2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi Lass ile Melo'yu karşılaştırmak hakkaten garip geliyor. Melo'nun eş değeri oyuncular Yaya Toure, Cambiasso gibi adamlar. Lass 2 yıldır satılık elini süren yok adama. Menagerler bize kakalamaya çalışacaklar. Ciddi anlamda Mel'nun yerini dolduramazsak ki bence dolduramayacağız yapılan onca transfere yazık olur. Kimse kusura bakmasında Amrabat'a o kadar bonservis verileceğine Melo takımda tutulmalıydı. Çok büyük hata ettik.

Bu yılki takviyelerle birlikte takım kimyası geçen yıla oranla mukayese kabul etmez bir hal aldı. Orta saha, kanatlar için daha iyi taktikler kurulabilir. Takım içinde yardımlaşmayla birlikte açıklar daha iyi kapatılabilecek bir kurgu var elimizde.

Gargano, hücuma destek veren ve orta saha da paralel pas akışını düzenleyip, top ile ileriye etkili çıkışlar yapabilen bir isim. Lass Diarra ise kendi yarı sahasında oynayan hücumu pek düşünmeyen birisi.

Lig yapısı ve fiziki mücadelelerde ayakta kalışı nedeniyle ben Gargano'yu tercih ederim.

Yaratıcı hücum elemanı fazla olduğu iddia edilen bir takımın orta saha elemanları sadece defansif mi oynamalılar. Bana göre çağın futbolunda kalecinin bile gole kolay gitmede katkısı olmalı. Melo'nun bize geçen sene kattığı birebirde adam eksiltme, karşı savunma düzenini hiç beklenmedik şekilde şaşırtma özellikleriydi.Sadece savunma özelliği olan bir kesici orta saha fikri Selçuk İnan'ı da kötü yönde etkiler ve takım bir derece aşağı düşürür kanımca. Kabul edelim ki Selçuk İnan'ın tek eksik özelliği melo'da bulunanlar ve bu yüzden birbirlerini çok güzel tamamladılar. Bu sebeple Melo'nun sahip olduğu özelliklerde bir orta saha olmazsa olmaz...

Diğer yandan 30 yaşında bir adam futbol çağının altın yılını yaşadıktan sonra bazı şeyleri göz ardı edip en az 2-3 sene daha verimle oynayacağı parçalıyı seçmeliydi üçe beşe bakmayarak. Yönetim de parayı bassaydı diyenler ise avrupa'da kaç orta sahanın istenen paralar seviyesinde maaş aldığına baksın, eğer alıyorsa bir de yaşına baksın lütfen...

Açıkçası Melonun kalmasını isterim ama benim görüşüme göre takımın bu sene ihtiyacı ne Melo ne Lass ne Gargano , bu takımın yabancı bir Selçuk İnan ' a ihtiyacı var , 1996-2000 i hatırlayalım Terim hiç bir zaman net ön libero kullanmadı Suat Emre Okan Ergün Davala nın çift yönlü oyunları bizi kupaya götürdü , ha derseniz bütçemize göre kimdir yabancı Selçuk İnan ; Manuel Fernandes derim , ama BJK yle de stad mevzuundan kavgalıyız

Fernandes'i bize vermezler Fernandes bize gelse net söylüyorum ligi açık ara farkla alırız. Şampiypnlar liginde yarı finali zorlarız.. Fernandes Türkiye'ye gelmiş en yetenekli 3 oyuncudan biridir. Diğer ikisini biliyorsunuz zaten..

Fernandes'i bize vermezler Fernandes bize gelse net söylüyorum ligi açık ara farkla alırız. Şampiypnlar liginde yarı finali zorlarız.. Fernandes Türkiye'ye gelmiş en yetenekli 3 oyuncudan biridir. Diğer ikisini biliyorsunuz zaten..

beşiktaşın şuanki vaziyetine fernandes oldukça lüks...avrupa yok...lig için iddialı bir takım yok...hatta başlarında üst düzey bir teknik adam dahi yok...tüpçü olmayınca haliyle para da yok :D

Diarra'nın Cambiasso'nun hangi özellikleri iyi Melo'dan? Söyleyinde bizde bilelim...

Biz olaylara o kadar yüzeysel bakar olduk ki ülke olarak sadece belli bir olaya belli bir kişiye odaklanıp büyük bir taassupla hareket ediyoruz. Melo tabii ki çok iyi bir futbolcu. Güzel de bir uyum yakaladı takımla, şampiypnluğumuzda da payı oldukça fazla. Ama Cambiasso ve Diarra çok özel oyuncular. Bazı özellikleri bakımından Melo bu oyuncuların önünde olabilir bu oyuncular da kimi özellikleri yönünden Melo'nun önünde olabilir. Ama bugün Avrupa piyasasında Melo'nun bir pazarı olmadığını alıcısı olmadığını da bilmek lazım. Lassana Diarra dediğimiz adam bugün Milan'dan İnter'den isteniyor. Real Madrid'de önünde çok üst düzey oyuncular olduğu için oynayamıyor. Real Madrid ayrı bir dünya. Yine de bu kadroda birinci alternatif olabilecek kadar zamanında güvenildi kendisine. Cambiasso ise son 1-2 sezona kadar Avrupa'nın en iyi 3-4 en liberosundan biri olarak gösteriliyordu. Yaşı da geçti artık bunu düşünmnek lazım.

