2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok gereksiz şeyler tartışıyoruz inanın, nasıl olsa Shumpert 4 oynayacak, burada 2 kişinin yazmasıyla Oktay Hoca fikrini değiştirmez diye tahmin ediyorum :)

Shumpert İtalya'da da 4 numara oynuyordu, zaman zaman 3 de oynuyordu orada. Ergin Ataman ve sonrasında Oktay Mahmuti ile hep 4 numara oynadı, sonucunda da artık 4 numara. Savunmada Shumpert'ın tuttuğu adamın posttan sayı bulduğunu hatırlayan var mı? Ben söyleyeyim hemen hemen hiç olmadı böyle bir şey. Bu seneki başarımızın en büyük sebeplerinden biri de Shumpert'ın 4 oynaması, Tutku-Luksa ikili oyunları da Shumpert sayesinde çok daha efektif oluyor. Daha bunun gibi bir çok şey yazarım ama artık bir zahmet kapansın şu konu, ne olacağını bildiğimizbir konu hakkında kafa patlatmaktan başka bir şey yapmıyoruz.

Süre paylaşımı da maçtan maça değişecektir ama ben ortalama şöyle bir paylaşım bekliyorum. Kadromuz şu şekilde olacak gibi duruyor.

Tutku - Ender - Y1
Y1 - Y2 - Göksenin
Y3 - Caner - Haluk
Furkan - Cevher - Şampırt
Y4 - Andric

1 numara pozisyonu -> Tutku 18 dakika, Ender 17 dakika, Y1 5 dakika.
2 numara pozisyonu -> Y1 20 dakika, Y2 17 dakika, Göksenin 3 dakika.
3 numara pozisyonu -> Y3 22 dakika, Caner 10 dakika, Y2 5 dakika, Haluk 3 dakika(Bir ihtimal Şampırt da alabilir bu süreyi)
4 numara pozisyonu -> Furkan 15 dakika, Şampırt 15 dakika, Cevher 10 dakika
5 numara pozisyonu -> Y4 20 dakika, Andric 15 dakika, Furkan 5 dakika.

(Y1 = Nando De Colo, Y2 = Shipp ya da onun gibi hem 2 hem 3 oynayabilen bir oyuncu, Y3 = Keselj, Maciulis..., Y4= Pekovic)

Tam böyle olacak demiyorum tabiki ama 3 aşağı 5 yukarı bu tarz bir kadro ve rotasyon olacaktır.

Shumperti son maçın sonlarında Marko Tomas savununca hucümda varlık gösteremedi. Aksine uzun oyuncular olunca çevikliğini kullanarak rahat sayılar bulmuştu. Savunmada sakatlıktan dolayı ribaundlarda sorun yaşadı , ancak Andric - Ermal ikilisi de yardımcı olabilecek uzunlar değildi.

Shumpert 4 oynayacak, Caner ve Haluk 3 numarayı yedekleyecek bu kadar basit.

Hala Shumpert'ı 3 numara oynatacağımızı düşünenler var, pes. Geçen sene de aynı tartışmayı yapmıştık, sonucunda ne olduğunu gördük.

Oktay Mahmuti: "Herkes Shumpert'ı 3 numara zannediyor ama Shumpert gerçek bir 4 numara".(nokta)

Shumpert kesinlikle 4 numara değildir ve 4 numaraya oranla 3 numarada çok çok daha fazla verim verir..Oktay hocaya şiddetle katılmadığım tek konu da bu..Bence çok büyük hata yapıyor bu konuda..Eğer ki o açıklaması resmi değil ise uzun sıkıntımız olduğu için kullanmıştır geçen sene..Resmi ise dediğim gibi Oktay hocanın en büyük yanlışıdır..4 kısalı sistemde ya da zaman zaman maç içinde eşleşme problemi yaratmak için 4 e kaydırılır ama direkt 4 oynaması Shumpert'dan alacağımız verimi çok aşağıya çekiyor..

