2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

7 yabancımız varken ısrarla 2 tane daha transfer yapacağız demenizin kaynağını alabilir miyiz lütfen? Yerli öyle bir oyuncu yok zaten malum.
Ben demiyorum istiyorum yapılmasını dedim geçen divan kurulunda da hem projeler hakkında hemde yan branşlardaki ek bütçe artırımı gibi divan kurulu üyeleri konuşmalar yaptılar orda da bir divan kurulu üyesi ismini unuttum kadın basketbol takımımız güçleniyor iki transfer daha yaparsınız şampiyonluğuda alabiliriz dendi yerli oyuncu oyuncu yoksa piyasada iki tane bütçeye uygun yapılır.

Ben demiyorum istiyorum yapılmasını dedim geçen divan kurulunda da hem projeler hakkında hemde yan branşlardaki ek bütçe artırımı gibi divan kurulu üyeleri konuşmalar yaptılar orda da bir divan kurulu üyesi ismini unuttum kadın basketbol takımımız güçleniyor iki transfer daha yaparsınız şampiyonluğuda alabiliriz dendi yerli oyuncu oyuncu yoksa piyasada iki tane bütçeye uygun yapılır.
Yani şu paragrafta o kadar bilgi yanlışlıkları var ki. Düzeltelim de insanları gereksiz beklentilere sokmayalım. Şu an hali hazırda 12 tane direkt oynayabilecek oyuncumuz mevcut. Kadroyu aşağı bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Hani geçmiş senelerdeki gibi defolu oyuncular almış olsak ya da yerli havuzumuzda eksiklik olsa yine bir nebze derim de zaten ligde 5 yabancı oynatabiliyorken ve Euroleague sezonunun erkeklerdeki kadar uzun olmadığı da malumken 9 yabancının hangisine süre verip de kimyayı tutturacağız? Alabileceğimiz en iyi Avrupalılar belliydi, o havuzdan alabileceğimiz en iyi oyunculardan bir kaçını aldık. Amerikalılar konusunda ise eskisi gibi oyuncu çekemediğin yerde Howard gibi tecrübeli ve kaliteli bir uzun üstüne de Taylor gibi her geçen gün gelişen bir kısa oyuncu aldık. Şu kadroya hala transfer istemek obezliktir. Gayet güzel kadromuz var. Hala karşı taraf şöyle yaparsa diye düşünmek yerine koç üstüne kafa patlatmalı ve o koçun da bu geniş kadroda rotasyonu, dengeyi ve oyunu nasıl oturtabileceğini düşünmemiz lazım.

Ayrıca iki tane daha yapılacak, bekliyoruz derseniz bu temenni olmaz, beklenti olur. E normal olarak da acaba bir bildiği mi var diye de sorgulanır.

Yani şu paragrafta o kadar bilgi yanlışlıkları var ki. Düzeltelim de insanları gereksiz beklentilere sokmayalım. Şu an hali hazırda 12 tane direkt oynayabilecek oyuncumuz mevcut. Kadroyu aşağı bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Hani geçmiş senelerdeki gibi defolu oyuncular almış olsak ya da yerli havuzumuzda eksiklik olsa yine bir nebze derim de zaten ligde 5 yabancı oynatabiliyorken ve Euroleague sezonunun erkeklerdeki kadar uzun olmadığı da malumken 9 yabancının hangisine süre verip de kimyayı tutturacağız? Alabileceğimiz en iyi Avrupalılar belliydi, o havuzdan alabileceğimiz en iyi oyunculardan bir kaçını aldık. Amerikalılar konusunda ise eskisi gibi oyuncu çekemediğin yerde Howard gibi tecrübeli ve kaliteli bir uzun üstüne de Taylor gibi her geçen gün gelişen bir kısa oyuncu aldık. Şu kadroya hala transfer istemek obezliktir. Gayet güzel kadromuz var. Hala karşı taraf şöyle yaparsa diye düşünmek yerine koç üstüne kafa patlatmalı ve o koçun da bu geniş kadroda rotasyonu, dengeyi ve oyunu nasıl oturtabileceğini düşünmemiz lazım.
Tamam Anıl bey haklısınız.

