2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak arkadaşım, sinirlerimiz fazlasıyla bozuk. Biz de biliyoruz yabancılarımızın çok üst düzey olmadığını ama şu an için yapacak bir şey yok. Bizi buraya bu yabancılar taşıdı ve final serisinde de bunlarla oynayacağız. Biz oyuncularımız muhteşem demiyoruz ama her şeyi konuşmanın bir zamanı olacak elbet. Bitsin şu seri ondan sonra kimi eleştirirsen eleştir forum kuralları içinde. Ama şu an bu oyuncularla devam etmek zorunda olduğumuzu kafana sok, her mağlubiyetten sonra gelip şu yetersiz bu yetersiz yorumlarından forum sakinlerinin nefret ettiğini anla

Aynen katılıyorum. Bir maç şutun girmezse yetersizsin, bir maç attığı sokarsan kahramansın. Bu nasıl mantık skora göre yorum. Mücadele etmedi tüm oyuncular ettiler hem de sonuna kadar. Hucumda iyi değildik olabilir. Şampiyon da olmayabiliriz. Bir sene boyunca bize nice sevinç yaşatan bu adamların olağanüstü mücadelelerini bir kalemde silip atalım mı ?

Yabancılara laf ettiğimizde linç edilmediğimiz kalıyor bir tek.Her zaman söylüyorum Shumpert hariç diğer hiç biri kalmamalı.Shipp,Andric,Rancik,Johnson gitmeli

Burada kimse kimseyi linç etmez haksız yere Onur merak etme. Basketboldan az çok anlayan herkes kimin gidip kimin kalması gerektiğini çözebiliyor. Sonuç olarak 21 sene sonra bizi finale bu kadro taşıdı, en azından oyuncuların gitmesi konusunu final sonuna saklayın bari. Her kaybedilen maçtan sonra şu gitsin bu gitsin muhabbeti yapmak lüzumsuz, en azından final oynarken yapmak .

Euroleauge icin Shumpert disindaki tum yabancilara tesekkur edilmeli..Zaten Shumpert Turk olacagina gore uzun yillardir bu seviyelerde oynayan ve oynamis isimler transfer edilmeli.. Yillardir 2. 3. sinif oyuncularla oynadik..Euroleauge icin kalite sart oldu... McIntyr,Terrence Morris,Tucker,Keith Langford,Bogdanovic,K.Lavrinovic (Seibutis dahil!) vs... tarzi oyuncular sart!

Sene icinde cok soyledim Rancik'le devam etmenin buyuk hata oldugunu yerine derhal oyuncu alinmasi gerektigini ama olmadi. Muhtemelende butce yuzunden olmadi sağlık olsun.

Neticede bu yabancilar ve yerliler bizi buraya getirdi eski gunlerimizi animsatti o yuzden bu seri 4-0' da bitse, ki benim hala şampiyonluk iddiam var, hic birini burada bazi arkadaslarin yaptigi gibi linc etmem, ben bu vefasizligi kendime yakistiramam her seyden ote.

Euroleauge icin Shumpert disindaki tum yabancilara tesekkur edilmeli..Zaten Shumpert Turk olacagina gore uzun yillardir bu seviyelerde oynayan ve oynamis isimler transfer edilmeli.. Yillardir 2. 3. sinif oyuncularla oynadik..Euroleauge icin kalite sart oldu... McIntyr,Terrence Morris,Tucker,Keith Langford,Bogdanovic,K.Lavrinovic (Seibutis dahil!) vs... tarzi oyuncular sart!
ben ne olursa olsun Luksanın da takımda kalmasından yanayım. Yanına ribauntcu 4-5 oynayabilen bir yabancı alınırsa Luksanın da performansının artacağı kanısındayım

Tutku - Jaka Lakovic
J. Carroll-Seibutis-Göksenin
Caner-Shumpert-Jasaitis
Oguz Savas-Kerem Gönlüm
D'or Fischer-Ermal