Oktay hoca olduğu sürece de 4 numara oynayacak gibi evet,umarım bu yanlışından bi gün vazgeçer..

Çok gereksiz şeyler tartışıyoruz inanın, nasıl olsa Shumpert 4 oynayacak, burada 2 kişinin yazmasıyla Oktay Hoca fikrini değiştirmez diye tahmin ediyorum :)

Shumpert İtalya'da da 4 numara oynuyordu, zaman zaman 3 de oynuyordu orada. Ergin Ataman ve sonrasında Oktay Mahmuti ile hep 4 numara oynadı, sonucunda da artık 4 numara. Savunmada Shumpert'ın tuttuğu adamın posttan sayı bulduğunu hatırlayan var mı? Ben söyleyeyim hemen hemen hiç olmadı böyle bir şey. Bu seneki başarımızın en büyük sebeplerinden biri de Shumpert'ın 4 oynaması, Tutku-Luksa ikili oyunları da Shumpert sayesinde çok daha efektif oluyor. Daha bunun gibi bir çok şey yazarım ama artık bir zahmet kapansın şu konu, ne olacağını bildiğimizbir konu hakkında kafa patlatmaktan başka bir şey yapmıyoruz.

Süre paylaşımı da maçtan maça değişecektir ama ben ortalama şöyle bir paylaşım bekliyorum. Kadromuz şu şekilde olacak gibi duruyor.

Tutku - Ender - Y1
Y1 - Y2 - Göksenin
Y3 - Caner - Haluk
Furkan - Cevher - Şampırt
Y4 - Andric

1 numara pozisyonu -> Tutku 18 dakika, Ender 17 dakika, Y1 5 dakika.
2 numara pozisyonu -> Y1 20 dakika, Y2 17 dakika, Göksenin 3 dakika.
3 numara pozisyonu -> Y3 22 dakika, Caner 10 dakika, Y2 5 dakika, Haluk 3 dakika(Bir ihtimal Şampırt da alabilir bu süreyi)
4 numara pozisyonu -> Furkan 15 dakika, Şampırt 15 dakika, Cevher 10 dakika
5 numara pozisyonu -> Y4 20 dakika, Andric 15 dakika, Furkan 5 dakika.

(Y1 = Nando De Colo, Y2 = Shipp ya da onun gibi hem 2 hem 3 oynayabilen bir oyuncu, Y3 = Keselj, Maciulis..., Y4= Pekovic)

Tam böyle olacak demiyorum tabiki ama 3 aşağı 5 yukarı bu tarz bir kadro ve rotasyon olacaktır.

Baya bi uğraşmıssın :D 4 numarada Furkan 15 dk'den az oynar gibime geliyor ama

Oktay Hoca adamların çiş yapacağı saatleri bile bilirken Shumpert konusunda nasıl büyük hatalar yapabilir bana açıklarmısın Sarper kardeşim? Daha kenarda Emir Hoca filanda var. 1 yıl boyunca işleri bu takım olan insanlar nasıl büyük hata yapabilir ben anlamıyorum bunu. Biz haftada bir takımı görüp nasıl karar verebiliyoruz bu duruma.

Oktay Hoca adamların çiş yapacağı saatleri bile bilirken Shumpert konusunda nasıl büyük hatalar yapabilir bana açıklarmısın Sarper kardeşim? Daha kenarda Emir Hoca filanda var. 1 yıl boyunca işleri bu takım olan insanlar nasıl büyük hata yapabilir ben anlamıyorum bunu. Biz haftada bir takımı görüp nasıl karar verebiliyoruz bu duruma.

