#13 Stephane Lasme

Hawkins , lasme , bu takım kimi cok sevse hep birşeyler oluyor .. Neyse afiyet olsun lasme insallah ders çıkarmıştır bu sonuçtan bir daha içmez .
 
Esrar kullanımı ne zaman normalleşti de bu kadar olağan karşılanır hale geldi? Eğer bu görüş benimsenirse, esrar kullanımı normalleşirse ülke genelinde kullanımının artmasını da yadırgamayacaksınız. Bugün bir sporcununki normalleşir, yarın bir bakmışsınız sokaktaki torbacı herkes için olağan hale gelmiş.

Bu etik dışı davranışı politik gayri ahlaki iklimle karşılaştırmak ise adeta elmayla armutu karşılaştırmak. Evet ülkenin her yanını ahlaksızlık sarmış durumda ve bu bir sporcunun gayri ahlaki davranışından bağımsız bir olgu. Aynı şekilde bireysel alkol tüketimi ile de bir tutulamaz. Zira siz spor yaparak yıllık 3 milyon tl gibi bir para kazanmıyorsunuz.

Mücadelesinden ötürü normal karşılamak ise 'adamlar çalıyor ama çalışıyor da' kafası ile aynı. Yaptığı doğrular yanlışını örtemez.
 
Ahlakı tartısma daha subjektif ama yasadışı olan yasadışıdır .Yasaklanmış olan da yasaktır.Yani eylemin yaygınlığı neyi değiştiriyor anlamış değilim.Türkiye'de şikede yaygın o zaman şikeci şikeci deyip durmayalım birilerine ,

Bu adam sözleşme zamanı gayet profesyonel değil miydi.İhlalin sezonun sonunda tespit edilmiş olması sadece bir tesaduf uc ay önce de yakalanabilirdi.O zaman tamamen ortada kalmıştık.Sean Williams gibi aklı tamamen havada dünyadan geçmiş gibi duran bir adam olsa neyse sezon biter bitmez hemen takımları çekip iyi pazarlıkcı iş adamına bağlamayı biliyorsa o mereti kullanmamayı da bilmesi lazım.

Ayrıca keyif veren maddelerin performans üzerinde de olumlu etkisi pekala olabilir duygurum ile mental ve fiziksel performans birbirinden bağımsız şeyler değil.

Adam gayri hukuki ve genel geçer spor ahlakına aykırı bir şey yapmış durumda yasaklı maddeleri masum olanlar ve kötü çocuklar olarak sonıflandırmaya baslarsak işin içinden çıkamayız

Son olarak oyuncunun kullandığı madde öyle matah bir madde değil ayrıca yasadışı bir madde olduğu için özelikle düşük sosyo ekonomik seviyede aynı isimle sentetik türvleri pazarlanan bir madde ki onlar çok daha tehlikeli bu forumu çocuklar ve gençlerde takip ediyor. Bir şeyleri normalleştirirken biraz dikkatli olmak lazım.
 
Galatasaray'ın her rüya sezonu ardından yaşanan krizler, artık alışıldık hale geldi. Bence bugün halen tüm tarimizdeki en iyi kadro olan 2012-13 takımının sahadaki koçu Hawkins'i daha da kötü bir zamanda, sezon ortasında kaybetmiştik. Galatasaray kulübü yaşadığı başarıdan sonra taraftarının ağzında isteyerek ya da istemeyerek acı bir tat bırakır. İnşallah bu da istemeyerek meydana gelmiştir. Şimdilik Lasme için üzülürüm ama iş büyüyüp bize dönerse Galatasaray'ım için kahrolurum.

Yalnız benim anlamadığım bu işler neden hep bize oluyor? Yani Hawkins, Lasme normalde Yeşilaycı, bize gelince mi Jesse Pinkman oluyorlar. Neden bu adamların Beşiktaş'ta, Efes'te oynarken böyle iddaalar ortaya çıkmıyor. Biz mi takımı gevşek yönetiyoruz, yoksa tam yükseliyoruz derken bazı yöneticiler mi omzumuzdan tutuyor?
 
Sürekli olarak bu " Afiyet olsun, yarasın, iyi olmuş" gibi yorumlara kesinlikle katılmadığımı belirtmek isterim. Fakat forumda cılkı çıkarılacak bir tartışma açmayı da uygun bulmadığımdan sadece bu kadarla kalmak yeterli.
 
