauen Bundesliga ve kadın futbol dünya kupası) gibi etkinliklere ne kadar ilgi duyduğunu canlı olarak gördüm.

İlgi alaka olarak bu seviyenin yakınında değiliz. İspanya, Almanya gibi memleketler sporu hayatın içine yerleştirmiş ülkeler. Avrupa'da da bu böyle, canı sıkılınca rahatlama aktivitesi olarak hiking yapan insanlar bunlar. Kadın futbolunda da iyiler, teniste de iyiler, kayakta da iyiler, sırıkla atlamada da iyiler. Bizim gibi 85 milyonluk nüfusun kafadan en az yarısının herhangi bir spor yapmadığı, sporun nüfusun yüzde 95'i için yalnızca erkek futbolu olduğu ülkelerde bu branşlar gelişmez.

Çünkü ne kadar yetenekli olursan ol, ne kadar tutkuyla bağlı olursan ol, hayat seni bir noktada para kazanmaya ve hayatını idame ettirmeye yönlendirir. Bunu sağlıklı olarak sağlayamadığın sürece de zamanla koparsın.

E bir de bizim ülkedeki liyakat sorunu da birleşti mi, kadın futbolu anca yatırım yapan birkaç belediye, büyük futbol kulüpleri ve sosyalleşmek için başka bir imkanı olmayan coğrafyalarla sınırlı kalır.

Hiçbir şey sosyolojiden bağımsız incelenmemeli, hele ki bizim gibi toplumun ve coğrafyanın hayatın her zerresini etkileyen ülkelerde.

Galatasaray'ın bütün branşlarını kutsal sayan bu forumda herhangi bir şube için kapatılsın gibi en hafif tabirle saçma sapan gibi bir argüman kabul edilemezdir. O kadar da liberal görüşlü bir forum değiliz.
Anılcım, kusura bakma da ne kutsalı ya? Kulübe hiç faydası olmayan, faydayı bırakalım bir de üstelik ayrılan bütçe ve harcanan parayla zararı olan, izleyicisi olmayan ayrıca kupa kazanılsa da kaybedilse de kimsenin umursamadığı bir branşın kapatılmasının ne zararı var ki? Argümanlar saçma sapan değil, son derece realist. Zaten kimsenin lafına bakılmıyor şubelerin akıbetine yönelik, nasıl olsa bizimki de dahil olmak üzere kulüpler bildiklerini okuyorlar ama kapatılmasın fikrinin nasıl bir argümanı var acaba? Tabii sürreel kutsal kavramıyla eşleştirilmesinden başka :) Ben açıkçası hiç kimsenin kadın futbol takımının müsabakalardan çekilmesi durumunda çok üzüleceğini ve ah-vah çekeceğini düşünmüyorum.

En azından şu yapılabilir belki. Artısıyla eksisiyle bir incelemeden sonra kulüp üyeleri arasında referandum tarzı bir araştırma yapılarak görüşler alınabilir ve ona göre yönetim kurulu düzeyinde bir değerlendirme yapılabilir. Buna da kimse "bu branşımız da kutsaldır" diyerek karşı çıkmayacaktır herhalde, karşı çıkılacaksa da varsa eldeki reel verilerle insanlara bunun anlatılması gerekir.

Galatasaray, muhafazakar değil yenilikçi fikir ve görüşlere açık bir kulüp olmalıdır, ilerlemek ve çağa ayak uydurmak böyle olur. Hele ki bazıları saçma sapan da olsa her türlü fikir ve görüşün dile getirildiği, rakip taraftarların bile kafasına göre takıldığı böyle bir forum ortamında sebepleri belirtilerek bir branşın kapatılması fikrine "o kadar da liberal değiliz" demek pek doğru değil bana göre...

