2008-2009 TBL Şampiyonu Efes Pilsen

Re: TBL´de Finalin Adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker

İnsanın aklına kurt düşüyor, bu Ender gelecek sezon için Fb ile anlaşan Ender di mi ;)

charles smith de yokları oynuyor iki maçta da.20-25lik atan adam 3-5 lerde kaldı.mrsiç kendini aştı son iki maçta iyi savunma yapıyor.Ömer onan da her zamanki gibi zaten.

Birilerinin beyinsiz diye nitelendirdiği Ender Aslan son saniyelerde 2 Litvanya maçımızı kurtardığını hatırlatırım . Her ne kadar aradan 3 sene geçmiş bile olsa bir oyuncuyu ''beyinsiz'' diye nitelendirmek basketbol cinayetidir demiyecem , basketbol katliamıdır . Başka bir şekilde ifade edilemez .

Neyse asıl konuya dönelim ;

Basketbolda disiplinin ne kadar önemli olduğunu bu maçta bir kez daha anladık . Fener nerdeyse maç boyunca geride oynadı ama hiçbir zaman oyundan kopmadı . Kritik dakikalar gelincede rakibini yakaladı ve son saniyede vurdu .
Ayrıca şunu söylemek istiyorum ; Sezon içinde büyük takımların her maçta Fenerbahçe'yi ezmesi , büyük takımların çok iyi yönetildiği anlamına gelmez . Eğer büyük takımlar çok iyi yönetilseydi , gereksiz transferler yerine nokta transferler yapılsaydı bugün (veya geçen sene , önceki sene hiç farketmez) Fenerbahçe finali TV'den izlerdi

Bu kadar .

Seri hızla 4-0 a doğru gidiyor
Senelerdir Eurolig oynayan bir takımın maç sonlarını bu kadar acemice oynamasıda hayret verici.

Evet gerçekten de efesin maç sonu performansı şaşırtıcı ama bence efesli oyuncular her ne kadar şampiyonluğu çok istiyoruz deseler de şnanmıyorlar bence şampiyonluğa sorun burada bence.

efes son periotta adeta kayboluyo son dakikalarda elleri titriyor ben anlamıyorum bunu bukadarmı zor karşılarında durmak... bide salon muhappeti vardı daçka bile yeniyo diye adamlar playoff lara gelince vampir oluyo birden savunma sertliği 5 kat artıyo... efes yine alışılmış sonunu yaşıycak 4-0

Efes Pilsen coachu Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'in şansıyla kazandığını söyledi.

Seride 2-0 geriye düştükleri maçın hemen ardından değerlendirmelerde bulunan Ergin Ataman, "Tanrılar Fenerbahçe'nin yanındaydı" dedi. Seyir açısından son derece keyifli bir maç izlettirdiklerini belirten Ataman, yüzde 1 olabilecek şeylerle maçı yitirdiklerini söyledi. Olabilecek her türlü aksiliğin maçın son saniyelerinde kendi başlarına geldiğini dile getiren Ergin Ataman, seride iddialarını sürdürdüklerini ve kalan maçları kazanmak için mücadele edecekleri vurguladı.

Ergin Ataman takımıyla ilgili değerlendirmelerinde ise şunları söyledi: "Takımımın oyunundan memnunum. Hepsi elinden geleni yaptı. Ancak iki maçtır bu sezon takımımızın en skorer ismi olan Smith bir türlü gereken performansını gösteremiyor. Diğerleri azami performansını gösterdi."

Ergin Ataman, Abdi İpekçi'de devam edecek serinin maçlarında ise hakemlerin geride kalan iki mücadeledeki tutumlarının devam etmesini beklediği kaydetti. Ataman, "Son maçta hakemler çok kritik kararlar verdi. Doğru ya da yanlış olduğunu tartışmıyorum. Ancak benim beklentim tüm bu cesur kararları Abdi İpekçi'de oynanacak maçlarda da göstermelerini bekliyorum. Orada atmosferde de aynı tutumu sergilerlerse bir sıkıntımız olmaz. Benim takımımın Fenerbahçe'den iyi olduğunu herkes gördü. Fenerbahçe'nin üstünlüğü sadece 4 dakika civarında sürdü. Tamamen şanssızla kaydettik " dedi.

Emin,

Ender'e yakıştırılan sözler basketbol katliamı ise onun sergilediği oyuna ne denir bilemiyorum.

