2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Veysel abicim teşbihde hata olmaz ama bazen yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir ve durumu iyice içinden çıkılmaz bir hale sürükler :) .

Shipp,Taylor ve Rancik'in yıllık ücretleri ne kadar bilgisi olan var mı Andric'in 250 bin euro sanıyorum diğer 3 oyuncunun ne kadardır ?

1-2 kişiyle konuşup biraz sakinleştikten sonra gerçekten yapmak istediğim birşey var.

4-5 yıldır futbol takımımızdan daha çok başarılı olmasını istiyorum ben bu takımın.

Bu bağlamda başta Burak ve özel mesajdan tartıştığımız herkesden özür dilerim kalplerini kırdıysam.

Yalnız merak ettiğim birşey var gerçekten.

Evren Büker evet döndü ve netleşmek üzere, peki dönüşü ne şekilde olmalı şeklinde bir başlık açsam kimse birbirini kırmadan oylayabilir miyiz bunu?

Şu dakikadan sonra hiçbir şekilde fikrim değişmez hatta yumuşamaz benim ta ki Evren büyük biz özür dilemedikçe ve düşük bir ücret almadıkça.

Buna dair bir konu/anket açmak istiyorum, tepki almayacaksa tabi...

Sühan Cem' Alıntı:
Emir Rus arkadaşların yaşamamıştır belki. Benim takımımda değilken benim camiamı karalayan adamı ben takımım da istemem. Kobe Bryant olsa kapıda yalvarsa istemem. (ki Kobe benim için sporculuğun zirve noktasıdır) Rus arkadaşlarında böyle bir durum olmamıştır demekki. Yani basketbol anlamında bakarsak Ömer Onan, Mirsad ve Rasim gibi adamların bizim takımda yeri yok. FB'lilerde bu olay yok. Onlar kabul edebilir ama biz kabul etmeyiz. Onlar dedikleri gibi cumhuriyet değil AY'nin yarattığı monarşi ile yönetildiğinden "A.Y. çok yaşa!!" derler devam ederler hayatlarına. Zaten FB seyircisi diye bir seyirci de yok özellikle basket anlamında. Bu yüzden şu gelirse maçlara gelmem diyecek adamda yok. Çünkü zaten gelmiyor. :))

Evren konusu çok uzadı. Artık Evren'i değil geleceği konuşmak lazım. Burada nerdeyse hepimizin hemfikir olduğu bir şey var ki (ki bunun için ankete bile gerek yok) Takıma bir 4 numara lazım. Bizim kısıtlı görüş açımızla bunu gördüğümüzü düşünürsek Oktay hocanın bunu görmemiş olmasına imkan yok. Ama Hoca da az önce dediğim gibi bu eleme maçının geçmesini ve onun sonucuna göre yol haritasını çizmeyi bekliyordur. Elememiz halinde hafatda 2 maçı kaldıracak 4 numara sertliği olamdığından kesin oraya biri alınır. Bekleyeceğiz. Yönetim bu anlamda desteğini veriyor diye düşünüyorum takıma.

Bu arada yönetimi çok eleştiriyorum ama şunu belirtmem lazım. Özellikle Canaydın döneminden sonra hemen her şubenin her maçında bir yöneticimizin olması beni mutlu ediyor. Başkanında bu anlamda oldukça özverili olduğu kesin.
Bence rakibimize saygı duyalım. Onlar da Kaya konusunda çok gürültü kopardılar. Ben de olsam onlara yapılandan sonra Kaya'yı takımımda görmek istemezdim.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
1-2 kişiyle konuşup biraz sakinleştikten sonra gerçekten yapmak istediğim birşey var.

4-5 yıldır futbol takımımızdan daha çok başarılı olmasını istiyorum ben bu takımın.

Bu bağlamda başta Burak ve özel mesajdan tartıştığımız herkesden özür dilerim kalplerini kırdıysam.

Evren Büker evet döndü ve netleşmek üzere, peki dönüşü ne şekilde olmalı şeklinde bir başlık açsam kimse birbirini kırmadan oylayabilir miyiz bunu?

Şu dakikadan sonra hiçbir şekilde fikrim değişmez hatta yumuşamaz benim ta ki Evren büyük biz özür dilemedikçe ve düşük bir ücret almadıkça.

Boşver Gazanfer, zaten yeterince gerildi ortam.

Petersburg maçında nasıl daha iyi destek verebiliriz başlığını açmak bence daha faydalı olur şu anda Galatasaray´ımız için.