Gelelim Melo'ya, Melo teknik kapasitesi yüksek savaşçı bir futbolcu taraftarın da sevgilisi evet. Ama istediği paralar menajrlere ödenecek paralar düşünüldüğünde uzun vadeli sözleşme isteği kabul edilecek bir durum değil. 30 yaşındaki oyuncuya yıllık 4 milyon üstünde ücret 5 yıllık anlaşma kulübüne de 7 mil euro filan 40 mil euro'ya yakın bir hesap çıkıyor ortaya. Juventus salak mı 4 milyon verip de takımda tutmuyor bu oyuncuyu da biz 40 milyonluk yatırım yapıyoruz. Hem de son alıcısı biz olacağız. Sakatlandı diyelim yaş 30. Kapı gibi sözleşmesi var. Arkadaşlar unutmayalım Baros kalsın diye ne kadar istiyorduk. Bir sakatlık bir formsuzluk yerine iyi bir oyuncu monte edildi diyelim. Sonra Melo'yu Katar'dan alırlar mı almazlar mı muhabbetlerine dalmayalım. Bence bu transfer olacaksa bu fiyatlara olmamalı. Melo'yu çok seviyoruz. Ama petrol zengini bir takım değiliz. Juventus indirim yapmıyor, menajerler nuh diyor peygamber demiyor, Melo aynı hesap. 40 mil Euro arkadaşlar farkında mısınız? Ön libero 40 mil euro..

Ya Allah aşkına ne Fernandes'i ?? Fernandes defansif orta saha mı ?? Çıkmış bir de ''Melo'nun yerine Fernandes'' diyorsunuz.. Ya bu Melo da öyle bir istatistik yaptı ki arkadaş avrupada defansif oynayan adamların kariyeri boyunca attıkları gölü Melo 1 sezonda attı. Gel de daha iyisini bul şimdi.

Ya Allah aşkına ne Fernandes'i ?? Fernandes defansif orta saha mı ?? Çıkmış bir de ''Melo'nun yerine Fernandes'' diyorsunuz.. Ya bu Melo da öyle bir istatistik yaptı ki arkadaş avrupada defansif oynayan adamların kariyeri boyunca attıkları gölü Melo 1 sezonda attı. Gel de daha iyisini bul şimdi.

Fernandes hangi mevki sen söyle de bilelim biz. Fernandes modern ön liberodur ofansif özellikleri yüksektir. Beşiktaş'ta oyun kurucu eksikliğinden daha ileride oynuyor aldanmayalım bence. Kariyeri boyunca oynadığı takımlarda nerede oynamış bakmak yeterli. Yani klasik kesici balta tabir edilen bir ön libero değildir ama ön liberodur. Selçuk İnan da ön libero diye tabir edilir Emre Belözoğlu da, Colman da, anlatabiliyor muyum..

Osman Tanburacı güzel yazmış ;

Melo'nun bileti o zaman kesildi!

Günlerdir Melo olayı halledilemedi.
Neden?
Galatasaray Melo olayını yaydı, savsakladı... Zamana bıraktı da ondan...
Bu taktikle yönetim ya Melo'yu ucuza kapatacaktı ya Melo'nun bileti taa o tarihte kesildiği için kimseye çaktırmadan ipi yavaş yavaş kopartacaktı!
Sonunda koparttı!

Elli senedir Galatasaray'ın içindeyim.
Arkadaşını döven adam Galatasaray'da barınamaz. Feriştah olsa barınamaz.

Değil Melo'nun 40 metre pas atması, 100 metreyi 5 saniyede koşsa bile Galatasaray'da barınamaz!
Galatasaray kabadayılığı benimsemez.
Onun için de ölçüyü aşanlar Galatasaray'da zorlanır.
Bu değerler zaman zaman sapsa da yörüngesinden çıkmaz!
Galatasaray yüz yılı aşkın bir geçmişin eğitime dayalı etik kurallarıyla yönetilir.

Yönetim-Melo-Terim üçgeni
Dikkat edin!
Başkan Aysal, başkanlık sistemini yürürlüğe koydu ve transferde Başkan'dan başka kimse konuşmaz oldu.
Nerede Terim?
Nerede ötekiler?...
Hiç kimse sahnede yok.
Bu şu demek; sızıltıya gerek yok her şey Galatasaray adabına göre yapılacak.
İtiraz eden de olursa sonucuna katlanacak.

Helal olsun!
Galatasaray işte budur.

