2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haluk 1 sene daha basketbol oynayacakmış takımda kalması taraftarıyım 10 dakika bile oynasa avantaj olduğunu düşünüyorum çünkü

McCalebb'i ben tartışmam açıkçası. Geçen sene final 4'a giden Partizan'ın en önemli parçasıydı. Eğer "Partizan sistem takımı, orda herkes oynuyo" derseniz bu seneki Siena performansını gösterebilirim. Sakatlanana kadar yine takımının en iyisiydi. Darius Washington, Jerry Johnson'ın da bulunduğu familyadan olup, bu familyanın en iyisidir bence Avrupa'da.

Batiste ve Bourousis benim de gönlümden geçen uzunlar. Ersan olayında daha önce fikrimi, olma ihtimali çok düşük ancak Batiste-Ersan ikilisi çok müthiş geldi gözüme. Ama tabii ki gelecek sezon hedefimiz final 4 olmayacaktır, o yüzden daha realist düşünmek gerekir.

Bu arada Zaza'nın da sözleşme bitmiyor da bi' şekilde Avrupa'ya gelse bile görev adamlığından öteye geçemez.

3 4 transferle final four adayi yaptin takimi tebrik ediyorum seni !
2 sene önce prokom,1 sene önce partizan ve bu sene valencia final four adayı olmuşlardı.bu takımların kadrolarına bir bakın isterseniz...mclebb,ersan,schumpert,batiste,andric,tutku,ermal gibi oyuncuların yer aldığı ,koçunun oktay mahmuti olduğu ve her maçını 12.000 ateşli taraftarıyla oynayan bir takımın final four adayı olmasından doğal ne olabilir.neden kendimize EUROLİG FİNAL FOUR'U GÖMLEĞİNİ yakıştıramıyoruz.

3 Oyuncuyla Final Four falan düşleyenler Olympiakos, Barcelona, CSKA Moscow gibi takımların kadrolarına bir bakıversinler zahmet olmazsa, yetmezse örnekleri çoğaltabiliriz. Bu seneki Final Four'a dikkat edersek Real Madrid dışındaki diğer 3 takımda yıldız takımı değil "Hoca ve Sistem" takımı, bu tablo bile bizim uzun vadede doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Bu takımın birkaç yılda Final Four oynayacağını düşünen varsa lütfen rüyadan uyansınlar, o dediğiniz o kadar kolay bir iş değil.

Buradan Başkan'ın Ntvspor'da bizzat açıkladığı Ersan İlyasova'ya talibiz kısmına atlamak istiyorum. Ünal Aysal kalitesinde ve çapında bir adam sırf ucuz popülarite sağlamak amacıyla milyonların önünde böyle bir şeyi telafuz etmez, yani mutlaka en azından bir girişim olmuştur bu konuda. Ersan'ı alırız demiyorum ama varmak istediğim nokta şu; eğer bu kadar büyük isimleri hedefleyebiliyor ve bu maliyette oyuncuları kadromuzda bulundurmayı karşılayabileceğimizi göze alıyorsak Ersan İlyasova gibi ütopik bir ismin peşinde koşmak yerine Avrupa piyasasında daha rasyonel isimlerin peşinde koşabiliriz. Mesela en büyük handikaplarımızdan biri olan 4 numararaya Dusko Savanovic'i alabilmek gerçekten süper ötesi olur, yani anlatmak istediğim illa NBA patentli oyuncu peşinde koşmak yerine Euroleague tecrübesi üstdüzeyde ve NBA oyuncularına göre kısmen daha uygun maliyetli oyuncuların peşinde koşmak daha rasyonel olur bizim açımızdan.

Bütçemiz yükseliyor diye Teodosiç,Navarro gibi oyuncuları alabileceğimizi sanan kişiler var birde.Ayaklar yere bassın biraz daha önce euroleague'de hiç oynamamış ve avrupada basketbol branşında pek ismi olmayan bir takımdan bahsediyoruz şuan.Önce avrupada sesimizi duyurup belli bir istikrar sağlamamız lazım anca o zaman bu tarz isimlerle ilgilenecek duruma geliriz.