Bir oyuncu için Galatasaray ile ilgili düşündüklerine bak Gazanfer. Yazdıkların için pişman olmuşsundur buna eminim.Çünkü en başta duygusallığa bağladın olayı ve sonra dediğimin arkasında olacağım diye iyice gaza geldin. En iyisini yaptın. Ders olsun sana. Gelme maçlara. Bu zihniyettekilere çok ihtiyacı var takımın salonda.

Hazırlık maçlarında izleyebildigim kadarıyla iki konuda açık var. 1-2 numaralarda yumuşaklık sorunu, bu sadece savunmada etkili olacak bir sorun değil, aynı zamanda hucumda da sorun. Çünkü rakibinizde sert dış oyuncular oldugunda sizin yumuşak oyuncularınıza rahat oyun kurma, oyuna girme sansı da vermiyorlar. Bu olumsuz durumu, hucum setlerinizle, koçunuzun taktik disiplin ve maharetiyle bir yere kadar dengeleyebiliyorsunuz. Göksenin aşama kaydederse, bu acıdan bir opsiyon olabilir gibi geldi bana. Ama bugun için hele ki bir hafta sonra önemli bir rakiple maç varken, Evren gibi bir oyuncuya ihtiyaç olacaktır. Tabi Evren'in ne durumda oldugu ve bir haftada takıma, oyun planlarına adaptasyonu ne ölçüde olur bilinmez.

İkinci konu uzun takviyesi, Shipp ve Taylor'dan ötürü eger uzun alınacaksa AB pasaportlu olmak zorunda. Bugune kadar 5 yabancıya genelde sıcak bakmadım. Yıllardan beri, 3+2'den ötürü ligde 5 yabancısından da verim alan takım yok gibi. Ama bunun temel sebebi, rollerin doğru dagıtılmaması, rotasyonda yerli-yabancı kalite farkının aşırı olması, ikamesi olmayan pozisyon ve görevlerde 5 yabancının birden kullanılması gibi durumlardı. Bugunku G.Saray rotasyonuna baktığımızda ise, 5 yabancının getireceği süre sorunun nisbi çözümlerini de içinde barındırıyor. Taylor, Shipp ve 3 uzun şeklinde olacagını dusunursek, 120dk max. sure rahatlıkla dagıtılabiliyor. Cunku geçmişteki gibi dış oyuncuları o kadar bağımlı değiliz bana göre. Mitchell, Fitch; Hite, Dee ikililerini mumkun oldugunca sahada tutarak oynamaya mecburduk. Ama bugun için, oyun kurucu pozisyonunda Tutku'dan ötürü Taylor'a geçmişte Dee ve Mitchell'a oldugu kadar bagımlı değiliz. Evren'i de ara ara bu pozisyon için kullanılacagını dusunursek hele. Kısa dış rotasyonunda ise, Shumpert-Haluk-Caner-(Evren) hucumda ve savunmada belli bir standartı verebilecek bir rotasyon. Taylor'ın da Shipp'in de ,geçmiş yabancı dış oyuncularda oldugu gibi, sahada 25dkdan fazla kalmasına gerek kalmadı.

Uzun rotasyonunda,3 yabancı kullanmak sorun gibi gözükse de, 80 dkdan Ermal'in suresini düşersek kabaca bir 60 dk kalıyor. Kaldı ki, faul sorunu gibi faktorler devreye gireceği için, ortalama 20dklık bir sure sorun yaratabilecek bir durum değil. 2 yabancı uzunun sahada oldugu sure boyunca, Taylor ya da Shipp'ten birisini dışarıda bırakıyor ama Tutku, Evren, Shumpert ve Haluk bu ikiliden birini rahatlıkla ikame edebilecektir diye düşünüyorum.

Tek sorun, uzun konusunda pasaporttan ötürü seçeneklerimizin kısıtlanması.

Timur Bey eğer Shumpert T.C vatandaşı oldu ise veya olacak ise takımımızda 2 ABD'li 2 Avrupalı yabancı olacağı için son yabancı hakkımızı herhangi bir oyuncudan yana kullanabiliriz.En az 2 avrupalı oyuncu olması gerekiyor o da biz de var. Shumpert TC vatandaşı olmadı ise ve olamayacaksa zaten 5 yabancı hakkımız dolu oluyor

Su an için Evren'i bir yana bırakıp, zamanlaması dert olan ama geçebilirsek birçok konuda kartopu etkisi yaratabilecek St.P'burg maçına yogunlaşmalıyız.

