2010 Dünya Kupası

Hollanda fazla ballı maalesef. 3-1'den 3-3'e gelme ihtimali vardı, hele şu son saniyelerde ceza sahasının içinde Uruguaylılar bir türlü vurmadılar topa.

Eskiden güzel oynardı Hollanda, zevk alırdık. Şimdi kuru kuru oynuyor, bir şey yok, saçma sapan gollerle ilerliyorlar. Finalde Almanya veya İspanya karşısında şansları olduğunu düşünmüyorum. Hele Almanya gelir de finalde yenerse 74'ün tekrarı olur, ki öyle bir durumda Hollanda'da iç savaş çıkar :) Şu anda resmen bir tarafları kalkmış durumda.

İnşallah Hollanda-Almanya finali izleriz.

Yanlız yarın ki İspanya-Almanya maçı bana göre müthiş bir maç olacak,isterim ki 90 dakika kıran kırana geçsin,maç uzatmalara gitsin eşitlik yine bozulmasın ve final'e çıkan takımı penaltı atışları sonunda görelim.

Hollanda'nın attığı gollerden, yemediği golluk pozisyonlarına kadar çok çok şanslı. Birde Bommel'ın her maçta 5 defa görmesi gereken sarı kartı(ilk golden öncede faul bence) bugün maçın en sonunda anlamadığım nedenden gördü. Bu adam yüzünden Hollanda'dan soğudum. Her maç kasıtlı 2 veya 3 müdahalesi var ama kart yok.

Benim kanaatim Almanya-İspanya maçının galibi kupayı kazanır şeklinde. Almanya İspanya'yı bence yener. İspanya biraz da kişisel çabalarla bu noktaya kadar geldi. Ama Almanya kupanın başlangıcından beri çatır çatır takım oyunu oynadı. Bu yüzden Deutschland Deutschland über alles ! :)

Uruguay turnuva boyunca iyi mücadele etti ama Lugano'nun varlığı sayesinde yediği beddular herhalde önlerini kesmiştir. Ben de kazanmalarını ister gibi oldum ama o pisliğin yüzünü görünce takımdan soğumam için fazla vakit geçmesi gerekmedi.

Şu anda kim ne derse desin şampiyon olmayı Almanya haketti ve bunun dışında bir sonuç beni memnun etmeyecek.

Turnuva başında Hollanda-Arjantin demiştik. Arjantin olayında ters köşe olduk ama Hollanda'yı bulduk. Hollanda yıllarca iyi oynayıp kaybetti, şimdi çok da iyi oynamayarak kazanma vakti.

Diğer taraftan İspanya gelsin. Almanları sevmem, iyi oynuyorlar ama sevmiyorum işte. Hele Mesut yüzünden bizimkilerin üzerine düşmesi benim gözümde daha da antipatik hale getiriyor, Almanya'yı. İspanya gelsin de ağız tadıyla, kim kazansa üzülmeyeceğim bir final izleyeceğim.

Bu arada Forlan harbi büyük topçu :)

Hollanda'nın ikinci golü ofsayt mıydı? Van Persie topa dokunmuyor gibi, ama kalecinin görüş açısını kapamasından ötürü ofsayt olabilir. Dünkü maçta yan hakemler özellikle ilk yarıdaki ofsayt pozisyonlarını çözemediler. Bunu da kaçırmış olabilirler.

Maçtaki tempo uykumu getirdi, ama ilk yarıda atılan goller çok güzeldi. Van Bronckhorst'un golü mükemmeldi. Üründül turnuvanın golü dedi, ama bana göre şu ana kadar atılan en güzel gol Tevez'in Meksika'ya attığı goldür.

Bugün oynanacak maçın bol gollü olmasını diliyorum. Umarım güzel, akıllardan çıkmayacak bir maç olur. İspanya'nın turnuva boyu artan performansı, tecrübesi; Alman oyuncuların İspanya takımına göre daha az tecrübeli olması, Müller'in olmayışı, İspanya'yı bir adım öne taşıyan unsurlar.

Yiğit ofsayt ama ben öyle kısa farklarla yapılan hataları hakem hatası olarak değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum. Ofsaytı kısa ir farkla yakalamak kolay iş değil bence. Tabi kural olarak bakarsak ofsayt. Tıpkı geçen günkü Paraguay'ın sayılmayan golü gibi.

Ntvspor da Dünya Kupası maçlarından sonra Rıdvan ile Sergen in çıktığı bir program var.Şerefsiz Rıdvan herşeyi Fenere bağlıyor.Verdiği örneklerin hepsi fener ile ilgili.Adam Şili hakkında konuşurken bile birden fenere geliyor konu.=)

Eren Akın' Alıntı:
Levent Özçelik , Capdevilla'ya David Villa dedi ya artık ölsem de gam yemem.
Torres sahada yok orta açılıyor "Torres" diye bas vuruyor ve kendiylede dalga geçmeyi eksik etmiyor "Torres bizi andı sanırım" valla stand up yapsa bu kadar olur...