Jerry - Tutku - Ender
Jenkins - Caner - Shipp
Siskauskas - Preston - Haluk
Kerem - İlkan
Mozgov - Ermal - Andric
14 kişilik kurdum kadroyu. Çünkü EL oynayacaksak ve bütün sezon beklentileri karşılayamayan bi oyuncumuzun eksikliğini bu kadar hissediyorsak kadro derinliğini artık sağlamamız gerekiyor.
Shipp'i 6. yabanı olarak yazdım. Çünkü kim eksikse onun yerini doldurur ligde. EL'de ise extra silah olur bize. Hem kafası rahat olur atsam mı atmasam mı diye düşünmez ve daha dinç olur oyunda az oynadığı için.
3 numaraya madem bütçemiz büyük diyerek Siska'yı getirdim.Şu ani piyasasıyla tam yeni euroleaguelik takımı bu lige ısındırmak için ideal oyuncu bence. Preston da gerektiğinde 4 oynayacak şekilde 3 numarada Türk olarak oynar. Bench için silah olur. Haluk da sakatlıklara karşı müthiş alternatif olur. Hem bu sene gibi eziyet çekmek zorunda kalmaz ve fit bi şekilde kısıtlı sürede büyük katkılar verir.
4 numarada İlkan zaten bizde artık. Kerem Gönlüm'ü de artık alalım.Hem mükemmel EL terübesi var hem de ihtiyaç duyduğumuz tipte bir oyuncu ve yerli. Bu iki oyuncu 4 numarayı götürür ki zaten Ermal ve Preston da gerektiğinde burada oynayabilir.
5 numarada ise sizelı 5 aradık hep bu sene. Andric ve Ermal farklı tipte oyunular ve bi adet kalıplı , sert , dominant uzunumuz olursa 3 farklı uzunumuz olacak 5 numarada . Bu isim için önerim Mozgov. Nba'de devam etmesi zor gibi. 3 milyon dolar yüksek bi para belki ama Avrupa'nın en iyi 5 uzunundan biri sonuçta.
Madem bütçe 13-14 milyon dolar deniyor o zaman bu kadro imkansız değil. 4 milyon dolarlık bi takım olduğumuz söyleniyor şu an. Ender , Jenkins , Siska , İlkan , Kerem , Mozgov 10 milyon dolar eder mi ? Mozgov 3- 3,5'e rahat rahat gelir. Diğerlerini bilmiyoru bilen biri ortalama üretlerini yazarsa çok iyi olur.