2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Genelde İspanya ligini yakından takip ettiğim için oradan transfer için güzel adaylar var aslında. Zaten Avrupanın en iyi ligi, en kötü takımdaki oyuncu bile çok sert maçlar oynayarak büyük tecrübe kazanıyor. Gerçi nasıl bir kadro oluşturulacak bilmiyorum, hedefi gelecek sene için ne koyacağız onlarda önemli ama yine de yazayım görüşlerimi.

Oyun kurucu için Fuenlabrada'da sık sık maçını izlediğim Kristaps Valters'i çok beğeniyorum. Böyle önce takımı oynatmayı, gerekirse ceza atışlarını atan oyuncuları çok seviyorum. Ki özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden cezayı çok rahat kesebiliyor. İçeri drive edip faul alabiliyor oyun sıkıştığında. Gerçi Malaga ile imzaladı imzalayacak.

Yine Fue'de oynayan Ayon var. Meksikalı. Pota altında tam aradığımız tarzda ribaundçu, blokçu. Hücumda birebiri iyi olmasa da tek hareket ile iyi noktada top aldımı rahat bitirebiliyor. Zaten hücumunu da üst seviyeye çekerse havada kaparlar bu oyuncuyu. Nba takımları ilgileniyor diye bir haber okudum ama ne kadar doğru bilemeyeceğim. Bu sezon yapılan ranking sıralamasında 15,6 puan ile 4.sırada tamamladı sezonu.

Malaga'nın pota altı Freeland. Yine çok beğendiğim bir oyuncu. Özellikle hücum gücü yüksek,bitiriciliği iyi bir oyuncu. Gerçi taliplisi çok olur eğer ayrılmak isterse Malaga'dan o yüzden sıra bize gelmeyebilir.

Son olarak Estudiantasten Caner Medley. Joker bir oyuncu. İçerden dışardan oynayabiliyor. Bizdeki Shumpert tarzı. Ama ona göre çok daha güçlü ve bence çok daha iyi bir bitirici.

Oyuncuların sözleşme durumlarını pek bilmiyorum açıkçası. Bir tek Valtersle ilgili bilgim var onun bitti.

Caner Medleyi bende çok önerdim.Hem çok iyi ribauntçu,hemde çok sağlam bileği var.4 numara oyuncusu yüzde 85-90la serbest atış atıyor.Ribauntta da ilk 3 teydi İspanya Liginde.Cidden çok iyi oyuncu

Benim önerim Anthony Parker.Bu sene sözleşmesi bitiyor.Nba'de 2.8 milyon dolara oynuyordu.Biz 2 milyon euroya ikna ederiz bence

"Cemal gelsin mi? vol 238." yüzünden bu başlık karışmış yine sanırım :)

Cemal iyi oyuncudur, mutlaka yararlı da olur ama Kerem Gönlüm gelecekse ben de gelmemesinden yanayım. KG-Şampırt-Luksa-Ermal-Yabancı ile iyi bir 5'li kurulur 4-5 rotasyonu için. Yalnız bizim burada en çok düşünmemiz gereken İlkan ve Sertaç'ı ne yapacağız? Yabancı almayıp onlara süre verirsek ve gelişmelerini beklersek hedeflerimiz biraz küçülür ama çok iyi 2 uzun kazanabiliriz. Yabancı alırsak ve Sertaç'ı ortalama bir TBL takımına kiraya gönderirsek en doğrusunu yapmış oluruz bence.

Bu arada Kerem Tunçeri ismini bir daha söyleyen ne olsun. Kerem Gönlüm'ün de bizde yeri ama onu da teklif yapmamıza rağmen alamazsak, benzer şeyleri onun için de düşünmeye başlayacağım.

barış ermiş play-off da pek iyi performans veremedi . Tabi bütün sezon ciddi dakikalar aldı. Dakikaları paylaşınca daha verimli olabilir. Ama bence Ender Arslan süprizi gelebilir gibi.