Bütçemiz yükseliyor diye Teodosiç,Navarro gibi oyuncuları alabileceğimizi sanan kişiler var birde.Ayaklar yere bassın biraz daha önce euroleague'de hiç oynamamış ve avrupada basketbol branşında pek ismi olmayan bir takımdan bahsediyoruz şuan.Önce avrupada sesimizi duyurup belli bir istikrar sağlamamız lazım anca o zaman bu tarz isimlerle ilgilenecek duruma geliriz.

şimdi gerçekler var tabi ki teodosici filan alamayız.keza navarro da öyle..Ama başkanın basketbolla ilgili demecinden(Basketbolda önümüzdeki sene için Avrupada en iyisi kimse onu alın talimatını verdim tarzı bir beyanı yazılmıştı gazetelerde) sonra kimin geleceğini açıkçası merak ediyorum..

başkan güzel iyi hoş konuşuyor ki ona güveniyorum ama gerçekleri unutmamak lazım..yeni oluşum içine girmiş bir takım olarak iyi oyuncuların gelmeside biraz zor gibi gözüküyor..ama artık şu febeşlilerin sesini kesmek lazım..ülker sponsorluğunda şampiyon oluyorlar sonra artistlik yapıolar..buna son verecek takım kurmamız lazım..yeni yönetim inş..taraftarın sesine kulak verir..

McCalebb'i ben tartışmam açıkçası. Geçen sene final 4'a giden Partizan'ın en önemli parçasıydı. Eğer "Partizan sistem takımı, orda herkes oynuyo" derseniz bu seneki Siena performansını gösterebilirim. Sakatlanana kadar yine takımının en iyisiydi. Darius Washington, Jerry Johnson'ın da bulunduğu familyadan olup, bu familyanın en iyisidir bence Avrupa'da.

Batiste ve Bourousis benim de gönlümden geçen uzunlar. Ersan olayında daha önce fikrimi, olma ihtimali çok düşük ancak Batiste-Ersan ikilisi çok müthiş geldi gözüme. Ama tabii ki gelecek sezon hedefimiz final 4 olmayacaktır, o yüzden daha realist düşünmek gerekir.

Bu arada Zaza'nın da sözleşme bitmiyor da bi' şekilde Avrupa'ya gelse bile görev adamlığından öteye geçemez.

mclebb bireysel anlamda tartışılcak bi oyuncu değil zaten ama navarro,spanoulis,hatta lakovic tarzı oyunu yönlendiren,gerektiğinde asist de yapabilen biri değil..gerçi navarro da çok değil ama içeri dalıp uzunları iyi buluyo hiç değilse..

yani mclebb çok iyi bi oyuncu ama onu alan takımın diğer pozisyonlarda çok iyi tamamlanmış olması lazım..yoksa bizi bi yere kadar taşır sadece..yani diğer pozisyonları çok iyi kurarsan,defans anlamında açığın olmazsa,hücumda ona destek vercek oyuncular alınırsa çok süper bi transfer olur..aksi durumda bütün sene 30 sayı ortalamayla oynar ama sonra final four yapılanması için fazladan 1 sene kaybettiğimizi görürüz..

Bu arada navarro,spanoulis falan yazdım ama ben onları alalım anlamında demedim,alamayız tabi ki,ben oyun tarzı anlamında örnek verdim..o saydıklarım içinde lakovic alınabilir ama,hatta bence lakovic düşünülse iyi de olur..

Bu arada navarro,spanoulis falan yazdım ama ben onları alalım anlamında demedim,alamayız tabi ki,ben oyun tarzı anlamında örnek verdim..o saydıklarım içinde lakovic alınabilir ama,hatta bence lakovic düşünülse iyi de olur..

Lakovic biraz daha olası evet,bende istenirse alınabileceğini düşünüyorum..kişisel fikrim de düşünülmesi yönünde..

öncelikle iki Kerem gelsin de. yabancilar en kolay is. önemli olan yerli oyuncu kalitesi. sadece oyun anlaminda bakmamak gerek. Tunceri ve Gönlüm müthis derecede liderlik vasfi olan is ahlaki üst düzey oyuncular.

öncelikle iki Kerem gelsin de. yabancilar en kolay is. önemli olan yerli oyuncu kalitesi. sadece oyun anlaminda bakmamak gerek. Tunceri ve Gönlüm müthis derecede liderlik vasfi olan is ahlaki üst düzey oyuncular.

