Uruguay,Almanya,İspanya,Hollanda evet bu 4 takımdan biri şampiyon olacak.
Uruguay'ın buralara gelmesi sürpriz oldu,biraz'da fikstür avantajları vardı,mesela Almanya yarı final'e gelmek için ingiltere ve arjantin'i elemek zorunda kaldı,bundan sonra Uruguay'ın işi zor ama bir yanım Final'de 1 güney amerika takımının olmasını istiyor ama diğer yanımda Hollanda'nın finalde olmasını istiyor,sanırım diğer yanım ağır basıyor.
Almanya müthiş bir ekip yaratmış ama Almanya'nın bu başarısı asla tesadüf değil,Almanya istikrarlı bir şekilde buralara geldi,2006 dünya kupasında yine arjantin'i eleyerek yarı final'e çıkmıştı almanya ve yarı final'de kaybettiler,sonra 2008 avrupa şampiyonasında final oynadılar ve galiba bu kupada zirve yaptılar diyebiliriz çünkü arjantin ve ingiltere gibi takımlara 4'er gol atarak onları elemek kolay iş değil,şu dünya kupasında oynanan maçlara baktığımız zaman kupanın en büyük favorisi almanya'dır,çünkü ispanya'nın kazandığı maçlarda zorlandığını gördük ama almanya'nın buralara nasıl geldiği ortada.
İspanya yıllardır kupa hasreti çeken bir ülkeydi sonunda 2008 avrupa şampiyonasında kupa hasretlerini giderdiler ve bu dünya kupasınada favori olarak geldiler,zaman zaman zorlandı ispanya,acaba elenecek mi dedirtti çoğu kez bize ama sonuç olarak yarı final'deler ve ispanya çoğu kişiye göre favori,müthiş bir kadroları var,kaleden tut forvete kadar müthiş oyunculara sahipler,Kalede Casillas varken sıkıntı yok,defanslarında pique,puyol müthiş uyum içindeler,orta saha için zaten benim birşey dememe gerek yok dünyanın en iyi orta sahası ispanya'da çoğu kişiye göre ve forvet'te gerçek bir matador var,david villa.Şuan Almanya ile birlikte en büyük favori ispanya ama ne yazık ki bu 2 takımdan biri finale çıkamayacak,ben final'de almanya'yı görmek istiyorum çünkü zaten ispanya avrupa şampiyonasında ülkesini sevindirdi,her zaman kazanan aynı ülke olmasın bu sefer başarı sırasının diğer ülkelerde olduğunu düşünüyorum.
Ve Hollanda .. Turnuvaların en renkli takımı,çok sempatikler ama bu güne kadar hep dramatik şekilde kupalara veda eden takım oldu hollanda,çoğu kez favori olduğu kupalarda yarı final bile göremediği zamanlar oldu,her zaman göze hoş gelen futbol oynardı ama talihsiz bir şekilde kupalara veda ederlerdi,bu dünya kupasında alışılmışın dışında futbol oynuyorlar,daha kontrollü,daha ayağı yere basan futbol oynuyor hollanda ve bu oyun tarzı onları yarı final'e kadar getirdi,üstelik brezilya gibi bir takıma karşı çeyrek final'de 1-0 geriye düştükten sonra inanılmaz bir şekilde maçı çevirdiler ve 2-1 maçı kazanarak yarı final yolunu tuttular,robben çok formda,sneijder öyle,kuyt ve van persie çok çabalıyor ben final'de almanya-hollanda maçını izlemek istiyorum ve tabi kazanan bu sefer portakallar olsun,bu sefer onlarında gülmeye hakkı var : )