Fbü serisinde sakat olmadığı maç hariç hep 15 sayının üstünde sayı attı karşısında da senin tabirinle kalın 4 numaralar vardı.
Shumpert 4 oynayacak, Caner ve Haluk 3 numarayı yedekleyecek bu kadar basit.
Hala Shumpert'ı 3 numara oynatacağımızı düşünenler var, pes. Geçen sene de aynı tartışmayı yapmıştık, sonucunda ne olduğunu gördük.
Oktay Mahmuti: "Herkes Shumpert'ı 3 numara zannediyor ama Shumpert gerçek bir 4 numara".(nokta)
Çok gereksiz şeyler tartışıyoruz inanın, nasıl olsa Shumpert 4 oynayacak, burada 2 kişinin yazmasıyla Oktay Hoca fikrini değiştirmez diye tahmin ediyorum
Shumpert İtalya'da da 4 numara oynuyordu, zaman zaman 3 de oynuyordu orada. Ergin Ataman ve sonrasında Oktay Mahmuti ile hep 4 numara oynadı, sonucunda da artık 4 numara. Savunmada Shumpert'ın tuttuğu adamın posttan sayı bulduğunu hatırlayan var mı? Ben söyleyeyim hemen hemen hiç olmadı böyle bir şey. Bu seneki başarımızın en büyük sebeplerinden biri de Shumpert'ın 4 oynaması, Tutku-Luksa ikili oyunları da Shumpert sayesinde çok daha efektif oluyor. Daha bunun gibi bir çok şey yazarım ama artık bir zahmet kapansın şu konu, ne olacağını bildiğimizbir konu hakkında kafa patlatmaktan başka bir şey yapmıyoruz.
Süre paylaşımı da maçtan maça değişecektir ama ben ortalama şöyle bir paylaşım bekliyorum. Kadromuz şu şekilde olacak gibi duruyor.
Tutku - Ender - Y1
Y1 - Y2 - Göksenin
Y3 - Caner - Haluk
Furkan - Cevher - Şampırt
Y4 - Andric
1 numara pozisyonu -> Tutku 18 dakika, Ender 17 dakika, Y1 5 dakika.
2 numara pozisyonu -> Y1 20 dakika, Y2 17 dakika, Göksenin 3 dakika.
3 numara pozisyonu -> Y3 22 dakika, Caner 10 dakika, Y2 5 dakika, Haluk 3 dakika(Bir ihtimal Şampırt da alabilir bu süreyi)
4 numara pozisyonu -> Furkan 15 dakika, Şampırt 15 dakika, Cevher 10 dakika
5 numara pozisyonu -> Y4 20 dakika, Andric 15 dakika, Furkan 5 dakika.
(Y1 = Nando De Colo, Y2 = Shipp ya da onun gibi hem 2 hem 3 oynayabilen bir oyuncu, Y3 = Keselj, Maciulis..., Y4= Pekovic)
Tam böyle olacak demiyorum tabiki ama 3 aşağı 5 yukarı bu tarz bir kadro ve rotasyon olacaktır.
Oktay Hoca adamların çiş yapacağı saatleri bile bilirken Shumpert konusunda nasıl büyük hatalar yapabilir bana açıklarmısın Sarper kardeşim? Daha kenarda Emir Hoca filanda var. 1 yıl boyunca işleri bu takım olan insanlar nasıl büyük hata yapabilir ben anlamıyorum bunu. Biz haftada bir takımı görüp nasıl karar verebiliyoruz bu duruma.
Oktay hoca çok iyi bir koç ama hiç hata yapmayan koç yok.Bizden daha çok şey bildiği kesin ama an gelir az anlayan adamın tespiti doğru çıkar koçun tercihinin yanlış olduğu ortaya çıkar.Mesela dünyanın ne iyi golcüsünün kaçırdığı pozisyonun aynısını mahallede oynayan çocuk gole çevirir bazen.Yani çok bilen her zaman doğru olanı yapmaz nadirde olsa az bilen kişinin haklı olabileceği noktalarda vardır.
Oktay Hoca adamların çiş yapacağı saatleri bile bilirken Shumpert konusunda nasıl büyük hatalar yapabilir bana açıklarmısın Sarper kardeşim? Daha kenarda Emir Hoca filanda var. 1 yıl boyunca işleri bu takım olan insanlar nasıl büyük hata yapabilir ben anlamıyorum bunu. Biz haftada bir takımı görüp nasıl karar verebiliyoruz bu duruma.
Evet, Shumpert yeni sezonda da 4 oynayacak diyerek kapatalım bu konuyu bence de...
Nachbar 2.06 ve 3 numaraya istiyoruz diye Shumpert'ı 4 numarada istememiz mi gerekiyor? Senin bakış açın bu mudur yani?
Sana tavsiyem oyuncular bölümünden Shumpert başlığını en başından oku. Belki bu seneden itibaren takip etmeye başladın forumu, onu bilemiyorum ama okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın. Geçen sene de aynı tartışmaları yapmıştık, Shumpert yine 4 oynamıştı ve sonuç olarak en verimli ve fark yaratan oyuncularımızdan biri oldu.
"Undersized" tanımını bilecek kadar basketbolu bildiğini düşünüyorum ama buna takman, kendi yazdığını ispatlamak için uzun yazılar yazman çok ilginç. Chuck Hayes'i biliyorsun değil mi? DeJuan Blair, Ben Wallace, Boris Diaw, Allen Iverson? Bu adamlar hem de NBA'de oynuyor, Boris Diaw koca bir sezonu 5 numarada geçirdi Phoenix'de, Ben Wallace pivotlar içinde NBA tarihinin en iyi savunmacısı boyu 2.03, Chuck Hayes çok değerli bir 4 numara, Yao sakatlandığından beri pivot mevkisinde oynuyor ve boyu sadece 1.98.
Neyse hakikaten uzatmaya gerek yok...
Yönetime yakın biri Shumpert'ın önümüzdeki sezon üç mü dört mü oynayacığını öğrense o bile yeter
Hazır Bourosis zor durumda iken sulanmak lazım! Ceza alır mı acaba gelecek sezon?
http://maliano.blogspot.com/2011/06/bourousisin-dopingi-telefon-kaytlarnda.html