2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi ve Futbolcu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Keita'nın bugünkü kadro yapısı ile gereksiz olduğunu düşünüyorum kimse kusura bakmasın.

Sağ kanadında Kazım gibi bir adam varken sol tarafında değil yedek as oynayacak bir oyuncun dahi yokken gidip Keita'nın peşine düşmek saçmalıktır bence.
Sağ kanadı illa yedeklemek istiyorsanız o kanatta oynayabilen Stancu ve Elmander hatta Sabri var Eboue gelecek deniyor Kazım zaten aslanlar gibi topunu oynuyor daha neyin Keita'sı yahu. Kaldıki Kazım'ı sağ ve forvet yedekliğine düşürenler kalecimizin yabancı olduğunun ve ilk 11'den bir yerli oyuncumuzun ayrıldığını hesaba katıyormu yoksa populist ve duygusalmı yaklaşıyor olaya.

Bize sol kanat ve onu yedeklicek Aydın dışında bir eleman lazım ki bu Mervan olabilir başkası olabilir gönül isterdiki Ozan İpek olsaydı ama o olmayacaksa gurbetten alternatifler yaratılabilir.

Sol açık oynayan biri alındıktan sonra ancak Diego gibi bir beyine yönebiliriz ki bu transfer bile Keita mantalitesinden oldukça uzak.

Nurullah Sağlam, Keita ile prensipte anlaştık dedi yahu, hala niye Keita mevzusu dönüyor anlamıyorum gerçekten. Keita'ya hiç gerek olmadığını düşünenlerdenim.

Yalnız şu var Keita bonservis verilmeden kulube katılıcaktır, yedek kaldığında da huzursuzluk yapmayacaktır, ona göre Kazım'a yapılan gibi bir sözleşme yapılacaktır eyvallah buyursun gelsin ama kısıtlı maaş ve transfer bütçemizi eksik olmadığımız bir mevkiye harcamayı hala fuzuli buluyorum.

Bir düşünce der ki sağ tarafı Sabri - Eboue - Keita'dan oluşan takımın sol tarafı olsa ne olur, olmasa ne olur :D

Bu arada Fatih hoca, Eboue birkaç güne kadar aramıza katılabilir demiş. İş iyice Muslera'ya döndü, sağır sultan duydu, iç, dış basında vermeyen kalmadı, hava durumlarına bile nerdeyse çıkacak, resmi siteden tık yok.

firatgunayer fırat günayer
Son dakika...Fatih Terim:Arda'nın yerini dolduracağz..Takımın kaptanı Ayhan Akman olacak gibi..

Son dakika.. Fatih Terim:" Eboue bir kaç güne kadar aramıza katılabilir"
13 dakika önce

Fatih Terim:"Arshavin'i basından okuyorum..Yaklaştığını söylüyorsunuz..Maşallan benden iyi biliyor ve çalışıyorsunuz"
12 dakika önce

Son dakika..Fatih Terim:"Arshavin'i kim istemez,ancak önemli olan şartların uygun olması"

Fatih Terim:Arda'nın aklımızda olmayan gidişiyle daha acil bir transfer ihtiyacımız oldu"
11 dakika önce

Son dakika...Fatih Terim:""Birileri gitti diye ağlayacak halimiz yok..Kim giderse gitsin,Galatasaray Galatasaray'dır.."
9 dakika önce

Son dakika..Fatih Terim:"Biz ihtiyaçlarımızı biliyoruz ve ona göre transfer yapacağız.Yüksek maliyetli transferlere ilk olarak ben karşıyım"
6 dakika önce

Fatih hoca'dan antrenman sonrası açıklamalar.

Bu arada şunu belirteyim, Kazım falan iyi güzel de, Keita'dan bahsediyoruz, Türkiye'deki bilimum kanat ve bekle top diye oynar..

Ekleme;

ibrahimseten ibrahim seten
keita'da son dakika: fterim "alalım ama bu adamı kulübü niye bonservissiz bırakıyor, ona bakıp, son durumunu öğrenip alalım" dedi..
24 dakika önce

Keita çok iyi ama zaten kontenjan sıkıntısı yaşıyoruz takımdaki iyi yerlilerden birinin yerine yabancı koymak bana saçma geliyor.Tabii Eboue ile birlikte sağ beki otoban yapıcaklarıda bir gerçek :D

Valla Uğur katılmıyorum sana açık net şekilde.