Anılcım, kusura bakma da ne kutsalı ya? Kulübe hiç faydası olmayan, faydayı bırakalım bir de üstelik ayrılan bütçe ve harcanan parayla zararı olan, izleyicisi olmayan ayrıca kupa kazanılsa da kaybedilse de kimsenin umursamadığı bir branşın kapatılmasının ne zararı var ki? Argümanlar saçma sapan değil, son derece realist. Zaten kimsenin lafına bakılmıyor şubelerin akıbetine yönelik, nasıl olsa bizimki de dahil olmak üzere kulüpler bildiklerini okuyorlar ama kapatılmasın fikrinin nasıl bir argümanı var acaba? Tabii sürreel kutsal kavramıyla eşleştirilmesinden başka :) Ben açıkçası hiç kimsenin kadın futbol takımının müsabakalardan çekilmesi durumunda çok üzüleceğini ve ah-vah çekeceğini düşünmüyorum.

En azından şu yapılabilir belki. Artısıyla eksisiyle bir incelemeden sonra kulüp üyeleri arasında referandum tarzı bir araştırma yapılarak görüşler alınabilir ve ona göre yönetim kurulu düzeyinde bir değerlendirme yapılabilir. Buna da kimse "bu branşımız da kutsaldır" diyerek karşı çıkmayacaktır herhalde, karşı çıkılacaksa da varsa eldeki reel verilerle insanlara bunun anlatılması gerekir.

Galatasaray, muhafazakar değil yenilikçi fikir ve görüşlere açık bir kulüp olmalıdır, ilerlemek ve çağa ayak uydurmak böyle olur. Hele ki bazıları saçma sapan da olsa her türlü fikir ve görüşün dile getirildiği, rakip taraftarların bile kafasına göre takıldığı böyle bir forum ortamında sebepleri belirtilerek bir branşın kapatılması fikrine "o kadar da liberal değiliz" demek pek doğru değil bana göre...
Erkek futbolu kapatalım.

Erkek futbolu kapatalım.
Çok şakacı bir kardeşsin sen, sürekli ironi yapıyorsun, anlıyorum bunu tarz haline getirmişsin ve belli ki çok seviyorsun da bu ironiyle ne demek istediğini açıklayabilir misin acaba?

İşte siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz. Bugün kadın futbolu gereksiz gelir sonra kadın basketbolu, erkek voleybolu gelir. Bu iş kişiden kişiye göre değişir. Her kişinin bir görüşü var. Ben futbolu takip etmeyip sadece basketbolu ya da sadece voleybolu takip eden Galatasaraylılar tanıyorum. O sebeple yukarıdaki mesajda da olduğu gibi erkek futbolu kapatılsın diyen birine de ironi mi yapıyorsun demek ne kadar manalı kalıyor? O da o kişinin görüşüdür. O sebeple liberalizmin de bir sınırı vardır. Yoksa burası Galatasaray, burada her şey konuşulur gibi cümleler boş edebiyata girer. Bazı sınırlar olmalıdır ki bu sınırlar Galatasaray’ın misyon, vizyon ve büyüklüğüne zarar veren cümleler oluyorsa eğer, evet liberal değiliz.

Ayrıca bu zarar ediyor, kar ediyor işlerini de artık bırakalım. Sene 2026. Burası ticarethane değil, spor kulübü. Her branşta bir çok ilki yapan bir kulübün her branşta öncü olması gerekir. Kurulduğu günden bu yana her şubede ilkleri yaşamış, yaşatmış, şampiyonluklar kazanmış, nice sporcular yetiştirmiş bir kulübe kalkıp o gereksiz bu zarar ediyor gibi cümleler kurulması görüş değildir. Galatasaray’ı anlamamaktır. Bu branşta ise Şampiyonlar Ligi’ne katılan ilk Türk kulübü olduk. Maksatı Türk olmayan kulüpleri yenmek olan Galatasaray’a gayet de uyuyor.

Ayrıca kadın futbolu gittikçe yükselen bir değer. Fifa ve Uefa bu konuda çok hassas. Futbol oyunlarına kadar sirayet eden bir durum var. Pasta payı da gittikçe artıyor. Galatasaray gibi bir kulübün de vizyoner davranıp burada öncü ve iddialı olması da son derece makul.

Son olarak şunu da ekleyeyim. Biz Galatasaray basketbol ve voleybol forumuyuz fakat Galatasaray’a ait ne varsa hepsinin zirvede olmasını istiyor ve savunuyoruz. Kendi kişisel görüşleriniz sizi bağlar. Bu forum harici istediğiniz yerde dillendirebilirsiniz. Fakat forum kurallar ve değerleri içinde hareket edilmesi önemli koşuldur. Bu kadın futbol olur briç olur e-spor olur hiç farketmez. Galatasaray’a ait ne varsa bizim kutsalımızdır.

