2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence cok güzel savasci ve taraftarin beklentisini karsilayabilecek yerli oyuncularimiz var. Tutku, Ender, Cevher, Haluk, Caner, Furkan. Yabancilarda takima level atlatacak oyuncular tercih edilmeli. Shipp bombosken 5/1 üclük atiyorsa gelecek sezon icin hedeflerimize uygun degildir. istikrarli olmamiz gereken konu takimin karekteri ve kimligi. ama kalite de artmali. yoksa yerimizde sayariz.

"Yabancı oyuncudan görev adamı olmaz"

Gerisini okumadım Onur. Cidden biraz daha basketbol izle, mümkünse 2-3 sene sonra yazmaya başla buraya. Ya da şu tavrından vazgeçebilirsin.

Domercant mı Shipp mi? Shipp...
Kinsey mi Shipp mi? Yine Shipp..

Üç oyuncunun da onlarca maçını izledim ve benim basketbol anlayışıma göre en iyileri Shipp.

"Yabancı oyuncudan görev adamı olmaz"

Gerisini okumadım Onur. Cidden biraz daha basketbol izle, mümkünse 2-3 sene sonra yazmaya başla buraya. Ya da şu tavrından vazgeçebilirsin.

Savunmada Shippin yaptıklarını yapıp hücumda kat kat fazlasını yapacak 100lerce sg var Avrupa.1-2 falan değil 100lerce.Savunmasıda anlatıldığı kadar iyi değil ayrıca.Mesela Caner kat kat daha iyi savunmacı

Shipp bana göre Euroleague oyuncusu değil..Kendi pozisyonunu hazırlayamıyor , bırakın onu ceza şutu bile yok..serbest atış yüzdesi komedi..geçen sene %67 bu sene %72 ile serbest atış attı..shooting guard pozisyonu için kabul edilemez..fenerbahçe serisinde potaya bile bakamadı..Furkan ın gelmesi ile savunma ve rebound gücümüz zaten çok arttı..Bizi skor anlamında taşıyacak bir shooting guard lazım..Domercant te , başta Shipp te yok dediğim özellikler var en azından ama Domercant ten daha iyisi de neden olmasın..Shipp in kalması gerektiğini düşünenlere de saygım var..Benim fikrim bu şekilde sadece..

Domercant mı Shipp mi deseler tabii ki Domercant bizim ihtiyacımız olan adam. Hücumda skorerliğinin yanında savunmada da iyidir Domercant. Bu da Shipp kötü demek değil. Sadece gerekli skor desteğini alamıyoruz Shipp'ten. Attığı sayıların çoğu kovaladığı ribaundlardan ve fast breaklerde içeri yüklenmesinden. Şut ile bulduğu sayı oldukça azdı. Takımda 6. yabancı olarak kalmalı tabi yadabir takıma kiralık yollanıp önümüzdeki yıllarda Shumpert'ın yaşı ilerlediği için yerli olarak oldukça faydalı oyuncu olur.

Yalnız önümüzdeki yıl için 2'sinden birini seç, şuanki Shipp mi yoksa Domercant mı deseler bana düşünmeden Domercant'ı seçerim.

Laf salatası yapan bir sürü insan türemiş. Açıkla diyorsun aynı şeyi söylüyor sana.

Domercant mı Shipp mi deseler tabii ki Domercant bizim ihtiyacımız olan adam. Hücumda skorerliğinin yanında savunmada da iyidir Domercant. Bu da Shipp kötü demek değil. Sadece gerekli skor desteğini alamıyoruz Shipp'ten. Attığı sayıların çoğu kovaladığı ribaundlardan ve fast breaklerde içeri yüklenmesinden. Şut ile bulduğu sayı oldukça azdı. Takımda 6. yabancı olarak kalmalı tabi yadabir takıma kiralık yollanıp önümüzdeki yıllarda Shumpert'ın yaşı ilerlediği için yerli olarak oldukça faydalı oyuncu olur.

Yalnız önümüzdeki yıl için 2'sinden birini seç, şuanki Shipp mi yoksa Domercant mı deseler bana düşünmeden Domercant'ı seçerim.

size sonuna kadar katılıyorum.

1)Serbest atışları kötü dediğin adam %72 ile atıyor kardesim Ray Allen gibi %90 larda atmasını mı bekliyorsun? Su söyleyeceğimi Shipp için söylemiyorum ama her serbest atışları kötü olan adamın normal şutudamı kötü oluyor, böyle bir mantık olabilir mi kardesim ? Ayrıca son zamanlarda müthiş şut atan Caner'de %65 ile serbest atıs atmıs hatırlatmak isterim. O zaman Caner'de berbat bir şütör.

