2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shumpert 4 oynayacak, Caner ve Haluk 3 numarayı yedekleyecek bu kadar basit.

Hala Shumpert'ı 3 numara oynatacağımızı düşünenler var, pes. Geçen sene de aynı tartışmayı yapmıştık, sonucunda ne olduğunu gördük.

Oktay Mahmuti: "Herkes Shumpert'ı 3 numara zannediyor ama Shumpert gerçek bir 4 numara".(nokta)

Shumpert 4 oynarsa Furkan-Cevher-Shumpert arasında süre paylaşımı konusunda problem olmaz mı?

Onur, Caner böyle bir kadroda her türlü oynar. Yeri gelir 5 dk oynar yeri gelir 20dk oynar. Rakibin durumuda kadrosuda belirleyici olur.
http://gsbasket.org/forum/2010-2011 Maclar/oyuncular/canertopaloglu.JPG
Caner iyi oyununu devam ettirdiği sürece kim oynatmaz ki onu?

Caner benimde sevdiğim, çalışkan bir takım oyuncusu.Ama hoca Shumpert'ı 3 numarada kullanırsa oraya bir yabancı daha geldiği takdirde Caner bir anda geri planda kalmış oluyor.Kariyerinin en verimli dönemlerinden birinde hiç bir oyuncu rotasyonda bu kadar geri düşmek istemez.

Shumpert 4 oynar Onur. Benim kuşkum yok ondan. Furkan'da rakibe göre 4-5 ama daha fazla 5 oynar bana göre. Oktay Hoca Caner'in Evren'in kalmasını isterse 5 dk vermek istediği için değil oynatmak istediği için bu kararı verir. Yoksa o 5 dakikaları Göksenin'de oynar .

Hala Shumpert'ı 3 numara oynatacağımızı düşünenler var, pes. Geçen sene de aynı tartışmayı yapmıştık, sonucunda ne olduğunu gördük.

Oktay Mahmuti: "Herkes Shumpert'ı 3 numara zannediyor ama Shumpert gerçek bir 4 numara".(nokta)

Elbette koyunun olmadığı yerde keçiye Abrurrahman Çelebi derlermiş! Şaka bir yana geçen sezon Shumpert "yokluktan" 4 numarada epey iş yaptı, kabul. Ancak final serisinde Emir & Tomas 3 numara oynadıklarında ne kadar hafif kaldığımızı da gördük! EL & Ligde zirve hedefliyorsak Caner & Haluk ikilisi ile yürümez o iş! Shumpert'in de artık 32 yaşında olduğunu unutmayın lütfen...

Oktay Hoca bunu ne zaman söylemiş, bir yerlerde yazıyorsa kaynak gösterir misin? Hem öyle dediyse bile fikri değişmiş olabilir zira Lavrinovic karşısında zor durumda kaldı.

Ben Shumpert'in 3 numara olarak kullanılacağını ve ilk seçenek olacağını düşünüyorum. Ayrıca bence Furkan 5 için düşünüldü. Cevher'in önüne aynı stilde bir 4 numara ve Andric ile Furkan'ın önüne dominant bir 5 numara alınacağını düşünüyorum.

Misal final serisinde rakibin hücum ribaundlarını kesmek için Haluk-Shumpert-Ermal yanyana oynatmak zorunda kaldı Hoca. O zaman da hücumda yaratıcılığımız tamamen kayboldu çünkü statik bir 5 ile sahadaydık! Üstelik de Lavrinoviç gibi pis işlere tabiatı gereği fazla girmeyen bir 4 numaraya karşı...

Ne derseniz deyin ben EL için Caner veya Haluk 3, Shumpert 4 sisteminin uzun dakikalar kaldırmayacağını düşünüyorum...

Hiç alakası yok inanın. Shumpert sezon içinde 3 numarada en sıkıntı çektiğimiz anlarda bile görev almadı bu mevkide. Mahmuti başımızda olduğu sürece Shumpert 4 oynayacak.

Onur, büyük takımların kadrolarında 5 kişilik uzun rotasyonu olur genelde. Hangi oyuncu günündeyse daha fazla süre alır, hangi oyuncu kötüyse az süre alır. Çok önemli bir şey değil o, sonuçta 5 oyuncunun paylaşacağı 80 dakika var, hepsi aynı süre alsa 16 dakika olur kişi başına. Geçen sene zaten uzun rotasyonunda Andric 16, Ermal 20 dakika oynamış maç başına. Bu sene de bundan farklı bir şey olmayacaktır, Pekovic gelse bile maksimum 25 dakika oynar, öyle söyleyeyim.

Shumpert 4 oynayacaksa Euroleaguede çok sıkıntı çekeriz.Ama Pekovic gibi tam bir 5 numara gelirse o zaman Shumpertla 4 numarada o kadar sıkıntı çekilmez.