Oktay hoca çok iyi bir koç ama hiç hata yapmayan koç yok.Bizden daha çok şey bildiği kesin ama an gelir az anlayan adamın tespiti doğru çıkar koçun tercihinin yanlış olduğu ortaya çıkar.Mesela dünyanın en iyi golcüsünün kaçırdığı pozisyonun aynısını mahallede oynayan çocuk gole çevirir bazen.Yani çok bilen her zaman doğru olanı yapmaz nadirde olsa az bilen kişinin haklı olabileceği noktalarda vardır.

shumpert 3 numara oynarsa, birebirde savunamaz 3 leri. ayak çabukluğu 3 için yeterli değil, çok zorlanır çabuk yorulur. Oktay hocanın bir bildiği var ki öyle diyor.

Oktay hoca çok iyi bir koç ama hiç hata yapmayan koç yok.Bizden daha çok şey bildiği kesin ama an gelir az anlayan adamın tespiti doğru çıkar koçun tercihinin yanlış olduğu ortaya çıkar.Mesela dünyanın ne iyi golcüsünün kaçırdığı pozisyonun aynısını mahallede oynayan çocuk gole çevirir bazen.Yani çok bilen her zaman doğru olanı yapmaz nadirde olsa az bilen kişinin haklı olabileceği noktalarda vardır.

Anlık hata tabiki olur Onur ama 1 sene boyuncu 'büyük hata' diye adlandırılacak bir hatayı teknik ekibin yapacağına ihtimal vermiyorum. Taylor bir hataydı ve düzeltildi mesela. Demekki teknik heyet hatasının farkına varıp düzeltebiliyor.
Benim dediğim Oktay Hoca herşeyi bilir hiç hata yapmaz değil. Uzun vadeli hata yapmaz yapsa bile bir türlü düzeltir. Örnek Taylor işte.

Efesin son şampiyonluğundaki uzun kadrosu: pivot: Kasun, Kaya - p.forvet: Kakiouzis,K.gönlüm, Shumpert
Bizim bu seneki kadromuz: pivot: Yabancı, Andric - p.forvet: Cevher, Furkan, Shumpert

Efese şampiyonluğu Mirsad-Shumpert eşleşmesi getirmişti.

Yani öyle bi konuşuyosun ki ne desem bilmiyorum..Oktay hocayı ne kadar sevdiğimi açıklayacak değilim burda,bilen biliyodur,bilmeyen de öyle kalsın..Ama Oktay hoca her şeyi doğru biliyodur her şeyi doğru yapıyodur mantığı nedir? Ben de biliyorum herşeyi demiyorum,ama bu konuda yanlışı var işte bu kadar basit..Yani bu adamların işini ne kadar iyi yaptığını ne kadar kabul etsem de %100 herşeyleri doğru olacak anlamına mı geliyor?

O zaman ben daha önceden söylediğim gibi şunu da söyleyiyim..Oktay hoca Fener serisinde kaybettiğimiz ilk 2 maçta da molaları çok geç aldı ve maçın kopmasına sebep oldu ama sonra ki maçlarda da molaları tam zamanında alıp maçları almamızı sağladı..Yani Oktay hoca da mükemmel değil,insan olarak görürseniz onu da daha gerçekçi olursunuz..Neyse bunların yeri burası değil ama söyleyeyim dedim..

Shumpert'a gelince de,Gazanfer'in de dediği gibi Oktay hoca olduğu sürece 4 olarak kullanılacak gibi..Daha önceden bütün takımlarında isterse 4 oynasın..Ki Gazanfer Beşiktaş da 4 numara oynuyodu dedi,hayır 3 numara oynuyodu,onların da bizim gibi kısaları fazla uzunları azdı sonradan 4 e kaydırdılar..

Bi oyuncunun ömrü boyunca oynadığı mevki 4 olsun ve iyi de oynasın bu onun yine de 4 olduğunu göstermez,4 de de iyi oynayabildiğini gösterir ancak..Adamın boyu 1.98..Kolları uzun,pozisyon bilgisi iyi ama belli bi yere kadar savaşabiliyor..Dikkat et Fener serisinde uzunlarla daha az mücadele verdiği zaman 3 lük yüzdesi arttı,çünkü orda uzunlarla yıpranınca aynı Haluk da ki gibi dış şut yüzdesi de aşağıya iniyor doğal olarak..Gerçi ikisinin de sakatlığı vardı onlar da etkendi ama uzunlarla yıpranmak da en az o kadar etkendi..

