2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Sanmıyorum abi, hatta Tanjevic'in asla öyle bir tercihte bulunmayacağını söyleyebilirim net olarak. Takıma ilk katıldığı günde biliyordu Evren, bu kadroda kalmasının zor olduğunu. Ki şans bile bulamadı zaten, gerisin geri döndü o kadar emekten sonra. Büyük hakkaniyetsizlik, isterse Çemişgezekspor'da oynasın, hakediyordu orayı. Dediğin gibi Barış olayı da tamamen Orhun Ene orjinli. Talih kuşu falan değil, başka birşey bu..

Neyse tabii ki artık bunu bilemeyiz. Ama Orhun'un payı odluğu kesin. Ve bence de hakkediyordu. Üstelik özlelikle Amerika maçında Evren gibi bir oyuncu çok yararlı olrudu bize. Hem rakibe sıkı savunma yapıp ayrıca gerektiğind eiçeri dripling yapabilen bir oyuncu Evren İçeriyi çok karıştırırdı. Bizim o maçta bunu deneyen oyuncumuz olmadı hiç. Sinan Güler bile denemedi. Evren bence Sİnan Güler ile birlikte en önemli değerlerdendir. Yaşı fazla değil uzun yıllar hizmet eder. İkisinin de öğrenecğei çok şey var. Evren'n avantajı Cem Hoca'dan gerekli bilgiyi kaptı Oktay hocadanda aldığında verimli bir değer oalcaktır. Bu yüzden takılmam ben yok 3 verdik 5 istedi TS'a gitti muhabbetlerine. Ben bu takımı seviyorsam bu takım için yararlı olabilecekleri istemek zorundayım. Takımın önüne engel olmak değil mevzu. Eğer mevzu GS arması ise bu çocuklar GS armasının absketbolda en kötü günlerinde Armayı ayağa kaldıran isimler.

Evet aynen öyle Sühan abi;

Bu takımı seven bu takımın iyiliğini isteyen Evren'in tekrar bu takıma katılmasını ister diyorum ben! :)

Sağolasın Ömer ama ben empati kuruyorum. Evren GS'lıyım demedi ki. Kaldı ki GS'lıyım demiş olsun. Bu daha afzla para veren takıma gitmeyeceği anlamına gelmez ki. Hakan Şükür mesela süper GS'lı idi ondanmı GS'dan ayrılmadı? 99 senesinde Hakan GS'dan 3.250 milyon dolar para alıyordu. Ki 11 sene sonra GS'da hala o parayı alan oyuncu yok nerdeyse. Simas mesela istediği para verilemdiği için gitti GS'dan. E o zaman Simas'ın ne farkı var Evrenden? O zaman neden Simas'ı istiyoruz takıma tekrar? Onun TS'a veya başka bir türk takımına gitmemesimi ona olan sevgimiz? Kİ Sİne Büyka'ya verdiği röportajda Rancik Hayatta FB'ye gitmem derken Sİmas FB verirse sitediğim parayı giderim de dememişmiydi?

Evren sonuçta işine saygısı olan bir adam. Keşke gelse(ki ihtimal vermiyorum) Gene döker o teri o parkeye.

Sühan Cem' Alıntı:
Sağolasın Ömer ama ben empati kuruyorum. Evren GS'lıyım demedi ki. Kaldı ki GS'lıyım demiş olsun. Bu daha afzla para veren takıma gitmeyeceği anlamına gelmez ki. Hakan Şükür mesela süper GS'lı idi ondanmı GS'dan ayrılmadı? 99 senesinde Hakan GS'dan 3.250 milyon dolar para alıyordu. Ki 11 sene sonra GS'da hala o parayı alan oyuncu yok nerdeyse. Simas mesela istediği para verilemdiği için gitti GS'dan. E o zaman Simas'ın ne farkı var Evrenden? O zaman neden Simas'ı istiyoruz takıma tekrar? Onun TS'a veya başka bir türk takımına gitmemesimi ona olan sevgimiz? Kİ Sİne Büyka'ya verdiği röportajda Rancik Hayatta FB'ye gitmem derken Sİmas FB verirse sitediğim parayı giderim de dememişmiydi?

Evren sonuçta işine saygısı olan bir adam. Keşke gelse(ki ihtimal vermiyorum) Gene döker o teri o parkeye.

Süpeersiiin Sühan abii taaaa ki 2.paragrafın 2.cümlesinde bulunan parantez içine kadar.. :)

Evren gelirse ben değil salona gitmek maçları TV'den dahi takip etmem.

Başarı için bazı şeylerden vazgeçecek olsaydık Galatasaray olmazdık.

Hatta Ülker'e gitsin, antipati tek çerçevede toplansın...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Evren gelirse ben değil salona gitmek maçları TV'den dahi takip etmem.

Başarı için bazı şeylerden vazgeçecek olsaydık Galatasaray olmazdık.

Hatta Ülker'e gitsin, antipati tek çerçevede toplansın...

O zaman sana Galatasaray C.C.'siz sezonlar Tugay abi..

Vay arkadaş ya cidden toplum olarak o kadar kafamız karısık ki daha 2 gun once evren konusu acılsa herkes yonetıme laf soyler dururdu. Sımdı bakıyorumda ozaman yonetımı savunanlar sımdı Evrenın gelmesını ıstıyor :) Yahu ne oldu şimdi gelecekse eğer gelsin adam mis gibi oynar. Zaten ımza attıgı haftada adam tekrar donecegını soylemıstı.