Oktay Hoca bunu ne zaman söylemiş, bir yerlerde yazıyorsa kaynak gösterir misin? Hem öyle dediyse bile fikri değişmiş olabilir zira Lavrinovic karşısında zor durumda kaldı.

Ben Shumpert'in 3 numara olarak kullanılacağını ve ilk seçenek olacağını düşünüyorum. Ayrıca bence Furkan 5 için düşünüldü. Cevher'in önüne aynı stilde bir 4 numara ve Andric ile Furkan'ın önüne dominant bir 5 numara alınacağını düşünüyorum.

Al benden de o kadar...

Sezon başında Shumpert 4 numarada düşünülüp alındı. Nasıl bir zorunluluk anlamıyorum ben bunu. Bu kadar zorunluluk varsa Niye Rancik 4 Shumpert 3 numara olarak 1 saniye bile yer almadı sahada. Zorunluluk denilen şey sakatlıklar sonucu Haluk'un 4 oynamasıdır. Sezon başında zaten plan böyle yapılmış. Shumpert'ın top elindeyken yaptığı bütün hareketler ben 4 numarayım diye bağırıyor. Savunmada da size olarak aşağı kaldığı oyuncular içinde Rancik vardı zaten. Rancik sakatlanınca Shumpert 4 numara mı herkesden kısa diye homurtular başladı.
Zaten 3 numara için iyi bir yabancı da düşünülüyordur eminim.

http://www.tubad.org.tr/index.php?o...49-say-bize-yakmad&catid=3:tuerkiye&Itemid=14

Aliağa maçından sonra Spormax'e verdiği röportajda söylemişti, üstte de bu mevcut zaten.

Final serisinde Shumpert'ın oyunda olduğu dakikalarda ribaund sorunu yaşamadık hiç. Sadece sakat sakat oynayıp zıplayamadığı 1 maçta sıkıntı yaşadık. Rancik olmadığı için Shumpert kenardayken 4 numara pozisyonunda görev alan Haluk olduğunda sıkıntı yaşadık savunma ribaundlarında. İstatistik kağıtlarını karıştırabilirsiniz inanmıyorsanız...

Sözün özü, 3 numarada çok çok büyük bir sıkıntı yaşamadığımız sürece (3 oyuncumuzun da sakatlanması gibi) Shumpert 4 numarada oynayacaktır.

Hiç alakası yok inanın. Shumpert sezon içinde 3 numarada en sıkıntı çektiğimiz anlarda bile görev almadı bu mevkide. Mahmuti başımızda olduğu sürece Shumpert 4 oynayacak.

Onur, büyük takımların kadrolarında 5 kişilik uzun rotasyonu olur genelde. Hangi oyuncu günündeyse daha fazla süre alır, hangi oyuncu kötüyse az süre alır. Çok önemli bir şey değil o, sonuçta 5 oyuncunun paylaşacağı 80 dakika var, hepsi aynı süre alsa 16 dakika olur kişi başına. Geçen sene zaten uzun rotasyonunda Andric 16, Ermal 20 dakika oynamış maç başına. Bu sene de bundan farklı bir şey olmayacaktır, Pekovic gelse bile
maksimum 25 dakika oynar, öyle söyleyeyim.

Katılıyorum ama bence o beş: Andriç-Furkan-Cevher-X-Sertaç veya ikinci bir yabancı yeni transfer olur

Dediğim gibi herkesin aklında final serisi var. Shumpert ezilir filan diyor herkes. Rancik sakatlanmasa zaten Lavrınovic'in arkasında Shumpert değil Rancik olacaktı. Final serisini değil sezonun hepsini düşünün. Shumpert kaç tane maçta böyle boğuşmak zorunda kaldı büyük adamlarla...

Onur Gürel Bırak artık şu geri planda kalma lafını o futbolda olur basketbol takımında geri planda kalma gibi bir durum olmaz kim o zaman günündeyse o oynar Caner'in geçen sene hiç süre almadığı maçlar oldu bişe oldumu hayır seneyede olmaz merak etme.

Shumpert 4 oynadığında karşısında 10 cm uzun oyuncularla oynamak zorunda kalıyor ve savunmada harcadığı fazla efor hücum verimliliğini düşürüyor.Mutlaka 3 oynaması lazım

Sanırım Predzic'i alırsak tüm sorunlarımız çözülecek! Saf oyun kurucu isteyene oyun kurucu, kombo isteyene kombo, 2 isteyene 2, 3 isteyene 3. Hem Shumpert'i 4 de oynatabiliriz o zaman! Shumpert dışardayken 4 de oynatırız :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...