2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evren yada Canerden birinin mutlaka gitmesi gerek.Yoksa rotasyonda inanılmaz bir şişlik olacak yeni yabancılara yer kalmayacak.Ama gidecek kişi Evren değil Caner olmalı bence.Bu yılki performanslarını bir kenara bırakıp genel kalitelerine bakınca Evren açık ara önde.Canerin gitmesi üzücü olacak ama gerekli.Eğer Nachbar,Hawkins gibi biri gelirse üzüntü fazla uzun sürmez

Gelecek sene bu gelişimini sürdürürse çok başka bir oyuncu olacak Caner ve eğer onu gönderip Evren'i takımda tutarsak ufak çaplı bir skandal yaratacağız.Bir dolu maç sayarım bu sene Caner'in kenardan gelip kurtardığı ama Evren'in takımı kurtardığı tek maç sayamam.Bu durumda gitmesi gereken kim Evren mi Caner mi?

Evren yada Canerden birinin mutlaka gitmesi gerek.Yoksa rotasyonda inanılmaz bir şişlik olacak yeni yabancılara yer kalmayacak.Ama gidecek kişi Evren değil Caner olmalı bence.Bu yılki performanslarını bir kenara bırakıp genel kalitelerine bakınca Evren açık ara önde.Canerin gitmesi üzücü olacak ama gerekli.Eğer Nachbar,Hawkins gibi biri gelirse üzüntü fazla uzun sürmez

Caner ve Evren neye göre gidiyor?
Hadi gönderilecekler diyelim sırf Evren daha kaliteli diye (ki böyle düşünmüyorum farklı oyuncular) iyi bir sezon geçiren Caner gibi bu ligin bütün takımlarında oynayabilecek bir adam nasıl gönderilir?

Gelecek sene bu gelişimini sürdürürse çok başka bir oyuncu olacak Caner ve eğer onu gönderip Evren'i takımda tutarsak ufak çaplı bir skandal yaratacağız.Bir dolu maç sayarım bu sene Caner'in kenardan gelip kurtardığı ama Evren'in takımı kurtardığı tek maç sayamam.Bu durumda gitmesi gereken kim Evren mi Caner mi?

Bu sene Caner kesinlikle daha iyidi.Ama Canerin potansiyeli kısıtlı.Formunda bir Evren Canerden çok daha üst düzey oyuncu.Form gelip geçici bir durum.Önemli olan kalite diye düşünüyorum

Caner ile ilgili bir haber yok henüz ortada Evren ile ilgili olansa aslında yeni birşey değil burada da gönderilebilir gönderilmeli diyen arkadaşlar vardı.Anlaşılan eğer öyle birşey olursa BJK talip olmayı planlıyor sanırım

Caner ve Evren neye göre gidiyor?
Hadi gönderilecekler diyelim sırf Evren daha kaliteli diye (ki böyle düşünmüyorum farklı oyuncular) iyi bir sezon geçiren Caner gibi bu ligin bütün takımlarında oynayabilecek bir adam nasıl gönderilir?

Bende kalmalarını isterim ama rotasyona bakalım.
Tutku-Ender
De Colo-Evren
Shumpert-Caner
Furkan-Cevher
Pekovic-Andric

Sadece 3 yabancı oldu ve rotasyonda yer kalmadı.2 yabancı daha gelebilir ve rotasyondan silinmesi en mantıklı isimler şu an Caner ve Evren.Ya 3 yabancıyla oynayacağız yada ikisinden biri gidecek

Giden kesinlikle Evren olmalı, eğer ikisinden biri gidecekse. Nedenlerine gelince; Öncelikle Shipp'in kalması durumunda 1, Shipp giderse 2 tane 2 numara alınacak gibi duruyor. E 3. adam olarak zaten Göksenin olacak, alt yapıdan yetişen oyuncu kontenjanından onu kadroya almak zorundayız. Ayrıca artık Euroleague'de oynamayı düşünüyosak Evren'le falan 1 numarada oynayamayız. Caner görev tanımı daha net belli olan, daha iyi bir görev adamı. Umarım kalan Caner olur.

caner veya evrenden birinin takımdan ayrılması gerekiyorsa bu evren olmalıdır.nedeni ise evrenin şutunun çok iyi oldugunu düşünmüyorum ki zaten %18le üçlük atmış zaten 2 numara poziyonunda skorer bir oyuncu aranıyor.bu durumda evrenin yapabilceği savunmayı yeri geldiği zaman gökseninde yapabilir yani shipinde kaldığını düşünürsek ve yeni bir SG gelirse göksenin takımın 3. SGsi olabilr.caner ise takımın ruhunu yansıtıyor savunması üst düzey ve 3 numara rotasyonunda gerekli süreleri alcaktır tek yapması gereken şutunu geliştirmek ceza şutlarnı sokması bile yeterli olcaktır

Bende kalmalarını isterim ama rotasyona bakalım.
Tutku-Ender
De Colo-Evren
Shumpert-Caner
Furkan-Cevher
Pekovic-Andric

Sadece 3 yabancı oldu ve rotasyonda yer kalmadı.2 yabancı daha gelebilir ve rotasyondan silinmesi en mantıklı isimler şu an Caner ve Evren.Ya 3 yabancıyla oynayacağız yada ikisinden biri gidecek

Colo ile Pekovic açıklandı mı?
Shipp nerede?
Eğer gideceklerse bu Evren olmalı. Caner bu kadar iyi bir sezon geçirdikten sonra nasıl gönderilir?
Kalite mi form mu?
Üzerinde durulması gerekilen bir konu.