Şu koç iyisiyle kötüsüyle açıklansın artık ya. Rachid Meziane istiyorum inşallah kendisinide kulübünüde ikna ederiz ve getiririz. WNBA istatistikleri pek iç açıcı gelmeyebilir ama çok kaliteli bir koç ve bu kadroyla harika işler yapacağına eminim. Heleki suyun karşı tarafı sezonu Ahmet Çakı ile tamamlarsa zaten Meziane'nin değerini çok daha fazla anlarız diye düşünüyorum ama hayal kurmadan önce Meziane işini bitirmemiz gerek tabi.

Meesseman tabi ki çok iyi oyuncu ama unuttuğunuz bir şey var; Dorka da geçen sezonun mvp'si. Yanına bir de Natasha geldi. 4 tane yabancı uzunumuz var. Kadromuz son yılların en geniş kadrosu ama boş bir genişlik de değil bu. Her oyuncu ciddi katkı verecek seviyede.

Kısalardan memnun olmayanlar görüyorum ama aldığımız Sydney Taylor wnba'de çılgın atıyor. Sezona net damga vuracak. Sevgi gibi bir ismi de dahil ettik buraya. Fener'in bana göre en önemli yeri olan pivot için 2. Amerikalı hakkımızı kullanmamız hiç mantıksız değil bu sebeple. Ki sakatlıktan çıkmış olsa da Marine Fauthoux son yıllarda aldığımız en iyi Avrupalı oyun kurucumuz. Ve elimizde de 1 sene daha tecrübelenmiş Derin var.

Bu sene Fenerbahçe geçen sezonki kadrosunu Sevgi hariç korusa dahi bizim kadromuzu onlardan aşağıda görmüyorum ama ona da imkan yok. Ve gelebilecek oyuncu da pek yok. Fenerin de bu sene çok ciddiye aldığı yok. Aziz Yıldırım kendi dedi çok para harcanıyor diye. Yani o sene bu sene arkadaşlar...

Bu sene Stewart getirdiler ama pek faydası olmadı , Meesseman da bence bu yıl eskisi kadar şömine edemedi , bence bu yıl o yıl
Strewart son yılların en iyi 4 numarası gerçekten. Bu sene FB’ye geldiğinde, aylardır maç yapmamıştı, WNBA başlamamıştı, henüz form tutmamıştı yani. Meesseman da yıllardır Avrupa’nın en iyi 5 numarası.. Eğitimli ve tam bir profesyonel.. Keşke bize gelseydi. Ama FB bunları yine getirse bile ben bu sene çok umutluyum. Yani TR ligi, Euroleague hepsinde favori olacağız..

iyi bir koç bizi favori yapar fb kimi alırsa alsın geçen sezon bile sakatlarımız olmasa fbyi yenip el yi alırdık hepimiz gördük bunu

Karşı taraf cidden vites düşürdü gibi görünüyor, beklemiyordum bunu. Belki 2014'ün rövanşını aldıklarını düşünerek dengeli bir geçiş sezonu düşünüyorlardır. Birden çok branşta benzer durum var ve seçimlerde bu tip bir süreç ima ediliyordu zaten. Yine de sezon içi duruma göre hamle yapmalarını bekliyorum.

Bu sezon çok önemli ve kupayla açıp devamını getirmek lazım. Hem yenilgi serisini hem kupasız dönemi kapatmak lazım.

Karşı taraf mutlaka cevap verecektir bizim hamlelerimize de bizim hoca ne durumda? Hoca konusunda mutlaka onlardan iyi seçim yapmalıyız.

Karşı taraf mutlaka cevap verecektir bizim hamlelerimize de bizim hoca ne durumda? Hoca konusunda mutlaka onlardan iyi seçim yapmalıyız.
Aziz Yıldırım kendisi söyledi bu branşta çok yatırım yaptık bu sefer açık var küçülmeye gidecez dedi ben fazla hamle beklemiyorum karşı taraftan.