3 numaraya Nachbar gelsin diyosunuz veya hatta Keselj..Birinin boyu 2.06 birinin 2.08..1.98 lik Shumpert 4 tür diyosunuz sonra da..Bi şeyden bahsederken biraz oturup düşün,mantıklı verilerle gel karşıma..Ki artık pozisyonlardaki boyların da ne kadar arttığını unutma hem EL hem Nba'de..Yani Shumpert'ın saf olarak boyuna baksak 3 numara için bile kısa bi oyuncu ama kollarının uzun olması,pozisyon bilgisinin yüksek olması,vücudunu hücum oyuncusuna karşı iyi dayaması onu 3 numarada hatta kendisinden beklenememesi gerekecek kadar 4 numarada başarılı oluyor..

Bu konu çok uzadı ve de,nası olsa biz 3 oynasın veya 4 oynasın diyince Oktay hoca kararını değiştirmeyecek evet..Başarı da başarısızlık da onun ellerinde ve başarılı ya da başarısız olması durumunda hep Shumpert'ın mevkisinden dolayı diyecek halimiz yok..Ben Oktay hocaya çok güveniyorum ve de çok seviyorum,uzun süre de takımın başında kalmasını istiyorum,ama bu konuda onu hatalı buluyorum,ki hatalı da..Ama her insanın bi karakteri vardır,Oktay hoca böyle karar verirse saygı duymak gerekir,bana veya başkalarına hata veya yanlış gelen şey,Oktay hocanın başarılı olmasını sağlayacak adımlardan biri de olabilir sonuçta..

Son kez şunu söylüyorum sadece,Shumpert 4 numara da oynayabiliyor,bence orda oynasın diyen kişiye kesinlikle itirazım yok,bakış açısıdır..Ama ortada olan bi gerçek varken çıkıp Shumpert 4 numaradır demek bilgi yetersizliğidir kimse kusura bakmasın..

Bu da Shumpert'ı aldığımızda onun hakkındaki bilgiler resmi sitemizde..Son 2 parafgrafı iyi oku..

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/7684.php

Bu konuda kapansın artık lütfen..

Evet, Shumpert yeni sezonda da 4 oynayacak diyerek kapatalım bu konuyu bence de...

Nachbar 2.06 ve 3 numaraya istiyoruz diye Shumpert'ı 4 numarada istememiz mi gerekiyor? Senin bakış açın bu mudur yani?

Sana tavsiyem oyuncular bölümünden Shumpert başlığını en başından oku. Belki bu seneden itibaren takip etmeye başladın forumu, onu bilemiyorum ama okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın. Geçen sene de aynı tartışmaları yapmıştık, Shumpert yine 4 oynamıştı ve sonuç olarak en verimli ve fark yaratan oyuncularımızdan biri oldu.

"Undersized" tanımını bilecek kadar basketbolu bildiğini düşünüyorum ama buna takman, kendi yazdığını ispatlamak için uzun yazılar yazman çok ilginç. Chuck Hayes'i biliyorsun değil mi? DeJuan Blair, Ben Wallace, Boris Diaw, Allen Iverson? Bu adamlar hem de NBA'de oynuyor, Boris Diaw koca bir sezonu 5 numarada geçirdi Phoenix'de, Ben Wallace pivotlar içinde NBA tarihinin en iyi savunmacısı boyu 2.03, Chuck Hayes çok değerli bir 4 numara, Yao sakatlandığından beri pivot mevkisinde oynuyor ve boyu sadece 1.98.

Neyse hakikaten uzatmaya gerek yok...