Berat Akbaba' Alıntı:
Ergin atamanın son iki cümlesine bakın.
Eee ne var bunda maç boyunca kontrol hep Efes'teydi.
Kendi hatalarını da şansızlık olarak nitelendirmiş.
Şans bugun Fb'nin yanında değil miydi ?
Efes'in saçmaları, Fb'nin şansı bir galibiyet daha Fb'yi bu kadar putlaştırmanın anlamı yok.
İyi olduğumuzda iyi mücadele ettiğimiz de onları geçen sene ne hallere soktuğumuzu herkes biliyor sanrıım.

yeter ki biz başarılı olmayı isteyelim...

''Sans'' , ''mans'' diye galibiyeti nitelendirmenin bir manası yok . Ergin bey takımını iyi yönlendirseydi rakibe galibiyet şansını vermezdi . Bunun başka bir açıklaması olamaz

Green'in topa baskı yapan bir guard olduğunu bile bile arkadaşlarına ileri gidin diye eliyle işaret yapan Ender 8 saniyede topu taşıyamadı yarı sahaya. Bu çok basit bir örnek esasen ama Ender'in nerede olduğunu görmek açısından da önemli bir olay. Kerem Tunçeri'nin yönettiği Efes Pilsen ile Ender Arslan'ın yönettiği Efes Pilsen arasında dağlar kadar fark var. Kerem'in 2 saniye kala topu kenardan sokup yaptığı asist zirveydi zaten de Ender hayatının hiçbir döneminde öyle bir asist yapamıcak, yapmayı geçtim düşünemicek bile bunu.

Litvanya maçı kazandırmıştır, şunu kaybetmiştir mukayesesi de pek akilane değil. Bunca yıldır profesyonel basketbol oynayan oyuncunun kazandırdığı bir maç olsun yani ne anlatıcak adam çocuklarına, anlatsın işte Litvanya maçını. Kafayı öne eğip, deli danalar gibi dalardım içeri çocuklar diye başlayabilir mesela anlatmaya.

Efes Pilsen vurup geçmesi gereken noktada, fark 7 iken yapamadı. Damir üçüncü çeyreğin sonunda yolladı üçlüğü sol forvetten, hemen hemen aynı yerden bir de son saniyede yolladı. Aldı maçı, geçmiş olsun artık.. Sezonu 28-2 tamamlayıp, ligden düşmüş Casa Ted'e karşı as adamlarla oynayıp 40 fark yapmakla olmuyor bu işler. Maçı nasıl kaybettim diye otursun ağlasın Ergin Ataman bütün gece, şans falan yalan bir açıklama. Kendi şansını kendi yaratır insan, Kakouzis top sokuyor. Uzun oyuncu ile bunu yapmak tartışılabilir bir tercih hadi onu da geçtim bir Allah'ın kulu da gelip yarısahadan almaz mı arkadaş topu, üstelik mola da aldın yani.

Enderi herzaman el üstü şut atamayan ve içeri penetre edip boş olsa bile atmayıp topu dışarı çıkaran (bukadar özgüveni var işte) bir oyun kurucu olarak hatırlayacağım..

Onun dışında Ergin Ataman mı? onun khakkında düşündüklerimi çok önceden söyledim..Efes sadece Fanlarını kaybeder onun sayesinde yani başka bir işe de yaramaz

Efes yine çok dış şut kaçırdı... 4/20 20% üçlük ile oynadılar, F.bahçe Ülker ise 11/25 44% ile üçlük attı. Maçta en belirleyici unsur buydu. Efes'in savunma stratejisi genel anlamda FB Ülker'den daha iyiydi, çok fazla tuzak vardı, bu tuzaklarda F.bahçe Ülker çok top kaybetti. İlk maçta da benzer şeyler olmuştu.

Ergin Ataman iyi koçtur, iyi... Hem de çok iyi koçtur. Sıfırdan takım kurmak kolay değil. Bu sezon yabancı tercihleri dışında pek hata yapmadı. Tabii o tercihler şimdi canını yakıyor, o ayrı...

Bazı kişiler pek beğenmesede, Ataman'ın karşısında Avrupa basketbolunun ustalarından biri var... Bodiroga, Fucka gibi efsane oyuncular bu ustanın ocağından çıkmış; S. Milano'yu üçüncü ligden alıp Serie A'nın Serie A olduğu dönemde şampiyon yapmış, dile kolay...

