T-Mac'i ben de istemiyorum.
Öncelikle sporcunun zeki, çevik, ahlaklısını severim. T-Mac zeki ve çevik olabilir ama ahlaklı falan değil. Bu sene Detroit'te yaşanan olayların baş aktörlerinden biri. Şut antremanını boykot eden oyuncuları bir dahaki maçta oynatmayan Kuester, 76ers maçına 6 kişilik rotasyonla çıkmış ve Prince, Hamilton, McGrady ve Wallace o maçta koçun tercihiyle oynatılmamıştı. O maçın ikinci çeyreğinde Kuester iki teknik faulle atıldıktan sonra benchte gülerken kameralara yakalanmıştı. Aha videosu da burada:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FzK-YbJWb_c#at=25
Onur, Iverson'la T-Mac'in karşılaştırılmasının sebebi sadece yaşları ve NBA'den gelmeleri değil. Bu adamlar yıllar boyunca NBA'e damgalarını vurmuş oyuncular. Ama belli sebeplerden dolayı artık NBA'de hiçkimse için adları bile geçmiyor. Ne peki bu sebepler? Öncelikle çalışma disiplini. Kobe'yi herkesten bir adım yukarıya koyan, bir tarafta kaybedilen Miami deplasmanından sonra bile salonda kalıp şut atan Kobe, bir tarafta sakatlıklarından sonra bir türlü kendine iyi bakamamış McGrady. İkincisi sebep; büyük egoları olabilir mesela. Orlando günlerini hatırlatayım, takımın tek skor opsiyonu olarak sayı kralı oldu ama ancak o dönem yanılmıyorsam Zaza Orlando'daydı ve bağlandığı bir NBA Stüdyo programında T-Mac'in herkesten kendini üstün gördüğünü ve takımdaki ortamın çok kötü olduğunu söylemişti. Yani anlaşılacağı üzere T-Mac düzgün bir karakter değil. Geçen sene 72 maç oynamış olabilir ama ondan önceki üç sezonun toplamında bile 72'ye ulaşamıyor, bu da gözlerden kaçmasın. Yani hala tam olarak "sağlıklı" değil. Iverson-McGrady ikilisinin bir diğer benzer yönü de kendilerini kanıtlamış olmaları ve Avrupa'da vitrine çıkma gereği duymamaları. T-Mac'in geldiği takdirde canla başla mücadele edeceğini sanmıyorum, etse zaten NBA'de görev adamı olarak bile olsa kalırdı. Çok yeteneklidir; şut atar, ribaund alır, saha görüşü iyidir falan filan ama T-Mac şu haliyle (buraya dikkat, önemli) ne hücumda fark yaratabilecek bir isim, ne de "abi bu adam oynuyor, savunma yapmasa da olur, biz onun açıklarını kaparız" tarzında taviz vermeye deyecek bir isim.
Şube sorumlularımızın bu harika seneden sonra taraftara bir yıldız hediye etme isteğine bağlıyorum bu dedikoduları, ancak T-Mac bizim takıma uyacak bir isim değil. Hepsinden de önemli karakter olarak benim gözümde büyük bir soru işareti. Bir yıldız alınacaksa, daha önce Avrupa'da oynamış ya da hala Avrupa'da oynayan bir yıldız isterim. Doygun, karakteri soru işareti olan, savunmada sorunlu, hücumda artık eskisi gibi olmayan; yani savunmada vereceğimiz tavizi hücumda kapayamaması muhtemel T-Mac, bizim takıma hiç ama hiç uyacak bir isim değil.