Kelimelerin ayrımını iyi yapmak önemli. Oktay Hoca şu maçta hata yaptı desen eyvallah ama dediğin hata 1 maç değil 2 maç değil 3 maç değil. Böyle bir hatanın Oktay Hoca tarafından yapılacağına inanıyorsan diyecek lafım yok Sarpar. İletini yazarken Onur'a yazdığım cevabı görmedin sanırım. Benim dediğim en yakın şekilde Oktay Hoca'nın uzun vadeli hata yapmayacağı yapacak olsa bile Taylor örneğinde olduğu gibi düzeltecek olması.
Hala Oktay Hoca'yı seviyorum bi maçta şöle hata yaptı bunu yaptı demenin bir mantığı yok yani. Senin dediğin ve benim karşı çıktığım hata kavramı çok uzun vadeli. Bunuda 5. yazışım oldu bu sayfada, neyin ayrımını yaptığımı anlamışsındır umarım.
Shumpert'ın ise nerede oynayacağını göreceğiz yeni sezonda.

Evet, Shumpert yeni sezonda da 4 oynayacak diyerek kapatalım bu konuyu bence de...

Nachbar 2.06 ve 3 numaraya istiyoruz diye Shumpert'ı 4 numarada istememiz mi gerekiyor? Senin bakış açın bu mudur yani?

Sana tavsiyem oyuncular bölümünden Shumpert başlığını en başından oku. Belki bu seneden itibaren takip etmeye başladın forumu, onu bilemiyorum ama okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın. Geçen sene de aynı tartışmaları yapmıştık, Shumpert yine 4 oynamıştı ve sonuç olarak en verimli ve fark yaratan oyuncularımızdan biri oldu.

"Undersized" tanımını bilecek kadar basketbolu bildiğini düşünüyorum ama buna takman, kendi yazdığını ispatlamak için uzun yazılar yazman çok ilginç. Chuck Hayes'i biliyorsun değil mi? DeJuan Blair, Ben Wallace, Boris Diaw, Allen Iverson? Bu adamlar hem de NBA'de oynuyor, Boris Diaw koca bir sezonu 5 numarada geçirdi Phoenix'de, Ben Wallace pivotlar içinde NBA tarihinin en iyi savunmacısı boyu 2.03, Chuck Hayes çok değerli bir 4 numara, Yao sakatlandığından beri pivot mevkisinde oynuyor ve boyu sadece 1.98.

Neyse hakikaten uzatmaya gerek yok...

Ben bu forumu uzun yıllardır takip ediyorum,2008 olan kayıt tarihim de yanıltmasın yani.

Bu konuya takman ve ispat etmek için uzun yazılar yazman ne demek? Bunu bi de sen mi söylüyosun ?

Ayrıca ben bu açıklamayı yapmazdım bile,Oktay hoca nasıl yanlış yapar düşüncesi sinirlendirdi beni.

''Undersized'' kavramını da biliyorum evet..Yazdığın oyuncular da çok doğru..Yalnız senin bi yanlışın var bu konuda..O oyuncuların zaten daha fazlasını yapması mümkün değil,yani nerde işe yararlarsa oraya yerleştiriliyor o yüzden..(Iverson dışında,eklemeyi unutmuşum.) Shumpert potansiyel olarak çok daha fazlasını yapabilecek bi oyuncu ve uzunlarla yıpranarak ben bunun bi kısmını yitirdiğini düşünüyorum..Ki bu arada ben boyundan bahsetmemin sebebi tabi ki illa ona göre bi bölgede oynaması gerektiğinden değil..Ama Shumpert'ın Lavrinovic ile pota altında(savunmada) ezildiği anları da gördük..Sadece ve sadece boy yüzünden..Ki düşün ayakları yavaş,iyice yaşlanmış olan Lavrinovic..

Takımdaki Andric ile beraber en sevdiğim bi oyuncudan da daha az yararlanmak üzüyo beni sadece ama onu nerde oynatacağı yanlış veya doğru Oktay hocaya kalmış birşey..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...