2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ermal-Ender'in üzerine Evren-Cevher.FBÜ'yle de Tutku-Maxim yapalım olsun bitsin.Yerli diye ağlayan takımları güçlendirmekten bir hal olduk.Yabancılardan kazanırken yerlilerden kaybederek nötrlemeye kasıyoruz galiba.

Tutku - Ender
1-2 combo - saf 2 - Evren
yabancı 3 - şampi - Caner
Cevher - Furkan
yabancı baba pivot - andric
Şu kadro mu şişkin bi kadro ? Haluk ve Göksenin duruma göre girer kadroya. Euroleague oynayacaksan Caner v Evren zaten arkalarda kalmalı biraz. Sonuçta euroleaguede en az 10 oyuncun rotasyona girecek düzeyde olmalı. Evren + Caner kaldığında kadro filan şişmiyor bence , hatta gayet ideal oluyor. Bunun sakatlığı da var bi yerde.

Efes Savanoviç'i aldı Barac ve Spanoluis ile ilgileniyor FB Ülker'de Euroleague seviyesinde 2 transferi bitirdi.Bu sene geçen seneden çok daha zorlu geçicek.Bizimde bu seneki çıtamızı yükseltmek istiyorsak transferde çok dikkatli davranıp iyi elemanları hızlıca takıma katmamız gerekmekte...

De Colo gelsin diyenlere gerçekten şaşırıyorum. Ömer her iki maçtada nerdeyse top göstermedi adama özellikle iStanbul'daki maçta dağıttı oynatmadı hiç. De colo sert savunmacılara karşı teslim olan bir oyuncu zorlayıp şutunu yaratan bir oyuncu değil penetresi zayıp. tek silahı boş üçlük atmak.
Ayrıca De Colo guard değil bildiğimiz 2 numara oyuncusu. Bize Gerçek bir skorer Guard gerek takımın birinci guardı olacak ilk beşte başlayacak bir oyun kurucu.
Oktay Mahmutui'nin hedefi sert savunmalara karşı skor üretebilen oyuncular olmalı hawkins gibi d-wash gibi drew gibi oyuncular.
ekstra light oyuncular işimizi görmez.

Arkadaşım kusura bakma ama ezbere konuşuyorsun...
Ben bu iki maçı da izledim ve De Colo'nun Ömer'e neler yaptığını gördüm...
Ayrıca İspanya'nın en iyi 2. 5'ine seçilen bir oyuncuyu bu kadar yerden yere vurmayı da açıkcası anlayamadım..
Dediğim gibi ben maçları izledim. İlk Maçta sadece 7 sayıda kaldı. Ama ikinci maçta Valencia ne zaman sıkışsa De Colo sahnedeydi. İstatistikleri de vericem. O maçta De Colo tüm savunmacılarını denize döktü, Ömer de dahil...
2. maç : Nando de Colo 15 (1 ribaund- 1 asist),

Fenerbahçe Ülker'in transferlerinden endişe duymaya gerek yok hele ismi geçen Jerrells'i alırlarsa takımın sınıf atlamayacağı kesinleşir. Bizim 3 yabancı alacağımız ortada o halde gelecek adamlara göre kadromuzu onlarla dengeleme şansımız yüksek.
Tutku,Ender,Shumpert,Cevher,Furkan,Caner,Haluk,Evren gibi 8 tane yerli rotasyon için gayet yeterli olur.
Sertaç,Muhammed,Göksenin,Doğukan gibi 4 ümit mili oyuncumuzda bulunuyor.
Shipp(kalırsa) ve Andriç gibi iki tane sisteme uyumlu yabancıda mavcut.
Geriye takıma seviye atlatacak 3 tane yabancı almak kalıyor hatta 1 takım oyuncusu 2 süper yıldız transferide yapılabilir. Birer iç ve dış skorer alınması halinde takım kimyasını kotuyabilirsek kadro dezavantajı yaşamayacağımız gayet açık.