Tanjevic F.bahçe Ülker'e geldikten sonra tüm gençler ciddi aşama kaydetti. Semih gibi, Vidmar gibi topu elinde tutamayan adamlardan taş gibi pota altı oyuncusu çıkarttı. Cemal Nalga ve Murat Kaya üç sezon evvel bize gelmeyip de, F.bahçe Ülker'e gitseydi şimdi bambaşka oyuncular olurlardı... Preldzic, FB Ülker'de değil de biz de olsaydı ikinci sezon gönderirdik... Her neyse...

Bu galibiyetle F.bahçe Ülker hanedanlığını tescillemiş oldu. Bir sene Ülker, ardından iki sene üst üste F.bahçe Ülker ve bu sezon bir şampiyonluk daha...

Bu hanedanlığın dağılması için Efes geçmiş yıllarda olduğu gibi kurduğu sistemden ödün vermeyecek, genç oyunculara daha fazla güvenecek ve sebat edecek. Bunlar olurken F.bahçe Ülker Oğuz gibi, Ömer Aşık gibi bazı oyuncularını kaybedecek... Bir başka yol ise Efes'in Beşiktaş ile birleşip camia gücü desteğiyle ekstra ivme yakalaması...

Not: Maçtan sonra Efes Pilsen Basın Danışmanı Cenk Araştıran ile F.bahçeli yöneticiler tartışmış. Sanıyorum aralarında Ali Koç'da varmış... Cenk Araştıran'ın boğazına sarılıp "Abdi İpekçi'ye nasıl geleceksiniz!" diye imalı bir tehditte bulunmuşlar. FB yöneticileri, siz böyle yaparsanız, taraftarlarınız ne yapsın?! Gerçi siz halinizden memnunsunuz, değil mi!..

Berat Akbaba' Alıntı:
Fenerbahçenin ayhan şahenk fobisi var diyen arkadaşlar vardı burada bir de ama demiştik buralarda böyle büyük maçlarda bunun önemi olmaz.
Fener için değişen birşey yok Berat zaten Şahenk'de aynı basketbolu oynadılar hemen hemen aynı şut yüzdesini yakaladılar ama o fobinin daha büyüğü Efes'e geçmiş. İki maçın toplamında üçlük yüzleri %20 civarında. Bunu normal seviyeye %35 ler seviyesine çıkarsalar zaten sorun kalmayacak ortada ama kendi kendilerine sorun oluyorlar. Serinin bundan sonra gideceği nokta 4-0'dır bana göre. Geçmiş olsun ataman'a.

evet eren bey bence de efes 4-0la süpürülür nu noktandan sonra.Hatayı kendilerinde arasınlar.Bunca imkana rağmen olmuyorsa bence ciddi sorunlar vardır.

Ergin Ataman'ın söyledikleri çok komik.Fb şansa kazanmış.Ne şansı be.Adamlar maçın sonuna kadar oyundan kopmadılar.Hep oyunun bir yerlerine tutundular.Maç sonlarınıda hep iyi oynuyorlar.Esas şansı sen Abdi İpekçi'de görürsün.Ben zaten bu serinin 4-0 yada 4-1 biteceğini tahmin etmiştim.Görünen o ki 4-0 bitecek.

Oyun kurucusu Ender olan bir takımın gideceği yer bellidir zaten.Resmen 2 maçıda FB'ye hediye etti.Bizim maçta coşan Smıth gene yokları oynadı.Dağa taşa şut attı.Kerem beline gelen Green karşısında resmen kayboldu.

Fb'nin müthiş bir pota altı rotasyonu var.Resmen ezdiler Efes'i.Oğuz bile süre almadı.Bize Fatih Solak,elaleme Oğuz Savaş,Ömer Aşık,Mirsad.Sonra neymiş sponsorumuzmuş.Olmaz olsun öyle sponsor.Halen Ülker'le sponsorluk anlaşması yapılması skandal ötesidir.Yazıklar olsun.

Erfin ataman bir kere de kendinde arasın suçu.bir de demiş ki; ''herkes benim takımımın daha iyi olduğunu gördü.'' vallahi adama gülerler ya.Senin takımın madem bu kadar iyi niçin kritik yerlerde bir türlü koparamadı maçı.

Mirsad maç sonu 'Şans yanımızda idi öyle kazandık' dedi. Maçında tekrarını izledikten sonra Mirsad'a hak verdim baya. Belki Ataman'ın dediği kadar tamamen şans ile değil ama yüzde 50'den fazlası şans ile gelmiş galibiyetin. Ender'de adam olsun şu dakikaları oynasın artık. Litvanya maçı 1 kez oldu ama Ender'in bu tarz acemilikleri onların buldu. Yeter artık.