#13 Stephane Lasme

Sezon başında ''atlet olmasına rağmen neden smaç vurmuyor'' falan diyordum her maç posterler çıkarıyor. Hele dün herkesin ''avrupanın en iyi-korkulan uzunu'' dediği Udoh'u fena rencide etmiş bloğuyla.
 
Sezon başında alacağı ücretten dolayı istememiştim ama bugün itibarıyla Young ı aratmıyor, performans olarak aldığı ücretin fazlasını ortaya koyuyor diyebilirim. Ben sezon başında aralarında Johhandre Jefferson ve Birch gibi ligimizde oynayan uzunların da olduğu ucuz atletik oyunculardan birini istemiştim ama oyun kurucusuz oynadığımız bu sezon iyi ki onu almışız.
 
N'dong sonrası pivotlardan beklentimizin zirve yaptığı ama zaman geçtikçe bu durumun hayal kırıklığına döndüğü dönem çok sürmeden Lasme yetişti. Sezon başı Pana'yı istiyor bizi yedekte tutuyor şeklindeki söylemler de kafalarda soru işareti oluşturmuştu. Aldığı parayı hak etmekle ilgili eleştirilerden sonra zirve yaptı. Şu an EL dahil Avrupa'nın en iyi uzunlarından.
N'dong da emekli ikramiyesi muhabbeti sonrası zirve yapmıştı. Aynı kaderi paylaşıyorlar, benzer karakteri sergiliyorlar. Sözleşme 1 yıllıktı galiba. Bu aralar uzatmakta fayda var.
 
[video=youtube;2OYSXfFlYLg]https://www.youtube.com/watch?v=2OYSXfFlYLg&feature=youtu.be[/video]
 
Derhal yeni sözleşme teklif edilmeli.En az bir sene daha bizimle kalmalı, bu aslan yürekli adam.Dorsey'nin gidişinden sonra büyük karakter sergiledi beş numarada tek başına.
 
4 dakika kala oyundan çıkarken neredeyse sete çıkıcaktı, müthiş bir karakter:) Takımı o kadar sahiplenmiş durumda, saha içindeki savaşı, mücadelesi zaten inanılmaz. Direk yeni sözleşme imzalamalıyız.
 
Bence bu seneki takim iskeletini bozmamak gerek. McColum, Shilb Micov, Lasme, Sinan ve Göksenini tutup belki bir de Green. Furkan gibi yerli bir tane uzun ve takimi oynatabilecek bir tane oyun kurucu ile cok iyi bir kadroya sahip oluruz. 7. yabanci olacaksa o da bir uzun olabilir.
 
Efes hakikatten boş kulüpmüş, bu adamı nasıl bıraktı hala anlamıyorum. Geçen senede onların en etkili oyuncusuydu. Yemeyenin malını yerler yaa işte bu da öyle birşey.

Bu arada NBA'den Lasme'nin yanına gelecek pivotu çok merak ediyorum. Hakikatten şöyle bomba bir taransfer olsada şu ligi süpürsek. :)
 
Lasme'nin yanına gelecek oyuncu Lasme gibi iş ahlakı yüksek olan bir oyuncu olur inşAllah.
Bünye bir Dorsey daha kaldırmaz.

Sahi bu adam da kaç yürek,kaç ciğer var ?
 
Lasme PAO gormus adam, Efes'ten sonra Galatasaray ona colde bir vaha gibi geliyordur. Asgari sartlari saglarsak bu yasindan sonra kurulu duzenini bozmaz. Zaten oynayacagi surada maksimum 2 sezon daha var.
 
Fazla söze gerek yok. Çok büyük bir savaşçı. Seneye takımda tutmamız gereken ilk adam. Maç sonrası çektirdiği üçlü, taraftarla bütünleşmesi her şeyi açıklıyor zaten.
 
Efes'lilere, Duda'ya sorsan Lasme kotu,iyi degil.. Efes'e gelen hangi yabanci tutunabilmis ki? Huertas'i bugun bize getirsen kimbilir neler yapacak....

Lasme Galatasaray profiline yakisan bir sporcu. Degeri verilir mi ileriki seneler..Zannetmiyorum ama umarim yanilirim. Yonetimdeki hic bir sifati olmayan ceteler, ne yapar eder Sabri,Tariga milyon dolarlari sayar emin olun.. Izleyebildigimiz kadar izleyelim aslan parcasini.
 
Kim ne derse desin,takımdaki alternatifi olmayan tek oyuncu kendisidir.Onu kaybedersek, ligde gider, avrupada pamuklara sarıp, sarmamız gereken bir oyuncu bu bakımdan.Maalesef hırpalanmaya devam ediyor,dinlenme fırsatı bulamıyor hala.Takımdaki gerçek ''soldier'' kendisi reisin.
 
Kim ne derse desin,takımdaki alternatifi olmayan tek oyuncu kendisidir.Onu kaybedersek, ligde gider, avrupada pamuklara sarıp, sarmamız gereken bir oyuncu bu bakımdan.Maalesef hırpalanmaya devam ediyor,dinlenme fırsatı bulamıyor hala.Takımdaki gerçek ''soldier'' kendisi reisin.

Pota alti,pivot tanimina uyan su takimda tek oyuncu..Sakatlanmamasi icin antreman programi vs. cok dikkatli olunmasi lazim..Diger uzunlari toplasan 1 Lasmenin yarisi etmezler..Dusan desen boy var gelisim yok..Diger 3 ayligina gelen Amerikali arkadas icin pek yorum yapma geregi gormuyorum..Furkan Aldemir ve Semih gibilerin oynadigi sirk ligi NBA'de bende oynarmisim diyorum bazen profesyonel oynasaydim.
 

Üst