2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Yunus Taylan' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":2y2k4wqj]Charles Gaines ayak çabukluğu,atletizm,sertlik konusunda eksiklerimizi tamamlayamaz mı ?

Şutu olan bir uzun olsa daha iyi olur.Tabii en az Gaines gibi olacaksa buyursun gelsin.[/quote:2y2k4wqj]

Tüm bunların yanında bir de şutu olan uzun bulunur mu bilmiyorum ama bulunsa bile epey pahalı olur sanırım .Eldeki uzunların şutları fena değil aslında.

Ayakları çabuk 4 numaraları savunmakta sıkıntı büyük olur diye düşünüyorum o açıdan Gaines'i düşündüm.Uzun olmayan boyuna rağmen gereğinde 5 numarada savunabiliyor sertliği sayesinde ve genel olarak savunma sertliğini artıracak bir oyuncu.

Gerçi Çin liginde geçen sezonun en değerli yabancı oyuncusu seçilmiş keyfi yerinde ise oradan gelmek istemeyebilir bildiğim kadarı ile orada daha çok kazababiliyor yabancı oyuncular.

Ne yalan söyleyeyim transfer olacaksa Gaines tam aradığımız tarzda bir oyuncu diye benim de aklımdan geçmişti ama Oktay Hoca disiplinli bir antrenör ve Gaines ile anlaşamayabilir.

Bu arada öğrendiğim kadarıyla evren yarın takımla beraber çalışmalara yarın başlıyor ve saint petersborugh maçında yüzde doksan dokuz sahada olucak.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Ne yalan söyleyeyim transfer olacaksa Gaines tam aradığımız tarzda bir oyuncu diye benim de aklımdan geçmişti ama Oktay Hoca disiplinli bir antrenör ve Gaines ile anlaşamayabilir.

Alperen aslında Gaines nadiren kontrolü kaybetse de biraz deli dolu olsa da iyi bir profesyonel değil mi ?Taktik displine uyma ve saha içersinde koşun dedikleirni yapma konusunda sorunu yok.Özel hayatı nasıl bilmiyorum ama sahaya koyduğu enerjiyi ve istikrarını etkilemediği kesin.

Bazı açılardan çok eksikleri var ama güçlü yönleri tam bizim ihtiyacımız olan yönler yalnız dediğim gibi tercihi para ise Çin'de iyi kazanıyor olmalı

Cem Erzen' Alıntı:
Bu arada öğrendiğim kadarıyla evren yarın takımla beraber çalışmalara yarın başlıyor ve saint petersborugh maçında yüzde doksan dokuz sahada olucak.

Her ikisi de iyi haber teşekkürler Cem bey

Kutay bey uzun konusunda cevap kolay değil. Eldeki uzunlara bakarsak,

Luksa, ayakları hızlı acık sahada iyi, ama genel olarak atletik sayılmaz ve cok güçlü değil, eli düzgün orta mesafe şutu var, ribaund özelliği fena değil ama bir Mirsad değilolamaz da bu konuda. İkili oyuna musait, pası olan biri. Savunmada gücü sınırlı oldugu için zorlanabiliyor biraz da tecrubesizlikten. En önemli handikapı kolay faul alıyor. Bu yuzden ya zaten sert olmayan oyununu iyice yumuşatmak zorunda kalacak ya da faul sorununa girip cogu zaman 4.periyodu göremeden oyun dışı kalacak. Sırf bu yuzden bile uzun transferi neredeyse sart.

Rancik'in iyi tarafı ateşlemesi, maçı yaşaması, zaten oyuncuyu tanıyoruz. Ama savunmada ve ribaundlarda vasatın ustunde sayılmaz. Wilkinson, Rancik kadar ateşli ve hırslı bir oyuncu olmayabilir bu konuda dezavantajları vardı ama oyun bilgisi, daha az top kaybı yapması, savunmada bilerek oynamanın getirdigi avantajla daha efektif oluşu ise artılarıydı. Rancik'in artıları bazen de top kaybı, yanlış seçimler olarak geri dönebiliyor. Rancik ve Wilkinson toplamda birbirlerine yakın oyuncular bence. Ama sakatlıgı ciddi değilse Rancik yerine Wilkinson'ı tercih ederdim. Daha dengeli bir rotasyon olurdu.

