2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nando De Colo yu guard kategorisine sokan arkadaşlarımız sanırım kendisini hiç izlemedi.Nando De Colo saf bir iki numaradır.Hatta fiziği ve atletizmi sayesinde kısa forvet bile oynamaktadır.Top getirmede zaman zaman sıkıntılar yaşar.Kendi şutunu kendi yaratabilen oyunculardan birisidir ve bazen bu yönü ona çok topla oynadığı için zarar verebiliyor.Savunması da hiç de fena sayılmaz.

Bu bağlamda Fenerbahçe'nin ilgilendiği bir oyuncu olamaz,Fenerbahçe Ülker bir guard alacak,bu bariz belli,ben eğer bu haber doğruysa o takımın Efes Pilsen olabileceğini düşünüyorum,çünkü en çok onların kimyalarına uygun olacaktır bu transfer.

Nando De Colo saf bir iki numara değildir, gerek Fransa milli takımında gerekse kulüp takımlarında bir numarada oynamıştır. En azından benim izlediğim De Colo oynamıştır yani. Combo guard olduğu düşünülürse de bence bizim için adı geçiyodur. Olursa faydalı olur. Gelirse daha detaylı konuşuruz ancak ben mental olarak sorunları olduğunu düşünüyorum De Colo'nun, oyundan çabuk kopabiliyo zaman zaman.

Necati Bey,

Yorumlarınıza saygı duyuyorum ama Nando De Colo'yu defalarca biz de izledik. Asıl mevkisi 2 numara olmak üzere Fransa Milli Takımı'nda ve Valencia'da 1 numarada da sık sık görev almış bir oyuncu. Burada sayfalarca yazmıştık, 2 numara ama 1'de de oynayabilecek bir oyuncu lazım diye ve De Colo gerçekten o tanıma cuk oturuyor. Üstüne bir de basketbol zekası yüksek olsun diyorduk, daha uyan bir oyuncu olmazdı bu takıma.

Bizim için çok yerinde bir transfer olur, umarım söylentiler doğrudur. Efes Pilsen'in o pozisyona Spanoulisi alacağı konuşuluyor ki De Colo için de orda adı geçen takımlardan en uygun olan biziz bence.

Gsbasket bünyesinde Oyuncuların Hangi Numarada Oynadığını Belirleme Üst Kurulu(OHNOBÜS)'nu kurmak lazım : ))) Forum olarak çok ihtiyacımız var bence, hiç anlaşamıyoruz : )))

Efes - Valencia maçında 1 numarada en az 20 dakika süre alan De colo , bizim ilgilendiğimiz dedikodusu çıkan De Colo değil mi ? :)

Nando De Colo saf bir iki numaradır diye düşünüyorum ısrarla ve guard olarak iş yapmayacağını düşünüyorum.Siz burda bir mutabakata vardınız diye ben de aynı şeyi düşünmek zorunda değilim açıkçası,siz asıl mevkisi iki numara olup da gerektiğinde guard oynayacak bir oyuncu eksikliğinden bahsetmişsiniz,ben de ihtiyacımızın asıl mevkisi guard olan fakat iki numara da combo guard olarak faydalanabileceğimiz bir guard alınması taraftarıyım kısacası Jerry Johnson gibi(Tabii onun bir üst versiyonu,Bo McCalebb gibi,Terrell McIntyre gibi,Terrell Lyday gibi)Kısacası ben takımımızın ihtiyacının bu bağlamda Nando De Colo değil,Victor Sada değil bu oyuncular olduğunu düşünüyorum.

Asıl mevkisi guard ise Nando De Colo asist ortalamaları bu kadar düşük olmamalıydı diye düşünüyorum.1.8 asist Euroleague'de,2 asist ACB'de,2.1 asist son Avrupa Şampiyonası'nda yapmış bir oyuncunun bu bağlamda bizim ihtiyacımızı karşılamaycağını düşünüyorum.Ayrıca Nando De Colo'nun oyun zekasının da çok yüksek olduğuna inanmıyorum,zaman zaman çok abuk subuk tercihler yapabiliyor.

Ama deliciliğiyle,atletizmiyle bu takımda 2 numaralı pozisyonda doğru bir tercih olabileceği,en azından potansiyelli olduğu fikrini öngörüyorum.

Furkan Aldemir ikinicisi olduğumuz Turgut Atakol Basketbol Turnuvası'nın hem en değerli oyuncusu seçildi,hem de 11 ribaund,1.6 blok ortalamlarıyla da bu kategorilerde birinciliği elde etti.

Takımlarımızın geçmiş sezonlarını konuşmak -bilhassa erkek basketbolda- hayattaki en büyük keyiflerimdendir.Yalnız geçmişteki tatlı isimleri değerlendirirken günün şartlarını da göz önüne almak gerekir.Gerek saha içi,gerekse organizasyon anlamında seviye atladığımız günlerde eski oyuncularımıza bu denli takılı kalmayalım derim.

olur da de colo transferi gerçekleşirse 'taaa ne zaman dediydim la ben bu adamı' demek çok büyük keyif olacak gerçekten :D şaka bi yana her ne kadar yetenekleri birbirinden çok farklı olsa da skorer guard transferine lakovic veyahut de colo olsun istiyordum...bakalım görecegiz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...