Genelde İspanya ligini yakından takip ettiğim için oradan transfer için güzel adaylar var aslında. Zaten Avrupanın en iyi ligi, en kötü takımdaki oyuncu bile çok sert maçlar oynayarak büyük tecrübe kazanıyor. Gerçi nasıl bir kadro oluşturulacak bilmiyorum, hedefi gelecek sene için ne koyacağız onlarda önemli ama yine de yazayım görüşlerimi.
Oyun kurucu için Fuenlabrada'da sık sık maçını izlediğim Kristaps Valters'i çok beğeniyorum. Böyle önce takımı oynatmayı, gerekirse ceza atışlarını atan oyuncuları çok seviyorum. Ki özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden cezayı çok rahat kesebiliyor. İçeri drive edip faul alabiliyor oyun sıkıştığında. Gerçi Malaga ile imzaladı imzalayacak.
Yine Fue'de oynayan Ayon var. Meksikalı. Pota altında tam aradığımız tarzda ribaundçu, blokçu. Hücumda birebiri iyi olmasa da tek hareket ile iyi noktada top aldımı rahat bitirebiliyor. Zaten hücumunu da üst seviyeye çekerse havada kaparlar bu oyuncuyu. Nba takımları ilgileniyor diye bir haber okudum ama ne kadar doğru bilemeyeceğim. Bu sezon yapılan ranking sıralamasında 15,6 puan ile 4.sırada tamamladı sezonu.
Malaga'nın pota altı Freeland. Yine çok beğendiğim bir oyuncu. Özellikle hücum gücü yüksek,bitiriciliği iyi bir oyuncu. Gerçi taliplisi çok olur eğer ayrılmak isterse Malaga'dan o yüzden sıra bize gelmeyebilir.
Son olarak Estudiantasten Caner Medley. Joker bir oyuncu. İçerden dışardan oynayabiliyor. Bizdeki Shumpert tarzı. Ama ona göre çok daha güçlü ve bence çok daha iyi bir bitirici.
Oyuncuların sözleşme durumlarını pek bilmiyorum açıkçası. Bir tek Valtersle ilgili bilgim var onun bitti.
Caner Medleyi bende çok önerdim.Hem çok iyi ribauntçu,hemde çok sağlam bileği var.4 numara oyuncusu yüzde 85-90la serbest atış atıyor.Ribauntta da ilk 3 teydi İspanya Liginde.Cidden çok iyi oyuncu