2009-2010 Euroleague Sezonu

Şampiyon kim olacak?

• Kullanılan toplam oy
    77
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes Pilsen maçı Pire'de yarın. Bu arada Siena eski görüntüsünden çok uzaktı ama kazanmayı başardı yinede. Cibona-Zalgiris maçı da 64-52 gibi az skorlu bir şekilde sonuçlandı..

Efes, Olimpiakos ile oynuyor o zaman ? Yoksa Yunanlar 3, takımı da mı soktu Euroleague ?

Efes Pilsen yarın Olympiakos ile oynuyor evet. Üçüncü takımları BC Maroussi bugün Caja Laboral'e 86-103 mağlup oldu. Panathinaikos ise Asseco Prokom deplasmanında farklı şekilde önde şu an..

Ufak bir not ekleyeyim; BC Olympiakos'ta Domuz gribi teşhisi konulan ve yaklaşık 15 gün süre ile parkelerden uzak kalacak NBA patentli forvet Josh Childress yarın ki maçta forma giyemeyecek..

İyi ya Yarın Efesliyiz:)(Efes renkleri değiştirse çok iyi olur.Mavi ye Lacivert'e alerjim var ) :p

Gece'nin Sonuçları bu şekilde ..

Cibona Zagreb vs. Zalgiris Kaunas 64-52
Fenerbahce Ulker vs. Montepaschi 83-87
Regal Barcelona vs. Asvel Basket 76-62 F
Entente Orleanaise vs. Unicaja 74-86
Maroussi BC vs. Caja Laboral 86-103
CSKA Moscow vs. Union Olimpija 79-69
Asseco Prokom vs. Panathinaikos 65-75
EWE Baskets vs. Real Madrid 61-104

Efes'in şansı Olympiakos'a karşı hep tutuyor...
Son 8 maçın hepsini içerde dışarda kazandı...
Hatta öyle ki 2007'de Efes Olimpiakos'u meşhur Blatt'li "Efes Dark" döneminde Nicholas, Woods, Wright gibi oyuncuların yollandığı, yetersiz bir kadroyla çıktığı maçta 19 sayı farkla yenmişti...
2004'te Atina'daki maçta ise tarihi bir skor vardı:59-110!
2006'da İstanbul'daki maçta ise Efes maçı 16 sayı farktan gelip, 18 sayı farkla 95-77 yenmiştir. Bu maçın başka bir özelliği ise Euroleague'de bir maçta bir takım tarafından son periyotta atılan en yüksek sayı rekorunun kırılmasıydı... Efes son periyot 39 sayı atmıştı bu maçta...
Sonuç olarak demem odur ki; bu Efes-Olympiakos maçları hep süprizlere gebe izlenesi maçlar oluyor...

Dün gece Siena-Ülker maçının tekrarını izledim.

Ülkerin uzunları gercekten cok etkililer.Bir ara Siena pota altına bile yaklaşamadı sürekli dış şutlar ile sayı bulmaya çalıştı.Şanslarıda yerindeydi zorlama atışların çogunu sayıya cevirdiler.

Ülker Solomon,Tanjevic sorununu çözebilseydi eger avrupada cok önemli noktalara gelebilirdi.Dün gece bu belli oldu.

Eğer oynatmayı becerebilen bir guard alabilirlerse yine etkili olurlar bence. Tabi bir de 4 numara lazım ama iş işten geçti :)

Olympiakos'da Josh Childress oynamayacak. Ioannis Bourousis ve Von Wafer'ın durumu belirsiz... Efes Pilsen'de eksik oyuncu yok. Buna rağmen, Olympiakos maçın mutlak favorisi.

Olympiakos'un son iki yılda yaptığı yatırımı ve Efes'in bütçe olarak büyüsede, saha içi performans bazında düşüşe geçtiğini dikkate alırsak, geçmiş yıllardaki maçların bugünle bir alakası olmayacağını görebiliriz.