Bence de olumlamamalı ama direkt de gömülmemeli.
Sonuçta kişisel bir karar, alkol ve sigara gibi keyif verici bir madde. Ben ahlaksız kısmı için yazmıştım. Ot içmesi lasmeyi ahlaksız yapmaz.
Takım içi diyoloğu, arkadaşlarıyla ilişkisi, sahaya koyduğu emek, antremanlar vs çok önemli. Ki lasme için söylenenler çok çok iyi karakter olduğu yönünde idi. Sigara dahi içmeyen biri olarak bu durumu çok yadsımıyorum. Sanki arkadaşlar gelip rakı-balık yapmaktan çok bir farkı yok gibi geliyor bana.
 
Adamın kullandığı maddeyi ilk ve son kez kullanmış olma olasılığı sıfıra yakındır muhtemelen yani sezon içinde de kullanmış olmalı sezon içinde yakalansa bizi ortada bırakmıştı istediği kadar antreman yaparsa yapsın bu hali ile yaptığı davranış "iş ahlakına" aykırı bir davranış.

İkincisi yasaklı madde kullanmak "spor ahlakına" aykırı bir davranış hangi maddeyi kullanırsan kullan ayrıca kullandığı madde pekala dolaylı olarak performans artırıcı olabilecek bir madde burada bununla ilgili ayrıntılı bir tartısma sakıncalı olabilir o yüzden ayrıntıya girmeyelim

Üçincüsü tamamen subjektif ve beni bağlayan bir bakış açısına göre işine gelince profesyonel olup işine gelince alternatif takılmak da başka bir ahlakı sorun.

Tabi kimsenin kimseye ahlaksız demek hakknın olduğunu düsünmuyorum değerlendirme somut davranısla ilgili sahsiyetle ilgili değil
 
Şu detay gözden kaçırılmamalı: Lasmenin keyif verici madde kullandığı Karşıyaka maçı sonrası ortaya çıkıyor. Yani bizim Gabon Aslanı dediğimiz arkadaş asla profesyonellikle bağdaşmayacak bir davranışta bulunuyor. Aynı zamanda yaptığı burada her zaman övündüğümüz Galatasaray değerleriyle de örtüşmüyor. Basketbolcuların arasında yaygın olması görüşü bunu meşrulaştırmıyor ki o görüş de ne hukuki ne ahlaki. Siyahi oyuncularda böyle durumlar oluyor demek sıkıntılı bir bakış açısı her iki alanda da. Konudan bağımsız belirtmek istedim. Alkol ve sigarayla söz konusu madde arasında da vücuda zarar vermeleri dışında bir benzerlik yok. Bağlantıyı doğru kurmak gerekiyor.
 
Esrar kullanımı ve belirli miktar yetiştirmesi Amsterdam'da normal, Abd'nin bazı eyaletlerinde serbest, Türkiye'de yasak. Amsterdam'da içerseniz ahlaksız olmuyorsunuz, Türkiye'de içince ahlaksız oluyorsunuz galiba. Şu olayın ahlak ile ilgisi yok. Şike yapmak ahlaksızlık, çocukları taciz etmek ahlaksızlık, yetimin hakkını çalmak ahlaksızlık, ırkçılık yapmak ahlaksızlık. Ot içmek kişinin kendi tercihi istediğini yapar; sonuçlarına da katlanır. Gerisi boş laf.

Buraya yazdıklarımın gerçekle uzaktan yakından alakası yokmuş...

Profesyonelim deyip 1 milyon dolar maaş alıyorsa Lasme, kitapta yazan kurala profesyonel gibi uymalı. Sezonun en can alıcı yerinde takımını yalnız bırakmak pahasını bu işi yapan birinin başta takıma sonra da sene boyunca verdiği emeğe saygısı yok demektir. Abim gibi sevdiğim Lasme'nin seneye Galatasaray'da olmaması lazım.
 
Marijuana(esrar,ot) içtikten hemen sonra sahaya çıkıp başarılı olma şansı yok içenin. Sahaya etkisi mental veya fiziksel olmaz, içtikten 3-4 saat sonra etkisi kalmaz. Yani ben bunu içtim bana keyif verdi, bu keyifle ben işimi daha iyi yaparım böylece rakiplerime illegal şekilde üstünlük sağlarım diye bir durum yok.

.

Bu kadar kendinizden emin bir dil kullandığınıza göre uzmanlık alanınız hangisi adli tıp,psikiyatri,farmakoloji vs ?
 
Bu kadar kendinizden emin bir dil kullandığınıza göre uzmanlık alanınız hangisi adli tıp,psikiyatri,farmakoloji vs ?
Arkadaşın yaptığı yorumda herhangi bir uzmanlık alanı olmasına gerek yok basit bir araştırmayla gayet öğrenilebilir bir bilgi. Hatta esrar refleksler ve koordinasyonu bozduğu için kötü performansa bile sebeb olabilir benim bildiğim. Tabi bu Lasme'yi koruduğum anlamına gelmesin kalacaksa bununla iligi bir madde mutlaka olmalı kontratta eğer kabul etmez ise gidebilir bence.
 