Kur bu kadroyu Turkiye'de ol Sampiyon! Avrupada en kotu TOP-8

Andriç'in takımda kalması gerektiğine inanıyorum. Shumpert seneye Türk vatandaşlığına geçecek; ancak 32 yaşında ve maksimum 2 sezon daha üst düzey performans verebilir. Andriç bu sürenin sonunda Türk vatandaşlığına geçmek için gerekli şartlara sahip olacak (3 sezon aynı takımda oynamış olma); halen yaşı 26 (o zaman 28 olacak), 2.10 boyunda, fundamental'i iyi ayakları çabuk bir uzun. Ağırlık çalışmaları ve sezon öncesi idmanlarda onu hırpalayacak emekli bir güreşçi uzun sayesinde boyalı alandaki eksikliğini de bir ölçüde kapatabilir. Her takım sadece 1 adet devşirme kullanabileceği için oldukça faydalı bir hareket olur. Kalıcı başarı için bunun gibi 2-3 sezon sonrası hamlelerini çok iyi planlamalı yönetim.

Kısa vadede ise 4 numara eksikliğimiz aşikar. Rancik'e elveda diyerek oraya kaliteli bir yerli (Kerem gönlüm, Furkan vs.) ve üst düzey bir yabancı transferi ile hem Shumpert'i gerektiğinde 3 numaraya çekecek alternatifi yaratmış, hem de kalıp eksikliğimizi tamamlamış oluruz. Oyun kurucu pozisyonuna da avrupa sitili pas basketbolu oynayan, deneyimli bir kaliteli yabancı ekleyebilirsek hem paraları sokağa atmamış oluruz hem de birbirini tanıyan, koçun sistemini bilen oyunculardan oluşan vasıflı bir kadro oluştururuz.Bu sezon Efes'in yaptığı gibi takımı yabancılara boğup, ligde ayrı EL'de ayrı kadro ile oynayarak sistemi oturtamama riski almanın hiç gereği yok bence.

Bütçemiz 2-3'e mi katlandı acaba :) bu ne başarı ihtirasıdır... Kaldı ki bence son derece başarılıyız(kağıt üzerinde de olsa). Öncelikle finalin tadını çıkaralım, elimizden geleni yapalım. Evet favori ve güçlü olan taraf Fenerbahçe, olabilir. Amaç kendini geliştirmek hergun daha iyi daha dogru oynamaya çalışmak, eldeki imkanları verimli kullanmak olmalı bana göre.

Transfer içinse bir anda 2-3 gömlek birden atlamaya çalışmak bence gereksiz. Daha çok eksik yonlerimizi tamamlayıp, takım kimyasını bulmaya çalışmalıyız.(Bence takım kimyamız çok iyi değil, oyuncuların insanüstü gayretiyle bu noktaya geldik daha çok.)

İsim uzerinden gidilecek zaman değil henüz erken ama en önemli transfer açık ara pg seçimidir bence. Müthiş bir kıtlık söz konusu çünkü. Genelde beğenilse de benim pek stilini beğenmediğim Omar Cook Valencia'da oynayıp, milyon dolara yakın kontrat alıyorsa, pg havuzunun hali ortadadır. Avrupa tecrubeli point guardların buyuk çogunlugu iyi takımlarda ve sozlesmeleri suruyor. Hele Rusya pazarından(Chalmers, M.Williams vs.) takımı bırakmadıktan sonra, pg almak imkansıza yakın. Stipcevic Varese'den alınabilirdi diye dusunuyordum sanırım kalmış o da. İş yapacak guardlardan sözleşmesi biten(burası önemli çunku, artık eskisi gibi herkes 1'er yıllık anlaşmalar yapmıyor artık) combo guard İbrahim Jaaber kaldı herhalde. Saf pg olarak kulağa hoş gelmese de Tutku'yla birlikte iş yapabilecek bir adamdır Jaaber. Oktay hocanın oldukça yukarılarda (ara sıra gereksiz yardıma neden olacak şekilde fazlasıyla yaptırdığı bence) yaptırdığı baskı ve ikili şıkıştırmalarda oldukça işe yarayacaktır. Evveli sene Roma'dan 400bin euro(550bin$) alıyordu, Milano'da arttı sanırım ucreti. Rus takımları ya da buyukler ilgilenmezse butce sınırlarımız dahilinde kalabilir.
Pg pazarındaki ve yerli havuzundaki darlık nedeniyle, ilk tercih açık ara K.Tunçeri tabi ki. Yerli pazarında sadece sadece Tunçeri'yi alsak yeterlidir bence. Zaten Tunçeri gelirse yabancı sorunu da çözülür. Çunku pg ve biraz da sert pivot bulmak dısında 2-3-4 numaralarda oyuncu bulma sıkıntısı söz konusu değil bence.