Kanımca Olympiakos kuvvetle muhtemel farklı kazanır...

B Grubu'nda Olympiakos ve Unicaja top 16 yapar. Efes, Partizan ve Rytas'ın kendi aralarında oynayacağı maçlar belirleyici olur. Bu bağlamda bugünkü Rytas - Partizan maçı büyük önem taşıyor.

Rytas'da Bojan Popovic ve Milko Bjelica'nın hafif sakatlıkları vardı. Büyük ihtimalle oynayacaklardır ama, şayet bilhassa Popovic oynayamazsa onlar için ciddi sıkıntı olur.

Partizan bu maçı çok önemsiyor. Eğer Rytas'ı deplasmanda yenebilirlerse gruptan çıkmak için büyük avantaj yakalarlar. Ancak yenilmeleri durumunda aradaki galibiyet sayısı farkı iki olacak ve Rytas'da top 16'ya çok yaklaşacağı için Efes'le çekişecekler.

Bugünki maçta Rimas Kurtinaitis ve Dusko Vujosevic arasında da dikkat edilesi bir rekabet olacaktır...

Popovic ve Bjelica oynamazsa Partizan'ın kazanma ihtimali yüksek. Oynarlarsa maç ortada...

Yenilgisiz Roma ile bu sezon performans olarak eski günlerine dönüş işaretleri veren Maccabi arasındaki karşılaşma Avrupa'da haftanın maçı olarak kabul edilebilir.

Roma, sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Baskonia'yı içeride farklı yenip, CSKA'yı deplasmanda mağlup ettiler. Maccabi ise Baskonia'ya yenilmiş olmasına rağmen üç maçta da final-four adayı olduğunu gösteren bir çizgideydi...

İki takım da yüksek tempoda oynuyor. İki takımı da atletik oyuncular sürüklüyor... Efes maçıyla çakışması dönüşümlü izlememize sebep olacak...

Milano - Khimki maçında iç saha avantajıyla Milano favori.

Açıkçası Siena'dan daha rahat bir galibiyet bekliyordum..
Zorda olsa kuponumu yatırsa da :) Siena'nın kazanmasına çok sevindim.. Gerçi son 2 yıldır alıştım Sienam sürekli yeniyor fbyi.. :) Bu arada anketi yeni gördüm.. Gönlüm tabii ki Efesimizin şampiyon olmasından yana ama bu pek mümkün görünmüyor maalesef.. Ben oyumu Siena'dan yana kullandım.. Çünkü Avrupa'da en sevdiğim basketbol takımı Siena..

Olympiakos ikinci devrede Efes Pilsen'e ufak bir resital sundu eksiklerine rağmen. Tabi maçın buraya gelmesinde kolay çalınan faullerin ve yapılan çok basit hataların da payı var ama sonuç olarak Efes Pilsen kazanabileceği bir karşılaşmadan 105-90 mağlup ayrılarak önemli bir kayıp verdi..

Efes Maç'ı 105-90 Kaybetti.

Çok enteresan bir maç oldu sıcağı sıcağına yorumlayalım.İlk yarıda Efes Pilsen kötü oynamasına rağmen maç'ı genelde önde götürdü çünkü Olympiakos'un şut yüzdesi çok kötüydü.Ama buna rağmen Farkın fazla açılmasına izin vermiyorlardı çünkü Efes Pilsen çok basit hatalar yapıyordu.

İkinci yarıda hakemlerin'de hatalı düdükleriyle Efes Pilsen adeta oyundan düştü.Olympiakos ritmini buldu,ilk yarıda girmeyen toplar ikinci yarıda girmeye başladı özellikle pota altında büyük üstünlük sağladı Olympiakos Santiago,Kaya 5 Faul alarak oyun dışında kaldı.Özellikle Efes Pilsen son periyotta topu oyuna sokma'da bile büyük hatalar yaptı tamamen dağıldılar.