Bu çoğunluğa soralım, referandum işi de popülist ve manipülatif bir söylem. 2005’te eğer bütün şubeler kapatılsın zarar ediyoruz gibi bir şey sorulsaydı kapatılsın cevabı hiç azımsanmayacak bir cevap alırdı. Fakat o günden beri bütün şubelerde yaşadığımız başarılar ortadadır. O yüzden bu da bir çözüm değil.

Lafı fazla uzattım. Son olarak bütün forum üyelerimize de hatırlatmak isterim ki kişisel görüşleriniz sizi bağlar. Fakat bu forumun belirlemiş olduğu kurallar ve misyonuna uymak zorundasınız. Daha önce de dediğim gibi kapatılsın ne işe yarıyor gibi cümleler Galatasaray’a uymaz. Galatasaray gibi bir çok şubeyi Türkiye’ye getirmiş, getirmemişse de profesyonel anlamda ilk defa bu sporları yapmış, bir çok başarı elde etmiş, bir çok sporcu yetiştirmiş bir kulüp için diğer rakiplerimiz gibi açıl susam açık veya kapan susam kapan mantığı ne Galatasaray’a ne de bu foruma uyuyor. Bu sebepten bütün üyelerimize de ilk ve son uyarımdır. Bu tip cümleleri bu forumda kullanamazsınız. Kullanırsanız forumla ilişiğiniz kesilecektir. Galatasaray, kişi görüşleri, söylemleri ve vizyonundan(!) çok daha büyüktür.

İşte siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz. Bugün kadın futbolu gereksiz gelir sonra kadın basketbolu, erkek voleybolu gelir. Bu iş kişiden kişiye göre değişir. Her kişinin bir görüşü var. Ben futbolu takip etmeyip sadece basketbolu ya da sadece voleybolu takip eden Galatasaraylılar tanıyorum. O sebeple yukarıdaki mesajda da olduğu gibi erkek futbolu kapatılsın diyen birine de ironi mi yapıyorsun demek ne kadar manalı kalıyor? O da o kişinin görüşüdür. O sebeple liberalizmin de bir sınırı vardır. Yoksa burası Galatasaray, burada her şey konuşulur gibi cümleler boş edebiyata girer. Bazı sınırlar olmalıdır ki bu sınırlar Galatasaray’ın misyon, vizyon ve büyüklüğüne zarar veren cümleler oluyorsa eğer, evet liberal değiliz.

Ayrıca bu zarar ediyor, kar ediyor işlerini de artık bırakalım. Sene 2026. Burası ticarethane değil, spor kulübü. Her branşta bir çok ilki yapan bir kulübün her branşta öncü olması gerekir. Kurulduğu günden bu yana her şubede ilkleri yaşamış, yaşatmış, şampiyonluklar kazanmış, nice sporcular yetiştirmiş bir kulübe kalkıp o gereksiz bu zarar ediyor gibi cümleler kurulması görüş değildir. Galatasaray’ı anlamamaktır. Bu branşta ise Şampiyonlar Ligi’ne katılan ilk Türk kulübü olduk. Maksatı Türk olmayan kulüpleri yenmek olan Galatasaray’a gayet de uyuyor.

Ayrıca kadın futbolu gittikçe yükselen bir değer. Fifa ve Uefa bu konuda çok hassas. Futbol oyunlarına kadar sirayet eden bir durum var. Pasta payı da gittikçe artıyor. Galatasaray gibi bir kulübün de vizyoner davranıp burada öncü ve iddialı olması da son derece makul.

Son olarak şunu da ekleyeyim. Biz Galatasaray basketbol ve voleybol forumuyuz fakat Galatasaray’a ait ne varsa hepsinin zirvede olmasını istiyor ve savunuyoruz. Kendi kişisel görüşleriniz sizi bağlar. Bu forum harici istediğiniz yerde dillendirebilirsiniz. Fakat forum kurallar ve değerleri içinde hareket edilmesi önemli koşuldur. Bu kadın futbol olur briç olur e-spor olur hiç farketmez. Galatasaray’a ait ne varsa bizim kutsalımızdır.