Ermal'in herseyi belli bir vasatta yapan biri, en onemli artısı bence, pivot hareketlerini çoğu 5 numaradan bile iyi yapması, savunması, ribaundı eleştirilse de, seyirciyle oynayan bir oyuncu oldugu için, havasını bulursa performansını bir kademe arttırabilir.

Kısaca, Ermal, Rancik, Luksa savunmada hiçbiri çok iyi değil, ribaundlarda durum çok farklı değil, hucumda Rancik'in uzun mesafe, Luksa'nın orta mesafe sutu guven verici, Ermal'in de post sutu fena değil. Pota altı bitiricilik fena değil ama hiçbiri net bitirici sayılmaz. Luksa'nın genç ve gelişmesini halen bitirmemiş oldugunu(olmasını) belirtmek lazım. Toplamda fena degiliz. Belli konularda öne çıkan uzunlardan oluşmuyoruz bence.

Eksiklerden yola cıkarsak, öncelikle Luksa'nın faul sorunu nedeniyle belli bir standartta olduktan sonra kim gelse süre bulacagı için fayda sağlayacaktır. Savunmada sertlik sorunu var, atletizmden önce güç eksikliği önemli, aynı şekilde hucumda da pota dibinde net bitiricilikte de güç önemli faktör. Tek yonlu oyunculardan uzak dursak iyi olur bence, misal Efes'in getirdigi D.Jones gibi biri gelmemeli, Oktay hocanın da bu tip hamle yapacagını sanmam. Gunumuzde olmazlardan biri de bence, hız ve ayak cabuklugu, hızlı olmasa da kesinlikle agır olmamalı, Oguz Savaş aramıyoruz bana kalırsa. Uzun mesafe sutu olmasa da olur, hatta olmasın Avrupalı kaliteli bazı uzunları gecersek, sutor uzunlar genelde pota altı mucadelesi zayıf oluyor, Tolliver ve Antalya'da oynayan Douhit bu tip oyunculardı. Örnek olarak, yine bir ara bizle soylentisi çıkan Jankunas hızı, sutu ile Ersan tipi uzun tanımına uysa da pota altı etkinliği eldekilerin üzerinde sayılmaz. Toparlarsak, uzun mesafe sutu olmayan, orta mesafe sutu, pas becerisi ve oyun bilgisi kötü olmayan diyelim, güçlü ve sertlikten fazlaca kaçmayan, atletik ozellikleri çok iyi olmasa da, yavaş ve agır kalmayacak ölçüde atlet olan, ribaund sezgisi ve becerisi kesinlikle gelişmiş biri olmalı bence.

Diger yabancıların 300-500$ arası oynadıgını varsayarsak yine bu aralıkta bir ucrete oynayabilecek ve hala boşta olan bir uzun. Son dönemde yakından takip etmedigim için kim boşta su an bilemiyorum, özellikle vasatustu Avrupalı oyuncuları kontrat ve ucret durumları hakkında net bilgim yok. Aklıma gelen bir oyuncu Kevin Pinkney, İtalya'da 2 sezon oynamıştı, Cantu'dayken bir maçını izlemiştim, sonrasınsa İsrail'e gitti sanırım. 4-5 oynayan her işi iyi kötü belli bir oranda yapan biriydi.

Not: Yazılarınızı şimdi okuyabildim, Gaines saydıgınız artıları katacaktır ama pasorlugu ve orta mesafe sutunun olmaması handikap, sertliği, istikrarı olumlu ama uzun transferinde dusundugum bir nokta da, 2.10'luk sert Avrupalı uzunlar karsısında iyi-kötü durabilmeli gelecek olan uzun. Gaines-Owens'la bazı maçlarda bir hayli zorlanmıştık. Moiso bariz ustunluk sağlamıştı. Yoksa M.Wright'ın serti, J.Thomas, Gaines gibi uzun bulmak zor değil.

