2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsim sormayın isim bilmiyorum size sadece transferde nasıl bir yol izleyeceğimizi söyledim, öğrendiğim kadarı ile şube yetkililerinin düşüncelerini.

guard pozisyonunu Ender ve Tutku'ya bırakmak intihar olur. Mutlaka bu pozisyona parayı gözden çıkarıp üst düzey bir skorer iyi asist yapabilen iyi bir guard alınmalı. JJ, eurolegue oyuncusu değil.

Rançik kesinlikle gönderilmeli. Yerine aynen guard posizyonunda yapacağımız gibi parayı gözdn çıkarıp üst düzey yada üst düzeye gelebileceğine kanaat getirilen bir 4 numara alınmalı.
Seibutis'e gelince eurolegue de oynayabilecek bir oyuncu mudur? İyi düşünmek gerek!!
Sinan Güler, Ömer Onan ile birlikte Türkiye'nin en iyi 2 savunmacısından birisidir. Evren ile karşılaştırmak çok hatalı Evren'den çok daha iyi bir oyuncu.
Sinan Güler, Kerem Gönlüm kesinlikle alınması gereken en önemli 2 oyuncu.
Ayrıca Bu Yılın En önemli olayı Nba nın lockout konusu tüm transfer dengelerini değiştirecektir.

Final serisi oynanırken transfer konuşmak çok abes..

Forumun oyuncular tarafından okunduğunu bile bile en hit konunun transfer başlığı olması da ayrı bir güzellik. Bravo.

Bence de kitlenmeli geçici olarak hepimiz maça odaklanalım. Biz transferlere odaklanırsak şampiyonluk yolunda oyuncularımıza iyi bir motive vermiş olmayacağız.

Final serisi oynanırken transfer konuşmak çok abes..

Forumun oyuncular tarafından okunduğunu bile bile en hit konunun transfer başlığı olması da ayrı bir güzellik. Bravo.

Valla Ender Tutku'yu kesemez,Evren Sinan'dan daha iyi,Caner'i bırakmayız,Haluk süper,gençler asla bırakılmamalı diye sürekli konuşulan bi transfer başlığından takımımız etkilense etkilense olumlu etkilenir diye düşünüyorum :)

Final oynuyorken bu başlığa yazmak biraz saçma ama Evren Büker'in Sinan Güler'den daha iyi görülmesine polyannacılık demek bile hafif kalır.
Evren'in tek artısı hırsı.
Eskiden savunmada iyiydi ama o konuda bile geriledi, ayakları yavaş kalıyor.
Her geçen gün şut yüzdesi düşüyor.
Penetresi zaten yok.
Sinan'ın nasıl bir atlet olduğundan, savunmasından ve penetre özelliğinden bahsetmeye gerek yok sanırım.
Ceza şutlarını Evren'den iyi atacağı da kesin zaten.

Savunma işi gayret, konsantrasyon ve takım işidir. Eğer siz takım olarak belli prensiplere göre işinizi halledebiliyorsanız, takım içi defolarınızı da örtebilirsiniz demektir. Bu tamamen mantalite ile alakalı. Şu an kadroda Tutku, JJ, Shumpert, Ermal falan inanılmaz savunmacılar mı? Ama iş oyun anlayışına, takımın mantalitesine gelince işler değişiyor. Veya NBA'de LeBron'lu, Wade'li, Bosh'lı Miami bir hücum takımı olarak değil de bir savunma takımı olarak neden gösteriliyor? Bu iş tamamen sizin oturtmak istediğiniz sistem ve anlayış ile alakalı. Siz eğer iyi çalışır, konsantrasyonu sağlarsanız iyi bir savunma takımı olabilirsiniz. Ama eğer yeteneğiniz kısıtlıysa bir yerden sonra ne kadar zorlarsanız zorlayın hücum işinin yetenek işi olduğunu değiştiremezsiniz.

Ben eğer takım olursanız kadronuzda isterse sıfır savunma adam bulunsun, siz onun o yönünü örtüp, iyi yaptığı işleri çıkartabilecek, sivriltebilecek bir yapı bulabileceğinizi düşünüyorum. Burda önemli olan o oyuncunun kendini takıma vermesi. Savunması olmasa da eğer takımın bir parçası olursa sıkıntı yaratmaz. Ben Lakovic'e bu açıdan bakıyorum. Ne kadar çalışırsanız çalışın hücum işi yetenek ile alakalı bir konudur. Öyle bir an gelir ki bütün setler, planlar yalan olur. Çıkıp birinin yeni bir kıvılcım yakmasını beklersiniz. Bu işi takım içinde yapabilecek adamları bulmak zaten sorun. Ben Lakovic'in böyle bir adam olduğunu düşünüyorum. Buna hem milli takım performansı hem Barca performansı hem de genel kariyeri dahil. Bahsettiğimiz tip Fitch veya El-Amin tarzı bir adamdan ziyade, Lakovic gibi McIntyre gibi bir adam.