O konuyu tartışmıyorum çünkü önceliğin o olması gerektiği yıllardır belli..fenerin son bi kaç yıldır ligi domine etmesinde yabancılarında katkısı büyüktü ama asıl ömer,mirsad,ömer aşık,semih(düşün yani),oğuz ile geldi bu başarıları..

2 kerem bizim için çok çok önemli,önce onlar,sonra ersan inşallah..shumpert dışında(ki o da türk oluyo) yabancıların hepsinin değiştirilmesi gerek bence..Aslında doğru değil her sene yabancıları değiştirmek ama madem bi yapılanmaya girdik,bir an önce büyük takım oyuncuları almalıyız..yoksa elimizdeki yabancı oyuncular da büyük özveriyle oynayan oyuncular.. ama yetenekleri sınırlı maalesef..

Bir tek,eğer ki biri iyi yontabilecekse,jerry kalabilir,deliciliği ve hızı çok iyi çünkü ama bence onun da daha iyisi getirilmeli..

Avrupa basketbolunda transfer piyasasının en gözde ismi hiç kuşkusuz Ersan İlyasova olacak. NBA’in Milwaukee Bucks takımında forma giyen milli basketbolcunun, kulübü ile olan kontratını karşılıklı olarak feshedip gelecek yıl Avrupa’da oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.
Doğal olarak başta Barcelona ve CSKA Moskova olmak üzere Türk takımları da Ersan’ı kadrolarına katabilmek için mücadele vermeye başladı.

Galatasaray önde

Transferde Galatasaray’ın bir adım önde olduğu öğrenildi. NBA Play-Off’ları biter bitmez Ersan’la 1 aylık sözleşme imzalayan ve Play-Off döneminde milli oyuncuya Sarı-Kırmızılı formayı giydirmeyi hedefleyen Galatasaray’ın bu hamlesi NBA yönetiminin izin vermemesi nedeniyle son anda suya düşmüştü. Ersan’la zaten 2 ay önce anlaşma yapan Cim Bom’un, yeni dönemde de transferi gerçekleştirmesi yüksek olasılık
olarak duruyor. Öte yandan Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker’in de Ersan için nabız yokladığı ve devrede olduğu da öğrenildi.

Eski takımı da istiyor

Ersan İlyasova, NBA’e gitmeden önce Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Barcelona forması giymişti. Gelecek yıl yeniden Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edecek olan Katalan ekibinin yanı sıra, tekrar atılım yapacak olan
CSKA Moskova da, yıldız oyuncu için ısrarcı.

Ersan için umutlanmayın, ben baştan uyarayım. Gelirse yılın transferi olur ama %5'ten -duyumcu gibi yüzde vermeye başladım :) - fazla ihtimal vermiyorum.

2 sene önce prokom,1 sene önce partizan ve bu sene valencia final four adayı olmuşlardı.bu takımların kadrolarına bir bakın isterseniz...mclebb,ersan,schumpert,batiste,andriç,tutku,ermal gibi oyuncuların yer aldığı ,koçunun oktay mahmuti olduğu ve her maçını 12.000 ateşli taraftarıyla oynayan bir takımın final four adayı olmasından doğal ne olabilir.neden kendimize EUROLİG FİNAL FOUR'U GÖMLEĞİNİ yakıştıramıyoruz.
1)prokomün final foura kaldığını hatırlamıyorum kalsa da en azından euroleague tecrübesi var takımın
2)partizanla ilgili birşey demiyorum söylenecek lafları bir önceki sayfada bir abimiz gayet güzel açıklamış
3)valencianın gayet güzel kadrosu var savanoviç,omar cook,javtokas,claver,rafa martinez kötü kadromu ki final fouru zorlamasın
4)basketbolda euroleague ilk defa katılan bir takımın direkt final four yapacağını düşünüyorsan o da senin hayal dünyan ona birşey demiyorum alice harikalar diyarında:p

dış medyada bizim savanovic ve bourosis ile ilgilendigimiz yazıyor dogrumu acaba bilmiyorum..

Serhat link koysan.
Yalnız bu transferler imkansız diyen arkadaşlara cevabım imkansız değil.
Bu transferlerde önemli olan şey Euroleaguede olmak veya en kötü ön eleme.
Büyük ihtimal ön eleme oynuyacağımıza göre burada önemli husus bütçe.Bütçemiz çıkan haberler kadar olursa alma şansımız mevcut.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...