12 kişilik rotasyonda
5 Guard - Guardlardan en az bir tanesi muhakkak 3 numara oynayabilmeli...
4 Forvet
3 Pivot
iyidir...

gelecek sezon Shumpert yerli olacak, sanırım Jerry ve Rancik banko gidici yanlarında plase Shipp ve Andric...
yani bütün yabancılar değişebilirde Shipp ve Andric kalabilirde...
bence 5 yeni yabancı ile yola devam etmek daha iyi olur...
Kerem'i alabilseydik muhteşem olacaktı çünkü PG de yerli rotasyon kurabilecektik...
ama olmadı artık geçmişe çok takılmamak lazım...
tahminim...

PG - Yabancı + Tutku
SG - Seibutis + Evren + Göksenin (buraya alabileceğimiz elimizdekilerden daha kaliteli başka bir yerli oyuncu yok şuan)
SF - Caner + Yabancı
PF - Shumpert + İlkan
C - Ermal + Yabancı + Luksa

bu benim tahminim...
ne olacağını göreceğiz elbette...

Biraz geriden takip ediyorum gündemi ama Fotsis'le ismimizin geçtiğini öğrendim. Çok iyi oyuncu, çok tecrübeli de ama ihtiyacımız olan oyuncu mu şüphelerim var. Yine de Fotsis'le adımızın anılması bile büyük bir olay.

Öte yandan Chuck Eidson Barcelona'yl anlaşmış.

Şimdi yerli olarak Kerem Tunçeri elden gitti. Sinan yada Kerem Gönlüm'den birini mutlaka almalıyız. Yine Efes Pilsen'den ayrılan Nachbar da düşünülebilir bence. Kerem Gönlüm'ü vermediler, Sinan'ı aldık diyelim.

McIntyre - Tutku
Seibutis - Sinan - Göksenin
Nachbar - Shipp - Caner
Şampırt - İlkan
Ermal - Andric - Sertaç

Şöyle bir kadro olacak gibi duruyor ama pota altına bir tek İlkan/rancik değişikliği olmuş olacak bu seneden farklı olarak. Pota altına yabancı alsak Shipp'ten vazgeçmeyi düşünebiliriz.

Yalnız ben 3 numaraya ısrarla Nachbar'ı öneriyorum. Taraftarla birlikte çoşan oyunculardan Nachbar. Şut atar, penetre eder, ribaunt alır, savunma yapar. All-around oyuncu kısacası. Çok tecrübeli ve Oktay Hoca'nın sevdiği tarzda (4 oynayabilen) bir oyuncu ayrıca. İstanbul'a da gayet alışık.

Her neyse, şunun şurasında maksimum 1 hafta sonra sezon bitecek ve tüm transferler açıklanmaya başlayacaktır.

"Cemal gelsin mi? vol 238." yüzünden bu başlık karışmış yine sanırım :)

Cemal iyi oyuncudur, mutlaka yararlı da olur ama Kerem Gönlüm gelecekse ben de gelmemesinden yanayım. KG-Şampırt-Luksa-Ermal-Yabancı ile iyi bir 5'li kurulur 4-5 rotasyonu için. Yalnız bizim burada en çok düşünmemiz gereken İlkan ve Sertaç'ı ne yapacağız? Yabancı almayıp onlara süre verirsek ve gelişmelerini beklersek hedeflerimiz biraz küçülür ama çok iyi 2 uzun kazanabiliriz. Yabancı alırsak ve Sertaç'ı ortalama bir TBL takımına kiraya gönderirsek en doğrusunu yapmış oluruz bence.

Bu arada Kerem Tunçeri ismini bir daha söyleyen ne olsun. Kerem Gönlüm'ün de bizde yeri ama onu da teklif yapmamıza rağmen alamazsak, benzer şeyleri onun için de düşünmeye başlayacağım.

İşin sonunda vay be ne adamlar yetiştirdik,şu Sertaç ne hale geldi,şu İlker neler yapıyo be diyeceksek,herşeye katlanmalıyız bence..Bu işler başlarda zahmetlidir ama bi kere düzen oturdu mu,bi basket kültürü gelişti mi o zaman hakettiğimiz başarılar arka arkaya gelir..Önemli olan seneye şampiyon olmak değil,önümüzdeki 10 sene boyunca(ve devamında inşallah) Pana,Olymp,Barça,Cska,Maccabi gibi takımlarla beraber ismimizi akıllara getirmek..