İşte ben de tam olarak böyle bakıyorum bu olaya..Bir takımın iyi savunma yapabilmesi için muhteşem savunmacılara ihtiyacı yok,tabi ki muhteşem savunmacılarla savunma yapmak daha kolaydır,ama şart değil..

İyi bir takım olarak,çaba sarfederek yardımlaşarak,savunmada bazı oyuncuların aksaklıklarını kapatabilirsiniz..Savunma istemekle başlar ve bir anlayıştır işin savunma kısmına eğilmek ve o kimlik bütün takıma sirayet eder..Takıma öyle bir kimlik oturtmuşsunuzdur ki bir bakmışsınız bugüne kadar savunma kısmında pek takılmadığı görülen oyuncular bile çaba sarf eder,savunma yapmaya çalışır,ister..işte önemli olan da budur..O tarz bir oyuncuyu bu kimliğin içine alabilmek,bu takımın bir parçası yapabilmektir önemli olan..

Üst düzey savunmaların,kusursuz spacinglerin olduğu platformlarda bazen pas yaptırmazlar..Setlerini oynayamaz duruma gelirsin,oyun tıkanır..Setlerin,hücumda çalıştığın bir çok şey anlamsızlaşır..öyle bir durumda sadece yetenekleri üst düzey bir oyuncu yetmez,mental anlamda da bir winner oyuncu gerekir..işte o winner hücum setlerini yapamadığın,hücumda tıkandığın anlarda oyunu forse ederek bir drive eder basket faulu aldırır..sonra üst üste iki el üstü üçlük yollar..kıvılcımı yakar..

işte o winner Jaka Lakovic..Bizim bu tarz bir oyuncuya kesinlikle ihtiyacımız var..Ben bütün maç boyunca eline gelen topu potaya fırlatan ve bu sayede 20 li sayılarla oynayan oyunculara winner demem..Bence gerçek manada winner oyuncu mental anlamda winner olandır..Hücumda işler yolunda gitmediğinde takım hücum anlamında krize girdiğinde,hamle yapan ve takımını o krizden çıkaran oyuncudur winner..

Üst düzey savunmalarda,topun el yaktığı anlarda,takımın sana ihtiyacı olduğu anlarda oyuncuların karşılarına çıkan psikolojik eşikler vardır..O psikolojik eşikleri çok az oyuncu aşabilir..işte gerçek manada winner onlardır bence..Bir çok oyuncunun kritik anlarda topun el yaktığı anlarda yüzdeleri düşer,tabiri caizse elleri titrer atamazlar..işte o psikolojik eşiktir..

bence günümüz basketbolunun en büyük winnerlarından biri Kobe Bryanttır..mesela kaç kişinin daha önce dikkatini çekti bilmiyorum ama kobenin yüzdeleri kritik anlarda yükseldiğini görürsünüz..Mesela buzzer-beater dediğimiz atışları daha yüzdeli sokar kobe,el üstü atışları normal atışlardan daha yüzdeli sokar..işte kobeyi farklı kılan bu psikolojik eşiği çok iyi bir şekilde geçen gerçek bir winner olması..

Aynı şekilde kritik bir anda lakovic topu eline aldığında iyi bişeyler yapacağını bilirsiniz,bişeyler üretecektir..Tepeden sağına vurarak attığı el üstü üçlüklerin gireceğini bilirsiniz..işte o yüzden de lakovic gerçek bir winnerdır..

Gerald Fitch meselesine gelince ise..çok özel yetenekleri olan bir oyuncudur fitch..müthiş bir skorerdir,her yerden her şekilde sayı yapabilir,yapar da görürsünüz..ama işler zorlaştığında..baskı altında karar vermesi gerektiğinde çoğunlukla saçmalar ve doğru tercihleri yapamaz..Bu psikolojik eşiğin çoğunlukla altında kaldığı için..fitch çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen asla winner değildir..

Yeni sezonda bu tarz bir oyuncuya çok ihtiyacımız var ve açıkçası lakovic olursa sevinirim..diğer taraftan bu tarz oyunculardan çok fazla yok..Navarro'yu alamayız,keza spanoulisi de öyle ama lakovic transferi bir nebze daha kolay olabilir..ama yine de fedakarlık şart tabi ki..