Melo yavaş yavaş elimine edilmiştir.
Terim de fazla istekli olmamıştır. Olamamıştır.
Akıbet bellidir.
Çünkü; Melo geçen sene o hatayı işlediğinde anında kapının önüne konması gerekirdi.
Şampiyonluk yolunda Melosuz olmaz diyen Terim diretince yönetim de ses etmedi.
Ortam çok nazikti.
O tarihte Galatasaray Melo ile yolları ayırmadı ama olaya da mim koydu!
Zamanı gelince de Melo'yla ipler koptu!

Kalsaydı da Melo'nun burnu iyice sürtülmüş olacaktı.

Bir soru;

Arkadaşları sezonu açtığı halde Melo bir aydan fazladır hala Amerika'da gönül eğlendiriyorsa siz olsanız onu takıma alır mısınız?

Kim Melo?
Galatasaray yönetimi bu durumu bilmiyor mu?
Terim bilmiyor mu?
Hala Melo diyen var mı?

Galatasaray şimdi iyi takım olma yolunda.
Prensipler her zaman tek adama biattan iyidir.
Hamit ve Dany, Melo'yu aratmaz!

Bende Fernandes'e karşıyım, bizim aradığımız oyuncu değil kesinlikle. Hem BJK ihya etmenin anlamıda yok, onlar kendilerini FEDA etmeye devam etsin. Bize ısıran, fiziki mücadelesi yüksek olan birisi gerekiyor...

Fernandes hangi mevki sen söyle de bilelim biz. Fernandes modern ön liberodur ofansif özellikleri yüksektir. Beşiktaş'ta oyun kurucu eksikliğinden daha ileride oynuyor aldanmayalım bence. Kariyeri boyunca oynadığı takımlarda nerede oynamış bakmak yeterli. Yani klasik kesici balta tabir edilen bir ön libero değildir ama ön liberodur. Selçuk İnan da ön libero diye tabir edilir Emre Belözoğlu da, Colman da, anlatabiliyor muyum..

Anladım. Beşiktaş'ta çok fazla ofansif oynaması beni biraz yanılttı ama şu durumda Fernandes'i almamız çok zor ve Melo tarzı kesici bir ön libero lazım.

Osman Tanburacı güzel yazmış ;

Bende Fernandes'e karşıyım, bizim aradığımız oyuncu değil kesinlikle. Hem BJK ihya etmenin anlamıda yok, onlar kendilerini FEDA etmeye devam etsin. Bize ısıran, fiziki mücadelesi yüksek olan birisi gerekiyor...

Fernandes şu anda Türkiye'deki en formda ve en özel futbolcudur. Bence haksızlık etmeyelim. Selçuk İnan'la Fernandes yan yana oynasa top göstermeyi bırakın dalga geçeriz pestilini çıkarırız rakiplerin. Bize zaten yedirmezler Fernandes'i orası ayrı..

Anladım. Beşiktaş'ta çok fazla ofansif oynaması beni biraz yanılttı ama şu durumda Fernandes'i almamız çok zor ve Melo tarzı kesici bir ön libero lazım.

Bence de kesici bir ön libero almamız lazım ama Fernandes farklı bir oyuncu Fatih Hoca Aykut hoca Fernandes takımlarında olsun çok isterlerdi bence. Ama kadere bak ki "feda" diye sezona başlayan bir takımda Samet Aybaba'nın elinde. :)

Melo bir hafta önce anlaştım Galatasarayla dedi.Daha fiyat üzerinden konuşmaya gerek var mı sence?

Ya en iyi oyuncundan bahsediyorsun.Futbol zaten risk oyunu,sakatlık olabilir yapacak bir şey yok.Alacaksın o kadar riski.

Birde ben ne Diarra'nın ne Flamini'nin ne de Cambiasso'nun 'geçen seneki' Melo'dan iyi olduğunu düşünmüyorum...

Benim bildiğim Diarra'nın menajeri Türk takımlarının kapısında yatıyor bizi alın diye:) Diarra real Madrid'in ayrı dünyasından değil artık tek tarafı güçlü olan futbolcuların tercih edilmemesinden dolayı gönderiliyor. Diarra ismini Melo ve onun kalitesindeki adamlarla yazmam. Bu demek değil Diarra bize gelse başarısız olur ya da kötü oynar. ama hiç bir zaman Melo etkisi yaratamaz.

Cambiaasso ile kıyaslamam ama maliyetler+performans ortaya koyunca her türlü Melo derim

Fernandes? geçen sezon toplasan 3 maç doğru düzgün oynamış diğer maçlarda kaçak güreşmiş bir adam. Melo olsa iyi olurda olmadıysa başkasına bakarız. İstenen az para değil. Bonservisine lafım yok ama menajer paraları uçuk. Ha bu paralara uçuk deyip 10 milyon bonservis ve yıllık 3 milyon avro garanti ve maç başı 30 bine diarra alınırsa da yönetim saçmalamış olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...