2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adamların İzzete ihtiyacı yok belki 5 dakika oynatacaklar...Rakibimizin sırf bizi baltalamak, rakip güçlenmesin diye yaptığı yatırımı biz kendimiz için yapamıyoruz...Yazık gerçekten haber doğruysa... Transfer konusunda konuşulacak bir şeyde kalmadı bu durumda, Erceg dışında başka bir alternatif gözükmüyor... Furkan 1-2 sene sonra NBA yaparsa uzun rotasyonunda gelecek karanlık gibi...Şubenin idari yapılanması düzelmedikçe Ergin Hoca'nında uzun vadede yapabileceği bir şey yok... Allah kolaylık versin hocaya...

Erceg ve EL için Arroyo arkası PG alsak bitirsek. Macvan gönderilebilip Arroyo arkasına Saras eklemesi yapabilsek güzel olurdu.

Arroyo-Jasikevicius-Ender-Engin??
Gordon-Domercant-Sinan-Göksenin
Cenk-Markoishvili
Erceg-Ersin
Furkan-Jawai-Mutlu

60-70 maçlık bir sezon olacak.Roller belirlenip, kabul ettirilirse yabancı mevzusu sıkıntı yaratmaz.

Merhaba öncelikle forumu uzun süredir takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum. Erseg için olumsuz şeyler yazılmakta ama şu an alabileceğimiz en iyi 4 numaralardan birisirdir, O konuda içim rahat (Macvanı gitti sayıyorum) ama 5 numarada sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. furkan ve Javai ile ligde dahi sıkıntı yaşayacağız Eurolig için çok yetersiz kalacaklardır. Acaba Ndong u ikna etme ihtimalimiz varmıdır yoksa Gordon veya domercantın ın yerine iyi bir yabancı uzunu tercih ederim.

Bu arada eğer İzzet'i transfer edemeyeceksek (ki öyle gözüküyor) bence Mutlu'dan da vazgeçip direkt Sertaç'a süre verelim (sanırım bir yere gitmedi şimdilik) Sertaç'a güveniyorum ben -8 ya da 10 dakika- işin üstesinden gelecektir.

4 Erceg-Ersin
5 Furkan-Jawai-Sertaç

Yaklaşık 20-30 sayfadır bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. Bu süre zarfında tartışılan konuları şöyle bir sıralarsam;
bu sayfada hangi konuların konuşulması gerektiği, Fener'in yeni transferleri, Efes'in yeni kadro yapılanması, Kenan ve İzzet yetenekli mi değil mi, alınmalı mı, alınmamalı mı, 4 ve 5 numara transferlerimiz, kadromuzun ne ölçüde yeterliliği meselesi, vs.
toplu olarak cevap yazma vaktim geldi artık, yoksa ipin ucunu kaçıracağım.

1) Fener'in transferleri ve yeni sezonda nasıl oynayacağı meselesi epey bir tartışıldı bu sayfalarda. biraz gereksiz uzadı ve sayfanın amacını da aştı diye düşünüyorsam da birkaç kelam etmeden yapamayacağım. madem herkes birşey söyledi, yöneticimiz kusuruma bakmasın artık bir defalığına.
a) Fener iyi yabancılar aldı ve iyi bir koça sahip. bu gerçeği yadsıyamayız. sonuçta Türk basketbolu için güzel şeyler. rekabet iyidir. 20 sene sonra bu rekabete girebildiğimizden bazı arkadaşlar yerimizi fazlasıyla yadırgamış ve Fener'e da bolca haksızlık edilmiş.
- Bir kere adamlar senelerdir basketbola önem veriyorlar ve her sene bunu yapıyorlar zaten. yeni bir şey değil.
- Murat ÜLKER bu kulübe başkan olma hayali kuruyor senelerdir, dolayısıyla bu paraları da harcıyor. bu açıdan başarısız olurlarsa Ülker de desteği çeker gibi bir yorum gerçekçi durmuyor. adamın hayali var. ve maalesef basketbol vizyonları bizimkinden geniş.
- iyi bir sponsorumuz yok diye adamlara sallamanın da mânâsı yok. onlar sponsorluk vazifelerini yapıyorlar ve takdiri de hak ediyorlar. sen de bul!
b) bir arkadaş yazmıştı, çok geçtiği için geriye dönemedim. yerli oyuncu kalitesi her iki takımda da eşit seviyede diye. KESİNLİKLE KATILMIYORUM. bizim yerli rotasyonumuz çok daha iyi. onlar yine bunun sıkıntısını fazlasıyla çekeceklerdir diye düşünüyorum. geçen sene de aynı vizyonla bolca para akıtıp iyi bir kadro kurmuşlardı, olmadı. hatta Pianigiani "yerlilere önem vermiyor" diye eleştiriliyordu epeyce. Obra da yabancı kısıtlamasından dem vurduğuna göre, o da aynı eleştirilere maruz kalacak gibi görünüyor.
c) üst seviye yerli rotasyonumuz ve çok iyi yabancılarımız var. daha önce de söyledim, basketbol TAKIM OYUNU. onun için ben daha iyi olduğumuzu düşünüyorum.
d) Ülker markası bu memleketin en önemli markalarından. Yunan takımına filan sponsor olmadıkları sürece protesto edilmesini anlamak zor. kimse benden çikolatalı gofret'ten veya 9 kat fındıklı'dan vazgeçmemi beklemesin. elmaya armut karıştırılıyor gibime geliyor. o zaman Acıbadem'e de gitmeyelim tedavi olmaya. ama ne yalan söyleyeyim, Milangaz'la aram hiç iyi değil. belki de daha iyi alternatifleri olduğu için. misal Aygaz. ama o da Koç'ların değil mi?