Evren konusunda Sühan'ın görüşlerine %100 katılıyorum. Gelsin, aslanlar gibi oynasın Galatasaray'da derim ben de... Türkiye'nin en yetenekli oyuncularından biri olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur tahmin ederim. "Para için takımı sattı" gibi argümanlar boş laflar. Ne kadar iyi Galatasaraylı olduğunu bildiğimiz Hüseyin Beşok bile, üstelik kariyerinin son yıllarına yaklaştığı yaşlarda para için Türk Telekom'a gitmedi mi? yani şimdi Hüseyin'e karaktersiz mi diyeceğiz? bunun gibi o kadar çok örnek var ki ! profesyonel sporcular oynayacakları takımlardan çok alacakları parayı düşünürler. bu dünyanın heryerinde böyledir. hiçbir sporcunun bizler gibi takım aşkıyla daha az paraya spor yapacağını düşünmem. kaldı ki empati yaparak aynı durumda ben de olsam aynı şeyi yapardım diyorum.

Sühan'a katılmadığım tek nokta şu; ben Evren'in Galatasaray'a geri dönme ihtimalini yüksek görüyorum. umarım yöneticilerimiz ve Oktay hoca bu durumu değerlendirirler...

Renkdaşlarım, Evren hakkındaki 5-6 sayfalık son yorumları okudum ve bazı şeyler hatırlatmak istiyorum.
Evren'in Galatasarayımıza transferinden 1-2 ay önce bir mesaj yazmıştım ve o zaman forumda pek ciddiye alınmamıştı. Şimdi tekrar ediyorum.
1- Son haftalarda Oyak'ın bir maçını Oyuk, Tofaş, Yeşimspor ve Robert Bosch takımlarının altyapı oyuncuları ile izliyordum ve konuşulan tek konu Evren'di. Mesele şu idi.Beşiktaş Serhat ile anlaşmıştı.Play off için Evren'i de istiyordu ve sözleşmesi biten Evren için takımı ile de bonservis vermek için bile anlaştılar ama çocukların deyimi ile hasta cimbomlu Evren "Galatasaray'dan teklif gelirse-o sıra biz alalım diye yazıyorduk ama teklif yoktu-giderim, gelmezse sözleşmemi uzatın" deyip inatla sözleşme imzalamadı. Beşiktaş'ta Evren'i alamayınca Serhat'ı almaktan vazgeçti. Sonuçta Evren bize, Serhat Trabzon'a gitti.
2- Evren geldi, oyunu ile sevgimizi kazandı. Yeni sezon için tutulması gereken tek yerli diye az yazmadık bu sayfalara. Ne oldu Cem Hocamıza bir türlü teklif gelmedi. Ergin Ataman ismi geçti ve sonunda Oktay Hocamız geldi. Ama arada önemli bir süre kaybedildi. Bu arada en değerli yerli oyuncumuz Evren'e beklediğinden veya hakettiğinden daha az teklif ederken, Trabzon ise beklediğinden veya hakettiğinden daha çok teklif etti. Trabzon'a geçti.

Renkdaşlar şimdi bir düşünelim ama kızgınlığımızı ve kırgınlığımızı bir kenara bırakarak. Evren bizdeki döneminde formasına ihanet etti mi? Maça asılmadığı, sahada gezindiği oldu mu? Bize çalıştığımız işte aldığımız ücretin çok üsttü teklif edilse tavrımız ne olur?

Son bir not: Bursa'daki Oyak maçı sonrası maçı kazanmış cim bom diye bağırıp çıkıyoruz tirübünden. VIP'den jest olarak Evren'e ayrılan koltuklardan kalkan yaşlı bir kadın (zannediyorum annesi) yayındaki genç kıza şöyle söylüyör:"Çok üzülüyorum ama umutluymuşlar... Düşmeyiz diyor evlâdım,inşallah" biz giriyoruz lafa düşmeyiz teyze.Birkaç maç daha alalım şampiyonluğu bile oynarız diyoruz.

Taylor ve Evren iki oyun kurucu olarak kadroda. Onlara Melih ve Haluk yardım edecek gibi gözüküyor. Bu durumda geçen yıl Evren ve Simas'ın rolünü oynayacak bir adam lâzım.

Evren pişman ise gelsin, takıma çok şey katar.

Tuncay, bu bilgileri sana kim vermiş bilmiyorum ama verdiği bilginin üstüne duygusal nüanslar da ekleyerek güzel dalga geçmiş, ben öyle gördüm.

Evren'in kendisiyle de tanışmış, yan yana kalmışlığım var Oyak'ta oynadığı dönemde. Kendi ağzı ile Bursaspor'lu olduğunu söylemişti, Galatasaraylı falan değil. Öyle fanatik bir tarafı da yok, Bursaspor'lu olmasına rağmen pek takip eden biri değil.

Bu adamın neyini mazur görelim? Para yüksek olduğu için gitti diyelim, o paranın tıkır tıkır ödendiği bir takım mı Trabzon? Doğan Hakyemez'in neler yaşadığını lise basketbol takımındaki basketbolculara bile sorsan bilir, Evren öğrenememiş mi daha? Haydi para için değil kariyer için, yükseliş için seçmiş olsun. Trabzon bizden daha mı büyük bir kulüp, ya da böyle kaçar gibi gitmesinin nedeni bizde alamadığı(!) süreyi Trabzon'da alacağının garantisini mi almasıydı?

Burada ağıtlar yakıldığı gibi çok bağlı ise bu takıma, gelsin yok denecek bir paraya oynasın, biz de şahit olalım bu takımı "Tutunamazsam dönerim" yeri olarak görmediğine.

Sonuç olarak, bizden uzak, fecaat neredeyse oraya yakın olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...