2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cemal NALGA-Ermal KUQO-Luksa ANDRİÇ-birde iyi bir yabancı.Ama EL kalitesinde bir yabancı.Arkadaşlar Cemal'i tartışmaya gerek yok bence iyi bir oyuncu geri dönerse bence türk olarak iyi olur en azından shumpert-cemal-ermal-luksa-çokda iyi el kalitesinde bir yabancıyla bitiririz işi benim görüşüm ilkan'da var.

Kaya dediğin adam beş para etmez bana sorarsan. Ermal-Cemal ikilisi Kaya-Vidmar-Oğuz'a benzer oyuncular. Ama bir Andric tarzı oyuncuları yok. Andric'in nasıl her Fb maçında etkin olduğunu zaten hep birlikte gördük ama finalde ne oldu. 4 numaramız eksikti, Cemal gibi içerde sertliği sağlayabilecek bir oyuncumuz da yoktu. Yine içerde yediler bizi. Buraya içerde sertliği sağlayacak bir Cemal ve Kerem gibi bir 4 numara gelirse, bence biz üstün oluruz içerde.

Kaya dediğin adam beş para etmez bana sorarsan. Ermal-Cemal ikilisi Kaya-Vidmar-Oğuz'a benzer oyuncular. Ama bir Andric tarzı oyuncuları yok. Andric'in nasıl her Fb maçında etkin olduğunu zaten hep birlikte gördük ama finalde ne oldu. 4 numaramız eksikti, Cemal gibi içerde sertliği sağlayabilecek bir oyuncumuz da yoktu. Yine içerde yediler bizi. Buraya içerde sertliği sağlayacak bir Cemal ve Kerem gibi bir 4 numara gelirse, bence biz üstün oluruz içerde.
Kardeşim şöyle olsa güzel olmaz mı? :)
Kerem Gönlüm-Cemal Nalga-Ermal Kuqo-Preston Shumpert-Luksa Andriç-İlkan Karaman-(EL C'si) :)

Ben yabancılardan bi tek Luksa kalsın istiyorum zaten..Kaya'yı ne karakter olarak severim ne oyun olarak,ama bazen inanılmaz katkı veriyo bu bi gerçek..Ben o yüzden dengeler dedim..Hala sölüorum eğer ki amaç Türkiye ise Cemal tamam,Avrupa ise,ki öyle,Cemal'in burda yeri yok..
Bu tamamen Shipp'e yapabilceğimiz yorum gibi..Kötü oyuncu mu,değil,ama büyük takım oyuncusu da değil ve biz artık ismimiz gibi büyük olmak için kolları sıvadık ve ona göre hamleler yapmalıyız.

Kardeşim şöyle olsa güzel olmaz mı? :)
Kerem Gönlüm-Cemal Nalga-Ermal Kuqo-Preston Shumpert-Luksa Andriç-İlkan Karaman-(EL C'si) :)

Mesela bu iletidir saçma sapan olan.Bir maça toplam 11 kişi ile çıkılırken bunun 7 tanesini pota altında kullanmaktır saçma sapan olan.Cemal'e Olin Edirne'de süre alamaz demektir saçma sapan olan.

Bu konu 3-5 gün kilitli kalırsa yazdıklarımızın komikliği o zaman gözümüze çarpar...

