2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

"Micov ilk etapta Amerikalı oyuncu yoğunluğunu dengeleyerek takımı sahiplenecek Avrupalı oyunculara yönelmek ve yerli oyuncu kalitesini artırmak istediklerinin sinyalini verdi."

Micov ilk geldiğinde zaten bunu söylemişti. Şimdi bu adamı "komisyon yiyor", "menajerlerin kucağına düştü" diyerek eleştirmek bence çok yanlış.
Adamın basketbol görüşü zaten fazla Amerikalı oyuncuyla başarı gelmeyeceği yönünde. Bu konuda kendiyle çelişmiyor.

Bence çok erken tepki veriliyor.

"Micov ilk etapta Amerikalı oyuncu yoğunluğunu dengeleyerek takımı sahiplenecek Avrupalı oyunculara yönelmek ve yerli oyuncu kalitesini artırmak istediklerinin sinyalini verdi."

Micov ilk geldiğinde zaten bunu söylemişti. Şimdi bu adamı "komisyon yiyor", "menajerlerin kucağına düştü" diyerek eleştirmek bence çok yanlış.
Adamın basketbol görüşü zaten fazla Amerikalı oyuncuyla başarı gelmeyeceği yönünde. Bu konuda kendiyle çelişmiyor.

Hocam ona kimse bir şey demiyor ki. Ama kaliteli Avrupa lı oyuncu getirsin. Tek bir menajere bağlı kalmasın. O zaman bizde art niyet aramayız. Şu anki haliyle Misko'nun kucağına düştüğü çok net belli oluyor.

Nikolic-İvanovic-Wilbekin guard rotasyonunu bak kafayı yersin !!!

Hocam Avrupalı getireceğim diye 30 küsür yaşına kadar bir baltaya sap olamamış adamları mı getireceksin? Procida alabiliyorsan al mesela Avrupalıyı

Kusura bakma da resmen yiyecekleri nanelerin yolunu yapmış bu açıklamalarla

Hocam Avrupalı getireceğim diye 30 küsür yaşına kadar bir baltaya sap olamamış adamları mı getireceksin? Procida alabiliyorsan al mesela Avrupalıyı

Kusura bakma da resmen yiyecekleri naneleri yolunu yapmış bu açıklamalarla
Ben iki oyuncunun da abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Basketbol IQ'su yüksek, sahada nerede ne yapması gerektiğini bilen oyuncular bunlar. Belki çok göz boyamazlar ama takım oyununa ve savunmaya önemli katkı verirler.

Nikolić'in Slovenya Milli Takımı ile ciddi başarıları var ve büyük maçların atmosferini bilen bir oyuncu. Ayrıca ikisi de birbirini tamamlayan gardlar aynı anda sahada olmaları avantaj sağlayabilir. Nikolić iyi bir savunmacı, fiziksel olarak da güçlü ve cüsseli bir yapıya sahip. Ivanović ise hücum tarafında daha etkili bir oyuncu.

Bu yüzden ikilinin birlikte doğru bir rol dağılımıyla faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Alessandro Pajola Virtus Bologna'dan ayrılıyormuş. Pozecco ikna edebilirdi sanki. Adı geçenlerin hepsinden iyidir. En azından sağlıklı, genç ve potansiyelli. Aşırı pahalı olacağını da sanmıyorum.

Alessandro Pajola Virtus Bologna'dan ayrılıyormuş. Pozecco ikna edebilirdi sanki. Adı geçenlerin hepsinden iyidir. En azından sağlıklı, genç ve potansiyelli. Aşırı pahalı olacağını da sanmıyorum.
dizinden ameliyat olacak en az 10 hafta yok

Çapraz veya menisküs olmadığı sürece sorun değil. 10 hafta içinde turnuva falan da yok. Sezon başı kampına ve sezona rahat rahat yetişir.

İvanoviç koç değil miydi ben koç sandıydım.
Oyuncu muymuş.

