2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence şampiyonluğun bir numaralı anahtarı yerliler bu yüzden gelecek sene bu yerlileri elimizde tutar bide efesten iki KEREMi alırsak seneye yabancılarımız kötü bile olsa şampiyonluğa oynarız..

ben Luksanın gitmesini istiyordum dün süper oynadı shumpert ve andric haric hepsi gitsin
seibutis fishcerin hastasıyım o gelsin ariste haciverttas var onuda alırsak 2 3 numarada iyi oynar kendisi.kerme tunceri gonlumu saymaya gerek yok onlar gelcek zatennn

Bu günde Shipp iyi oynarsa ? Size göre o zaman Shipp, Sumpert, Andriç kalsın öbürleri gitsin öyle mi ? Lütfen tüm sezona bir bütün olarak bakalım. Bir maç "A" iyi bir maç "A" çok kötü hemen gitsin playstation değil bu gerçek dünya.

Bu günde Shipp iyi oynarsa ? Size göre o zaman Shipp, Sumpert, Andriç kalsın öbürleri gitsin öyle mi ? Lütfen tüm sezona bir bütün olarak bakalım. Bir maç "A" iyi bir maç "A" çok kötü hemen gitsin playstation değil bu gerçek dünya.
biz hemen gitsin demiyoruz sadece onunla ilgili kafamda soru işareti vardı büyük maçlarda iyi oynamayacak gibi bu maçta gösterdi ki Luksa büyük maçlardada skor ve defansta cok iyi olacagini gösterdi.Shipp isterse 30 sayı atsın bu yıl bir varlık gösteremedi.Belkide oktay hoca ona skordan cok savunma yapmasını asist yapmasını istedi.

G.Saray Lisesi’ndeki Pilav Günü’nde dönem arkadaşlarıyla sohbet eden kulüp başkanı Ünal Aysal, basketbol takımına da büyük yatırım yapacaklarını açıkladı.

Fenerbahçe Ülker’e önceki gün 81-59 yenildikleri karşılaşmayı değerlendiren Aysal, “Fenerbahçe ilk maçta 22 sayı fark attı. Biz de Banvit’e 34 sayı fark attık. Bu, Banvit’in kötü takım olduğunu göstermez. Basketbol takımımızın bu noktaya gelmesini de takdir ediyorum. ‘Önümüzdeki yıl basketbolda Avrupa’nın en iyisi kim ise gidin onu alın’ talimatını verdim” dedi.

Savulun BİZ geliyoruz!

başkanımız büyük düşündüğünü açıkça ifade etmiş...küçük düşünmeye gerek yok..benim gönlümden geçen 3 oyuncu bulunuyor.mclebb-batiste-ersan...bu adamları bence mutlaka almaya çalışmalıyız..bu transferlerle direkt final four adayı oluruz.10 milyon dolara bu 3 transfer olabilir.bu simler olmadığı zaman alternatif olarak mcintrye-jasaitis-pachulia isimlerini ortaya atıyorum.KÜÇÜK DÜŞÜNMENİN ANLAMI YOK.başkanımızda mevcut en iyi adamları alın demişse bu isimlerin zikrinde sakınca yoktur kanımca.futbolda boş beleş adamlara verilen onlarca milyon doların sadece 10 milyon dolarlık kısmıyla bomba gibi bir takım kurabiliriz.

başkanımız büyük düşündüğünü açıkça ifade etmiş...küçük düşünmeye gerek yok..benim gönlümden geçen 3 oyuncu bulunuyor.mclebb-batiste-ersan...bu adamları bence mutlaka almaya çalışmalıyız..bu transferlerle direkt final four adayı oluruz.10 milyon dolara bu 3 transfer olabilir.bu simler olmadığı zaman alternatif olarak mcintrye-jasaitis-pachulia isimlerini ortaya atıyorum.KÜÇÜK DÜŞÜNMENİN ANLAMI YOK.başkanımızda mevcut en iyi adamları alın demişse bu isimlerin zikrinde sakınca yoktur kanımca.futbolda boş beleş adamlara verilen onlarca milyon doların sadece 10 milyon dolarlık kısmıyla bomba gibi bir takım kurabiliriz.

Jasaitis mi büyük düşünme?