Arda'yı kaybetmişken yerli olarak Türkiye'nin en iyi kanat oyuncusunu yedek bırakma harcama gibi bir lüksümüz yok aksine Kazım'ı daha iyi hazırlamalı daha sorumluluk vermeliyiz.

Haricen Muslera-Ujfa-Eboue-Melo-Baros(Elmander) zaten 5 kişi ve sol kanatta oynayabilecek hiç bir ama hiç bir yerli oyuncu yok.Oradada gelecek yabancı oynayacak etti 6. Hangi formüller Kazım yedek kalacakta Keita oynayacak.

Valla Uğur katılmıyorum sana açık net şekilde.

Arda'yı kaybetmişken yerli olarak Türkiye'nin en iyi kanat oyuncusunu yedek bırakma harcama gibi bir lüksümüz yok aksine Kazım'ı daha iyi hazırlamalı daha sorumluluk vermeliyiz.

Haricen Muslera-Ujfa-Eboue-Melo-Baros(Elmander) zaten 5 kişi ve sol kanatta oynayabilecek hiç bir ama hiç bir yerli oyuncu yok.Oradada gelecek yabancı oynayacak etti 6. Hangi formüller Kazım yedek kalacakta Keita oynayacak.

Kontenjanda konusunda haklısın, benim de tek çekincem o zaten. Keita + Eboue'nin dışında bir yabancı daha aldığımızda kilitleniyoruz. Ama işte Fatih Hoca bunları düşünüp bir formül bulmuş da olabilir. Belki Kazım'ı sola atmayı düşünüyordur, belki Arshavin olmazsa madem öyle Keita'yı alalım diye düşünmüş olabilir, belki de Mervan, Engin gibi yerli alıp sola monte ederek kumar oynayacaktır. Olmadı Keita gelsin, yedek de dursun sıkıntı olursa oynatırım diye düşünüyordur.

Ama geçtiğimiz seneden sonra ben Keita'yı duyunca pek mantık aramıyorum, zira bu ligin anasını ağlatabileceğini gördük. Hele Sabri + Eboue + Keita'dan oluşan bir sağ taraf, değil bu ligin dünya üzerindeki bütün takımların sol tarafını felç edebilir.

[video=youtube;bgKtn_eppnk]http://www.youtube.com/watch?v=bgKtn_eppnk[/video]

Yemin ediyorum içim kıpır kıpır oldu, mantığı olmayabilir ama bu Abdel Kader Keita.. Terim ''OK'' verdiyse sıkıntı olmaz.

Kontenjanda konusunda haklısın, benim de tek çekincem o zaten. Keita + Eboue'nin dışında bir yabancı daha aldığımızda kilitleniyoruz. Ama işte Fatih Hoca bunları düşünüp bir formül bulmuş da olabilir. Belki Kazım'ı sola atmayı düşünüyordur, belki Arshavin olmazsa madem öyle Keita'yı alalım diye düşünmüş olabilir, belki de Mervan, Engin gibi yerli alıp sola monte ederek kumar oynayacaktır. Olmadı Keita gelsin, yedek de dursun sıkıntı olursa oynatırım diye düşünüyordur.

Ama geçtiğimiz seneden sonra ben Keita'yı duyunca pek mantık aramıyorum, zira bu ligin anasını ağlatabileceğini gördük. Hele Sabri + Eboue + Keita'dan oluşan bir sağ taraf, değil bu ligin dünya üzerindeki bütün takımların sol tarafını felç edebilir.

Bak bende diyorum bedelsiz gelecek madem, ona kadro durumu anlatılsın yedek kalabileceği söylensin, adam gibi disiplin maddeleri konulsun buyursun gelsin.

Ancak bir konuda daha yanılıyorsun bence Eboue-Keita'nın olduğu kanat güzel hücum eder ancak gollerin çoğunu oradan yeriz. Zira Keita defansla alakası olmayan hatta ayağı pas yapmakta bile zorlanan bir oyuncu ve Eboue'de hücuma katılmaktan zevk alan bunu çok sık yapan biri kademe denilen bir şey kalmaz bizde bu durumda.

O yüzden Kazım defansa sürekli yardıma gelmesi adamını takip etmesi ile çok daha dengeli bir defans anlayışı sağlıyor bize.

