2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Volkan Bey yine ortaya çıktı.

En büyük bombalar yine GS'den..Nando De Colo pg için liste başı. Eski dost Darius 'Was' Washington yine dillerde.

Bir ara Malik Hairston ile de ilgilenilmiş ama Domercant olunca, rafa kaldırılmış

uzun için ise nba bekleniyor...

Efes Pilsen'in belki arkasında bir taraftar desteği yok, ancak kurdukları kadroda dikkate alınmayacak cinsten değil. Hep dedik, takım olmak, savunma, paylaşım bunların hepsi çok önemli faktörler ve başarıya giden yolun en önemli unsurlarından, ancak rakiplerimizde bu tarz adamlar oynayacakken, öyle zamanlar gelecek ki takım oyunu, paylaşım tıkanacak, o anlarda takımı ateşleyecek, taşıyacak oyunculara ihtiyacımız var. Hem sistemi bozmadan mükemmelleştirecek, hem de bu işi yapacak oyuncular lazım. Umarım genel olarak bu beklentiyi karşılayacak, doğru adımları atarız.

Mesela De Colo, Keselj, Pekovic bize çok iyi oturur. Eksikleri tamamlayabilecek, kaliteleri belli oyuncular. De Colo hep dediğimiz 1-2 oynayan combo guard; Keselj ortalama savunma, hücumda tehdit oluşturan şutör 3 numara; Pekovic kalıplı, hücumda opsiyon olacak skorer 5 numara.

Tutku - Ender
De Colo - Shipp - Evren
Keselj - Shumpert - Caner
Cevher - Furkan
Pekovic - Andric

Oktay Hoca'nın 4 kısa oynamayı sevdiğini de göz önünde bulundurursak, Shumpert'ı yer yer yine 4 numara da görürüz. Bu da olası 4 numara problemini kaldırır. De Colo'nun 1 numarada da oynayabilmesi, bizi guard pozisyonunda da rahatlatır. Gayet dengeli, yönlü bir takım olabiliriz.
kurduğun kadro gayet güzel ama ben pekovic'i alabileceğimizi sanmıyorum..yine de bir yabancı daha lazım o kadroya:)

Eyüp abi galiba De Colo'dan bahsediyor.Domercant değil dedi Furkan'da ki ufak sorun çözülmüş dedi. De Colo olduysa gerçekten çok çok iyi bir transfer bana göre

Tahminim şöyle;

Furkan bitti sayılır, sorun çıkmaz artık.
Domercant gelecek.
De Colo için zorluyoruz. Olmazsa alternatifler de vardır kesin.
Pekovic için de bekleniyor.

Burada Domercant eğer çok bir ücrete gelmiyorsa 2 oyuncu için iyi paralar verecek durumda oluruz. Yani en azından Pekovic gibi adamlar olmasa dahi EL tecrübesi olan isimler gelir.

bu arada tartışma çıkmasından çekiniyorum ama o herkesin sevgilisi shipp, herhangi bir eurolig takımının set savunmasında ne yapacak çok merak ediyorum:)sorumluluk alacak mı yoksa oktah hocasının sözünü dinleyip sadece savunma mı yapacak:)

Volkan Üstünyıldız'dan;
tutku ile ender iyi de onlarla sezon bitmez ki. de Henry, Shipp'in yerine geldi. 3 numara da Pi var zaten

Eyüp Abi'den;
Diyebileceğim tek şey Domercant olmadığı. Ayrıca furkan da tamam yarın acıklanır ufak sorun çözülmüş.

Eğer hem Shipp'in yerine Domercant'i alıp hem de De Colo'yu alırsak, Evren'e yol gözükebilir ya da Ender'i 3. guard olarak izleriz. Ender'in 3. guard olacağını pek tahmin etmediğimden, Evren ya gider, ya da rotasyonda baya gerilere düşer diye düşünüyorum.

Yerli oyuncu zor bulunurken Oktay Hoca'nın Evren'i gözden çıkaracağını hiç sanmıyorum rotasyon için bence önemli bir oyuncu olacak gelecek sezon.

Eminim Evren çok önemli oyuncu olur, takımın skor yükünü çekeceğine eminim.

Göksenin > Evren.
Ben takımın skor yükünü çeker diye bir iddiada bulunmadım zaten.Sadece yerli oyuncu kotası zaten sınırlıyken Evren'i yollamak saçma olur dedim.Nasıl anlamak istediğinize bağlı birşey.

Shipp'te eminim Euroleague'i kazandırır bize..

Eminim Evren çok önemli oyuncu olur, takımın skor yükünü çekeceğine eminim.

Göksenin > Evren.

Gazanfer bazen öyle yorumlar yapıyorsun ki...

Neye göre ''Göksenin > Evren'' ? Kariyer performanslarına bakarsak bu açıdan söylemezsin, zira önümüzde ciddi doneler var. Biri bu ligde 3-4 seneden beri belli seviyede oynayan, yapabileceklerini göstermiş bir oyuncu. Diğerinin ise henüz ortada ciddiye alınabilecek bir performansı yok. Göksenin bizim evladımız, o oynasın isteriz de körü körüne mi, inat uğruna mı? Gayreti var, potansiyeli var ama bu yeterlidir midir, ''Göksenin > Evren'' diyebilmek için. Kaldı ki işin potansiyel tarafında isek biliyoruz ki Evren'de de gayet potansiyel var, geçen sene bunu kullanamamış olabilir, ama ondan önceki sene bizde, keza Oyak'ta iken bunun bir kısmını gösterdiğini de biliyoruz.

Ön yargı, iyi bir şey değildir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...