Bu alt yapıdan yetişen oyuncu zorunluluğunun hala var olduğundan emin miyiz mesela geçen sezon kim vardı kadromuzda o statüde ?

Göksenin vardı. Ama bu sezon bi kaç maçta bjk nin altyapıdan oyuncu almadan 12 kişilik kadroyla çıktığını biliyorum.

Geçen sezon Göksenin her maçta kadroda olmuyordu ki Alperen (cemal olayından sonra onun yerine eklendi) sakatlık falan olursa dahil oluyordu kadroya kaldı ki mevzuata baktım gözümden kaçmadı ise ligler yönergesinde kendi alt yapısından en az bir oyuncu gibi bir ibare de göremedim

Eurolig tecrübesi olmayan Andric... Tüm takımın toplamından daha fazla tecrübesi vardır Andric'in.
andric in tecrübesi yeterli yani öyle mi? tüm takımımız da euroleague oyuncularıyla dolu zaten :S kıyaslamayı kabul etmiyorum. euroleague deki son sezonunda biraz istatistikleri iyiydi. ben genel olarak euroleague oyuncusu olmaktan bahsediyorum 1 takımın pota altını güvende hissetmesi. Kalburüstü bir uzundan bahsediyorum. bu söylediklerimi luksayı kötülemek için söylediğim sanılmasın. luksa yı çok seviyorum. zaten luksa ile ilgili herkes kötü şeyler yazarken ben iyi şeyler yazıyordum. ama takımı daha çok seviyorum ve bu 5 numara furkan ve luksa ile olmaz luksa ve çok iyi bir 5 numara şart. yoksa euroleague maçlarında 60 lı sayıları zor buluruz. çok önemli bir iç tehtit olmalı..

O altyapı olayı muhtemelen yanlış çünkü Olin,Bornova gibi takımlarda altyapıdan oyuncu olduğunu düşünmüyorum ki Olin'in kadroda yoktu sene boyunca. Hatta Trabzon'da da yoktu muhtemelen daha kaç senelik mazisi olan takım zaten basketbolda:)

Trabzonspor'da İsmet Alkan vardı galiba alt yapıdan yanlış hatırlamıyorsam, kadroya girip girmediğini bilmemekle birlikte. Ayrıca alt yapı olarak değil de, bir yaş sınırı vardır belki. İlla ki bir kriter vardır diye bence.

Hem elimizdeki kaliteli türk oyuncuların az sayıda olmasından yakınıp hem de olanların gönderilmesini neden bu kadar istiyoruz anlamış değilim.Ermalin ayrılmasından sonra iyice daralmıştı türk oyuncu kadromuz ama sonrasında yapılan Ender-Cevher-Furkan transferleriyle bence tamamen yeterli duruma geldi.Farklı pozisyonlarda 7 kaliteli türk statüsünde oyuncumuz oldu.(Ender, Tutku, Evren, Caner, Shumpert, Cevher, Furkan).Bunlara ek olarak 2 genç oyuncu(Göksenin, Sertaç) ve devam ederse Haluk Yıldırım.5 yabancıyla birlikte Haluk un durumuna göre 14 ya da 15 kişilik kadromuz olur ki çok yoğun maç trafiği için gerekli ve yeterli bir sayı bence.

Evren ve Caner in mutlaka kadroda tutulması gerektiğini düşünüyorum.Sürelerinin ne kadar artıp azalacağı kendi performanslarına bağlı olacak.Rotasyon açısından sorun olmıycaktır, sezon boyunca fazlasıyla maç oynayacağımız için gün gelicek sakatlıklardan kadro sıkıntısı bile yaşıycaz hatta.Bu kadar sert ve yıpratıcı maçların oynanıcağı bir maratonda kadromuzu kendi elimizle zayıflatmamız bana pek mantıklı gelmiyor.

De Colo gelsin diyenlere gerçekten şaşırıyorum. Ömer her iki maçtada nerdeyse top göstermedi adama özellikle iStanbul'daki maçta dağıttı oynatmadı hiç. De colo sert savunmacılara karşı teslim olan bir oyuncu zorlayıp şutunu yaratan bir oyuncu değil penetresi zayıp. tek silahı boş üçlük atmak.
Ayrıca De Colo guard değil bildiğimiz 2 numara oyuncusu. Bize Gerçek bir skorer Guard gerek takımın birinci guardı olacak ilk beşte başlayacak bir oyun kurucu.
Oktay Mahmutui'nin hedefi sert savunmalara karşı skor üretebilen oyuncular olmalı hawkins gibi d-wash gibi drew gibi oyuncular.
ekstra light oyuncular işimizi görmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...