2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğan zaten sen gelen bilgiyi söylemişsin kardeşim biz orasını anladık asıl önemli olan kaynağın.

İçeriden mi bilgi aldın? güvendiğin bir arkadasınmı söyledi ? bir medya mensubundanmı öğrendin? yabancı bir sitede cıktıda biz mi göremedik onu soruyoruz :D

Herkes Jamon Gordon'ın Oly'deki istatistiklerine bakarak skor gücü düşük diyor ama Oly'de sayı atıcak adam çok var o yüzden fazla sayı atamıyordu.Oly'den önceki takımlarında hep çift hanelere çıkmış.

shipp savunması çok iyi olan bir oyuncu,gordon savunma yönü çok iyi olan bir oyuncu,Evren savunması cok iyi olan bir oyuncu,Haluk çok iyi bir savunmacı,Caner çok iyi bir savunmacı hepsi güzelde bu takımda skorer olmayacak mı?bu takıma skorer oyuncu almak yasaklandı mı?fener serisinde adamların hepsi leblebi gibi 3lük sallarken,bizde bunlara karşılık verecek bir 3lükçü olmayacak mı?savunma takımıyız anladıkta,euroleaguede bizi hallaç pamauğu gibi atarlar.

shipp savunması çok iyi olan bir oyuncu,gordon savunma yönü çok iyi olan bir oyuncu,Evren savunması cok iyi olan bir oyuncu,Haluk çok iyi bir savunmacı,Caner çok iyi bir savunmacı hepsi güzelde bu takımda skorer olmayacak mı?bu takıma skorer oyuncu almak yasaklandı mı?fener serisinde adamların hepsi leblebi gibi 3lük sallarken,bizde bunlara karşılık verecek bir 3lükçü olmayacak mı?savunma takımıyız anladıkta,euroleaguede bizi hallaç pamauğu gibi atarlar.

Kardesim relax ol daha 2 transfer daha yapıcaz :D

Gordon, Shippe nazaran kendini ispat etmiş bir oyuncu. Marousside Top16 kalan takımın en kilit oyuncularından biriydi, bu performans onu Olye taşıdı ve 20 dk süre ile oynadı. Shipp bu sene en çok yorulan oyuncuydu hem süresi fazla hem de hücum-savunmayı beraber yapması gerekiyordu. Bence bu sene Gordonla beraber Shippin skor katkısı artacak.

Şimdiye kadar yapılan transfer hamlelerinin tamamının çok yerinde olduğunu düşünüyorum.Adım adım eksiksiz bir takım kurulmaya doğru gidiliyor.Savunma takımı kimliğimizi daha da geliştirip hücumda da çok daha fazla çeşitliliğe sahip olacağız.

Kadro planlaması yapılırken oyuncuların takımdaki rollerinden, alacağı sürelere ve yıllık ücretlerine kadar herşey gözetilmek zorunda.Hepsi düşünüldüğünde şut performansı istediğimiz düzeyde olmasa bile Jamon Gordon alabileceğimiz en iyi oyunculardan biri, bunu zamanla görücez.Örneğin 1-2 numara pozisyonu için sıkça adı geçen Nando De Colo çok yetenekli ve iyi bir şutör olmasına karşın sadece sözleşme fesih bedeli 1.600.000 Euro olarak söyleniyor.Yıllık ücreti de oldukça yüksek.Sonuçta bu sene yeni sponsorla bütçemiz artıcak olsa da her pozisyona yüksek maliyetli oyuncular alma lüksümüz yok.Zaten Türk oyuncularımız milli takımdaki elit 4-5 oyuncudan sonra gelen en iyi türk oyuncular.Onların toplam maliyeti bütçenin büyük kısmını kaplıycak.