2) Efes'in aldığı oyuncuları çok tanımıyorum, yorumum yok. bize karşı olmamak kaydıyla, Oktay Hoca'nın her zaman başarılı olmasını isterim.

3) Kenan ve İzzet'te birşey göremeyen arkadaşlara, bundan 3-4 sene sonrası için ne gibi bir alternatifleri olduğunu sormak istiyorum. 18 yaşında birisi Avrupa şamp. MVPsi seçiliyorsa, kumaşı iyi demektir ve ehil ellerde işlenirse çok iyi yerlere gelme ihtimali vardır. Kerem de 18 yaşındayken ileride Real Madrid'de oynayacak bir görüntü çizmiyordu ama olabileceğinin sinyallerini veriyordu. Kesinlikle girişimde bulunulmalıydı diye düşünüyorum. Furkan'ı niye aldık o zaman? sorusunun cevabını verebilecek mi bu arkadaşlar.
Bu bağlamda, ben Sertaç gibi hem 4 hem de 5 yedeği olabilecek bir potansiyelin bu sezon takımımızda değerlendirilmesi gerekiyordu kanaatindeyim. Severim ama, Ergin hoca maalesef genç oyuncu oynatma işinde başarılı ve istekli değil. Misal, Göksenin Oktay hoca'nın değil de Ergin Hoca'nın eline doğmuş olsaydı, sakatlığına bu kadar üzüleceğimiz bir oyuncu olmazdı sanırım. şube yönetimi biraz da bu konulara el atmalı, öncü davranıp hocayı bu yönde kanalize etmeli. yönetimin işi basketbol takımı sürekliliği yaratmak olmalı. sonuçta Ergin gider, başkası gelir ama senin takım olarak bir vizyonun ve karakterin olur, isimler değişse de fazla hasar görmezsin.

4) İzzet ve Kenan'ın kapasiteleri ve alınıp alınmamalarına ilişkin tartışmalar, tam da bu sayfanın konusudur. yönetim ilgilenmiyor diye biz ilgilenmeyecek değiliz. burası adı üstünde forum sayfası. onlarca sayfa 4-5 numara alternatifleri (yok Lampe, yok Miliçiç, yok Sariç bilmem ne) tartışıldı kimse itiraz etmedi de, 2-3 sayfa Kenan tartışılınca niye öfkeye kapılındı, anlayamadım. konu transfer ve biz de yönetim değil, taraftarız. forum ortamında gelmesini istediğimiz oyuncuların özelliklerine göre tartışma yürütebiliriz, ne var ki bunda? yönetimin ilgisi ile iktiza edecek olsak, niye bu forum var ki o zaman?

5) 4 numara transferi ile bu işi kapatmak lazım artık. bunda da Erceg doğru isim bu aşamadan sonra. öncesinde de yanlış seçim değildi zaten bana göre. çok kafaya takılmamalı. daha önceleri de belirttiğim gibi, Ermal veya Cevher gibi bir yerli takviyesi daha mantıklı olabilirdi, o da kaçtı.
Ayrıca sene sonunda herkesin ortak görüşü Macvan'ın gitmesi gerektiği yönündeydi. maalesef hayal kırıklığı oldu. Hoca da 1 sene daha risk almak istemiyor doğal olarak.
durduk yere Macvan kalsın gibi yorumların baş göstermesini de anlayabilmiş değilim. olaya şöyle bakalım. biz 2 sene önceki Beşiktaş olsak, potansiyeli var diye Erceg"i gönderip bu seneki Macvan'ı ister miydik? sanmıyorum. böyle bir teşebbüste en başta Macvancılar topa tutardı yönetimi. görünen köy klavuz istemez. Erceg Macvan'dan her haliyle daha faydalı olacaktır, inşallah bir sakatlık yaşamazsa. çünkü daha kötüsü olamazdı. belki Macvan daha iyi yerlere gelecektir. lakin ona seviye atlatacak takım biz değiliz, bu çok belli. daha oturmuş takımlarda (oly, pana, cska, barça gibi) veya basketbol kültürü daha gelişmiş takımlarda bu olabilir. bütçe ve hedef itibariyle bu müsamahayı gösterecek durumda değiliz maalesef. olsa Songalia tutardı.

