2008-2009 TBL Şampiyonu Efes Pilsen

Re: TBL´de Finalin Adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker

Efes bu kadroyu Mutlu Akü'ye,CASA'ya,Aliağa'ya 100 vurmak için kurmuş.

Amaçlarına ulaştılar tebrik ediyorum kendilerini...

evet turgay bey tamamen katılıyorum.Efesin gücü anca kendinden küçük takımlara yetiyor.euroligde de görfük bunu.

Bu maçla ilgili belki fenerlilerin aklında herzaman Mrsiçin attığı üçlük kalacak ama benim aklımda Charles Smithin Solomonun son serbest atışındaki pozisyon hatası..Charles hocam senin yaptığın o hatayı biz zamanında 15-16 yaşlarımızda maçlarda yaptığımızda bile kafamıza anahtar yiyorduk saolsun coachtan..sen son adamsın foul çizgisindeki görevin Solomona box koymak..ve boyalı alanı savunmak..senin ne işin var pota dibine hareketlenip bir basketbol takımının namusu diye adlandırılan boyalı alanı bırakıyorsun..adamlara resmen hücum ribaundunu alın ve son şutu kullanın demek bu

Eurolig takımlarından biri seneye Charles Smith'i transfer edecekse Galatasaray'a karşı ligte ve Play-off larda oynanan toplam 4 maçı izlesin!!!

Efes Pilsen Salı günü oynanacak maçı kazanırsa şampiyon olur...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Efes bu kadroyu Mutlu Akü'ye,CASA'ya,Aliağa'ya 100 vurmak için kurmuş.

Amaçlarına ulaştılar tebrik ediyorum kendilerini...
Ayrıca Ergin Ataman 2 maçtır beceriksizliklerini başka şeylere bağlayarak geçiştirmeye çalışıyor.Dün topu Kakiuzis'ten başka adama sokturmaları lazımdı.Artık seri 2-0 ve efesin işi çok zor.Abdi İpekçi ve ambiyansını da düşünürsek efes çok zorlanacak.

Ne şampiyonluğu efesi artık ergin atamanın tanrıları bile kurtaramaz :)

Berat Akbaba' Alıntı:
Ne şampiyonluğu efesi artık ergin atamanın tanrıları bile kurtaramaz :)

Belli olmaz. Fenerbahçe kulüp olarak son dakikalarda şampiyonluk vermeye yabancı değil...

Turgay bey bu futbol değil basketbol.Burada mirsad,ömer,mrsiç,slomon vs. gibi hırslı,yüreklü,mücadeleci oyuncular var.Bunlar son dakika da maçı vermez,alırlar.En yakın örneği dün.

Berat Akbaba' Alıntı:
Turgay bey bu futbol değil basketbol.Burada mirsad,ömer,mrsiç,slomon vs. gibi hırslı,yüreklü,mücadeleci oyuncular var.Bunlar son dakika da maçı vermez,alırlar.En yakın örneği dün.

İsmimi ne kadar yanlış yazsanız da belirtiyim, aslında bahsettiğiniz şey futbolun aksine basketbolda olmaya daha müsait. Avantajınız Galatasaray arması ile değil de bir şirket takımı ile çekişiyor olmanız...

Berat Akbaba' Alıntı:
dün güzel bir örnek oldu. son saniyede maç kazanılabiliyorsa, son saniyede maçta kaybedilir.

İsminizle ilgili gerçekten kusura bakmayın tugay bey.dikkat etmemişim.Ayrıca finalde gs armasını görmek güzel olurdu efes arması yerine.Değişiklik şart.Umarım ilerleyen yıllarda galatasarayı da finalde görürüz.Biz sanırım bir müddet daha buralarda olmaya devam edeceğiz.

Bu maçtan sonra da efesin psikolojik olarak çökeceğini düşünüyorum ve işler efes açısından çok daha zor olacaktır.Bakalım görelim neler olacak?

neden psikolojik olarak çöksünlerki. efes kendini toparladı. bu maçı vereceğini zannetmiyorum. ama efes yenerse fülkerin moraller dibe vurur onu biliyorum.