Bazı şeyler ne çabuk unutuluyor. Cemal in oynadığı son FB maçında rakip uzunlara karşı gösterdiği müthiş direnç nasıl bu kadar çabuk unutuldu. Tek maçla değerlendirme yanlışı için yazmadım bunu yok FB uzunları bizi ezermiş spekülasyonları için yazdım. Uzun oyuncular daha geç olgunlaşıyor diye Luksa iyi olacak diye bekleyelim ama Cemal bitirici değil diyelim. Sarunas'ın paslarıyla sayı attı diye Cemal'i hafife alalım peki Luksa'ya pasları kim veriyor ?. Cemal hucumda değil diyenlerin Furkan'ı hasretle beklemesi de ayrı bir konu. Ne çabuk havaya giriyoruz yok o iyi değil, yok bitirici değil, delici değil diye kimseleri beğenmiyoruz. Nasıl bir bütçe bekleniyor acaba, herkes gitsin yerine en iyi oyuncular gelsin, nasıl devamlılık olacak nasıl gelenek olacak bu bütçeler nasıl sürdürülebilir olacak. N eyse ki basketbol hala takım oyunu, en iyi oyuncuları alt ata yazınca takım olunmuyor. Kağıt üstünde güçle parke yansıyan her zaman aynı olmuyor. Siena EL nin en kötü performansı ile elendiği Olimpiyakosu kağıt üstünde değil parke üzerinde eledi. DAha iyi takım daha iyi oyuncuları eledi yani. Sormadan edemeyeceğim Onur Gürel beyin yeryüzünde beğendiği bir kadro var mı mesala bir bütün olarak, varsa o takımın maliyeti nedir ? Kolay beğenmemekle anlamlamdıramadığım bir seri eleştiri halinde kendileri ve bir kaç arkadaş. Biz ne olmuşuz demeden alamıyorum kendimi, Sinan Güler'lere, Kerem Tunçeri'lere burun kıvırıp bizi buralara getiren adamlara hakeretler yağdırıyoruz. İstisnasız hepsi alıyor payını o gün kim kötü oynadıysa artık ne IQ kalıyor ne bişey. Ayıp oluyor.

Mesela bu iletidir saçma sapan olan.Bir maça toplam 11 kişi ile çıkılırken bunun 7 tanesini pota altında kullanmaktır saçma sapan olan.Cemal'e Olin Edirne'de süre alamaz demektir saçma sapan olan.

Bu konu 3-5 gün kilitli kalırsa yazdıklarımızın komikliği o zaman gözümüze çarpar...

Biliyor musun bilmiyorum ama 7 yedek ile çıkılıyor baskette 5 kişide sahada oluyor 7+5=12 kişi oluyor orda 7 kişi söyledim ilkanı sayma.sertaçda var çünkü.Cemal'i daha almadık bi kere en az 5 kişi olması şart 4-5 numaraya tamam mı.Olmazsa bak ne olur görüyoruz.

Bazı şeyler ne çabuk unutuluyor. Cemal in oynadığı son FB maçında rakip uzunlara karşı gösterdiği müthiş direnç nasıl bu kadar çabuk unutuldu. Tek maçla değerlendirme yanlışı için yazmadım bunu yok FB uzunları bizi ezermiş spekülasyonları için yazdım. Uzun oyuncular daha geç olgunlaşıyor diye Luksa iyi olacak diye bekleyelim ama Cemal bitirici değil diyelim. Sarunas'ın paslarıyla sayı attı diye Cemal'i hafife alalım peki Luksa'ya pasları kim veriyor ?. Cemal hucumda değil diyenlerin Furkan'ı hasretle beklemesi de ayrı bir konu. Ne çabuk havaya giriyoruz yok o iyi değil, yok bitirici değil, delici değil diye kimseleri beğenmiyoruz. Nasıl bir bütçe bekleniyor acaba, herkes gitsin yerine en iyi oyuncular gelsin, nasıl devamlılık olacak nasıl gelenek olacak bu bütçeler nasıl sürdürülebilir olacak. N eyse ki basketbol hala takım oyunu, en iyi oyuncuları alt ata yazınca takım olunmuyor. Kağıt üstünde güçle parke yansıyan her zaman aynı olmuyor. Siena EL nin en kötü performansı ile elendiği Olimpiyakosu kağıt üstünde değil parke üzerinde eledi. DAha iyi takım daha iyi oyuncuları eledi yani. Sormadan edemeyeceğim Onur Gürel beyin yeryüzünde beğendiği bir kadro var mı mesala bir bütün olarak, varsa o takımın maliyeti nedir ? Kolay beğenmemekle anlamlamdıramadığım bir seri eleştiri halinde kendileri ve bir kaç arkadaş. Biz ne olmuşuz demeden alamıyorum kendimi, Sinan Güler'lere, Kerem Tunçeri'lere burun kıvırıp bizi buralara getiren adamlara hakeretler yağdırıyoruz. İstisnasız hepsi alıyor payını o gün kim kötü oynadıysa artık ne IQ kalıyor ne bişey. Ayıp oluyor.

