2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yunanistanda kriz bizim ülkedeki gibi teğet değil deldi geçti.İnsanlar paralarını bankalardan çekiyorlar.Yabancı sermaye ülkeden kaçıyor.Atinadaki gösteriler yüzünden turizm sektörüde çok büyük zarar gördü.
Bu yüzden yunan piyasasından özellikle oli ve panadan oyuncu alabiliriz.Ben Tepic Fotsis ve Olympiakostan Nesterovici almak isterdim...Bizim aradıgımız oyuncular 1 4 5 numaraya...

Savaş abi sözlükte T-Mac başlığına Galatasaray'a gelse güzel olur yazmış.Sanırım gerçekten ilgileniyoruz.T-Mac ismi bize Euroleague A lisansını bile getirebilir.12-13 kişilik bir kadroda da herkes geçen seneki gibi savaşırsa T-Mac savaşmasada olur.Zaten yapmasını yapar T-Mac.Ayrıca F.Ülker PG transferinden sonra hamlelerini tamamladı.Yunanistan'dan onlara fayda yok.Batan geminin mallarından bir kaç şey kapsak çok tatlı olur.Özellikle Tepic,Fotsis,Calathes,Nesterovic iyi olur.

İsminin geçiyor olması bile müthiş ama ne işi var bitmiş T-Mac'in bizde ki avrupada o dizle oynayacağı ilk maçtan sonra basketbol hayatı biter.

Hani başka lig de olsa neyse,önünüzde kendi liginizde oynamış Iverson gibi bi örnek var hala gelsin diyosunuz anlamıyorum..Starlığı kalitesi tartışılmaz,hepimizin olsun ya gelsin yine de diyeceği oyuncular var tabi ki ama bi oturup mantıklı düşünün..Zaten sakatlanıp duruyo,üstelik sakatlanmasa bile Avrupa'da iş yapamaz T-Mac..hele ki bu saatten sonra..Ona yatırım yapmak çok riskli ve gereksiz olur..Gerçi yaratacağı reklam güzel olur tabi ama artık zaten bi şeyler değişmeye başladı,takımlarımızın reklamlara çok ihtiyacı kalmayacak 2-3 sene içinde..

Bu arada San Antonio maçını ben de hiç unutamam aynen izlerim hala :)

Şaka bir yana sakatlık sorunu yaşayacağı için gelmesini istemem ben de. Ama bana sakatlanmayacağının garantisini versinler, hava alanına giderim, o da ayrı konu :)

T-Mac skorerliğinin yanında oyun görüşü de iyi olan bir oyuncu. Hücumda her türlü oyunla skor bulabilecek bir oyuncu ama işte o sakatlığı olmasa...

Kısacası Iverson'a göre oyun stiliyle ve fiziğiyle Avrupa'ya daha uyabilecek bir isim ama olmaz. Son sene 72 maç oynamasıyla bir ihtimal diyorum ama T-Mac'i alacaksak 6.yabancı olarak Shipp'i de kadromuzda bulundurmamız lazım. O zaman gönül rahatlığıyla alabiliriz işte :)

Eyüp abi kaç gündür sürpriz isim kimseye söyleyemem diyor.Bunları hesaba katarsak T-Mac'le ilgileniyoruz galiba.
Birde İverson geldi aynısı olur diyen herkese sesleniyorum.Mesela 1 tane Yunan Liginden oyuncu aldın o başarısız oldu diye bütün Yunan Liginden gelenler başarısız mı olacak? İverson ve T-Mac tamamen farklı oyuncular. Karakterleri, oyun stilleri hiç mi hiç benzemiyor.Böyle mantık olmaz.33-34 yaşlarında NBA'den gelen her oyuncu başarısız olur yargısına mı ulaşaçağız İversonda böyle oldu diye?

Yeterki T-Mac sakatlanmasın, çok faydalı olur...
İverson, Ricky Davis gibi isimler kötü örnek olsa da eskiden bir D.Wilkins vardı, geldi-Avrupa'yı salladı...
O zamanlar Avrupalı yıldızların sayısı da çok fazlaydı üstelik...
Ama ya sakatlanırsa....