Örneğin Fatih Terim sol taraf için gerek içimizden gerek transfer ile bu eksiği kapıcağız diyor emin ol o içerden çözümün başında Stancu geliyordur Uğur al sana 6. yabancı. Kazım'ı bir ara denedi orada ama ben etkili olduğunu düşünmüyorum pek. Keita'nında o kanatta etkili olmadığını hepmizi bilyoruz mübareğin sol ayağı kalas çünkü.

Bunların hepsinin farkındayım, katlıyorum da. An itibari ile en iyi yerlilerinden birinin olduğu pozisyona transfer yapmanın mantığı da yok. Ama işte ben de mantık falan işlemiyor şu an, Abdul Kader Keita diyorum sadece.

Stancuyu-Culioyu-Pinoyu beğenipte neymiş efendim Keita yabancı statüsüne takılırmış veya fazlalıkmış,Stancu fazlalık değilde Keitamı fazlalık oluyor,geçin efendim bu soruyu,yeterki Fatih hoca onay versin,direk gelir Kazımı forvete çekersin Keitayı sağa,yani takımda yer mi bulamayacağız ama öncelik sol kanattır ve sol ayaklı bir oyuncu şarttır oraya,Stancu kendi mevkisinde forvet oynama işini bile becerememiş bir adamken birde sol kanadı mı toparlayacak asla.

Stancuyu-Culioyu-Pinoyu beğenipte neymiş efendim Keita yabancı statüsüne takılırmış veya fazlalıkmış,Stancu fazlalık değilde Keitamı fazlalık oluyor,geçin efendim bu soruyu,yeterki Fatih hoca onay versin,direk gelir Kazımı forvete çekersin Keitayı sağa,yani takımda yer mi bulamayacağız ama öncelik sol kanattır ve sol ayaklı bir oyuncu şarttır oraya,Stancu kendi mevkisinde forvet oynama işini bile becerememiş bir adamken birde sol kanadı mı toparlayacak asla.

Sapla samanı karıştırmayın. Hocanın Stancu'yu göndermek niyeti yok ve elinde tuttuğu sürecede ve transfer gelmez yada gecikirse Stancu'yu kullanacak.

Onun dışında burada kim dedi acaba 'Keita'yı beğenmiyorum' diye. Tek Allahın kulu demez bunu ancak ihtiyacımız olan oyuncu değil. Öyle alalım Kazım'ı oraya kaydırız yok Mustafa Sarp box to box oynar, Ayhan sol açığa geçer, şu şuraya geçer bilmem ne FM oynamıyoruz burada. Bu oyuncuların bariz alışkanlıkları var. Napıcaz Kazım'ı ileri alınca ya Baros'u yada yeni aldığımız Elmander'ı yedek bırakacağız bu sefer onlara git anlat ozaman bu durumu.

Madem bir oyun şablonu oluşturduk, takımda iyi oynamaya başladı bu süreçte ozaman suyu bulandırmanın manası yok sisteminin ihtiyaçlarına göre oyuncu alırsın.Oyuncuyu alıp sisteme uydurmaya çalışırsak bundan önceki 2 yılda ne çekmişsek aynısını tekrarlarız sadece.

Ben tekrar ediyorum Keita bizim şartlarımızla gelecekse buyursun gelsin ama ilk 11 çok zor bunu bilerek gelmesi lazım yoksa yarardan çok zarar sağlar kendisi.

Bence kadro:
Muslera
Hakan-Servet-Ujfa-Eboue
Melo-Selçuk-Sabri
Arshavin Kazım
Baros
Keita gelirse en fazla kulübede yer alır..Yerli sıkıntımız çok fazla..O yüzden Keita-Stancu-Elmander anca kulübe ve tribünde olurlar..Ayrıca inşallah Arshavin gelir yaratıcı oyuncuya ihtiyacımız var..

Guardado gibi bir isim nasıl gündemimize dahi gelmez aklım almıyor.Sol açık oynar,sol bek oynar.Meksikalıdır yok deplasmana gelmem ben zart zurt tribi olmaz.Ücreti şu an ki isimlerin hepsinden çok daha makuldur.Hepsinden daha çok verim alınır.Gençtir.Küme düşen takımdadır ve hala transfer olmamıştır.Yeri gelir açık oynar bizi mest eder yeri gelir bek oynar bizi Balta'dan kurtarır.Forumda klube yakın kişiler el atabilirse takıma kazandırılabilir.Ama artık çok geç gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...