Javtokas'ı çok istiyordum,alınabilecek ve bizim sisteme de uyacak bir uzundu ama ülkesi takımlarından Zalgiris ile anlaşmış. Şu aşamada transfer konuşmak doğru değil gerçi ama önemli bir isim kaçtı bence.
Bir de Batiste denmiş de adam 8-9 yıldır Yunanistan'da gelmiş 33 yaşına şu saatten sonra dünyanın hiçbir takımına transfer olmaz aklını yitirmezse. Bir kaç seneye emekli edip Alvertis gibi efsaneler arasına girer.
Teletovic adı çok geçmiş ama biz bir sistemden bahsediyorsak Teletovic bize en uzak oyuncu bence. Savunmada zayıf,hücumda 8-9 metreden kaldırıp üçlük atmadan başka yaptığı bir şey yok. Gününde oldu mu size maç kazandırır ama kötü gününde ise hiç çekilmeyecek bir oyuncu.

Shumpertın sürekli olarak 4 numara olarak düşünüldüğü bir takımın çok üst seviyelere oynaması zor.Shumpertın 4 numara olarak oynayacağı bir dönemler olacaktır ama ağırlık olarak 3 numarada kullanılması taraftarıyım..

4 numarası Shumpert olan bir takımın pivotu Dwight Howard değilse o takım size olarak ve ribaund dengesi açısından ezilir..Konsantrasyonla bir yere kadar..

Euroleague gibi organizasyonlarda ve gerçek manada şampiyonluk için oynayacak takımlarda size çok önemli..

Shumpertın sürekli olarak 4 numara olarak düşünüldüğü bir takımın çok üst seviyelere oynaması zor.Shumpertın 4 numara olarak oynayacağı bir dönemler olacaktır ama ağırlık olarak 3 numarada kullanılması taraftarıyım..

4 numarası Shumpert olan bir takımın pivotu Dwight Howard değilse o takım size olarak ve ribaund dengesi açısından ezilir..Konsantrasyonla bir yere kadar..

Euroleague gibi organizasyonlarda ve gerçek manada şampiyonluk için oynayacak takımlarda size çok önemli..

Abi Oktay Hoca 4 numara diyor onun için. Saf 4 numara diyor hatta.

Oktay Hoca'nın planlarında Shumpert'ı 4 numarada oynatmak varsa hata eder.Önümüzdeki sezon Euroleague için mücadele edeceğiz.4 kısaya dönüş yaptığımız dakikalar olabilir bazı maçlarda ama önceliğimiz Shumpert'ı 3 numarada kullanmak olmalı.Zaten önümüzdeki sezon Türk statüsünde yer alacağı için Shumpert'ın ilk 5 teki yeri çok önemli.Onunda en verimli olacağı mevkii 3 numaradır.Kerem Gönlüm'ü de Efes'ten koparabilirsek ilk 5 için diğer mevkiilerde yabancı oyuncu tercihleri yapabiliriz.

Ben de can a katılıyorum,Shumpert ı 4 olarak kullanmak mantıklı gelmiyor bana,Oktay hoca saf 4 mü demiş onun için ben bilmiyorum ama demiş ise bu konuda katılmıyorum,bence iyi bir 3 numara olur,rotasyon döngüsüne ve maç içindeki strateji değişikliklerine göre zaman zaman 4 numaraya kaydırılabilir,o zaman 4 numara olarak iyi de oynar bence ama ilk tercih 3 numara olarak kullanılması olmalı..

3 numara için ayakları biraz ağır kalıyor aslında ama pozizyon bilgisi fena değil,o yüzden iyi ayarlıyor,3 numara olarak iyi ribaunt alır,zaman zaman 4 numara olduğunda da ya kendisiyle eşleşen adamı aynı Haluk Yıldırım gibi dribbling ile geçer,ya 3 sayı atar rahat şekilde,ya da 3 sayı tehditi yüzünden eşleştiği adamı dışarı çeker ve savunmada boşluk yaratılmasını sağlar..

Javtokas da benim de çok istediğim bi oyuncuydu,beyaz pivotlar içinde bize çok yarayacak bi hamle olurdu,çok güçlü ve savunmada etkili,hücumda da ortalamanın üstündeydi..özellikle siyah,güçlü ve skorer bi 5 numara alınsa,onu çok iyi tamamlardı rotasyonda..

