2010 Dünya Kupası

ben higuain kötü oynadı dedin demedim ki zaten.. bu sistemle Milito da oynasa bu sefer 70 dk nasıl Milito ya dayandı derdi herkes dediğim o sadece.. sorun Higuain kaynaklı değil sistem kaynaklı özünde.. dediğin olabilir ama Tevez tek forvet özelliklerine sahip bi isim değil yanında Milito ile oynasa olur tabi ama arkada mutlaka çok sağlam bi 3'lü olmalı yoksa olmazdı, olmadıda..

Kesinlikle sorun sistem kaynaklı.3 orta sahalı bir takımda Di Maria nasıl kanattan içeri bi adım girmez ya...Cambiasso ve Zanetti olsaydı emin olun çok çok farklı olurdu.

Levent ÖKTENER' Alıntı:
ben higuain kötü oynadı dedin demedim ki zaten.. bu sistemle Milito da oynasa bu sefer 70 dk nasıl Milito ya dayandı derdi herkes dediğim o sadece.. sorun Higuain kaynaklı değil sistem kaynaklı özünde.. dediğin olabilir ama Tevez tek forvet özelliklerine sahip bi isim değil yanında Milito ile oynasa olur tabi ama arkada mutlaka çok sağlam bi 3'lü olmalı yoksa olmazdı, olmadıda..
Haklısın Abi.

Bencede sorun sistemde.Bu maça tek forvet cıkması lazımdı. ortasaha daha kalabalık olmalıydı.Hele de Cambiasso cok arandı

Higuain Tevez ikilisiyle başlıyordu hep.Tek forvet cıksam bu ikiliden Higuain'i keserdim. :)

Tevez Arjantin Milli Takımı için vazgeçilmez bir oyuncu çünkü :)

Maradona Tevez'i tek forvet yapsaydı,Orta saha'ya 3 tane koşan oyuncu koysaydı Cambiasso-Mascherano-Veron olabilir,Messi'yide serbest oynatsaydı belki birşeyler farklı olurdu.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Maradona Tevez'i tek forvet yapsaydı,Orta saha'ya 3 tane koşan oyuncu koysaydı Cambiasso-Mascherano-Veron olabilir,Messi'yide serbest oynatsaydı belki birşeyler farklı olurdu.

Halamın bıyıkları olsaydı amcam, teyzemin sakalları olsaydı dayım olurdu. :)

Maradona'nın sakalları var ama nabacaz,Hatta ak sakallı olmuş artık maradona ama işe yaramadı sakalı,bıyığı :)

Diego-Maradona-006.jpg

Hahaha bu son resim süperdi Murat bey koptum gece gece :)

daha geçen seneden beri konuşuluyor..
futbol konuşmaktan ve konuşulmasına maruz kalmaktan nefret ediyorum ama bütün dünya aynı hataya düşüyor..
iyi futbolcu olmak, iyi hoca olmak demek değildir..
ben de maradona için ölüyordum 90 da, 94 de ama orada kaldı..

iki senedir ne oynadığı belli olmayan maxi rodriguez ile hayatında top çalmamış di maria'yı orta saha oynatıp mascherano'yu yalnız bırakırsan, dünyanın en iyi forvetleriyle elenirsin böyle..

bölgesinde dünyanın en iyi 2-3 futbolcusundan biri olan cambiasso yok , harika sezon geçirmiş zanetti yok, gago yok, ever banega yok.. orta saha mascherano'nun omuzlarında..

almanya gibi gerçek bir takım olunca karşında, sonuç hezimet. ben zaten arjantinin kazanamayacağını da düşündüğümü yazmıştım. iyi ki izleyemedim maçı.. geçmiş olsun..

"Hep aç ve tatminsiz,elinde tesbihi,şehirden dönerken aldığı yeni parlak takım elbisesi,zıplamalarıyla emrindeki köylüyü sömüren bir toprak ağası gibi..."

Bu ne süper bir Maradona tarifidir yaa :) .

Tugay Aktepe' Alıntı:
Dünya Kupası'nı dükkanda izleyeceklermiş... :)

phpmvlcbnam.jpg

tugay, sen böyle senin tuttuğun takımı tutmayan, senin sevdiğini sevmeyenle dalga geçmeye devam et. eminim maradona'yı yakalayabilmiş olsaydın bunları yapamazdın.. bir maçını izlemiş olsaydın, inan bunları yapamazdın çünkü sen de büyülenmiş olurdun.. Sana 1986 dünya kupasında İngiltereye attığı golu izlemeni tavsiye ederim ya da 1990 da, Brezilya maçında Caniggia'ya attırdığı golü. O zaman inan bu kadar kolay olmaz bu dalga geçmeler..