Cemal ile ilgili akıldan kalanlar biraz da ilk geldiği dönemle ilgili. Garip olan aslında akılda kalanın son performans, son anılar olması gerekir yada iyi anılar olması gerekir ama bizde durum biraz ters işliyor. Cemal'de oluşan gelişimi görmemek, Olin'de yedek olamaz lafları falan pek iyi durmuyor. Cemal bizim rotasyonumuzun içinde her zaman yer alabilecek, hem sertlik getirebilecek hem de Avrupa'da geçirdiği dönem ile beraber önemli katkı sağlayabilecek bir konumdadır.

Bence ana nokta seneye Tutku ile birlikte bu takımın yöneticisi kim olacak, bunun yanında bu takımın bitirici(ler)i kim olacak? Takım oyunu oynuyoruz, topu paylaşıyoruz, yardımlaşıyoruz, savunuyoruz ama kritik anlar, kırılma anlarında biraz delirebilen, işin rengini değiştirebilen, yeri geldiğinde dizginlerini bırakabileceğiniz bir oyuncunuzun olması lazım. Ne kadar iyi bir takım olursanız olun, zirveye ulaşmak için anahtardır bence. O oyuncunun üstüne takım kurmanıza gerek olmaz, o oyuncunun üzerinden maç boyu oynamanıza gerek olmaz, maç içinde 4-5 dk gelir, takım kontağı kapatır, duraklar. İşte o anda tekrardan o kontağı açacak adama ihtiyaç var. Sistem, savunma, yardımlaşma vs. çok önemli ve başarı için doğru yol. Ama bu tarz bir oyuncu zirvenin anahtarı olabilir bizim adımıza.

McIntyre - Tutku
Seibutis - Sinan - Göksenin
Nachbar - Shipp - Caner
Şampırt - İlkan
Ermal - Andric - Sertaç

Kadro bence çok mantıklı da yalnız hedefler gerçekten Euroleauge ise Seibutis'den daha da yırtıcı bir SG bulmamız lazım Nicholas gibi. Nachbar içinde aynı sey gecerli. Tabi yine de hem Nachbar a hem Seibutis e hayır diyecek insan evladı tanımam :D

Su kadroya birde Evren'le Gönlüm eklense korkunc bir takım oluruz.

Shumpert'a uyruğu seneye ne olursa olsun 4 numarada güvenmek intihardır. AÇın izleyin geçen sene Efes'te el'deki 4 numara performansını. 3 oynayacaksa durum değişir ama 4te aktif bi rol biçilecekse işimiz yaş

Deniz aynı pozisyonda bu sene takımın en büyük hücum gücü olmadı mı bu adam :D .

Hocanın bir açıklaması vardı Shumpert ile ilgili, kendisi 3 numara değil 4 numaradır. Bir 4 numaranın yapması gereken her işi yapıyor diye.

Evet o pozisyona göre 1.98 kötü ama performans iyi :D

Sözleşmesi biten tek üst düzey yerli olan Kerem Tunçeri takımında kaldığına göre, Cemal dışında yerli pazarında alınabillecek ya da alınsa da takıma farklılık katacak bir oyuncu gözükmüyor bence. Tunçeri'nin kararına saygı duymak gerekiyor, G.Saraylılıkla bunu bağdaştırmak doğru gelmiyor bana.

Gönlüm içinde bir beklentim yok açıkcası, sözleşmesi sürüyor bir kere. Hatta bence tersini düşünmek imkansızı istemekti, Keremler, Sinan gittikten sonra Efes kimleri oynatacaktı ki? Koskoca gelenek sahibi, bütçesi ve hedefleri bizim kat kat üzerimizde olan Efes en iyi yerlilerini bize kaptırmaması son derece doğal. Nba'de lokavt olsa bile bir şekilde rotasyonda süre bulan hiçbir oyuncu kolay kolay gelmez, iki ay sonra dönme durumu olabilir çünkü. Yani Ersan ve Zaza olayı da bana çok gerçekçi gelmiyor.