Oktay hocanın Shumpertin saf 4 numara olduğunu düşündüğünü söylemesiyle ilgili bişeyler hatırlıyor gibiyim ama o zaman da şaşırmıştım şimdi de oldukça şaşırdım..Tabi ki basketbol oldukça spesifik bir oyun ve asla tek bir doğru yok..O yüzden de her türlü düşünceye saygı duyduğumu belirtmeliyim..

Benim inandığım basketbol felsefemde,üst düzey başarılar ve üst düzey konseptlerde mücadele edebilmek için size çok önemli..Size'lar büyüdüğü ölçüde bir takım şeylerin kolaylaştığına inananlardanım..Üst seviye basketbolda üst düzey mücadelede teknik taktik açıdan yenilmemek kadar,size olarak yenilmemekte çok önemli..

Shumpert gibi verilerde boyu 198 görünen-ki muhtemelen 195 filandır,2-3 cm fazla gösterirler genelde-atletizmi üst seviye olmayan,fiziksel olarak 4 numarada oynayan oyuncularla eşleşmesi pek kolay olmayan bir oyuncuyu saf 4 numara olarak nitelendirmek ciddi anlamda farklı bir bakış açısı..şaşkınlığımı da gizleyemiyorum açıkçası..

Shumpert gibi oyuncuları dönem dönem 4 numara kullanırsın bu sana hücumda avantaj sağlar kabul ediyorum ama savunmada da bir o kadar dezavantajı vardır bence..O yüzden Shumpertın 10-15 dakika filan 4 numarada kullanılmasını savundum hep,ama oktay hoca ısrarla sadece 4 numara da oynatıyor,bu da beni oldukça şaşırtıyor doğrusu..Çünkü günümüz basketbolunda size'lar büyüdü..mesela Quinton Hosley gibi 4 numarada çok rahat oynayabilen,oldukça iyi atletizme sahip olan oyuncular bile 3 numara oynuyor artık..

Mesela bizde iyi bir sezon geçirmese de saf 3 numara olan Milan Gurovic(2.07) o dönem 4 numara ağırlıklı oynatılsaydı-ki koray hoca bu opsiyonu çok fazla kullanmadı-ayakları da oldukça yavaşlamış durumda olduğu için yadırgamazdım..Ama shumpert gibi ayakları hala iyi durumda olan bir oyuncunun ben ağırlıklı olarak 3 numara da kullanılması taraftarıyım..

3 4 transferle final four adayi yaptin takimi tebrik ediyorum seni !

Öyle 3 oyuncuyla final four olsaydı,hele hele isimlerle bu iş olsaydı fener olurdu zaten..ve mertcanın da dediği gibi özellikle 2.üçlü ile final four yapcak kadar hayalperest nası olabiliyosun anlamıyorum..Ersan kesinlikle süper olur,mclebb tartışılır..
Batiste gelmiş kaç yaşına,bırakmaz takımını,bıraksa para için bırakır,o yaşta bi adama neden o kadar para verelim..

Ayrıca eğer ki yaşlı biri alıncaksa bu kesinlikle fiziki mücadelenin en fazla olduğu pozisyonda olmamalı..hüseyin beşok u 5 numara olarak aldık,hücumda yaptıkları,abiliği,tecrübesi gerçekten çok iyiydi,gittiğinde de çok üzülmüştüm ama savunmada dökülüyodu resmen..geriye koşamıyodu yorgunluktan..

eğer ki yaşlı biri alıncaksa,tecrübeli biri alıncaksa bu haluk yıldırım gibi 3 ya da 3,5 dan 4 oynayabilen biri olmalı..daha önce shumpert için yazdığım gibi 3 numara için uzun,4 numara için hızlı kalıyo çünkü ve yaşının çok bi önemi kalmıyo..

Bir de Haluk Yıldırım'a değinmişken sölememiz gerekenler var..Sene başında geldiğinde çoğu kişi laf ediyodu,sezon içindeki bize sağladığı tecrübe ve oyun zekası bi yana,FB ile oynadığımız 2.maçta bi kişi daha ona ayak uydurabilseydi biz seriyi 1-1 yapmıştık..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...