Berat Akbaba' Alıntı:
İsminizle ilgili gerçekten kusura bakmayın tugay bey.dikkat etmemişim.Ayrıca finalde gs armasını görmek güzel olurdu efes arması yerine.Değişiklik şart.Umarım ilerleyen yıllarda galatasarayı da finalde görürüz.Biz sanırım bir müddet daha buralarda olmaya devam edeceğiz.

Sizleri finalde, Ülker isminin maddi ve manevi çatısı altına girmeden görmek daha hoş olurdu... Bu çatının kiremitlerinden TBF'a, Hakemler Kurulu'na, Sn. Turgay Demirel'e ve yayında,yapımda emeği geçen herkese teşekkürü borç bildiğinizden şüphem yoktur.

Hoşçakalın.

Niye f.ülkerin morali dibe vursun? Bu kadar büyük avantajı yakalamışken... Salı günü fenerbahçe efesi taraftarının desteğiyle yine yenecektir diye düşünüyorum.

Tbf ve hakemlerle ilgili hiçbir soruya,yazıya cevap vermeyeceğim ama ülkerin fenerbahçeye bu büyük desteği yönetim başarısıdır bana göre.Biz de galatasarayı büyük bir sponsor desteğiyle güçlü kadrolarla finalde karşımızda görmek isteriz ilerleyen yıllarda.

Fenerbahçe Ülker böyle savunma yapmaya devam ederse,Çetin Yılmaz ve Babam maçı izledikçe Fenerbahçe Ülker 1 maç kaybetmez.

Komplo teorilerini sevmem ama Efes Pilsen li bazı oyuncuların sahadaki tavırlarını görünce bu seriden midem bulandı diyebilirim.

Normal şartlar altında Efes Ülker ile 100 maç yapsa 95 ini Efes alır.5 maç uzatmaya gider sonuc orada belli olur.

Ama dediğim gibi siz sezon boyunca en zayıf rakibe karşı bile % 100 konsantrasyon ve ciddiyet ile oynarken Ülkerfener maçında kaybetsekde bir şey olmaz mantıgıyla oynarsanız rakip ile olan kadro farkı ortadan kalkar ve dış şut balı vs ile de bu birleşince Ülker e yenilirsiniz.

Ben tüm müessese takımlarının kulüp takımları ile birleşmeleri gerektigini düşünüyorum.Ancak bu şekilde temiz bir lig izleyebiliriz.Yoksa bu ortaoyunu sürer gider.

Daha açıklayıcı olması açısından şöyle söyleyeyim Örneğin Efes Beşiktaş ya da Galatasaray ile birleşmiş olsaydı şu kadrosuyla Ülkerfeneri 4:0 yenerdi.
Yani arkasında taraftar destegi olmayan takımlar özellikle final maçlarında ciddiyetle oynayamayabiliyorlar.
Bu da diğer zayıf rakibin işine geliyor doğal olarak.

Basketdergisi' Alıntı:
Karavanacı Smith

Efes Pilsen'in yıldız oyuncusu Charles Smith'in bu sezonki istatistiklerinde ilginç bir detay var.

Efes Pilsen'in şutör guardı Charles Smith'in bu sezonki istatistiklerinde ilginç bir detay saklı. Rakiplerine karşı Lacivert - Beyazlıların en önemli hücum opsiyonu olan Smith F.Bahçe Ülker'i karşısında görünce adeta duruyor. 2'si final serisinde olmak üzere 4 kez F.Bahçe Ülker ile karşılaşan Smith bu maçlarda 2/18 atarak büyük bir hayalkırıklığı yarattı.

Basketdergisi çok doğru bir noktaya parmak basmış.F.ülker maçlarında ne oluyor bu Smith e anlamıyorum.Sadece bu sezon değil 3 sene öncede tüm sezon iyi oynayıp f.ülker maçlarında duruyordu.Ömer Onan ıda tebrik etmek lazım Smith i bu denli iyi savunduğundan dolayı.