2009-2010 Euroleague Sezonu

Şampiyon kim olacak?

• Kullanılan toplam oy
    77
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün çekilen kura sonucu Efes Pilsen'in rakipleri Montepaschi Siena,Real Madrid ve Maccabi Tel Aviv oldu.

Efes ilk grupta 4 galibiyette kalmanın hatasını ödüyor.Açıkcası ben Efes'in bu gruptan 2 galibiyet bile alamıyacağını düşünüyorum.

Efes'in yenemeyeceği takım yok şu grupta ama gruplardaki gibi oynarsa en az fazla 1 galibiyet alır. Takviye konusu oldukça gündemde olduğu için az da olsa umudum var.

2'den Siena'yı seçmeleri büyük şanssızlık ama tam tersi olarak da 1'den R.Madrid'i seçmeleri onlar için iyi olmuş.

Evlerinde 3-0,deplasmanda da alınacak 1 galibiyet(bizim yapmamız gerektiği gibi)Efes'i bir üst tura yükseltir.

Yalnız ölüm grubu E grubu olmuş kesinlikle.

E Grubu: Barcelona
Panathinaikos
Partizan
Maroussi

Bu grupta çok zevkli çekişmeli maçlar oynanacak eminim. Partizan'ın evinde oynayacağı maçlar özellikle.

En lokum grupta G grubu Cska için.

G Grubu: CSKA
Unicaja Malaga
Zalgiris Kaunas
Prokom

Efes'in grubu ikisinin ortasında bana göre.

Fikstür Efes için kötü olmuş...
İlk turda görüldüki kritik maçları evinde kazanamıyorlar, ard arda Real Madrid ve Maccabi maçları kendi evinde...

özellikle 2 -3 sene önce bu grubu, bize final 4 diye söyleselerdi umuyorum kimse şaşırmazdı. Ama bir yönden iyide bir grup. çünkü grupta puan barajı düşecektir. birbirlerini yiyebilir her takım. Efes iç sahada pek güven vermesede Efes gerçekten farklı bir takım nasıl oynayacakları belli olmaz. bana öyle geliyor ki real karşısında şansları olsa da siena karşısında işleri daha zor. Siena real den daha iyi takım ama onların şanssızlığı, barcelonanın onların grupta olmasıydı. maccabi umarım puan alır bu ikisinden ...

Muhtemelen 1 ve 4 numara olur. 1 alınır, 4 de gidebilecek oyunculara göre alınabiir. Tahminim bu şekilde. Yani ben olsam öyle yapardım :)

Geniş rotasyon olayını sevmiyorum.5'ten fazla yabancı olyını da sevmiyorum.
12 kişilik kadro 9-10 kişilik rotasyonları seviyorum.

Ligde ve Avrupa'da farklı takımlar, farklı isimlerle olacak iş değil zaten bu. Takım kimyasının ne kadar önemli olduğunu, özellikle son iki ayda yaşayarak öğrenen ve bunun değerini en iyi bilecek olanlar şu anda bu forumda basketbol üzerine kafa yoranlardır herhalde. 2-3 numaralarda haddinden fazla bir birikme var ki kadroyu kurarken hedefimiz son sekizdi diyor halen Ergin Ataman. 79'lu Kerem'in back-up'ı Ender Arslan ile hangi son sekiz diye de sorarlar adama. Bir numaraya takviye şart ötesi şu anda. Kerem Gönlüm'ü arıyoruz, çok önemliydi tarzı açıklamaların devam ettiğini de düşünürsek bir de uzun gelmesi muhtemel.

Geçen sezon da homojen kurulamamıştı kadro, Kasun'un sakatlığı ile herşey tuz buz olmuştu bir anda. O zaman 16'a kalınamamıştı, şimdi de Malaga sağolsun omuz verdi. Ama gidişat hiç iyi değil ve halen sorunun isimler olduğu zannediliyor ki orası daha kötü.

Her torbada grubun kaderini değiştiren bir takım olur deriz ya, bu grup için de Efes'i buna örnek verebiliriz. Efes Pilsen, iyi bir hava yakalaması durumunda şansı olabilir. Rakocevic'i daha iyi kullanabilirse, Ataman ki; artık kullanmayı öğrenmesi gerek, bence sekizli finallere kalabilirler. Ben umutsuz değilim açıkçası.
Yapılacak transfer hangi bölgeye olur bilmiyorum, ama Kasun'dan ve Rakocevic'den istenen performansın alınması en büyük transfer olur bence.

Bojan Popovic desek daha iyi olur karışmasın :)

Bakalım kim gidecek? Biri gitmedikçe Arenas gelse farketmez.

Bence bu olayda yanlış.Yani fiba nın bu işe bir dur demesi gerekiyor.Geçen gün Rytas için oyna bugun Efes, Efes elenince Zalgiris'e git.Bu olmamalı bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...