2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jerry- Tutku Açık - Ender Arslan

Seibutis - Joshua Ian Shipp(6. yabancı) - Göksenin Köksal

Jasaitis- Caner - Yıldız oyuncu

Kerem Gönlüm - Shumpert - Furkan Aldemir - İlkan Karaman

Yabancı- Andric - Ermal

Bu kadro çok uçuk değil mi? Şu yönden uçuk hem Jasa hem Caner hem de yıldız demişsiniz 3 numaraya. 1 numarada 3 guard var hepsi de maliyetli oyuncular. Aynı şekilde 5 numara ve 4 numara da öyle.

Finaller devam ederken transfer konuşulmasını mantıksız bulanlar , finaller geçene kadar buraya yazmazsa gereksiz gerilim olmaz.Dileyen gelir yazar dilemeyen yazmaz.

Ama önce konuşmak mantıksız diyip sonra konuşulan transferle ilgili yorum yapmak komik olmuyor mu sizce??

Bu sene çok özel, saygı duyulası işler yaptık. Ve bunu takım olarak yaptık. Herkes sonuna kadar mücadele etti, yüreğiyle, benliğiyle oynadı.

Ama tüm bunlar takımın kalitesinin yükseltilmesinde, büyük hedefler için bazen bazı oyunculardan vazgeçmemiz gerektiğinde, bize duygusal baskı yapıp, tercihleri doğru yapmamıza engel olmamalı.

Mike Wilkinson'ı geri alma şansımız yok mu?Çok iyi uzundu.Adamda her şey vardı.Bu yılda final oynayan takımın en önemli parçası.20 dakika süre ortalamasıyla sayı ve ribauntta ilk 10da.Harika oyuncuydu geçen yıl ki yabancılarımızın en iyisiydi

Bugünkü maçtan sonra açıkcası karar verdim :)
Bence gelecek sene için alınması gereken ilk oyuncu Jasaitis...
Onun gibi bir şutöre çok ihtiyacımız var...
Bence Seibutis ile filan zaman harcamayalım...
Jasa nın geçen sene savunma ve hücumda neler yaptığını, nasıl mücadele ettiğini, ne kadar karaktetli bir oyuncu olduğunu zaten gördük...

Seneye bütçemiz 3-4 katına çıkacak.Umarım kimin oynayabileceğini değilde kimin kaç dakika oynaması gerektiğini tartışacak bir takım kurarız.Biz bu sene ateşi yaktık.Umarım yönetim alevlendirir ve bu ateş hiç sönmez.

transferi şimdi konşmcz da ne zmn knşcz merak ediyorum...nasıl pazara erken gitmezsen akşama ezikler,çürükler kalır;transfer de böyle işte,son gün gidersek rochestie gibi 2. 3. hatta 4. kalite oyunculara kalırız.bugünden işi bitrmemiz lazım...biz 5te 1 i bütçeyle fenere kafa kaldırdık,seneye bi bakın bakalım onların çaresizliğine...furkan ender kg ve alınacak 1 2 süper oyuncuyla sanırım f4 ü abdi ipekçide sinan erdemde oynaya bilecek takım oluruz...

oyunun iki yönünü de oynayabilen bir skorer lazım olduğu çok belli . Kesenin ağzı açılacaksa burada önemli bir isim lazım . Takım sayı atamadığı tıkandığı anlarda gel baba sazı eline al denebilecek bir isim.

Birde 4 numaraya orta mesafe şutu olan ribaundlarda etkili pota altında temastan korkmayan bir adam lazım . Ersan çok şık olur ama zor tabi . Ersan olmazsa Gönlümde uyar oraya. Ama Gönlümün kontratı devam ediyormuş.

Sinan iyi oyuncu , atletik ve çok iyi savunmacı . Ama bizde zaten herkes savunmacı . Hucumdaki sorunları çözmez.

Tabi biz burada sadece kendimizce fikirlerimizi söylüyorum . Ama Oktay hoca takımı en yakından tanıyan kişi .Ne yapacağını bilir . Final serisinin ardından da isimler açıklanmaya başlar diye düşünüyorum.

Mike Wilkinson'ı geri alma şansımız yok mu?Çok iyi uzundu.Adamda her şey vardı.Bu yılda final oynayan takımın en önemli parçası.20 dakika süre ortalamasıyla sayı ve ribauntta ilk 10da.Harika oyuncuydu geçen yıl ki yabancılarımızın en iyisiydi
Dün maçtan çıktıktan sonra keşke Wilkinson da takımda kalsaydı 6 yabancı ile oynasaydık dedim. Sene sonunda sakatlığı olmasa belk kalırdı da...

Takıma bakıyorumda:
1)Tutku: adam sahada varını yoğunu koyuyor...
2)Göksenin:Bu sezon üstüne koyarak baya geliştirdi kendini..
3)Jerry:Bu adama gitsin diyemez kalbimin bir tarafı..Final serisinde ne zaman oyundan düşsek üçlükleriyle ayakta tuttu.Bazen delilik yapıyor o da tek kusru..
4)Evren:Hep diyorum o Evren geri gelecek ama bir türlü olmadı bu sene inşallah 5.maçta ayağa kalkar..
5)Shipp:Bu adama gitsin denilmez.Adam hep sahada..Müthiş mücadele veriyor..
6)Caner:Adam gibi adam armamız yakışıyor kendine...
7)Shumpert:Ne denebilirki sakat sakat son maçta yine farkını ilk yarıda gösterdi..
8)Andriç:Sürekli üstüne koyarak gitti..İkili oyunlarda inanılmaz başarılı..Tutkuyla bambaşkalar...
9)Ermal:Yüreğini ortaya koyuyor,elinden geleni yapıyor..
10)Rancik:2 senede içimizden biri oldu..Yüreğini varını yoğunu sahaya koyuyor..
11)Haluk:Beni çok kızdırdı son maç ama tecrübe kokuyor önderlik ediyor..Bir maç varsın kötü oynasın koyduğu yürek yeter..
12)Sertaç:Verilen az süreleri değerlendirmeye çalıştı..O da varını yoğunu koydu..
13)Melih:Sezonun en şanssız ismi..Süre çok alamadı..