Öncellikle Santiago pota altı savunmasın'da çok zayıf kalıyor,ayrıca çok çabuk faul problemine giriyor.Kaya Peker'de bu maçta etkisizdi.Kasun sonra'dan girdi oyuna ama iyi oynadığını söyleyebilirim.Shumpert'ın eksikliği fazlasıyla hissedildi lakin asıl sorun pota altındaydı.Ergin Ataman'ı çok sinirli gördüm sinirlenmeside normal Efes Pilsen inanılmaz hatalar yaptı o hataları yapmasa maçı kazanabilirdi.

Efes bu savunma ile maçı zaten alamazdı ama ben bu Yunan lobisine hayran kaldım yine. Basketbolu bilen insanların alt tarafları ile güleceği hatta güldüğü birçok düdük çaldılar bide ulvi açıklamalarda bulunular oyunculara. Turgay Demirel Tanjevic'in arkasında durduğunun yarısını takımlarımızı korumak için gösterse sorun kalmayacak ortada.
Zamanında Türklere ağır hakaret pankartı açan yunanlar zerre ceza almazken yine olsa yine almayacaklar çok belli oldu.
Yazının başında dediğim gibi Efes'in çok maçı alacak hali yoktu ama şayet alma durumuna getirselerdi 8 kişiye karşı oynayacaklardı. Bunuda hakemler çok hata yaptığı için demiyorum ama öyle 3-4 düdük vardıki bu lafı çok rahat doğrulatır.

bu kasun niye oynamaz erginin bunla sorunu nedir disarısı evlere şenlikken,topu alan içeri girerken sen santiago'yu nasıl hucuma saklayacaksın?
Turkiyenin en pahalı kadrosudur bu.tanjevic efeste olsa efes simdi kayıpsız gidiyordu. Tanjevici sevmem ama c.smith gibi takımı bozan shumpert gibi bu seviyede olmayan adamlari oynatmaz bence en azından.
Ergin akşam akşam dilime düştün,ben de seni tanjevicle kıyasladım sana en buyuk ceza bu ama sen de bu maçta bunu sonuna kadar hakettin.
1 maç kötü savunma yaparsanız bağır çagır ama senin 25 liralik olduğu soylenen kadron sahada 2. lig takımı düzeyinde hatalar yapıyorsa suçlu sensin ergin hocam.şu herkesi suçlama işini bi kere olsun bırak da 4 numarasız feneri elemek hariç ben iyi bişiy yaptım mi bu 1 buçuk yılda de.

Ergin Hoca'yı severim ama takım'ın kötü olmasının sorumlusu kendisidir.Kadro'yu kuran kendisi,Efes En iyi imkanları veriyor maddi anlamda bakıyoruz kadro'ya rakocevic,smith,thornton,shumpert 2-3 numara'lı pozisyonlar'da 4 yabancı var bunun yerine bu 4 isim'den birinin yerine çok kaliteli bir guard tercih edilebilirdi.

Euro League 4. Hafta sonuçları;

Lietuvos Rytas - Partizan : 78-56
BC Olympiakos - Efes Pilsen : 105-90
Lottomatica Roma - Maccabi Electra : 90-92
Armani Jeans Milano - BC Khimki : 68-72
Cibona Zagreb - Zalgiris Kaunas : 64-52
Fenerbahçe Ülker - Montepaschi Siena : 83-87
Regal Barcelona - Asvel Villeurbanne : 76-62
Entente Orleanaise - Unicaja Malaga : 74-86
Maroussi BC - Caja Laboral : 86-103
CSKA Moscow - Union Olimpija : 79-69
Asseco Prokom - Panathinaikos : 65-75
EWE Baskets - Real Madrid : 61-104

Bu kadar riband verirsen 15 olur tabi mac..Bir ara 5 kere hücum ettiler üst üste..Kerem Gönlüm'ün ne kadar önemli bir 4 numara oldugunu gördügümüz bir mac oldu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...