Kafamda kurguluyorum.Benim bildiğim Oktay hoca T-Mac'i istemez.Yönetim istemiştir.Yönetim neden istemiştir? Takımı buralara hoca ve taraftar getirdi.Taraftara hediye olarak düşünülüyordur.Eee Oktay hoca? Oktay hocayaysa istediği takımın kurulacağının bu takımın bonusunun da T-Mac olduğunun garantisi verilmiştir.

Gelelim transfere.Adam free agent.Avrupaya gelmek istesin yeter.Lokavtla işi yok.Zaten iddaa edilenlere göre Avrupayı istiyormuş.
NBA'de hiç bir takım bu adama yığınla para vermez artık.Fransızlar alamaz.İspanyolların İtalyanların işi olmaz.Yunanistandaki kriz ve kardeşlerin desteği çetiğini biliyorsunuz imkansız gibi.Geriye bir tek buralar ve Ruslar kalıyor.Efes almaz.F.Ülker hamlelerini tamamladı zaten almazlar.Ya biz ya Ruslar Avrupa'da başka seçenek yok gibi. Taurasi tarifinede çok çok uygun.

Takıma eksisi artısı gelirse baya tartışılır.Ancak Vince Carter ve T-Mac'i her zaman hayal etmiştim.Şu forma altında görmenin tarifi imkansız olur.Bende kararsızdım ama haberi verdiğim bir arkadaştan gelirse forma sözü aldım.Muhtemelen forma sayısı 2 bile olur.Gelsin bence ya :))

Umarım hocaya istediği kadronun kurulcağının sözü verilmiştir burası en önemlisi.

İverson deyip durmayın.Farklı iki oyuncunun sadece aynı yaştayken buraya gelmesiyle aynı performansı vereceğini nasıl tahlil edebiliyorsunuz?Bir oyuncunun eldiği takımı,o anki psikolojik durumu bile performansını tamamen değiştirirken sadece aynı yaştalar diye 'İverson gibi olur yea' demek kahinlik belirtisidir

İverson deyip durmayın.Farklı iki oyuncunun sadece aynı yaştayken buraya gelmesiyle aynı performansı vereceğini nasıl tahlil edebiliyorsunuz?Bir oyuncunun eldiği takımı,o anki psikolojik durumu bile performansını tamamen değiştirirken sadece aynı yaştalar diye 'İverson gibi olur yea' demek kahinlik belirtisidir

Ben performans olarak demedim,sakatlanma açısından dedim..Getirip hiç yararlanamama riski de büyük..(Her ne kadar geçen sezonda maçların çoğunluğunda oynamış olsa da)

Bi de bişey eklemeyi unuttum bu adam ne kadar yetenekli olursa olsun,karakteri düzgün değil maalesef..Ben karakter açısından da istediği kadar yıldız olsun gelmesini istemem..

Ama tüm bunları boşa tartışıyoruz bence Oktay hocanın sistemini,istediği oyuncuları artık hepimiz bilirken onun T-Mac gibi birini takımda istemeyeceğini biliyoruz..

Şuan Avrupada hangi 2 numara NBA'de 8 sayı ortalamasıyla oynar? Düşük gibi duruyor, eski sezonlarına göre çok düşük duruyor ama kesinlikle 35lük Iverson değildir 32lik T-Mac :)

Net bir haber yok aslında, adamın teki yazmış öyle dilden dile yayıldı.

İsmail Şenol da karaktersiz bir adam T-Mac imalı twitler atıyor. Şu ülkeye Lebron gelse takımını sattı karaktersiz, Kobe gelse tecavüzcü ahlaksız diyip, istemeyeceğiz galiba.

Şuan tek soru işareti sakatlığı, ne düzeydedir acaba

Şuan Avrupada hangi 2 numara NBA'de 8 sayı ortalamasıyla oynar? Düşük gibi duruyor, eski sezonlarına göre çok düşük duruyor ama kesinlikle 35lük Iverson değildir 32lik T-Mac :)

Net bir haber yok aslında, adamın teki yazmış öyle dilden dile yayıldı.

İsmail Şenol da karaktersiz bir adam T-Mac imalı twitler atıyor. Şu ülkeye Lebron gelse takımını sattı karaktersiz, Kobe gelse tecavüzcü ahlaksız diyip, istemeyeceğiz galiba.