Ben de şikecilerin bu sene kadın basketboluna çok bütçe ayırabileceğini sanmıyorum...Koç grubu şirketlerin sponsorlukları ile giden amatör şubeleri vardı ki bu sponsorluklara rağmen sırf futbol takımının başarısızlıklarını unuttursun diye devasa zararlara rağmen devam ediyorlardı...Şimdi Aziz Yıldırım gelmişken ve başarı ona yazılacakken Koç grubu sponsorluk musluğunu kısacaktır. (Kapatamaz çünkü tepki çeker). Kısılan musluktan akan suyla ne olacaklar onu görmek lazım...

Ben de şikecilerin bu sene kadın basketboluna çok bütçe ayırabileceğini sanmıyorum...Koç grubu şirketlerin sponsorlukları ile giden amatör şubeleri vardı ki bu sponsorluklara rağmen sırf futbol takımının başarısızlıklarını unuttursun diye devasa zararlara rağmen devam ediyorlardı...Şimdi Aziz Yıldırım gelmişken ve başarı ona yazılacakken Koç grubu sponsorluk musluğunu kısacaktır. (Kapatamaz çünkü tepki çeker). Kısılan musluktan akan suyla ne olacaklar onu görmek lazım...
Katılıyorum Ahmet Çakı tercihlerinden belli zaten.

Ya siz hala kulüplerin bu branşlara ceplerinden para harcadığını mı sanıyorsunuz gerçekten? 5 kuruş harcamıyorlar. Harcadıkları bütün para devlete ödemeleri gereken vergiden düşülüyor. Şunu bir anlayın artık.

FB'nin futbol takımının maaş bütçesi 116 milyon Euro imiş. Bu da yaklaşık 40 milyon gelir vergisi ödeyecek demek futbolcular. İşte bu 40 milyon Euro verginin yarısını devlet stopaj olarak peşin alır. Yıl sonunda beyannameler verildikten sonra bu stopajlar beyan edilen gelir karşısında çıkan vergiden düşülerek devlete ödenir. Türkiye'de sözleşmeler brüt üzerinden yapıldığı için vergi borcu futbolcuya değil kulübe çıkar. Epeydir uygulanan bir yasa sayesinde de kulüplerin amatör branşlara yaptıkları tüm harcamalar stopaja sayılıyor. Yani peşin vergiye.

Vel hasılı kelam; hiç bir kulüp amatör branşlara 10 para cebinden ödemiyor. Tek kuruş zarar etmedikleri gibi o branşlardan gelen her kuruş kılçıksız kar olarak kasalarına giriyor. Yoksa manyak mı bunlar ki her yıl milyonlarca dolar zarar eden şubeleri açık tutsunlar?

Rakamlar doğru olabilir ancak sorun o verginin odenmesi ile ilgiki. Dursun baskan" hadi vergileri aciklayalim" deyince kacmakatinin bir sebebi var. Tabii asil sorun 116 milyon nasil odenecek? O para nasil bulunacak? Bu herkes icin gecerli!

Rakamlar doğru olabilir ancak sorun o verginin odenmesi ile ilgiki. Dursun baskan" hadi vergileri aciklayalim" deyince kacmakatinin bir sebebi var. Tabii asil sorun 116 milyon nasil odenecek? O para nasil bulunacak? Bu herkes icin gecerli!

Amatör branşlara para harcıyorsan vergi ödüyorsun demektir zaten. Bunun haricinde vergi borcu varsa ve ödenmiyorsa onu bilemiyorum tabi.

Yalnız o konu da başka bir muamma. Halka açık borsada işlem gören şirketler bunlar. 4 ayda bir kamuya açık platformlarda açıklamak zorunda oldukları bilançolarında olmayan neyi açıklamak istemişler anlamadım. En fazla vergilerin detayını verebilirler. Bilançoda vergi ödemeleri "Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülük Karşılıkları" ve "Ödenecek Vergi ve Fonlar" olarak geçer. Ne kadarı KDV, ne kadarı ÖTV, ne kadarı Gelir ne kadarı Kurulmar vergisidir yazmaz. Acaba bu detayı vermeyi mi kastettiler?