Selim Aktepe' Alıntı:
"Hep aç ve tatminsiz,elinde tesbihi,şehirden dönerken aldığı yeni parlak takım elbisesi,zıplamalarıyla emrindeki köylüyü sömüren bir toprak ağası gibi..."

Bu ne süper bir Maradona tarifidir yaa :) .

bu tarifi kim yapmış bilmiyorum. maradona kötü hocadır, buna katılıyorum ama yukarıda da yazdığım gibi. maradonaya sallamak kolay.Ama bunu yazan adam, yarın onunla karşılaşsa düşer bayılır.. O, bu sahaların gördüğü en büyük sanatçıdır.. Gerisinin alayı yalandır dolandır..

kötü hocadır, belki kötü babadır, kokain kullanır, kötü insandır.. ben bilemem.. benim bildiğim en büyük futbolcudur.. 2010 dünya kupasında Napoli sokaklarında neden Arjantin bayrakları asılıdır ? Neden hala Maradona forması ile dolaşılmaktadır ?.. Üzerinden 20 sene geçmiş.. Hala insanlar Maradona diyor..

Evet benim de hoşuma gitmiyordu Maradona´nın son dönemdeki açıklamaları, kendini bulutların arasında görmesini ama bu kadar başarıya imza atmış bir kişinin de o kadar ego sorunu olmasını doğal karşılıyordum.

İtalya´da Napoli´yi tek başına şampiyon yapmak, milli takımını Dünya Şampiyonu yapmak kolay olmasa gerek.

Bir şey daha ekleyim, evet Messi günümüzün en iyi futbolcusudur bana göre ama Maradona ile kıyaslamak abesle iştigaldir.

Onur Yavuz' Alıntı:
Evet benim de hoşuma gitmiyordu Maradona´nın son dönemdeki açıklamaları, kendini bulutların arasında görmesini ama bu kadar başarıya imza atmış bir kişinin de o kadar ego sorunu olmasını doğal karşılıyordum.

İtalya´da Napoli´yi tek başına şampiyon yapmak, milli takımını Dünya Şampiyonu yapmak kolay olmasa gerek.

Bir şey daha ekleyim, evet Messi günümüzün en iyi futbolcusudur bana göre ama Maradona ile kıyaslamak abesle iştigaldir.

Abi zaten ondaki Ego anca Michael Jackson'da falan vardır herhalde..
Geçen Pele onu eleştirmiş, o da Pele'ye " gitsin müzede kupalarıyla yaşasın " demiş.. : ))
Aklıma Cambiasso geliyor, Zanetti geliyor, Ever Banega geliyor, Lucho Gonzalez geliyor, Gago geliyor.. Orta sahada canavar gibi top çalan adamlar.. Svaşçılar, sertler.. Onları getirmiyorsun. Maxi Rodriguezle, Veronla, Di Maria ile orta saha kuruyorsun. Sonra da Almanya'ya direnmeyi hayal ediyorsun. Zavallı Mascherano.. Arjantin, dünyanın en verimsiz milli takımı işe.. Kadro / başarı oranı sıfıra yakın. İlk sorumlusu da Maradona ama onu makaraya sarmak öyle kolay değil. Bu adam Dunga değil.Anlatmak istediğim buydu..

Spor yazarı Üründül için www.bobiler.org adlı site de bir istatistik yayınlandı. Üründül?ün bir maçta, 108 kez ?Yani? 42 kez ?Futbol enteresan? 23 kez ?Ofsayt? 16 kez ?Bloklar halinde? 15 kez ?Oooov? 8 kez ?Çoook? 6 kez ?Kollektif futbol? 4 kez de ?Yüzü/sırtı dönük? ifadelerini kullandığı belirtildi.

İŞTE İLGİNÇ ENEKTODLAR

* Maç bitmeden iki takım da gol bulabilir.
* Kazanmaları için gol lazım.
* İki takım da gol atamazsa berabere biter...
* Eğer kaçırmasaydı, goldü!
* Spikerin ?Sizce David Villa Barcelona?da başarılı olur mu?? sorusu üzerine: Olur... Çünkü futbolu bilen bir forvet.
* Messi neredeyse sahada yok.
* Kollektif futbolun kontrollü yapısını sahaya yansıtamıyorlar.
* Defans ve orta saha blokları arasındaki mesafe 30 km.
* Top havadan geldi.
* Sahada 22 kifli var.
* Bak yine toptan dolayı bu top hep sekiyor.
* Bu gol olsa, bir farklı öne geçeceklerdi.
* Ben demiştim, bak defans şey yapıyor.

Star