Şimdi düşünüyorum kim gitsin inanın cevap vermek çok zor..Hani deriz ya Gs ruhu bu takım onu başardı,evet belki inanılmaz yetenekli değiliz evet belki çok üst düzey takım değiliz ama bu takım bize hep güzel şeyler gösterdi..Az ve öz transfer yaparım bu takıma kıyamıyorum valla..
Not:Bir sözde maçta Oktay Hocaya-Andriç-Ermale küfür eden bazı densizlerin olduğu insanları görmek üzdü..Bu takım dün 40 sayı fark yesede alkışı haketti ve büyük çoğunluk bunu maç sonu yaptı..Kısaca bu takım bana gurur veriyor...

Rüyamda başkan finali kaybettikten sonra bu taraftar için ilk sezonunda F4 oynayacak takım kuracaz diyordu.

Tutku-Ender-Lakovic
TRANSFER-Sinan-Evren
Maciulis-Shipp-Caner
Kerem G.-Shumpert-Furkan-Fotsis
Luksa-Ermal-Bourousis

Şöyle bir takım kuruluyordu :D Lakovic transferi forumda çok tartışılıyodu.Lig ve kupayı kazanıp Top8'in son maçını Siena'ya kaybedip eleniyorduk :D Hala rüyanın etkisindeyim takıma bakar mısın :D

Wilkinson'ın sene başında sakat olduğunu hatırlayan bir ben miyim? O zaman da sakat oyuncuyla anlaşılır mıymış demeyecek miydiniz?

Jerry - Tutku - Ender
Jenkins - Caner - Shipp
Siskauskas - Preston - Haluk
Kerem - İlkan
Mozgov - Ermal - Andric
14 kişilik kurdum kadroyu. Çünkü EL oynayacaksak ve bütün sezon beklentileri karşılayamayan bi oyuncumuzun eksikliğini bu kadar hissediyorsak kadro derinliğini artık sağlamamız gerekiyor.
Shipp'i 6. yabanı olarak yazdım. Çünkü kim eksikse onun yerini doldurur ligde. EL'de ise extra silah olur bize. Hem kafası rahat olur atsam mı atmasam mı diye düşünmez ve daha dinç olur oyunda az oynadığı için.
3 numaraya madem bütçemiz büyük diyerek Siska'yı getirdim.Şu ani piyasasıyla tam yeni euroleaguelik takımı bu lige ısındırmak için ideal oyuncu bence. Preston da gerektiğinde 4 oynayacak şekilde 3 numarada Türk olarak oynar. Bench için silah olur. Haluk da sakatlıklara karşı müthiş alternatif olur. Hem bu sene gibi eziyet çekmek zorunda kalmaz ve fit bi şekilde kısıtlı sürede büyük katkılar verir.
4 numarada İlkan zaten bizde artık. Kerem Gönlüm'ü de artık alalım.Hem mükemmel EL terübesi var hem de ihtiyaç duyduğumuz tipte bir oyuncu ve yerli. Bu iki oyuncu 4 numarayı götürür ki zaten Ermal ve Preston da gerektiğinde burada oynayabilir.
5 numarada ise sizelı 5 aradık hep bu sene. Andric ve Ermal farklı tipte oyunular ve bi adet kalıplı , sert , dominant uzunumuz olursa 3 farklı uzunumuz olacak 5 numarada . Bu isim için önerim Mozgov. Nba'de devam etmesi zor gibi. 3 milyon dolar yüksek bi para belki ama Avrupa'nın en iyi 5 uzunundan biri sonuçta.
Madem bütçe 13-14 milyon dolar deniyor o zaman bu kadro imkansız değil. 4 milyon dolarlık bi takım olduğumuz söyleniyor şu an. Ender , Jenkins , Siska , İlkan , Kerem , Mozgov 10 milyon dolar eder mi ? Mozgov 3- 3,5'e rahat rahat gelir. Diğerlerini bilmiyoru bilen biri ortalama üretlerini yazarsa çok iyi olur.

Oktay hoca Tutku,Ermal,Shumpert,Caner,Andric,Shipp i kesinlikle birakmaz.Bu sene 6 yabanci tercihi kullanacagini dusunuyorum.4 yabanci daha aldiktan sonra 10 kisilik bir kadro olacak.Minimum 15-16 kisilik bir kadro kuracagini dusunuyorum.Bunun ikisi genc oyuncu olur.Goksenin ve bir genc daha.4 oyuncu transferi olacak Turk Evren veya Haluk kalirsa bu sayi 3 olur.

Arroyo-Tutku-Göksenin
Shipp-Evren-Caner
M.Walsh-Shumpert-Caner
Ersan-K.Gönlüm-Furkan
Andric-Ermal-Furkan
Böyle bir kadro yapılabilir.

Pota altına yabancı pivot almaya gerek yok.Ermal-Cemal değişikliği pota altında Andric yokken oluşan tüm sıkıntılara ilaç olur...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...