Şuan tek soru işareti sakatlığı, ne düzeydedir acaba

Neden bu seviye anlamıyorum..Bundan daha doğal ne var..Tecavüz suçu olan birine beni ilgilendirmez buraya oynamaya geldi nasıl diyebilirim ki..Yani bi sporcu Allah korusun senin ailenden birine karşı böle bi iğrenç suç işlese,o zaman da gelsin diyebilir misin? İlla başına mı gelmesi lazım yani ben de bunu anlamıyorum..

Kaldı ki basketbolda hiç bi zaman Gs ve Fb birbirine kendi sahalarında kupa aldırmaz,bu böledir,biz olaya duygusal bakarız,bundan daha doğal bişi yok gibi konuşulan ortamda bu tür olaylara duygusal bakıldığında neden sorun oluyor anlamıyorum..

T-Mac ve Lebron'u da gelsinler istemem..T-Mac sakatlanmasa şu an hala Kobe ile birlikte 2000 lere damgasını vurmuş en büyük 2 basketçiden biri olacaktı..

Lebron bana göre gelmiş geçmiş en iyi vücut-hız avantajına sahip oyuncudur..Allah vergisi bi vücudu ve o vücuda göre inanılmaz bi hıza sahip..

Ama T-Mac Detroit'te koçuyla dalga geçen,takım arkadaşlarını da bu konuda resmen teşvik eden bi adam..Yarın öbür gün aynısını Oktay hocaya yapmaya kalksa kim ne diyecek..

Lebron'u ise hiç tartışmam..Kendini zerre geliştirmeyen,sahip olduğu yeteneklerin üzerine hiç bişi eklemeyen,kendi kendini kral ilan eden,yanındaki 3-5 cahil insanın sözleriyle hareket eden,gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olcağını sanan,zor anlarda topu Mo Williams'a teslim edecek kadar korkak olan ve her başarısız hamlesinden sonra taraftara terbiyesizce konuşan biri..

İlk paragrafta saçmalamışsın Sarper.

Oktay hocaya öyle birşey yaparsa kendini kapıda bulur. Öyle açıklamalar yapmasını, mevcut sisteme isyan etmesini de olumlu buluyorum, kendini takıma ait hissettiğinin bir göstergesi bence. Paramı alırım, işime bakarım takım kötü giderse gitsin demeyen biri demekki.

Öncelikle TMac gelirse gider formasını alırım, bana NBA'yi sevdiren kişidir kendileri :)

İverson ile kıyaslanması yanlış bence. Birincisi İverson geldiğinde büyük sakatlık geçirmiş, uzun süredir değil maç, antrenmana bile çıkamayan bir oyuncuydu. Fakat TMac sakatlansa bile 72 maç yapmış diyorsunuz. En azından bu bile yeter bence.

Geçenlerde Calderon ve Krilenko haberleri vardı. TMac bu oyunculardan daha ünlü ve isteyeceği para da daha fazla olacaktır herhalde. Üçü birden gelir mi bilmiyorum ancak isteyecekleri parayı karşılamamız ne kadar mümkün / doğru bilemiyorum. Fakat iyi transferler olacağı kesin. Güveniyoruz.

İlk paragrafta saçmalamışsın Sarper.

Oktay hocaya öyle birşey yaparsa kendini kapıda bulur. Öyle açıklamalar yapmasını, mevcut sisteme isyan etmesini de olumlu buluyorum, kendini takıma ait hissettiğinin bir göstergesi bence. Paramı alırım, işime bakarım takım kötü giderse gitsin demeyen biri demekki.

Saçmalayan ben miyim sen misin bi düşün..Ben gelsin diyene sesimi çıkarıyo muyum yani nası gelsin diyosunuz diye(sakatlık konusu dışında)

E sen niye bu yüzden olaya duygusal bakan birine hak vermiyosun bundan bahsediyorum..

Ayrıca Oktay hocaya öyle bişi yaparsa kapıda bulur,valla benim hiç aklıma gelmemişti bu durum..Tabi ki bulur,ama zaten böle bi risk var diyorum ben..Göz göre göre yatırım yapmak daha büyük risk.

T-Mac'i, De Colo'ya tercih ederim ama isteyeceği ücreti düşününcede içimden o ücretin yarısına Drew Nicholas'ı almak geciyor :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...