Ucu bana da dokunuyosa diye cevap veriyorum..Kerem ve Sinan ile ilgili yorumlara katılıyorum..Ama Cemal ile ilgili yineliyorum,Cemal bizde ancak 3.pivot olur,şu anki kadro dahilinde sölemiyorum bunu,alınacak veya alınması gereken oyuncular dahilinde söylüyorum..Cemal kötü bi oyuncu değil,katkılarını da çok iyi hatırlıyorum,ama bu takımda 3.pivot olur,eğer öle olcaksa da bari Sertaç kazandırılsın ya da altyapıdan biri getirilsin diyorum ben..Cemal ilk oynadığında herkesin etmediği laf yoktu,adam en azından gelişti..E şimdi de 2 tane sağlam uzun getirdikten sonra yeni bi Semih,yeni bir Cemal yetiştiremiyosak o altyapı hiç olmasın daha iyi..Ben bunları Gs yapılanması adına söylüyorum,Cemal'i bu takıma getirmek maalesef günü kurtarmak olur..Cemal gibi biri olmalı kesinlikle katılıorum öle diyenlere,ama o kişi altyapıdan yetişen biri olmalı..

Erdal abi birşey dicem.Basketbol 11 kişi ile çıkılıyor sahaya dedin benim bildiğim 12. 7 kişi 4-5 numara olur mu dedin? Şu an ki zaafımız pota altından kaynaklanıyor maalesef.Tabi 7 kişi olmayabilir. benim demeye çalıştığım orda Sertaç-İlkan genç oyuncularımız. Cemal Nalga(Daha almadık ben sadece yorumumu yazıyorum.)shumpert-ermal-andric-el kalitesindede bir oyuncu. bir kere en az 5 kişi olcak 4-5 no tamam mı? genç abilerimizdende 1 ini diyelim oda belki ben bunu demeye çalıştım abi ama sana göre saçmalıyorum k.bakma.Hadi Cemalin yerine kerem gönlüm olsa daha iyi tabii.

Genelde İspanya ligini yakından takip ettiğim için oradan transfer için güzel adaylar var aslında. Zaten Avrupanın en iyi ligi, en kötü takımdaki oyuncu bile çok sert maçlar oynayarak büyük tecrübe kazanıyor. Gerçi nasıl bir kadro oluşturulacak bilmiyorum, hedefi gelecek sene için ne koyacağız onlarda önemli ama yine de yazayım görüşlerimi.

Oyun kurucu için Fuenlabrada'da sık sık maçını izlediğim Kristaps Valters'i çok beğeniyorum. Böyle önce takımı oynatmayı, gerekirse ceza atışlarını atan oyuncuları çok seviyorum. Ki özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden cezayı çok rahat kesebiliyor. İçeri drive edip faul alabiliyor oyun sıkıştığında. Gerçi Malaga ile imzaladı imzalayacak.

Yine Fue'de oynayan Ayon var. Meksikalı. Pota altında tam aradığımız tarzda ribaundçu, blokçu. Hücumda birebiri iyi olmasa da tek hareket ile iyi noktada top aldımı rahat bitirebiliyor. Zaten hücumunu da üst seviyeye çekerse havada kaparlar bu oyuncuyu. Nba takımları ilgileniyor diye bir haber okudum ama ne kadar doğru bilemeyeceğim. Bu sezon yapılan ranking sıralamasında 15,6 puan ile 4.sırada tamamladı sezonu.

Malaga'nın pota altı Freeland. Yine çok beğendiğim bir oyuncu. Özellikle hücum gücü yüksek,bitiriciliği iyi bir oyuncu. Gerçi taliplisi çok olur eğer ayrılmak isterse Malaga'dan o yüzden sıra bize gelmeyebilir.

Son olarak Estudiantasten Caner Medley. Joker bir oyuncu. İçerden dışardan oynayabiliyor. Bizdeki Shumpert tarzı. Ama ona göre çok daha güçlü ve bence çok daha iyi bir bitirici.

Oyuncuların sözleşme durumlarını pek bilmiyorum açıkçası. Bir tek Valtersle ilgili bilgim var onun bitti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...