Geçen sene koşkoş basketbolu çok oynadık. 90 yiyip 95 attık maç akzandık. Böyle maçlarda Rancik etkiliydi ama Oktay hoca'nın savunmaya dönük bir oyun oynayacağı daha gelmeden biliniyordu.Rancik'in bu anlamda daha afzla efor sarfetmesi gerekiyor özellikle her iki pota altında vücut vücuda savaşta. Bu yüzden de Rancik geçen seneki süreleri oynayamaz daha fazla efor sarfedecek yorulacaktır. Benim istediğim yabancı Ersan tarzı değil Kerem Gönlüm tarzı biri olmalı. Görevi Pota altını doldurabilmek olmalı. Bu arada pota altında birebir kaldığında etkili olmalı. Schumpert'in hücumda dip çizgiyi iyi kullanamsı alzım. Özellikle 3 sayı çizgisi geriye çekildiğinde dip çizgi sonuçta daha yakın kaldığından potaya her takım dip çizgi oyunu deneyecektir. Schumpert savunmada o çizgiyi iyi korumalı hücumda ordan etkili olmalı. O zaman andric den de etkin bir oyun görebiliriz. Ermal'in seyirci ile gaza gelen bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bu sene bizim ikinci Rancik'imiz oalcaktır. Ben seyirci gazı ile çok hücum ribaundu kovalayacağını bu eforun bize savunmada eksi olarak döneceğini düşünüyorum. İşte bu yüzden 5 numarayı kollayan bir 4 numara takıma şart. Shipp'in atışı nasıl bilmiyorum. Onunda kesinlikle cezalandırıcı bir rolde olması lazım umarım öyle çıkar.

Çok Teşekkürler Timur bey..

Kevin Pİnkney geçen sezona H. Jeruselam'da başlamış ama son maçına Nisan'da çıkmış .Takımdan mı ayrdılı sakatlandı mı bilmiyorum.

Oktay hocanın savunmaya verdiği önemi dusununce ilk anda Taylor, Rancik, Shipp, Luksa, Melih gibi oyuncuların tercih edilmesi, Evren'in takımdan ayrılması garip gelmişti.

Ama Oktay hoca gelmeden Evren ayrılmıştı, Caner ve Rancik'le sözleşme yapılmıştı. Oktay hoca Rancik'e okey verir miydi, Wilkinson'la seçim yapmak zorunda bırakılsa ne karar verirdi bilemiyoruz. Tabi Rancik'in yaşı ve talipleriyle, Wilkinson'ın sartları aynı değil.

Taylor konusunda ise, sakatlık riski olan Tutku'yu alternatifsiz bırakıp, gerçek bir pg yerine tipik atletik 1-2 oyuncusu alıp sıkıntıya girmek istemedi bence. Hem iyi bir kurucu, hem atletik, savunmacı oyuncu bulmak mumkun değildi zaten.

Shipp konusunda ise takımın klasik skoreri yoktu ve Simas'ın gitmesi kesin gibiydi, Shumpert'in adı bile geçmiyordu. Shipp'le görüşüldüğü sırada Shumpert'in vatandaşlık durumu gündemde olsaydı, tercihler değisebilirdi.

Luksa konusundaysa, öncesinde alınan Taylor ve Shipp'ten ötürü Avrupalı uzun alınmak durumundaydı ve artılar ve eksiler düşünülünce Luksa iyi bir seçenekti. Fikir jimnastiği tabiki de.

Evren Büker yarın (bugün) takımla birlikte antremanda olacakmış. Sözleşmesinin süresi ise 4 yıllıkmış. Güvendiğim kaynaklardan alıntı yaptım. Hayırlı olsun.

En çok Oktay Hoca'yı ve takımını salonda göremeyeceğim için üzülüyorum. Kısmet böyleymiş.

Daha önce de konuştuğumuz Luka zoric olabilir mi mesela güç konusunda sorunu yok sanırım avrupalı uzun belli düzeyde fundemantali vardır.Hız konusunda emin değilim gerçi.