Yine bir başka konu, bütçemizde bir artış beklemekle birlikte, katlanacağını sanmam. Katlansa bile eldeki yerli kadrosu ve Avrupa pazarındaki ücretleri düşünce, kalkıp da milyon euroluk oyuncuları getirmeye çalışmanında risk oldugunu dusunuyorum. Kötü oyuncular alalım demiyorum, hatta bu sene ortalamada kötü(verimsiz) yabancılarla oynadığımızı ekleyeyim. Şimdi kalıkıp yabancı konusunda 2-3 sınıf birden atlayıp, ne kadar ucret önersen de oyuncu için daima 3-4. seçenek olacağın, ya da çaptan düşmüş (Zizic'li Guroviç'li sezon gibi) eski yıldızları toplamanın da ne takım içi ucret dengesi, ne takım kimyası ne de fiyat/performans anlamında çok bir anlamı yok bana kalırsa. 400-600 bin euro bandına son derece kaliteli oyuncular(elde yabancılardan en az bir gömlek üstü) getirilebilir. Bütçemiz fazla gelirse :) altyapı, pilot takım oluşturma, salon vb. konularda kullanılmasını tercih ederim.

İlkan ve 2 ya da 3 yabancı gelebilir. Normalde 4 yabancılı bir rotasyonu tercih ederim. Ama süre sorunu yapmayan, verilen her işi yapan, ileride devşirilebilecek, Shipp'in 5.yabancı olarak tutulması taraftarıyım. Devşirme konusunda aslında başka secenekler de var. Önümüzdeki sene fiilen Shumpert bu kontenjandan oynasa da şimdiden devşirme şartlarını sağlayan ya da sağlayacak olan bir yabancıyı 5.yabancı olarak alıp, Shumpert sonrası O'nu devşirebiliriz. Seibutis'in yanına bir pg bir de uzun bekliyorum çoğunluk gibi. Oktay hoca tercihlerini değiştirmeyeceğine göre (eldeki oyuncular/rakip uysa da uymasa da, hemen hemen bütün maçlarda, oldukça yükseklerde, aşırı şekilde sıkıştırma ve baskı yapmaya çalışmak) buna uygun oyuncular alınmalı.

Sözleşmesi biten tek üst düzey yerli olan Kerem Tunçeri takımında kaldığına göre, Cemal dışında yerli pazarında alınabillecek ya da alınsa da takıma farklılık katacak bir oyuncu gözükmüyor bence. Tunçeri'nin kararına saygı duymak gerekiyor, G.Saraylılıkla bunu bağdaştırmak doğru gelmiyor bana.

Gönlüm içinde bir beklentim yok açıkcası, sözleşmesi sürüyor bir kere. Hatta bence tersini düşünmek imkansızı istemekti, Keremler, Sinan gittikten sonra Efes kimleri oynatacaktı ki? Koskoca gelenek sahibi, bütçesi ve hedefleri bizim kat kat üzerimizde olan Efes en iyi yerlilerini bize kaptırmaması son derece doğal. Nba'de lokavt olsa bile bir şekilde rotasyonda süre bulan hiçbir oyuncu kolay kolay gelmez, iki ay sonra dönme durumu olabilir çünkü. Yani Ersan ve Zaza olayı da bana çok gerçekçi gelmiyor.

Yine bir başka konu, bütçemizde bir artış beklemekle birlikte, katlanacağını sanmam. Katlansa bile eldeki yerli kadrosu ve Avrupa pazarındaki ücretleri düşünce, kalkıp da milyon euroluk oyuncuları getirmeye çalışmanında risk oldugunu dusunuyorum. Kötü oyuncular alalım demiyorum, hatta bu sene ortalamada kötü(verimsiz) yabancılarla oynadığımızı ekleyeyim. Şimdi kalıkıp yabancı konusunda 2-3 sınıf birden atlayıp, ne kadar ucret önersen de oyuncu için daima 3-4. seçenek olacağın, ya da çaptan düşmüş (Zizic'li Guroviç'li sezon gibi) eski yıldızları toplamanın da ne takım içi ucret dengesi, ne takım kimyası ne de fiyat/performans anlamında çok bir anlamı yok bana kalırsa. 400-600 bin euro bandına son derece kaliteli oyuncular(elde yabancılardan en az bir gömlek üstü) getirilebilir. Bütçemiz fazla gelirse :) altyapı, pilot takım oluşturma, salon vb. konularda kullanılmasını tercih ederim.