Evren konusunda en iyi parametre sözleşme süresi olacaktır bana göre, yoksa ne ücreti ne de özür dilemesi bugun için yol gösterici olmayacaktır. Açık yazalım, eğer G.Saray'la anlaşırsa samimi olsun olmasın mutlaka taraftar ve camianın hoşuna gidecek sözler söyleyecektir. Ücret ise, peşinde birçok kulup oldugu için arz-talep işine bakar biraz da.

Not: Shumpert'in vatandaşlık olayında belli konularda sözler alınmadan imzalamadıgımızı dusunuyorum. Aslında bu işe kökten karşıyım, cunku haksız rekabet. 3+2 yapma o zaman 4+2 yap ama ligdeki butun kulupleri hiçe sayarak ve bu işe Milli takımı alet ederek Preldzic bir gunde vatandaşlığa geçiyorsa, bu konuda eşitlik sağlanmalı, sadece G.Saray'a değil butun kuluplere. Efes'te Dudley'i almış zaten. Dudley'in geçen yıl vatandaşlığa geçmesi işin özünde bir şeyi değiştirmiyor. Aynı olay ve haksız rekabet bana göre.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Timur Bey eğer Shumpert T.C vatandaşı oldu ise veya olacak ise takımımızda 2 ABD'li 2 Avrupalı yabancı olacağı için son yabancı hakkımızı herhangi bir oyuncudan yana kullanabiliriz.En az 2 avrupalı oyuncu olması gerekiyor o da biz de var. Shumpert TC vatandaşı olmadı ise ve olamayacaksa zaten 5 yabancı hakkımız dolu oluyor
Kadroda en fazla 2 ABD'li olabilir diye biliyordum, bilgi için sağolun.

Timur Saglam' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":3grptrpx]Timur Bey eğer Shumpert T.C vatandaşı oldu ise veya olacak ise takımımızda 2 ABD'li 2 Avrupalı yabancı olacağı için son yabancı hakkımızı herhangi bir oyuncudan yana kullanabiliriz.En az 2 avrupalı oyuncu olması gerekiyor o da biz de var. Shumpert TC vatandaşı olmadı ise ve olamayacaksa zaten 5 yabancı hakkımız dolu oluyor
Kadroda en fazla 2 ABD'li olabilir diye biliyordum, bilgi için sağolun.[/quote:3grptrpx]

Rica ederim yani ABD'li bir uzun da alabiliriz peki sizce nasıl bir uzun olmalı.Ne tarz özellikleri olmalı 4 numara mı 5 numara mı yoksa hem 4 hem 5 oynayabilen bir oyuncu mu olmalı ?

Charles Gaines ayak çabukluğu,atletizm,sertlik konusunda eksiklerimizi tamamlayamaz mı ?

Gazanfer Tosun' Alıntı:

Gazanfer kardesim ( kardeşim diorum kusara bakma benim yaş 34 heycanını görerek genç bir kardeşim olduğunu düşünüyorum). Evren Büker için bazı noktalarda fikirlerini anlıyorum ama bu katılığına bir anlam veremiyorum. Ne olduğuna üç aşağı beş yukarı anlatayım. Doğan hakyemez bu cocuğun aklınıçeldi ve olmicak bir para teklif etti. Bu noktada Evren, ki bilerek konuşuyorum, bizdeki belirsizlik sonucu 850 bin tl lik bu teklifi ( senelik) kabul etti. Burdaki en büyük hatası bence bize haber vermemek ( haber verdi bua arada) deil, dodo nun sözüne güvenmek olmuştur. Oktay hoca olayından ve milli takımda dışarda kalmasından sonra evren gördüki uzun zamanda onun geleceği yenilmez armadada ve bu yönde boş kaldığı anda yönetime haber gönderdi.

Bu noktadan sonra bu arkadaşımız ben eminimki terinin son damlsına kadar mücadele ederek bu takıma fayda sağlıcak. Bana analtılan evren bu noktadan sonra taraftardan gerekirse özür diler ve bu takımım ilerleyen senelerde kaptanı olur ve gurur kaynağımız olur. Bu takımı desteklemek gerek sevgili kardeşim, şu anda yapılan işler gerçekten önemli, hakan abi başta olmak üzere cok büyük özverilerde bulunarak yeni bir takım kuruluyor. Seneye yeni bir sponsor ile bambaşka bir noktada olabiliriz. Olayı cok büyütmeden bu takımı desteklemek gerek. Galatasaraylılık bence bunu gerektirir.

Tabi bunlar benden oneriler sadece, sonuçta herkes kendinden sorumludur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...