2010 Dünya Kupası

Ben de üzüldüm açıkçası.En önemli oyuncundan yoksun çıkıyorsun turnuvaya.Müthiş mücadele ediyorsun.Yarı finalin kapısından bu şekilde dönüyorsun.Acı verici olsa gerek.Kendimi Gyan'ın yerine koymak istemem.

Gana için neredeyse ağlayacağım. Çok üzüldüm. :( Çok güzel bir futbol oynadılar. Eşiğinden döndüler yarı finalin. Hop oturup hop kalktım maç boyunca onlarla. Sonunda da o gözyaşları etkiledi ya :( 2010'un gönlümde yer edeni güzel bir iz bırakanı da onlar oldular. Helal olsun son ana kadar mücadalelerine, isteklerine...

İlk defa bir takımın elenmesine üzüldüm, hele de Gyan´ın ağladığını görünce.

Bana göre tartışmasız Gana hak etti turu geçmeyi. Son dakikada da olsa alacaktı hak ettiğini ama olmadı. Futbolun adaleti yok işte.

Futbolun adaleti bu bence. 121. dakikada penaltıyı kaçırıp bide penaltılarda penaltıları kaçırıyosan ağlamaya hakkın yok.

Hoş ben Gananın çıkmasından yanaydım hem forma rengi hem de Lugano faktöründen dolayı ama ağlamaya gerek yok. Üzülmeye de.

Yarın yense de yenilsede Maradonanın ögrencilerini Messinin arkadaşlarını alkışlamak için TV başında olacağım.

Bu aksamki olaydan sonra bence FIFA yeni bir kural getirmelidir. Gol olan topu kaleci haricindeki oyuncularin elle cikarmasi yasaklanmalidir ve bu tip pozisyonlarda gol verilmelidir bence. En azindan Gana - Uruguay macindaki gibi, %100 ihtimalle gol olacak pozisyonlarda bu kural uygulanmalidir.

Bu arada Dunga Brezilya milli takimini birakiyormus, bu demek oluyor bu sezon Elano'yu sattik, sattik. Satamadik artik torpilli olarak milli takima da alinmayacagi icin ya elimizde kalir ya da zararina satariz.

Salih Coskun' Alıntı:
Bu arada Dunga Brezilya milli takimini birakiyormus, bu demek oluyor bu sezon Elano'yu sattik, sattik. Satamadik artik torpilli olarak milli takima da alinmayacagi icin ya elimizde kalir ya da zararina satariz.

Aynı şeyleri yazacaktım.3 e 5 e bakmadan satılmalı.

Vallahi ilginciz; ''Torpilli Elano''. Bir yerden torpil bulsam beni Brezilyalı yapıp, milli takıma alırlar mi? Malum bu işler torpille(!) oluyor ya.

Hollanda bunca sene güzel futbol oynadı, gönüllerin şampiyonu oldu ama kupa hep hayal oldu. Şimdi daha sağlam oynuyorlar, bu sefer gönüllerin değil, kupanın gerçek şampiyonu olmak için geliyorlar.

ARJANTİN-HOLLANDA finaline doğru adım adım.

Hadi Messi'm...

Elano'nun Brezilya Milli takımında neden bu kadar üstün performans sergilediğini anlamışızdır umarım. Bırakalım torpili adam 11 başlayıp büyükte sorumluluk verilmiş Elano'ya oyun içerisinde buda onun verimini artırıyor.

Frikikler onda ortasahada top mutlaka Elano'nun ayağına geliyor.

Bizde ise 1 maç en az 3 4 kere Elano ortasahada bomboş ellerini iki yana açıp pas ister kimse atmaz. Sorun burada Elano'ya sorumluluk vermemiz lazım daha çok verim almak için.

Arjantin yen şu Almanya'yı al şu kupayı üzme bizi :)

Elano olmadığında Brezilya'nın aktif hücum varyasyonu yoktu. Oyunu rakip yarı sahaya bile yığamadılar. 3-0 yendikleri Şili maçında Rakibin 2 defans oyuncusunun cezalı olduğunu gözden kaçırmayın. Elano önemli bir parçaydı Brezilya hücumları için. İşte o Elano'ya torpilli demek ayıp gerçekten. O zaman Kaka, Melo neyle oynuyor? Hatta oynayamıyor?

elano torpilli torplli denıyor o zaman elanonun yerıne alınabılıcek alternetıflerı soyleyın!2 macını ızledık brezılya ıle elanonun,kotu oynadı dıyabılcek kac kısı var..ıyı bır sıstemde ıyı oyuncular arasında onunda gercek kımlıgı cıkıyor.

Bir çok kişi gibi bende üzüldüm Gana'ya, hele Gyan'ın göz yaşları harbiden içimi burktu. :) Ama sende son dakika penaltısını atacaksın, atamıyorsan kaderine razı olacaksın ancak keşke Gana yenebilseydi..

Benim açımdan şu ana kadar tek sürpriz favorim Brezilya'nın elenmesi oldu, halbuki bir Brezilya-Arjantin finali bekliyordum o kadar, olmadı. Kısmet değilmiş.. Dunga'da ayrılmış, bakalım neler olacak başka.. Artık sonuna kadar Arjantin'liyiz.. =)

Elano'nun bizdeki performansindan sonra torpilli olarak milli takima alinabilecegini aklimdan geciriyordum, Lucescu'nun aciklamalariyla birlikte de bu konuda aklimda herhangi bir süphe kalmadi.

Serie A'da 12 gol 20 asist yapan ve kariyerinin en formda dönemini geciren Ronaldinho milli takima alinmiyorsa zaten bu iste bir adaletsizligin oldugu kesinlik kazaniyor, bu da yine ilk paragrafta degindiklerimi dogruluyor aslinda.

Olay torpil olayı değil. Dunga'nın kedine göre kurduğu sistemi ve bu sisteme hizmet eden oyuncuları var. Yoksa Dunga aptal mı para kazandığı işte böyle birşey yapsın. Yapmayın lütfen.

Eren Aydın' Alıntı:
Olay torpil olayı değil. Dunga'nın kedine göre kurduğu sistemi ve bu sisteme hizmet eden oyuncuları var. Yoksa Dunga aptal mı para kazandığı işte böyle birşey yapsın. Yapmayın lütfen.
Yapan yapiyor Fatih Terim'in Emre Belözoglu sevdasi gibi birsey bu da heralde. Fatih hoca da 2-3 sene top oynamayan Emre'yi her zaman milli takimda vazgecilmez tek adami olarak oynatti.