Arkadaşlar Sinan Güler Ender Aslan ve Furkan Aldemir'e ilgimiz doğru ama imza yok henüz Fİnal serisinin bitmesini bekleyeceğiz bu konuda. Ayrıca Seneye 1 tane çok flaş bir isim kadroya katılacak tabi takımın kimyasını bozmadan. Cemal Nalga'nın Türkiye hakları bizde BJK istiyorsa eğer bize 600.000 dolar ödeme yapmak zorunda Cemal için Mahmut'nin kararı bekleniyor.

Cemal ve Furkanı aynı anda kadromuza katacağımızı düşünmüyorum. Acaba öncelik hangisinde olacak?

Sinan ve Ender pesinden kosulacak oyuncular degil.Onlar bize gelmek istemeliler ve daha iyi olacaz aklimizi basimiza alacaz vurdumduymaz sorumsuz oyuncular olmayacaz demeleri lazim.Biz Kerem Gonlum,Furkan,Baris gibi oyuncular almaya calismaliyiz.

Ender belki ama Sinan peşinden koşulacak oyuncu değil de Barış mı peşinden koşulacak oyuncu. Bu seneye kadar ne ve hangi seviyede oynadı Barış da peşinden koşulacak oyuncu oldu. Snian'ın beğenilmesi için sanırım amerikan pasaportu alması gerek.

Ender Arslan,Furkan Aldemir,Sinan Güler ve Kerem Gönlüm'ün Galatasaray yolunda olduğu söyleniyor.

Transfer - Tutku Açık - Ender Arslan

Transfer - Joshua Ian Shipp - Göksenin Köksal

Transfer - Caner - Transfer

Kerem Gönlüm - Shumpert - Furkan Aldemir - İlkan Karaman

Transfer - Andric - Ermal

Ender Arslan,Furkan Aldemir,Sinan Güler ve Kerem Gönlüm'ün Galatasaray yolunda olduğu söyleniyor.

Transfer - Tutku Açık - Ender Arslan

Transfer - Joshua Ian Shipp - Göksenin Köksal

Transfer - Caner - Transfer

Kerem Gönlüm - Shumpert - Furkan Aldemir - İlkan Karaman

Transfer - Andric - Ermal
Shumpert ı 3 numarada kullanırız diye düşünüyorum

Furkanda olacak tabiki
Onur kardeşim ben bunu neden sordum sana açıklayayım tabikili cümleler kuruyorsun ama biraz mantıklı düşünmek lazım. Furkan 2-3 sene sonra NBA e gitme ihtimali olan bir oyuncu. Ona yükl bir bonservis verip 1 ya da 2 yıl oynatmak var. Cemal geçen sene EL oynamış bir oyuncu ve Furkan a göre çok daha sert ve takımımıza uzun yıllar hizmet edecek bir oyuncu. Bizim bu kararı verirken bu doneleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.

ben Cemalin hem iyi bi oyuncu olduğunu düşünmüyorum hem de geçmişte yaşattığı utançtan dolayı dünyanın en iyi oyuncusu bile olsa alınmaması taraftarıyım

ben Cemalin hem iyi bi oyuncu olduğunu düşünmüyorum hem de geçmişte yaşattığı utançtan dolayı dünyanın en iyi oyuncusu bile olsa alınmaması taraftarıyım

Aynen oyle..Cemal gelecegine zaten Furkan geliyor daha iyi..Bos smac kaciran serbest atis kaciran..GALATASARAY ismini lekeleme girisiminde bulunanlara yer yok! Ne Okan Cevik, ne Cemal ne de baskasi!

Bu konuda Tufan ile birlikte en az suçlu olan kişinin Cemal olduğunu biliyoruz.Cemal de o eski smaç kaçıran oyuncu değil artık.Gelirse faydalı olacağına eminim.

Onur kardeşim ben bunu neden sordum sana açıklayayım tabikili cümleler kuruyorsun ama biraz mantıklı düşünmek lazım. Furkan 2-3 sene sonra NBA e gitme ihtimali olan bir oyuncu. Ona yükl bir bonservis verip 1 ya da 2 yıl oynatmak var. Cemal geçen sene EL oynamış bir oyuncu ve Furkan a göre çok daha sert ve takımımıza uzun yıllar hizmet edecek bir oyuncu. Bizim bu kararı verirken bu doneleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Nba'e giderse gittiği takımdan bonservis alabiliyoruz

jasikevicius'u isteyen arkadas lutfen iyi izlesin. inanilmaz feci hatalar yapiyor. spahija da bunu fark edip oyundan aldi. cok super olsa orada ilk 5 oynar. sahsen hic istemem. bu arada furkan olayi kesin mi. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...