32 yaşında çok gençmiş kafayı yememek elde değil.
Millet baido
Montero bulur getirir.
Biz ivanaoviç alırız.
Yahu hay ben sizin yapacağınız yöneticiliğe tüküreyim.

Hocam Avrupalı getireceğim diye 30 küsür yaşına kadar bir baltaya sap olamamış adamları mı gerireceksin? Procida alabiliyorsan al mesela Avrupalıyı

Kusura bakma da resmen yiyecekleri naneleri yolunu yapmış bu açıklamalarla

Ben iki oyuncunun da abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Basketbol IQ'su yüksek, sahada nerede ne yapması gerektiğini bilen oyuncular bunlar. Belki çok göz boyamazlar ama takım oyununa ve savunmaya önemli katkı verirler.

Nikolić'in Slovenya Milli Takımı ile ciddi başarıları var ve büyük maçların atmosferini bilen bir oyuncu. Ayrıca ikisi de birbirini tamamlayan gardlar aynı anda sahada olmaları avantaj sağlayabilir. Nikolić iyi bir savunmacı, fiziksel olarak da güçlü ve cüsseli bir yapıya sahip. Ivanović ise hücum tarafında daha etkili bir oyuncu.

Bu yüzden ikilinin birlikte doğru bir rol dağılımıyla faydalı olabileceğini düşünüyorum.

O zaman sana bir tane daha mutlu olacağın haber verelim.

33 yaşında bir adet daha -ic transfer ediyoruz. Bu sefer uzun ama. Luka Mitrovic geliyor diyorlar. Bu da gayet durduğu yeri bilen bir isim. Zaten bu 33 yaşındaki -ic’lerle en fazla durarark top oynanır.Çok hareket beklememek gerek

Son düzenleme:
Mesela bu adamlarla neyi hedefliyorsun acaba

Herkes biraz da Nikolic üstüne gelmesinin etkisiyle İvanovic'e çok sallamış(ki benimde ilk tercihlerinde olmazdı kesinlikle) ama kesinlikle Nikolic'den iyi transfer. Felaket bir yapilanmaya gidiyoruz kesinlikle

Ben kendi adıma felaket bir yapılanma olduğunu düşünüyorum şuana kadar mesela ne zaman tepki vermem uygun olur? Her sene böyle şeyler söyleyenler çıkıyor abi bırakalım insanların tepkisini herkes bildiğini söylüyor. Diğer mesajınızda kendi fikrinizle bunların doğru transfer olduğunu soylemişsiniz ne güzel bence oralardan devam edelim.

Yani Nikolic ismi çıkmış, Ivanovic ismi çıkmış çıkan isimlere göre şimdi konuşuyoruz. Bekleyip sezon başında konuşacak halimiz yok.

Bu transferlerde menajer etkisi yok denip birbirimizi de kandırmayalım. Şans ya hep aynı menajere mi denk geldik diyeceğiz?

Ben kendi adıma felaket bir yapılanma olduğunu düşünüyorum şuana kadar mesela ne zaman tepki vermem uygun olur? Her sene böyle şeyler söyleyenler çıkıyor abi bırakalım insanların tepkisini herkes bildiğini söylüyor. Diğer mesajınızda kendi fikrinizle bunların doğru transfer olduğunu soylemişsiniz ne güzel bence oralardan devam edelim.

Yani Nikolic ismi çıkmış, Ivanovic ismi çıkmış çıkan isimlere göre şimdi konuşuyoruz. Bekleyip sezon başında konuşacak halimiz yok.

Bu transferlerde menajer etkisi yok denip birbirimizi de kandırmayalım. Şans ya hep aynı menajere mi denk geldik diyeceğiz?
Bu adam basketbolun Jorge Mendes’i zaten. Sanki tanınmamış, elinde birkaç oyuncudan başka kimse olmayan bir menajer de sürekli bize oyuncu kakalıyormuş gibi bir algı yaratılıyor.

