2010 Dünya Kupası

Yakubu'dan gol ve goller bekliyorum çünkü Afrika gol kralı olarak kendisine oynadım 12,00 oranı ile. Yanlarına da Rooney ve Van Persie'yi koydum mis gibi. :)

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
İlk 11'ler ;

NİJERYA

1-Vincent Enyeama
17-Chidi Odiah
6-Danny Shittu
2-Joseph Yobo
3-Taye Taiwo
19-Chinedu Obasi
20-Dickson Etuhu

15-Haruna Lukman
14-Sani Kaita
8-Yakubu Aiyegbeni
18-Victor Obinna

Nijerya'dan bu kadar adam tanıdığımı bilmiyordum :)

Bu arada kaleci kaleci diye yanıyoruz, dün akşam Uruguay'ın Lazio'lu kalecisi Muslera dikkatimi çekti takibe alınabilir...

Di Maria ile Higuain hayal kırıklığı yarattı.Messi ayağına ne zaman topu alsa bir gol pozisyonu oldu.Nijerya'nın kalecisi Enyeama iyi çıkarttı topları.Birde Arjantin'nin sağ beki pek iyi oynamıyor.

Beni pek ilgilendirmiyor ama Maradona'nın orta sahaya Cambiasso gibi bir ismi almaması ilk maçta çektikleri sıkıntının en büyük sebebidir. Nijerya karşısında bu sorun skora yansımayabilir fakat ilerleyen turlarda daha becerikli ve dirençli bir takım Arjantin'i rezil edebilir bu takım savunması ile...

4-3-3 oynayacaksa Arjantin Di Maria yerine defansif özellikli biri oynamalı. Hatta sağ bekte oynayan ve devamlı adam kaçıran Jonas Gutierrez bence o üçlü içerisinde başarılı olabilir ki zaten gerçekte kendisi ortasaha oyuncusudur.

Hücumda ise yapılacaklar yapıldı ki çok zorlamadı Arjantin. 7-8 tane gol kaçırdı başta Higuain ve Messi olmak üzere. Kısacası hücum hattı düzelir ama savunma için üstte yazdığım değişiklik mutlaka olmalı.

Tabi şunu da unutmamak lazım ki takım olarak kenetlenmiş durumda Arjantin. Bu büyük bir avantaj olacak.

Güzel bir maç oldu. Favorim Arjantin. Önceden takım tutmuyorum demiştim, ama artık Arjantin'i tutmaktayım. :) Turnuvanın ilk maçları her takım için zor geçebilir. Bunu göz önüne alınca Arjantin ilk maçı iyi oynadı diyebiliriz. İlk maçları baz alıp, bir ay sürecek turnuvada ilerisi için kesin bir hüküm vermek doğru olmaz.

Messi'yi tabii ki farklı bir gözle izledim. Zaman zaman çok etkili oynadı. Gol ya da goller atabilirdi ama kaleci iyi hamlelerle buna izin vermedi. Nijerya da çok istekliydi. Şu grupta Yunanistan'ın bugün kaybederek büyük bir avantaj yitirdiğini düşünürsek, G.Kore'yi geçip bir üst tura çıkabilirler.

Vuvuzela ile ilgili, kaç bin kilometre ötede benim başım şişti, onları öttürenlerin başı şişmedi. Arkadaş, ne gibi bir haz oluyorsun, onu öttürmekten anlamadım ki!

Arjantin sene başındaki Galatasaray gibiydi bugun.5 ilerde 5 geride.
Sene başında bizde top Arda'nın ayağına her gidişte olumlu birşeyler oluyorsa bugunde aynı şeyin daha iyisini Messi yaptı.

Takım dayanışmaları çok iyi ancak başlarında iyi bir hoca olduğunu düşünmüyorum.Bu turnuvada Messi'nin olduğu takımı desteklemek elbette ki yapmam gerekendir.

Dünya kupası şu ana kadar harika maclara vesile oldu.Böyle giderse tarihe geçer bu kupa.Ne kadar kaliteli bir futbol oynanıyor öyle ya hop oturup hop kalkıyoruz,direkten dönen toplar,her macta en az 8,9 net gol pozisyonu inş hep böyle devam eder.

Ayrıca Vuvuzela'yı serbest bırakanıda ayrıca tebrik etmek istiyorum.Daha önce niye kimsenin aklına gelmedi acaba,maçlara inanılmaz bi heyecan katıyor,süper bi icat.

Ayrıca Dünya kupasını Afrika2ya vermek kimin aklına geldiyse onuda tebrik etmek gerekiyor,harika bir fikir.

:p :p :p