Bu çoğunluğa soralım, referandum işi de popülist ve manipülatif bir söylem. 2005’te eğer bütün şubeler kapatılsın zarar ediyoruz gibi bir şey sorulsaydı kapatılsın cevabı hiç azımsanmayacak bir cevap alırdı. Fakat o günden beri bütün şubelerde yaşadığımız başarılar ortadadır. O yüzden bu da bir çözüm değil.

Lafı fazla uzattım. Son olarak bütün forum üyelerimize de hatırlatmak isterim ki kişisel görüşleriniz sizi bağlar. Fakat bu forumun belirlemiş olduğu kurallar ve misyonuna uymak zorundasınız. Daha önce de dediğim gibi kapatılsın ne işe yarıyor gibi cümleler Galatasaray’a uymaz. Galatasaray gibi bir çok şubeyi Türkiye’ye getirmiş, getirmemişse de profesyonel anlamda ilk defa bu sporları yapmış, bir çok başarı elde etmiş, bir çok sporcu yetiştirmiş bir kulüp için diğer rakiplerimiz gibi açıl susam açık veya kapan susam kapan mantığı ne Galatasaray’a ne de bu foruma uyuyor. Bu sebepten bütün üyelerimize de ilk ve son uyarımdır. Bu tip cümleleri bu forumda kullanamazsınız. Kullanırsanız forumla ilişiğiniz kesilecektir. Galatasaray, kişi görüşleri, söylemleri ve vizyonundan(!) çok daha büyüktür.

Anıl kardeşim, hem çok uzun yazmışsın ve hem de metnin içinde fazlaca demagoji yapmışsın.

Benim mesajımı yanıtlarken, yazdıklarımı lastik gibi sağa sola eğmiş bükmüş, istediğin tarafa çekmişsin. Zaten bu kadar uzatınca paragraflar arasında tutarsızlık yapman çok doğal. Erkek futbolu kapatılsın diyen arkadaşın ne amaçla yazdığını bilmiyormuş gibi yapıp bana antitez olarak kullanmışsın ki, hayretler içinde okudum yazının o kısmını. Yazarken bana göre fazlaca dağılmışsın, bundan dolayı aşağıda gerek gördüklerime tek tek yanıt vereceğim.

Türkiye'de hemen hiç kimsenin umursamadığı kadın futbolunu ısrarla Galatasaray'ın kutsalı sıfatıyla değerlendirmen ve tüm branşlara aynı anlamı yükleme çaban saygıdeğer ama oldukça enteresan ve bana göre yanlış.

Sürekli forum kurallarından bahsediyorsun ama acaba ben mi okumadım diyerek o bölüme tekrar baktım da “herhangi bir branşla ilgili kapatılsın yazmak yasaktır” veya “faaliyet gösterdiğimiz tüm branşlar kutsalımızdır, yok olmasına dair fikirler yazılamaz, asla kabul edilemez” yazan veya buna benzer bir madde göremedim. Bu konuyla ilgili sanki senin biraz fazla hassasiyetin var gibi geldi bana.

Çoğunluğa soralım, referandum yapalım mevzu ve fikri ise tüm dernek ve sosyal topluluklarda uygulanan son derece demokratik bir söylemdir, asla popülist ve manipülatif değildir. Günümüzde birçok durumda uygulanmakta olup yararı yadsınamaz.

2005’te de olmadığı gibi Galatasaray'da hiçbir zaman bütün şubeler kapatılsın zarar ediyoruz gibi bir fikir gündeme gelmedi, asla da gelmeyecektir, velev ki gelmiş olsun senin dediğin gibi azımsanmayacak oranda kapansın diyeni bırakalım bir tarafa bir kişi bile bunu telaffuz edemez, eden olursa da deli muamelesi görür. Bu bölümde tam olarak demagojinin dibine vurmuşsun.