ben Luksanın gitmesini istiyordum dün süper oynadı shumpert ve andric haric hepsi gitsin
seibutis fishcerin hastasıyım o gelsin ariste haciverttas var onuda alırsak 2 3 numarada iyi oynar kendisi.kerme tunceri gonlumu saymaya gerek yok onlar gelcek zatennn

Yıllarca süren yönetimsel başarısızlıklardan dolayı bütçemiz bu seviyelerde kaldı ve artık Galatasaray basketbolunun bütçesi yeni sponsorlukla 2'ye 3'e katlanmalıdır..

Oyuncularımızın verdiği insanüstü gayret tabi ki çok değerli ama her dönem bu gayreti bekleyemezsin..Artık Galatasaray basketbolu böylesine dirilmişken,en önemli taraftar kitlesine sahipken,şampiyonluğun favorilerinden biri olacak bütçeler sağlanmalı ve Galatasaray basketbolu rahat bir nefes almalı..

Kağıt üzerinde defektleri olmayan kadrolar kurulabilmeli,Ülkere kağıt üzerinde yenilmemeliyiz mesela,işte o zaman şampiyonluktan daha gür bir sesle bahsedebiliriz.

Yıllarca süren yönetimsel başarısızlıklardan dolayı bütçemiz bu seviyelerde kaldı ve artık Galatasaray basketbolunun bütçesi yeni sponsorlukla 2'ye 3'e katlanmalıdır..

Oyuncularımızın verdiği insanüstü gayret tabi ki çok değerli ama her dönem bu gayreti bekleyemezsin..Artık Galatasaray basketbolu böylesine dirilmişken,en önemli taraftar kitlesine sahipken,şampiyonluğun favorilerinden biri olacak bütçeler sağlanmalı ve Galatasaray basketbolu rahat bir nefes almalı..

Kağıt üzerinde defektleri olmayan kadrolar kurulabilmeli,Ülkere kağıt üzerinde yenilmemeliyiz mesela,işte o zaman şampiyonluktan daha gür bir sesle bahsedebiliriz.

Katılıyorum.

Fenerbahçe Ülker’e önceki gün 81-59 yenildikleri karşılaşmayı değerlendiren Aysal, “Fenerbahçe ilk maçta 22 sayı fark attı. Biz de Banvit’e 34 sayı fark attık. Bu, Banvit’in kötü takım olduğunu göstermez. Basketbol takımımızın bu noktaya gelmesini de takdir ediyorum. ‘Önümüzdeki yıl basketbolda Avrupa’nın en iyisi kim ise gidin onu alın’ talimatını verdim” dedi. Juventus kalecisi Buffon’un transferinin gerçekleşmediğini söyleyen Aysal, “Şu anda Galatasaray’ın sadece askere ihtiyacı var. Fatih Terim ne kadar futbolcu isterse o kadar adam alırız. Taraftarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. Başarılı ve gurur duyulan bir Galatasaray ortaya çıkaracağız” ifadesini kullandı. HÜRRİYETTEN ALINTI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...