Tutku - Ender
1-2 combo - saf 2 - Evren
yabancı 3 - şampi - Caner
Cevher - Furkan
yabancı baba pivot - andric
Şu kadro mu şişkin bi kadro ? Haluk ve Göksenin duruma göre girer kadroya. Euroleague oynayacaksan Caner v Evren zaten arkalarda kalmalı biraz. Sonuçta euroleaguede en az 10 oyuncun rotasyona girecek düzeyde olmalı. Evren + Caner kaldığında kadro filan şişmiyor bence , hatta gayet ideal oluyor. Bunun sakatlığı da var bi yerde.

Evren ve Caner kendi mevkiilerinde 3. alternatif olmayı kabul edecek oyuncular değil

Evren ve Caner kendi mevkiilerinde 3. alternatif olmayı kabul edecek oyuncular değil

Caner kesinlikle kabul eder,hala Caner'i tanıyamamışsın,burdaki insanların da niye sevdiğini anlayamamışsın..

Ayrıca birçok kişi 3.alternatiflerin hiç süre alamayacağını sanıyor herhalde..Önce EL ön elemeleri,büyük ihtimal ile katılacağımızı da düşünürsek,arka arkaya oyanaycağımız çok maç olacak bu sene,yani mevkideki 3 kişi sürekli yer değiştirecek performans ve kondisyona göre..

Caner kesinlikle kabul eder,hala Caner'i tanıyamamışsın,burdaki insanların da niye sevdiğini anlayamamışsın..

Ayrıca birçok kişi 3.alternatiflerin hiç süre alamayacağını sanıyor herhalde..Önce EL ön elemeleri,büyük ihtimal ile katılacağımızı da düşünürsek,arka arkaya oyanaycağımız çok maç olacak bu sene,yani mevkideki 3 kişi sürekli yer değiştirecek performans ve kondisyona göre..

Eğer Caner 3. alternatif olarak kalmayı düşünürse kendi kendine büyük zarar vermiş olur.3-4 maçta bir 2 dakika oyuna girmek için mi kalacak?Ayrıca aynı mevkiide 3. rotasyon kullanan takım yok.3. alternatif ancak sakatlık olursa oynayabiliyor çoğu takımda

Onur ben sana ne diyorum sen hala ne diyosun..Ne 2 dk sından bahsediosun abicim sen? Shumpert 3 numarada oynayacak,Haluk 3 numara..3-4 olarak bi oyuncu daha alınsa o bölgede 4 tane oynayabilen oyuncu olacak..

Haluk zaten son senesi,adamın pestili çıkmayacak geçen seneki gibi,Haluk çok çok iyi niyetli ve emek veren bi oyuncu..Ama yoruldukça doğal olarak şut yüzdesi azalıyor..O artık sadece takım rotasyonunda yeri geldiğinde takımı saha içinde yönetecek,sorumluluk alacak veya diğer mevki arkadaşlarının sürelerini tamamlayacak görevde olur..

E Shumpert aynı şekilde sakatlanmaya müsait ve artık daha fazla yorulan bi oyuncu..

Senin bahsettiğin gibi 3-4 maçta 2 dk durumu olmaz,daha fazla süre alır,Caner bizim takımın Sinan'ı olur yani..

Bizim bu Guard ve Pivot sorunumuz bitmez

Bu 2 mevkiye EL hatta NBA kalitesinde oyuncular alabilirsek yerli rotasyonu +Shipp-Andriç ile iyi işler yaparız

Teodosic-Pekovic harika olurdu

3. alternatif diye bir olay olabilir mi Oktay Hoca'nın takımında? Göksenin Sertaç yeri geldi maçlarda 20 dakika oynamadı mı? Oktay Hoca ne söyledi maçlardan sonra. Ben bu dakikaları vermiyorum onlar benden alıyorlar. Evren de Caner de kalırsa kimsenin alternatifi olmaz. En çok çalışan yine en formda olan yine formayı alır. Hem haftada iki maç yapacak neredeyse takım. Evren yada Caner'i gönderip rotasyonu daraltmanın rakibi güçlendirmenin hiç bir mantığı yok. Haluk Yıldırım'a hepimiz sezon başı gereksiz dedik ama kaç tane maçta hayat verdi bize...

