2010 Dünya Kupası

Şİlİ turnuvanın en zevkli maçıydı harika oynadı Şili tebrikler.. Vidal tam bizim aradığımız adam.. Ayrıca sanchez de süperdi

Şimdi ispanya zamanı.

İspanya ceza alanında bir türlü etkili olamadı, dışarıda top çevirdi durdu. Daha verimli oynamalarını beklerdim. İsviçre de defansif oynadı ama tebrik etmek gerekir yine de. Özellikle Eren Derdiyok ve Gökhan İnler'i çok beğendim.

2rxfb09.jpg

Dünya kupasıyla ilgili gördügüm en komik ve anlamlı resim :)

Helal olsun İsviçre'ye.Özellikle 2. yarıda çok iyi oynadılar.Gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde ettiler.Hatta 1. çıkıp, Brezilya grubunun 2. ile oynayıp yoluna devam edebilir.

Maçların tamamını seyrettim. Şunu anladım, ben her zamanki gibi Arjantin ve Hollanda'yı destekliyorum. İspanya golü yedi üzülmedim. Gol atamaması da çok sarasmadı beni. Bezilyaya karşı biraz sempatim başlamış (Elano yüzünden olabilir) Avustralya'nın üst tura çıkmasını istiyorum. Fildişine karşı zaten hep sempatim vardır.:)

Kupanın en akıllı takımı Uruguay.

Bugün şili'deki sanchez'i çok beğendim,gerçekten göze çarptı daha ilk maçında.

İlk maçlar sonunda gördüm ki bu turnuvada şampiyon olabilecek 2 takım var İtalya ve Almanya,bu 2 takımdan biri mutlaka final'de olacak.

Futbol sadece sahada görünen şeyler değildir ve başarıyı her zaman iyi futbol oynayan,bol gol pozisyonuna girenler kazanamaz.

İtalya bu Dünya Kupasının bana göre en büyük favorisidir.

Senin favorin olabilir ona birşey demiyorum. Sonraki maçlarda da alıp götürür ona da birşey demiyorum. Sadece ilk maçlar sonunda favori görmene birşey diyorum. İtalya favori ise o zaman Paraguay da favori değil mi?

Tek maçlık bakmıyorum olaya,İtalya'nın tarzı bu,Örneğin 4-0 kazanan takımı favori göstermek kolay,Bakarsın yarın Hollanda 5-0 kazanır bu sefer herkes Hollanda'yı favori göstermeye başlar,Futbol bu kadar basit olsa en iyi futbol oynayana,en gösterişli futbolu oynayana şans oyunlarında bas parayı zengin ol ama öyle değil.Bu turnuvada iyi mücadele eden takımlardan biri şampiyon olacak,görüyoruz Kuzey Kore bile Brezilya'ya kök söktürdü,O yüzden mücadele gücü olmayan sadece teknik oyunculara bakan takımların bu turnuvada hiç şansı yok,Bu turnuvada şampiyon olacak takım hem mücadele etmeyi bilecek hemde kaliteli oyuncuları olacak mesela Almanya fizik olarak güçlü bir takımdır,kaliteli oyuncularıda var 4 attılar ilk maçlarında,İtalya Paraguay'a karşı çok mücadele etti,iki takımda mücadele anlamında turnuvanın en iyisiydi ama İtalya çok top kaybetti bunun nedenide orta saha'da pirlo gibi bir oyuncunun olmamasıydı bence pirlo döndükten sonra İtalya çok avantajlı bir konuma geçecek,şayet italya erken elenirse benim için büyük sürpriz olur ama brezilya,arjantin gibi takımlar erken elenirse benim için sürpriz olmayacak,zaten turnuvanın başındada yazdım brezilya ve arjantin'den biri çeyrek finali göremeyecek.

Şili takımının ofansını çok beğendim. Mükemmel koşan,basan,kovalayan ileri uç adamları var. Ortasahası da birbirini çok iyi tamamlıyor. Honduras karşısında defansif yönünü izleyemesek de en az 4-0 ya da daha farklı kazanabilecekleri maçı tek golle kazandılar. Bu oyunu ile İsviçre karşısında sadece pas yapan İspanya'ya nasıl hücum edilirin güzel bir dersini verebilirler.

İspanya'da en büyük hata elbetteki aşağı-yukarı aynı tip 4 oyuncunun sahada olmasıydı. Umarım istemediğim şey yani Brezilya-İspanya eşleşmesi olmaz. Bunun için tek isteğim Şili'nin İsviçre'yi yenmesidir...

Uruguay ise beklediğim gibi kazandı ama bu kadar farklı olacağını tahmin etmiyordum. Uruguay,Paraguay gibi takımlar turnuvaya renk katıyor şüphesiz ki.

Sühan Cem' Alıntı:
Maçların tamamını seyrettim. Şunu anladım, ben her zamanki gibi Arjantin ve Hollanda'yı destekliyorum. İspanya golü yedi üzülmedim. Gol atamaması da çok sarasmadı beni. Bezilyaya karşı biraz sempatim başlamış (Elano yüzünden olabilir) Avustralya'nın üst tura çıkmasını istiyorum. Fildişine karşı zaten hep sempatim vardır.:)

:) Sühan Abi, aynı düşüncedeyim.Arjantin ve Hollanda benim de desteklediğim ve tuttuğum 2 takımdır.Zaten formalarımı yapıp avatarıma koymak üzereyim :D

Seviyoruz portakalları ve messi yi :)

1998 Dünya Kupası'ndan bu yana Hollanda'yı destekliyorum. :) O zamanlar gözlüklü ve bana hoş gelen saç sitiline sahip oyuncuları beni kendilerine çekmişti, formalarının rengi de çok hoştu hani. :)

Bu turnuvada ise hem Dos Santos'dan hem de Meksika Ligi'ne duyduğum sempatiden ileri gelen bir Meksika taraftarlığım oluştu. Keita denen adam için Fildişi, Elano için de Brezilya radarımızda. Dünya Kupası'na dahi sarı-kırmızı bakıyoruz. :)