Ergin Ataman’ın da menajeri bu kişi. Hatta NBA’de bile temsil ettiği oyuncular var. Yani oyuncu ağı son derece geniş ve basketbol dünyasında oldukça güçlü bir konumda.

Benim demek istediğim şu: Sırf aynı menajerlik şirketine bağlı oyuncular transfer ediliyor diye bu oyuncuları peşinen çöp ilan etmek doğru değil. Kimse oyuncu profilleri üzerinden değerlendirme yapmıyor. Mesela Nikolic ne katkı verir, hangi özellikleri öne çıkar? Ivanovic’in güçlü yönleri neler, zaafları neler? Bunları konuşan yok. Tartışma tamamen menajer üzerinden dönüyor.

Bu yabancı oyuncularla ve Yiğit Berkan yerli rotasyonuyla ligde yine 7-10 arası bir yerde oluruz, tabi oyuncuların iş ahlakı yaptıkları işe saygıları devam ederse yoksa bunlarda Palmer gibi olursa rezil rüsva bir sezon geçiririz. Şampiyonlar ligini hiç saymıyorum bile bütün maçalrı kaybedip ilk turda elensen ya da bütün maçları kazanıp şampiyon olsan kaç yazar. Nba avrupa projesine büyük takımların hemen hiçbiri ilgi göstermiyor Euroleague'e imza atıyorlar. Hedefi Euroleague olan ve kalkınma planı olan takımlar Eurocup'a koşa koşa gidiyorlar. Bizse kendi liglerinde 10. olan takımlarla mücadele ederek bir yere geleceğimizi sanıyoruz. Günümüz basketbolunda boy hız ve atletizm artık çok önemli. Gelecek sezonda Kasım ayı olmadan Pozecco ve Micov ikilisi gitsin, 2028 yılının yapılanmasına şimdiden başlayalım demeye devam ederiz. Bizim basketbıl şubesi aynı Matrix filmindeki deja vu sahnesi gibi, gelen giden değişiyor ama hepsi aynı kafada aynı plansızlıkta aynı yönetim beceriksizliğinde olan kişiler.

Bu adam basketbolun Jorge Mendes’i zaten. Sanki tanınmamış, elinde birkaç oyuncudan başka kimse olmayan bir menajer de sürekli bize oyuncu kakalıyormuş gibi bir algı yaratılıyor.

Ergin Ataman’ın da menajeri bu kişi. Hatta NBA’de bile temsil ettiği oyuncular var. Yani oyuncu ağı son derece geniş ve basketbol dünyasında oldukça güçlü bir konumda.

Benim demek istediğim şu: Sırf aynı menajerlik şirketine bağlı oyuncular transfer ediliyor diye bu oyuncuları peşinen çöp ilan etmek doğru değil. Kimse oyuncu profilleri üzerinden değerlendirme yapmıyor. Mesela Nikolic ne katkı verir, hangi özellikleri öne çıkar? Ivanovic’in güçlü yönleri neler, zaafları neler? Bunları konuşan yok. Tartışma tamamen menajer üzerinden dönüyor.
Gelen oyuncuların elbette yapabildiği, yapamadığı şeyler var fakat burada sorun seviyeleri. Yani bunu absürt örnek olsun diye veriyorum ama temelde bakarsan Gillespie de pota savunan, hareketli bir uzun Lessort'ta. Fakat bu işleri farklı seviyelerde yapıyorlar değil mi? Pao benim buna ihtiyacım var diye Lessort varken Gillespie'yi almıyor ana rotasyonuna.

Biz bütçe arttı, seviye artmalı diye konuşurken bize alın size Nikolic, İvanovic denirse burada durum bakalım demektense tepki koymak asıl gerekli olan şey. Yeteri kadar ses çıkarsa belki şube daha iyisi için şansını zorlayabilir.

Melo Trimble

Öyle birden aklıma geldi işte...

Geri