6) Sonuç olarak, Fener'in ve Efes'in transferleri karşısında takımımızı yerin dibine sokan ve kadroyu yetersiz gören arkadaşları anlamakta zorlandığımı, iyi bir kadromuz olduğunu ifade etmek istiyorum.
Şöyle ki; sezon bittiğinde sadece Ndong'un yerine adam aranırken ve Macvan'ın yetersizliği konusunda hâkim bir görüş varken, Fener'in transferleri karşısında Arroyo'nun yaşına, Domdom'un sakatlığına, Gordon'un savrukluğuna vurgu yapıp bütün takımı değiştirme gibi bir sonuca varılması, biraz ikiyüzlülük gibi oldu. (ikiyüzlü kelimesini hakaret olarak algılamayın, çelişkiyi vurgulamak açısından yaptığım bir teşbihtir)
Yerli kadromuz çok iyi, Allah nazardan saklasın. Yabancılarımız -Macvan hariç- zaten iyiydi. Ndong'un yerine de alınabilecek en iyilerden birini aldık. Erceg de 4 açığını ziyadesiyle kapatacak çapta bir oyuncudur, CSKA sezonu ölçü değildir bizim seviyedeki takımlar için. her oyuncunun da kendine göre belli bir seviyedeki takımlarda başarılı olabildiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Ndong'un bizdeki olağanüstü performansı gibi.
benim tek eleştirim Sertaç'ın gidişine ve yerli bir 4 numara takviyesi yapılmamasınadır, bunlar da öyle aşılmayacak hususlar değildir.
Bu çerçevede, kadromuzun Eurolig için de vasat üstü olduğunu ve en az son 8 yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. yeter ki, son 25 maçtaki takım kimyasını oluşturabilelim. önümüzde Oly gibi bir örnek takım ve 2 sene önceki gibi bir Eurolig performansı göstergemiz varken enseyi karartmaya gerek yok.
kim yazdı hatırlamıyorum ama, bu kadro Eurocup'a yetersiz olduğu için değil, saha dışı sorunlar (doping olayı, para sıkıntısı) ve Ergin hoca'nın isteksizliği yüzünden havlu attı. ben böyle düşünüyorum. o zamanlar takım değildik, Hawkins'in üzerine yıkılmıştık, Ndong'u bile keşfetmemişti Hoca. uzun istediğini söyleyip duruyordu. dolayısıyla Hoca inanırsa ve takım kimyasını oluşturabilirse, bu kadro üst düzey bir kadrodur. 2 sene evvel Efes Oly'i elinden kaçırmasa, 8'deydik o kadroyla, düşünün artık. sonuçta transfer ihtiyacımız belliydi, oraya da gerekli transferler yapıldı, yapılıyor. Kleiza'yı veya İzzet'i alamadık diye enseyi karartmaya, takımı tukaka etmeye gerek yok.

Can ve Sertaç 21-22 yaşına gelmiş,1. Ligi geçtim 2. Ligde bile kısıtlı roller almış oyuncular.İkisinin de maksimumu orta sıra Tbl takımlarında rol oyuncusu olmaktan öte değil.Bizim teknik ekibin de gelecek planlarında yer aldıklarını sanmıyorum.Oktay Hoca zamanında özellikle Sertaç iyi bir proje olarak transfer edildi,ancak takımdan beklentiler bir anda büyüyünce rekabetçi ortamda ne o alması gereken rolü alabildi(ki gayet doğal) ne de oyunundaki eksikleri giderebildi.Onu göreceğimiz nokta Bora Hun Paçun-Emre Bayav seviyesinin üstü değil.Can kendi açımdan çok daha düşük beklentilerle takıma katılmış bir oyuncu.Bu sene aldığı kısıtlı dakikalarda Arroyo ile 1 sene idman yapmanın ona yaradığını gösterdi ama onun da ulaşabileceği maksimum seviye Karşıyaka,Tofaş gibi başaltı takımlarda direksiyona geçmek olacaktır.İzzet-Kenan-Okben-Metecan gibi çok büyük potansiyeller barındırmadıkları bence açık 2 oyuncu ve ligimizdeki saçma kiralık kuralı da varken keşke kiralamak yerine bonservisleriyle gönderseydik.

Bizim takıma ve kadroya bakıyorum da hala ligin en güçlü takımı olduğumuzu düşünüyorum(geçen sene ki iskeletin korunması en önemli faktör)

Klezia'yı biz istiyormuşuz onlar almış. Kusura bakmayın ama yıllık 3,3m Euro ile kim istiyorsa o alsın bizden uzak olsun.

İzzet için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bizim pota altı rotasyonun da önemli roller alabilecek genç ve potansiyelli bir Türk oyuncuyu kaçırmak olmadı.

Euroleauge başarısı derken top 16'ya kalmaya razı bir kadro ve play off yarı finali hedefine düşüldü. Ergin Ataman en geç sezon sonu ayrılır Bülent Tulun ve Murat Özyer istedikleri gibi at koşturur iyi hoş zaten koşturuyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...