İlkan ve 2 ya da 3 yabancı gelebilir. Normalde 4 yabancılı bir rotasyonu tercih ederim. Ama süre sorunu yapmayan, verilen her işi yapan, ileride devşirilebilecek, Shipp'in 5.yabancı olarak tutulması taraftarıyım. Devşirme konusunda aslında başka secenekler de var. Önümüzdeki sene fiilen Shumpert bu kontenjandan oynasa da şimdiden devşirme şartlarını sağlayan ya da sağlayacak olan bir yabancıyı 5.yabancı olarak alıp, Shumpert sonrası O'nu devşirebiliriz. Seibutis'in yanına bir pg bir de uzun bekliyorum çoğunluk gibi. Oktay hoca tercihlerini değiştirmeyeceğine göre (eldeki oyuncular/rakip uysa da uymasa da, hemen hemen bütün maçlarda, oldukça yükseklerde, aşırı şekilde sıkıştırma ve baskı yapmaya çalışmak) buna uygun oyuncular alınmalı.

Ersan'ın gelmesini ben de çok zor olarak görüyorum..Lokavtın ne kadar süreceği belli değil çünkü,o yüzden artık son dönemlerini yaşıyan ve çok fazla talibi olmayan oyuncular gelebilir para için..

Tunçeri olayından sonra da Efes'in ben bir mesaj verdiğini düşünüyorum..Hepimiz Keremler Sinan falan derken parayı bastırıp sözleşmeyi yenilediler Tunçeri ile..Gönlüm ve Sinanla da aynısı olcak diye düşünüyorum..Ordan koparabilceğimiz belki Ender olur..

Seibutis kesinlikle gelmeli..Tutku'nun yanına da onu tamamlayan bi guard alınmalı..Yani Jerry Johnson bilmiyorum bu yaştan sonra daha iyi hale getirilebilir mi ama eğer ki olmuyosa Jerry gibi içeriyi delen,hızlı ama daha az hata yapan(bazen inanılmaz saçma hatalar yapıyo) bir pg alınmalı..

Seibuitis yanına da Evren olur mu bilmiyorum.(Bu sezon eski havasında değildi,ama tek bi sezonla yargılamamak lazım).Olmazsa oraya bi skorer daha almamız gerekecek..

İlkan ve Furkan'dan da en az biri alınmalı..

Shumpert'ın saf 4 numara olarak oynatılmasına da inatla karşıyım hala..Oktay hocanın en katılmadığım düşüncesi bu..En az 2 uzun almalıyız..

PF:İlkan-Andric-Shumpert

C:Ermal-Yabancı*

Yabancı uzun çok önemli bizim için,kesinlikle oraya sert ve ribaundçu bir uzun bulmamız gerekiyor.Diğer transferler zaten gerçekleşir fakat Pivot pozisyonuna mutlaka bir yabancı transfer yapılmalı.

PF:İlkan-Andric-Shumpert

C:Ermal-Yabancı*

Yabancı uzun çok önemli bizim için,kesinlikle oraya sert ve ribaundçu bir uzun bulmamız gerekiyor.Diğer transferler zaten gerçekleşir fakat Pivot pozisyonuna mutlaka bir yabancı transfer yapılmalı.

Andriç PF zor oynar biraz.
PF:Shumpert-Kerem Gönlüm
C:Ermal-Luksa-EL Yabancısı bence.

lig bitsin hemen transferlere oktay mahmuti hocamızın direktiflerine göre hareket edeceğiz.Hiç kuşkum yok.Eskiden olsa agustosa kadar kimse birşey yapmazdı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...