Luka Zoric alınabilecek bir uzun butce sınırını asacagını sanmam. Ust duzey takımların direkt dusundugu bir isim değil. Sertlik ve savunma konusunda işimizi görür ama denildiği gibi ağır bir oyuncu. Bir de özellikle ülke dısında aynı performansı veremeyebilir, mental acıdan ust duzeyi kaldıramıyor gibi istikrarsızlıgının sebebi bu galiba.

Faydalı olur ama bonservis odemek zorunda kalabiliriz.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Daha önce de konuştuğumuz Luka zoric olabilir mi mesela güç konusunda sorunu yok sanırım avrupalı uzun belli düzeyde fundemantali vardır.Hız konusunda emin değilim gerçi.
Zoric çok iyi transfer olurdu ama ben olsaydım Luksa Andricten önce Zorici alırdım.Zorici şu anda da alırsak Ribaund sezisi ve sertliğiyle yeterli katkıyı verecektir ama saydığımız bütün eksiklikleri tek başına kapatabilecek bir oyuncu değil ama yine de faydalı olacaktır.

Pota altı Rotasyonunu oluştururken Ermal yerli olduğu için çok değerliydi.Rancik hücumu sürükleyebilen ama savunmada pek olmayan bir oyuncu ribaund sezisi de iyi düzeyde sayılmaz.Luksanın ayakları çabuk pası düzgün ama savunması oldukça yumuşak ve rakibi iyi okuyamadığı için basit fauller alıyor.

Ben olsam pota altı rotasyonunu oluştururken birbirinin açıklarını tamamlayacak oyuncular alırdım.hücumda opsiyon oluşturabilecek oyuncularımız varken savunmada birbirlerini tamamlayabilecek tarzda değiller hiç biri için çok iyi ribaundçu diyemezsin mesela.

Mesela ben olsam

Ermal Kuqo-Luka Zoric-Charles Gaines-Erik Daniels

Tarzı bir rotasyon oluştururdum bu isimler benim şu anda aklıma gelenle ama isimlerden önemlisi oyuncuların oyun tarzları ve ortaya çıkabilesi olası sonuçlar.

Erik daniels burası için önemli evet savunma zaafları var.Rancikde olduğu gibi.Rancik gibi taraftarla coşabilen bir oyuncu dış şutu oldukça iyi.Ribaund sezisi oldukça iyi,ayakları hızlı ve dahada önemlisi 3/4 olarak kullanabilirsin.Böyle bir Rotasyonda Daniels fark yaratan isim olurdu.Daniels gibi elinde 3/4 olarak kullanabileceğin bir oyuncu varken Gaines gibi şutu olmayan bir uzun alabilme lüksün oluyor.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Evren Büker yarın (bugün) takımla birlikte antremanda olacakmış. Sözleşmesinin süresi ise 4 yıllıkmış. Güvendiğim kaynaklardan alıntı yaptım. Hayırlı olsun.

En çok Oktay Hoca'yı ve takımını salonda göremeyeceğim için üzülüyorum. Kısmet böyleymiş.

şahane bir haber :) şube yönetimi gerçekten mükemmel işler yapmaya devam ediyor.

oldukça iyi bir kadromuz vardı ama Evren geldikten sonra çok iyi bir 5 numarayla gerçekten heyecan veren bir takım oluruz...

Iran Milli takiminin 5 numarasi Hamed Haddadi gelir mi acaba?Iyi bir teklifle dunya kupasinin istatistiklerinde her kategoride hemen hemen ust siralarda bulunan dev pivot bu takimi 3 gomlek uste cikarir...

Haddadi'nin Memphis'ten aldigi yillik ucret 1.100.000 dolar!

Hiç izledin mi Hamed Haddadi yi ?

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Iran Milli takiminin 5 numarasi Hamed Haddadi gelir mi acaba?Iyi bir teklifle dunya kupasinin istatistiklerinde her kategoride hemen hemen ust siralarda bulunan dev pivot bu takimi 3 gomlek uste cikarir...

Haddadi'nin Memphis'ten aldigi yillik ucret 1.100.000 dolar!

Haddadi yi milli takımda izledim her topu kullanıyor mesafe tanımıyor 40 dk sahada tamam sert bi uzun ama her yerdende her anda şut kullanılmazki bi uzun için fazla insiyatif alıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...