2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben 1 -2 oynayabilen vasat bir oyuncudansa 2 numara oynayan daha üst düzey ve tecrübeli bir oyuncu tercih ederim.Ayrıca illa ki 1-2 oynayabilen bir oyuncuya neden ihtiyacımız var bunu da anlayamıyorum cidden.Allah'ın emrimidir yani bu.Ayrıca Nando zaman zaman 2 oynar tabi ki ama sonuçta bir Pg 'dir ve dediğim gibi bu yönde ki algı Tutku ve Ender'i ister istemez olumsuz etkiler.Zaten elimizde 3 Pg varken 4. ye gerek yok.

Tutku veya Ender'den biri sakatlanırsa kim oyun kurucak Evren mi?

Bi takımda 3 tane guard oynayabilen oyuncu olmalıdır,3 tane guard değil bak 3 tane guard oynayabilen..Ve bu 3 kişiden biri Evren olmamalı..

Bana göre Shipp kiralanmalı,Colo(gündemde o var diye diyorum) ve özellikle el yakan şutları sokabilen iyi bi 2 numara ile kısa rotasyonu gayet iyi olur..

Tutku veya Ender'den biri sakatlanırsa kim oyun kurucak Evren mi?

Bi takımda 3 tane guard oynayabilen oyuncu olmalıdır,3 tane guard değil bak 3 tane guard oynayabilen..Ve bu 3 kişiden biri Evren olmamalı..

Bana göre Shipp kiralanmalı,Colo(gündemde o var diye diyorum) ve özellikle el yakan şutları sokabilen iyi bi 2 numara ile kısa rotasyonu gayet iyi olur..
Ben 3. Pg olarak Göksenin'i düşünmüştüm aslında ama bunu becerebilen Evren'de var daha ne olsun.Yabancı haklarını dikkatli kullanmak lazım adama sorarlar o zaman, madem yabancı Pg alıcaktın Ender ne iş diye Ender'i alıyorsan ona güveniceksin yada almıyacaksın.

Tutku - Ender
Domerant - De Colo - Evren
Simas - Preston - Caner
Furkan - Cevher
Pekovic - Andric
Şu tarz bi kadroya büyük çoğunluğumuz kabul diyor mu ?

hedef euroleague ve beko basketbol ligi şampiyonluguyken guard pozizyonunda tutku ve ender yetersiz kalır bence tam olarak bir pg alınmasa da işler sıkıştığında yani gerektiğinde pg oynayabilecek eurolig tecrübesi olan bir oyuncuya ihtiyacımız var bu de colo veya başkası olur ama böyle biri alınmalı. mesela fenerbahce ülkerde bu görevi preldzic yapıo adam bircok poziyonda(yeri geldiginde pg) oynayabiliyor bize de bu tarz bi oyuncu lazım.

Ben 3. Pg olarak Göksenin'i düşünmüştüm aslında ama bunu becerebilen Evren'de var daha ne olsun.Yabancı haklarını dikkatli kullanmak lazım adama sorarlar o zaman, madem yabancı Pg alıcaktın Ender ne iş diye Ender'i alıyorsan ona güveniceksin yada almıyacaksın.

Ender ne iş diye sorarlar mı? Kadro derinliği ne demek? Bu sene Mirsad ve Engin Atsür sakatlanmasa Fb F4 rahat yapardı..Kadrolarında o mevkiye 3. bi adamları olmadıkları için beklenenden kötü sonuç elde ettiler..

Ender ve Tutku birbirini tamamlayacaktır süre olarak,De Colo veya onun gibi 1-2 oynayabilen biri ve daha önce bahsettiğim gibi saf bi 2 numara da skorer bölgesi için yeterli olacaktır..Bi sakatlık durumunda veya PG lerimizden birinin kötü gününde-rakip takım önlem aldığında orda görev yapabilecek 3. bi alternatif olmalı..Ama Fb ve artık Efes ile yarışmak,hele ki EL de tutunmak için ne Göksenin ne Evren yeterli değil..Hele hele Göksenin'e böle kaldıramayacağı bi yükü yüklemek onu kazanamadan kaybetmemiz demektir..