Orada Futbol A.Ş yi değil futbol A.Ş. nin bağlı olduğu çatı derneği kastettiler desek; Dernekler direkt vergi ödemezler. Mükellef değildirler. Gelir vergisi idi, kurumlar vergisi vs ödemezler. Alım satımdan doğan dolaylı vergilerden bazılarını (Derneğin çalışma alanına göre bazı dernekler bazı dolaylı vergilerden de muaf tutulur) ve dernek çalışanlarının maaşlarından doğan gelir vergilerini (muhtasar vergi) öderler.

Mevzuatı iyi bilen biri açıklarsa biz de öğrenmiş oluruz.

Amatör branşlara para harcıyorsan vergi ödüyorsun demektir zaten. Bunun haricinde vergi borcu varsa ve ödenmiyorsa onu bilemiyorum tabi.

Yalnız o konu da başka bir muamma. Halka açık borsada işlem gören şirketler bunlar. 4 ayda bir kamuya açık platformlarda açıklamak zorunda oldukları bilançolarında olmayan neyi açıklamak istemişler anlamadım. En fazla vergilerin detayını verebilirler. Bilançoda vergi ödemeleri "Dönem Kârı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülük Karşılıkları" ve "Ödenecek Vergi ve Fonlar" olarak geçer. Ne kadarı KDV, ne kadarı ÖTV, ne kadarı Gelir ne kadarı Kurulmar vergisidir yazmaz. Acaba bu detayı vermeyi mi kastettiler?

Orada Futbol A.Ş yi değil futbol A.Ş. nin bağlı olduğu çatı derneği kastettiler desek; Dernekler direkt vergi ödemezler. Mükellef değildirler. Gelir vergisi idi, kurumlar vergisi vs ödemezler. Alım satımdan doğan dolaylı vergilerden bazılarını (Derneğin çalışma alanına göre bazı dernekler bazı dolaylı vergilerden de muaf tutulur) ve dernek çalışanlarının maaşlarından doğan gelir vergilerini (muhtasar vergi) öderler.

Mevzuatı iyi bilen biri açıklarsa biz de öğrenmiş oluruz.
her şirket vergi kalemlerini detaylı tutar. kdv ötv kgeçici ayrımı yapılır.

her şirket vergi kalemlerini detaylı tutar. kdv ötv kgeçici ayrımı yapılır.
Onu ben de söyledim zaten. Şirketler elbetteki detaylı tutar ama detay vermek zorunda değiller. Yönetim neyi merak etti de bu çıkışı yaptı onu anlamadım. Vergi'nin ne kadarı KDV imiş ne kadarı kurumlarmış ne kadar muhtasarmış ne önemi var?

Onu ben de söyledim zaten. Şirketler elbetteki detaylı tutar ama detay vermek zorunda değiller. Yönetim neyi merak etti de bu çıkışı yaptı onu anlamadım. Vergi'nin ne kadarı KDV imiş ne kadarı kurumlarmış ne kadar muhtasarmış ne önemi var?
fenerbahçe için vergi borcu haberleri vardı. toplamda 75 milyon avrodan bahsediliyordu o haberlerde.

fenerbahçe için vergi borcu haberleri vardı. toplamda 75 milyon avrodan bahsediliyordu o haberlerde.
İyi de bu gizli saklı bir şey değil. Yani açıklanacak bir şey değil. 4 ayda bir açıklıyorlar zaten? Son bilançoya göre 8 milyar TL idi.

İyi de bu gizli saklı bir şey değil. Yani açıklanacak bir şey değil. 4 ayda bir açıklıyorlar zaten?
Kulüpler kırk yerden takla atıyorlar vardır bir detayı. Ödenecek vergi borçların detayı bu yüzden önemli.

Geri