Galatasaray ticarethane değil spor kulübü sözüne katılıyorum ama bu da gereksiz şubelere gereksiz yatırımlar yapılacak, paralar sokağa atılacak, önümüze çıkan her branşa gireceğiz anlamına gelmiyor. Gereksizse, izleyeni yoksa, yük haline gelirse sorgulanacaktır elbette. Tabii bu demek değil ki ana branşları kapatalım, mücadeleyi bırakalım. Sonuçta bir dernek olarak geliri de gideri de düşünmek zorundayız, düşünmüyorsak mali kongreler neden yapılıyor? Neden yönetim hesap veriyor? Sonuçta burası hayır derneği değil, doğru mudur?

Kadın futbolunun dünyada yükselen değer olması da şu aşamada bizi, en azından beni çok bağlamıyor. Türkiye’de izlenmiyor, güzel oynanmıyor, yapılan yatırımın karşılığı alınmıyor, dünyada ve Avrupa’da da bu branşta hiç ismimiz geçmiyor, iddiamız yok. O halde bunu neden kutsal bir değerimiz kabul edip anlamsız yatırımlar yapalım ki? Böylesine ilgiden uzak bir branş için her sene dışarıdan bir sürü oyuncu getiriyoruz, dünyanın parasını harcıyoruz. Sonuç ne? Şampiyon olsak kimin umurunda, küme düşsen kaç kişi üzülecek? Böyle bir misyonumuz olduğunu hiç sanmıyorum ama diyelim ki kadın futboluna devam etmek bu kulübün misyonu olsun, kendi futbolcumuzu kendi akademimizde yetiştirelim, ne idüğü belirsiz saçma sapan yabancıları tercih etmeyip öz kaynağımızdaki genç sporculara yatırım yapalım, onlarla sahaya çıkalım, başka kulüplerle sidik yarışına girmeyelim, illa rekabet etmek uğruna fazlaca gereksiz bütçeler ayırmayalım, bütün bu dediklerimi yaparsak kim küser Galatasaray'a? Bunları yazmak söylemek kimi bu kadar üzüp yaralıyor? Katılmıyorsan güler geçersin, dikkate almazsın, olur biter. İnan bana, senin önemsediğin kadar, kulüp yönetimi bu branşı bu kadar önemsemiyor.

Sonuçta sapla samanı karıştırmamak lazım. Bazı konularda sert çıkışlar yaparak anlamsız mevzuları tabulaştırmak gereksiz. Bırakalım da yasaksız sınırsız, zaman zaman birbirimize takılarak, hoş ironiler yaparak birşeyler söylensin yazılsın. Terbiye sınırları dahilinde herkes her istediğini dile getirsin. Bundan korkmayalım.

Böyle konular ve fikirler Galatasaray’ın misyon, vizyon ve büyüklüğüne asla zarar vermez, kaldı ki burası altı üstü bir forum, yani tartışma platformu. Galatasaray kulübünü çok da bağlamıyor. Fazla anlam ve misyon yüklemek/yüklenmek gereksiz.

“Galatasaray, kişi görüşleri, söylemleri ve vizyonundan(!) çok daha büyüktür” yazarak noktayı koymuşsun. Fazlaca hamasi bir ifade olmuş ve şüphesiz doğru ama konuşulan mevzularla ne alaka? Biz ne konuşuyoruz da kulübün büyüklüğüne halel getiriyoruz? Biz kimiz ve ne kadar önemliyiz ki böyle bir gücümüz olsun? Altı üstü hepimiz kulübümüze gönül vermiş ve birçok yerde kendi aramızda gevezelik ve belki de biraz beyin fırtınası yapmaya çalışan taraftarlarız, hepsi bu kadar işte. Nasıl oluyor da kendimizi böylesine önemsiyoruz? Açıkçası bu kadar kasmayı hiç anlayamıyorum.

Benimki de galiba biraz uzun oldu ama fazlasıyla dağınık bir metine yanıt vermek gerekiyordu diye düşündüm. Asgari müştereklerde zaten herkes hemfikirdir herhalde, herkesin doğruları ve yanlışları olacaktır ama yüksek perdeden had bildirmeye kalkışmak, asarım keserim demek çok güzel bir tavır değil…

Öpüyorum yanaklarından…

Geri