Sakatlık ihtimalini tabi ki unutmamak lazım ama bu sadece bir ihtimal, eğer biz her pozisyona ya o sakatlanırsa ya bu sakatlanırsa diye takviye yapalım dersek,buna bütçede , yabancı kontenjanıda yetmez.Bence2 tane 2 oynayabilen oyuncu almalıyız gerektiğinde Evren Pg oynar bence.Ayrıca sakatlık bir olasılık özellikle uzun dönemli yada en kritik maçlar öncesi sakatlık son derece düşük bir olasılık.Ama De Colo alındığından bunun TUTKU-ENDER ikilisinin kimyasını bozacağı %100 tabi ki profesyönel oyuncu işine baksın moduna geçebiliriz ama Ender'de maç başına 10 dk oynamak için bize gelmemiştir eminim ki, sonuçta oyuncular bunlardan etkilenir.

hala şuanki mevcut kadroya 4 yabancı transferi birden yapılacagı düşünülüyor mu ciddi ciddi? gerektiginde oyun da kurabilen bir skorer guard ve bir pivot ile tamamlanacaktır yabancı transferi.bunun yanına bir ihtimal kerem gölüm takviyesi olabilir..devşirme shumpertle birlikte 5 yabancı euroleauge'de olası bir gruptan çıkma durumuna kadar kafi..

Çıkan Nando De Colo haberlerine dayanarak neden böyle bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu şöyle açıklayayım.

Öncelikle Ender'e güvenmiyor değilim, aksine ilk defa bir kulüp takımında arkasında böyle bir taraftar desteği ile oynayacak. Benzer şartlarda oynadığı Milli Takım'da ne kadar yararlı olduğunu çok iyi hatırlıyoruz, en sıcak örneği Dünya Şampiyonası. Bu pozisyon için Tutku'ya da çok güveniyoruz tabi ki. Ama işte bu 2 isimle yola çıkmak Euroleague oynayacağımızı da düşünürsek intihardır. Sene içinde Eurocup maçlarını oynadığımız zamanlarda Tutku'nun veriminin düştüğünü hatırlıyoruz. Ne zaman Eurocup maçlarımız bitti, Tutku lige ağırlığını koydu. Euroleague'in çok sert bir organizasyon olduğunu da düşünürsek Tutku ile Ender'in olası sakatlığında çok zor anlar yaşarız. İşte bu yüzden asıl mevkisi 2 numara olup, gerektiğinde oyun kurucu pozisyonunda oynayıp topu getirebilecek, oyun kurabilecek, oyun zekası yüksek bir oyuncuya ihtiyacımız var, Nando De Colo bu tanıma uyuyor.

Tutku ile Ender her maç 35 dakikayı paylaşır, hangisi formdaysa o maç 20 dakika oynar, diğeri 15 dakika süre alır. Nando De Colo'yu da 5 dakika 1 numara pozisyonunda kullanabiliriz bu gibi durumlarda.

3 günde 1 maç oynamak sakatımız olmasa bile takımımızı zorlayabilir, bu yüzden işte alternatifli bir kadro üretmemiz, her sakatlığı kaldırabilecek bir kadromuzun olması önemli.

Madem o kadar yazılmasına rağmen burada paylaşıyoruz kadrolarımızı;

Tutku - Ender - Nando De Colo
Nando De Colo - Shipp - Göksenin
Nachbar - Caner - (Haluk)
Furkan - Şampırt - Cevher
Pekovic - Andric - (Sertaç)

Ben de kadromuzun böyle olacağını düşünüyorum. Nachbar - Pekovic - De Colo örnek isimler tabiki, yerlerine benzer tarzda başka oyuncular da gelebilir. Shipp'in durumuna göre oraya 1 oyuncu daha alabiliriz belki.

Tutku ile sözlesme uzatildi mi?? herkez kadrolara yaziyor ama benim bildigim su an bizim oyuncumuz degil.