4 numarada shumpertin geçen seneki rolünü üstlenebilecek üstelik daha uzun bir cevher var...savunmada da fizigi sayesinde kuvvetli 4 numaraların arkasında daha dirençli kalabilir cevher..o yüzden shumpert 3 numarada esas yerinde yer alır caner de benchten gelir aslanlar gibi oyununu oynar istedigi süreleri alır...

artık 2 dakikalık oyuncu muhabbetinden vazgeçelim. EL veya ULEB, TBL, Kupa derken her oyuncu yeterli dakikayı bulacaktır; yeter ki çalışıp kendini göstersin. Unutmayalım finalde Göksenin neler yaptı. Ayrıca Caner parçalının hakkın her maçta verdiği çin bu taraftarın sevgisini kazandı.

Herkes kombo gard mı olsun, saf şutör mü olsun ya da saf oyun kurucu mu olsun derken alın size takım kimyası konusunda bir uzman sorusu!!! Üstelik 4 numaradan! Şimdi elimizde Cevher var; şutu olan, hızlı oyuna yatkın "dış 4 numara". Bir de Furkan. Ancak kendisi "henüz" şutu olmayan, top kontrolü zayıf bir "iç uzun". Bu durumda -Shumpert'in artık 3 numaraya çekileceği ve daha kısa süre alacağı varsayımı ile- ikisini yedeklediğinizde oyun sistemi tamamen değişiyor! Isolazyon oyunu oynayıp uzunları dip çizgiye çekip şut mu bekleteceksiniz, yukardan pick&roll mu oynatacaksınız yoksa alçak post'a topu indirip teke tek mi bırakacaksınız? Hem Andriç & olası transfer, hem de Cevher & Furkan kombinasyonlarında oyuncu değişti mi strateji de değişmek zorunda! O zaman da oturmuş bir tempoyu mecbur bozuyorsunuz? Neyse artık bunu da Oktay Hoca çözecek sanırım...

Onur abi yazdıkların bu sezon için de geçerliydi bence. Yani mesala Luksa ve Ermal birbiriyle alakasız iki oyuncu. Hatta Jerry ve Tutku da öyle. Ama birbirine yatkın oyuncuları aynı anda sahada tutarak ofansta farklı iki takım gibi oynadık. Bazı maçlarda Ermal'in birebirleri, bazı maçlarda Luksa'nın ikili oyunları bizi sonuca götürdü. Bu sayede rakibin zayıf olduğu taraf hangisi ise o silahımızı daha rahat kullandık.

4 numara için de benzer bir uygulama olacağını düşünüyorum. Eğer Furkan 4 numara oynayacaksa; ribaundu zayıf bir 4 numara rakibe karşı Furkan ağırlıklı, ayakları yavaş daha geniş oyunculara karşı da Cevher ağırlıklı oynayabiliriz.

Bence önümüzdeki yıl da aynı senaryoyu görmeye devam edeceğiz. Bu da bizi farklı kılan etmenlerin başında gelecek.

İstersek 50 tane kupada oynayalım şöyle bir rotasyonda Caner kaç dakika süre alabilir ki
Tutku-Ender
De Colo-Evren
Yabancı-Shumpert-Haluk
Furkan-Cevher
Pekovic-Andric

Bu kadroda bile sadece 4 yabancı var.Rakiplerimiz 6 tane yabancı kullanıyor.Benim yazdığımın haricinde belki Evren yerine bir tane daha yabancı 2 numara alınır o da gider.Haluk 3. alternatif olmayı problem etmez hatta ister.Ama Caner gibi en verimli çağındaki oyuncu bunu kabul etmez.Çok fazla dalda oynadığımız için herkes oynar falan demeyin.Fenerde Kerem Hotiç, Efeste Ali Işık-Ender Arslan kaç dakika oynayabilidi.Rotasyonun son 2 kişisi zorunlu durum oluşmadıkça süre alamaz

Shumpert 4 oynayacak, Caner ve Haluk 3 numarayı yedekleyecek bu kadar basit.

Hala Shumpert'ı 3 numara oynatacağımızı düşünenler var, pes. Geçen sene de aynı tartışmayı yapmıştık, sonucunda ne olduğunu gördük.

Oktay Mahmuti: "Herkes Shumpert'ı 3 numara zannediyor ama Shumpert gerçek bir 4 numara".(nokta)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...