Arkadaşın yaptığı yorumda herhangi bir uzmanlık alanı olmasına gerek yok basit bir araştırmayla gayet öğrenilebilir bir bilgi. Hatta esrar refleksler ve koordinasyonu bozduğu için kötü performansa bile sebeb olabilir benim bildiğim. Tabi bu Lasme'yi koruduğum anlamına gelmesin kalacaksa bununla iligi bir madde mutlaka olmalı kontratta eğer kabul etmez ise gidebilir bence.

Anladım anlaşılan bazıları hızlı öğreniyor ben öğrenemiyorum demek ki o kadar hızlı :)
 
Eğer Lasme sizin iş ahlakınıza uymuyorsa yerine adam bulmanız baya zor olacak çünkü milyon tane sporcu kullanıyor bunu :/ Kendi hayatı, ceza alırsa kendisine alıcak klüp maddesini koydurup önlem almış olmalı, bu adam bahsi geçen maçı berbat veya ruhsuz mu oynadı? Hayır, benim için olay bitmiştir.
 
Ada'mın ahlıkına göre onu kullanmak yasak değildir ona birşey diyemeyiz milyonlarca sporcu kullanıyor bunu sadece bizim şef biraz abartmış ve yakalanmış bende ilk kez kullandığını düşünmüyorum . Ve bırakacağında sanmıyorum ama tekrar yakalanırsa iste o zaman ortada kalırız . Bu riski alır mıyız bilemiom
 
Adam uc ay önce yakalansa bız çekecektık o değil sözleşmesinde madde olsa ne olur yerıne adam alamıyorduk ortada kalmıştık bize de zararı olmaması tamamen tesaduf .Adamın yakalanma tarihi öyle bir denk geldi ki klübe somut bir zarar vermedi evet ama veredebilirdi .Bu madde WADA'ca yasaklanmış ve T.C mevzuatına göre de yasadışı bir madde tüm siyahi oyuncular kullanıyor gibi bir argumanın bir anlamı yok ki elde isitatistik de yok.Velevki öyle olsun kötü örnek emsal olmaz ki.

Bu herkes yapıyor anlayışının sonu sınırı ölçüsü yok şikeyi de herkes yapıyor,sahaya yabancı madde de sürekli atılıyor,taraftarlar birbirini Avrupa şampiyonasında da darp edip öldürüyor.
 
15 ng/ml den fazla olduğu taktirde yakın geçmişte kullanıdığını
100 ng/ml den fazla olduğu taktirde genelde son 7 gün içerisinde kullanıldığını
500 ng/ml kronik kullanıcı ve bağımlı olduğunu gösterir.

Söylendiği kadarıyla Lasme'de 180 mg çıkmış.Çok fazla azımsanacak bir oran değil, play-of periyodu devam ederken.Ama sürekli kullandığını gösteren bir veride değil.

Bu arada doping listesi, sadece performans arttırıcı maddeler anlamında değil, sağlığı koruyucu maddeler anlamında da düzenleniyor. Sportif anlamda bu madde daha çok sağlık anlamında yasaklı.Zira, yüksek kalp ritmi ve nabız atışına sebep olduğu için , yüksek nabızlı yapılan sporlara böyle bir madde kandayken çıkılması özellikle kalp ve damar sağlığı açısından çok riskli olduğu gibi kalp krizlerine yol açabilir.

Performans anlamında, birçok sporda yapılan testlerde atletik yetenekleri kısıtladığı ancak heyecanı azaltıcı ve cesareti arttırıcı özellikleride tespit edilmiş vaziyette.

Bunlar bir yana, en kötü tarafı toplumsal olarak bu cigaralık diye tabir edilen, bitkisel maddelerin sarılmasıyla yapılan dumanlı ürünlerin ne kadar zararlı olduğunun bilinmeyişi. Bir kaç kez kullanmanın zararı yok ve hatta sigara bundan daha zararlı söylemleriyle kandırılan çocuklarımızın sonları maalesef çok kötü oluyor. Filmler ve medyadaki yanlış yönlendirmelerde bunun en önemli sebeplerinden biri.Bu maddeler bağımlılık yaptığı ve sağlığa zararlı oldukları gibi , daha zararlı kimyasallarlara bilerek ve bilmeden başlanılması konusunda bir başlangıç teşkil ediyor.

Bu kadar hassas konuda tespitlerimizi biraz daha bilinçli yapalım.Bilimsel anlamda bilmiyorsakta, yorum yapmayalım lütfen
 

Üst