Tutku ile ilgili konu başlığına bakınca o zamanda sözleşmesi ile ilgili durum net değildi kimse tam bilmiyordu sanırım resmi siteden 1+1 denmiş gs mobile 2 yıllık demiş ama birkaç arkadaş 1+1 ama opsiyon bizde demiş hatta ikinci yıl sözleşmesi ve ilk yıl sözleşmesi için rakam bile vermiş .Kaldı ki yerli piyasasında işler çok hızlı yürüyor aksi bir durum olsa şimdiye kokusu çıkardı.

tutku-ender
de colo-shipp-evren
shumpert-caner-haluk
furkan-cevher
andric-pivot

şu kadro ile o kadar çeşitli varyasyonlar yapılır ki... buarada pana genç yunan pivotu georgios bogris ile sözleşme yenilememiş...tecrübesiz oldugu açık ama pana tozu yutmuş olması durumu degiştirir..neden olmasın...genç ve enerjik bir pota altı rotasyonu neden olmasın...tabi böyle bi durumda euroleauge'de çok yukarılar hedeflenmeyecektir ilk seneden...

http://twitter.com/#!/Metiuw3/status/85087941852020736 BJK baskette önemli bir kişi kendisi galiba.
Kadroya defalarca baktım eğer Evren ve Caner kalırsa rotasyon çok kalabalık oluyor.Şöyleki
Tutku-Ender
De Colo-Evren-Göksenin
Shumpert-Caner-Haluk
Furkan-Cevher
Pekovic-Andric-Sertaç
Sadece 3 yabancı oldu.Bu kadar az yabancıyla oynamayız herhalde.Göksenin,Sertaç gibi isimler süre pylaşımında sıkıntı yaratmayacakları için kalırlar.Eğer yeni yabancılar alacaksak ya Evren ya Caner gidecek gibi duruyor.Kalırlarsa kendi mevkiilerinde 3. adam olurlar ve bu dönemde bunu kabul edeceklerini sanmıyorum

http://twitter.com/#!/Metiuw3/status/85087941852020736 BJK baskette önemli bir kişi kendisi galiba.
Kadroya defalarca baktım eğer Evren ve Caner kalırsa rotasyon çok kalabalık oluyor.Şöyleki
Tutku-Ender
De Colo-Evren-Göksenin
Shumpert-Caner-Haluk
Furkan-Cevher
Pekovic-Andric-Sertaç
Sadece 3 yabancı oldu.Bu kadar az yabancıyla oynamayız herhalde.Göksenin,Sertaç gibi isimler süre pylaşımında sıkıntı yaratmayacakları için kalırlar.Eğer yeni yabancılar alacaksak ya Evren ya Caner gidecek gibi duruyor.Kalırlarsa kendi mevkiilerinde 3. adam olurlar ve bu dönemde bunu kabul edeceklerini sanmıyorum

İçerden bilgi alabilen birisi diye biliyorum bu arada kiralık olarak dahi ilgileniyor olabilirler BJK'de büyük belirsizlik var bütçe yok olacaksa bile pek yükske olmayacak

Bu arada Caner geçen sene başında kaç yıllık sözleşme imzaladı şu an serbest oyuncu olabilir mi ?

Evren 3 senelik anlaşma yapmıştı bizimle 3 yıllık garanti konrat varken BJK macerasına yanaşacağını sanmıyorum.

KAst edilen Genç oyuncularımızdan birilerini kiralamak da olabilir BJK'ın elinde şu an sadece kanlı bıcaçlı olduğu 3 oyuncusu var yerli namına

Tutku-Ender
De Colo-Evren-Göksenin
Shumpert-Caner-Haluk
Furkan-Cevher
Pekovic-Andric-Sertaç

shipp'i nereye yolladın? de colo yu ne zaman kadromuza kattık olası transferlerden çıkartıp?pekovic de gelmiş keza...ve bunların üstüne yabancı transferi yapıp canerle evreni mi yollayacagız? umarım yanlış anlamışımdır ya da siz yanlış ifade etmişsinizdir düşündüklerinizi

shipp'i nereye yolladın? de colo yu ne zaman kadromuza kattık olası transferlerden çıkartıp?pekovic de gelmiş keza...ve bunların üstüne yabancı transferi yapıp canerle evreni mi yollayacagız? umarım yanlış anlamışımdır ya da siz yanlış ifade etmişsinizdir düşündüklerinizi

İsimler farklı olabilir.Benim yeni transfer yazdığım bölgelere mutlaka yabancı oyuncu alınacak.Bunların üstüne tabiiki yabancı transferi yapacağız.3 yabancıyla oynayacağımızı zannetmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...