2)Yabancı oyuncudan görev adamı olmaz ekstrem olmalıdır diyorsun Shipp gecen sene ekstrem di bu sene Oktay hoca onu görev adamı yaptı kendisi olmadı. Ayrıca bu görev adamı 9 sayı üzerinde bir ortalama ile oynadı yine burun kıvırıyoruz.

3)Büyük hedefler-oyuncu meselesine gelince daha dün Mersin'de oynayan McCalebb 2 sene de Euroleague de hem final four gördü hemde Top 8. Gecen sene Ncaa'de oynayan Calathes bu sene Euroleague sampiyonluğu yasadı. Daha 2 sene önce sayı İsrail ligi sayı kralı olan(MVP'de olabilir yanlışsa düzeltin) Doron Perkins bu sene Euroleague finali oynadı. Madem sana Shipp ile Euroleague de basarı komik geliyor tamam seninle olur o zaman büyük hedefler.

Bu arada son olarak savunması Shipp'den iyi dediğin Domercant'ı Ayhan Sahenk'de Shipp ile Evren nasıl denize döktü görmeyen yoktur herhalde.

Shipp galiba birşeyler yaptı sana yoksa bu kadar da sacma sebeblerle bir oyuncuya sallanmaz.

Savunmada Shippin yaptıklarını yapıp hücumda kat kat fazlasını yapacak 100lerce sg var Avrupa.1-2 falan değil 100lerce.Savunmasıda anlatıldığı kadar iyi değil ayrıca.Mesela Caner kat kat daha iyi savunmacı

Onur Bey, yine konuyu Shipp e getirdiniz ya bravo.
St Petersburg -Galatasaray ön eleme maçını izlediniz mi onur bey, Aynı anda sahada hem Shipp hem Domercant vardı.
O iki maçın istatistiklerini yazayım da Kim kimden kat be kat üstünmüş bir bakalım.
Galatasaray 69 - St Petersburg 58 ; Shipp 12 sayı 6 ribaund Domercant 6 sayı 2 ribaund
St Petersburg 78 Galatasaray 70 ; Shipp 9 sayı 6 ribaund Domercant 14 sayı 2 ribaund
Ufak bir hatırlatma ilk maça Shipp 1 ay sakatlık sonrasında sadece 2 şut idmanından sonra çıkmış ve sahada çok az kalabilmişti.
İLk maçı 11 sayı ile Kazanmamızda en önemli etkenlerden birisi de Domercant saçmalaması olmuştu- İzleyenler mutlaka hatırlayacaklardır. - ilk sayılarını 3. periyodun başında bulablmişti.

Shipp bana göre Euroleague oyuncusu değil..Kendi pozisyonunu hazırlayamıyor , bırakın onu ceza şutu bile yok..serbest atış yüzdesi komedi..geçen sene %67 bu sene %72 ile serbest atış attı..shooting guard pozisyonu için kabul edilemez.

Ömer Onan %60 ile serbest atış atıyor. Serbest atış yüzdesine takılmanın anlamı yok.

Eğer Shipp kötü bir takımda aynı şekilde oynasaydı bugün linç ediliyor olurdu.Takım arkadaşlarının ekmeğini yiyor net olarak.İyi giden takımda kimse eleştirilmiyor Türk sporunda.Bu en büyük hatalardan biri.3 sene önce Barış Özbek,Ayhan Akman hakkında yetersiz dediğim zaman çoğu Galatasaraylı olur mu öyle şey nasıl mücadele ediyorlar diyordu.Ne zamanki takım arkadaşlarının performansı düştü o adamların foyası ortaya çıktı.Yarın öbür gün takımın genel performansı düşerse Shipp öyle bir göze batacak ki bu gün savunan arkadaşlar 360 derece yapacaklar

Eğer Shipp kötü bir takımda aynı şekilde oynasaydı bugün linç ediliyor olurdu.Takım arkadaşlarının ekmeğini yiyor net olarak.İyi giden takımda kimse eleştirilmiyor Türk sporunda.Bu en büyük hatalardan biri.3 sene önce Barış Özbek,Ayhan Akman hakkında yetersiz dediğim zaman çoğu Galatasaraylı olur mu öyle şey nasıl mücadele ediyorlar diyordu.Ne zamanki takım arkadaşlarının performansı düştü o adamların foyası ortaya çıktı.Yarın öbür gün takımın genel performansı düşerse Shipp öyle bir göze batacak ki bu gün savunan arkadaşlar 360 derece yapacaklar

180 derece demek istedin sanırım.

Ben kendi adıma bir oyuncuyu şutun girip girmemseine göre değerlendirmediğim için rahatım.
Benim için Shipp'i değerli kılan oyun bilgisi -bazıları sezgi falan diyor ama ben bilgi olduğunu düşünüyum- Hücumda ve savunmada Shipp in aldığı pozisyonları katları izlemeni öneririm.
Domercant ın üstün olduğu konu bence EGO su olabilir ancak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...