Bundan sonra bütçenin aslan payının kalan 2 pozisyon için kullanılacağını düşünüyorum.Bu da 3 ve 5 numara olmalı.Sırtı dönük oynayabilen bir uzun alınacağına kesin gözüyle bakıyorum bu durumda 3 numara pozisyonu çok önem kazandı.Hem çok yönlü hem de skorer bir oyuncu alınmalı.Son hamlelerden sonra takım kimyasını daha net anlayabilicez.

hayır belki mahmuti'nin bulacagımız sayıların yarısını fastbreakten bulmak gibi bir çalışması var neden olmasın :D çünkü şuan elimizde olan pivotların dahi fast'e koşabildiklerini gördük :D fena mı olur her maç 3-5 fastten vurulan jeneriklik smaçlar izlesek andricin hızlı çıkıp bitirdigi alley oop ları izlesek...olur olur herşey güzel olur...

Ya aslında oyunda 1 kişinin eline kalmaktansa takım oyununu tercih etmek çok daha önemlidir.Savunmada iyi işler yaptığımız zaman hücumda iyi olduğumuzu bu sene gördük.Bence transferler yerinde.1 kişinin eline kalmak risktir.Takım oyunu Oktay hocanın tercihi zaten.Bunu bu sene ne kadar iyi yaptık gördük.Bu sene takviyelerle daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Gordon geldikten sonra yok Shipp ile aynı tarz, yok bu sene sayı atmayı düşünüyormuyuz, yok 70 i geçen takımı yenemeyiz, bizim hiç skorerimiz olmayacakmı tarzında yorumlar görüyoruz. Bir mevzuyada olumlu tarafından bakmayı ne zaman öğrenecez merak ediyorum. Birde kısa rotasyonu sıralanmıs Evren,Shipp,Gordon,Tutku,Ender,Caner hangisi hücuma katkı yapacak diye. Memlekette tek akıllı biz değiliz beyler Oktay hocada bunları biliyor ve birşeyler düşünüyor herhalde.

Neden Gordon'un 1 numara da oynayabilmesiyle Tutku ve Ender'in yükünü hafifletebileceğini, her işi yapabilmesiylede Shipp'in yükünü hafifletip onun hücuma daha fazla katkı yapabileceğini değerlendirmiyoruz? Neden bu transferi yaparken bu takıma bir de 3 ve 5 numara alınacağını düşünmüyoruz ?

Gerçekten biz ne istiyoruz veya ne istediğimizi biliyormuyuz merak ediyorum?

Bu takima mutlaka 1,3 ve 5 numara alinmali.Gordonla 1 numaraya destek veremeyiz.Su anda kadroda lider oyuncuda yok skor yukunu uslenecek oyuncuda yok.Bu eksigi yapacagimiz transferlerle mutlaka kapatmaliyiz.3 numaraya Nachbar.Eger 5 numara cok yuksek maliyetli olacaksa 4 numara transferi yapip Furkan,Andric ve Sertacla 5 numarayi gecmeyi deneyebiliriz.Takimimizin zayif karnida burasi olur.Ama 1 numaraya lider oyuncu transferi sart.

Hala 1 numara diyoruz. Alalım bence 5-6 tane her maç birini oynatırız guard olarak.

Ender ile Tutku'nun nesini beğenemiyoruz. Banvit tek guardla ligi götürdü, Olin keza öyle. Fener 2 guard ile şampiyon oldu. Efes'de 3 guard vardı da ne oldu hangisinden verim alabildiler?

Banvitte 3 guard var.Baris agirlikli oynadiklari icin Safak ve Yigitcan Turnayi cok az kullandilar.Sezonada yabanci guardla baslafdilar yabanci guardlari gidince Barisa agirlik verdiler.Olinde yabanci hakkini guard mevkisinde kullanmak istemedigi icin yabanci guardi yedek oturdu genellikle.Can Akini tercih ettiler.Efeste 3 guard vardi ama hem yabanci guardlari hemde Ender Kereme destek veremedigi icin basarisiz oldular.Fenerbahcede Ukic,Jasaitis ve gerektiginde Emir Predzic oynadi.Tutku ve Ender kesinlikle yetersizdir 1 numara icin.

Tutku ve Jerry ikilisi Tutku ve Ender ikilisinden daha iyidir.Biz gelistirmek istedigimiz icin bu mevkiyi Jerry ile yollari ayirdik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...