2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O gün ilk defa katılmanın ve taraftar desteğinin de yardımıyla bir şeyler yaptık. Lakin bu gün durum aynı değil. Şampiyon takım ilke euroleauge macerasında iyi işler yapmış bir takım var ve bu sefer taraftar top 16'yla yetinmez. Oly'nin geleneği var. Biz ise gelenek oluşturacağımıza ama şube başarısız olsun diye uğraşıyoruz.

Euroleauge başarısı derken top 16'ya kalmaya razı bir kadro ve play off yarı finali hedefine düşüldü. Ergin Ataman en geç sezon sonu ayrılır Bülent Tulun ve Murat Özyer istedikleri gibi at koşturur iyi hoş zaten koşturuyorlar.

Yasiniza saygim var ve konunun yeri de burasi degil ama bazi yorumlarin iyi niyetli olmadigini dusunmeye basladim artik. Bu takim gecen sene -arkasinda adam gibi bir taraftar destegi olamadan- F8 oynayip, sampiyon Olympiakos'a 3-2 yenilerek elenen Efes'i Abdi Ipekci'de basketoldan soguttu. Evet ustune Sinan, Goksenin, Domercant, Erceg, Jawai gibi takviyeler yaptigimiz icin hedefimiz Top 16 olmali cok haklisiniz. Sahip oldugumuz oyuncular daha once neler basarmis bi acip bakmanizi tavsiye ediyorum. Top 8 yapan Efes, Bilbao, Kazan gibi takimlarin hicbiri de bu takimdan iyi degildi. Ki basketbolda takim olmak, takim kimyasini oturtmak her seyden once gelir. Bunu da Olympiakos son iki sene de herkese yeterince ogretti sanirim. Basimizda da Ergin Ataman gibi bir koc varken bize dusen yine gidip o salonu cehenneme cevirmek. Lutfen artik bu tip yorumlardan vazgecin. Murat Ozyer'e, Bulent Tulun'a tepkinizi dile getirmenin baska yollari da var.

Onu yendik bunu yendiklerle fb taraftarı övünür.Galatasaray taraftarıysa sonuca bakar.Galatasaray taraftarının fbliler gibi bu züğürt tesellileriyle övündüğünü görmek beni oldukça üzdü.

Kaan Horozoğlu arkadaşımıza cevap olarak o sezon için beklentimin ne olduğunu söyliyeim.Aynı sezon bizimle benzer bütçelerdeki Kazan ve Bilbao çeyrek final yaptı.Hele Bilbao yanlış hatırlamıyorsam Cska'ya 3-2 ile elendi.Demek Bilbao'nun yaptığını yapsak dünya tarihinin en büyük başarılarından biri olarak adledeceksiniz.

Bu arada hatırlatayım o sezon kötü bir euroleague sezonu geçiren fbde gruplarda Oly'i 20 sayıyla yendi.

Onu yendik bunu yendiklerle fb taraftarı övünür.Galatasaray taraftarıysa sonuca bakar.Galatasaray taraftarının fbliler gibi bu züğürt tesellileriyle övündüğünü görmek beni oldukça üzdü.

Beklentimin ne olduğunu söyliyeim.Aynı sezon bizimle benzer bütçelerdeki Kazan ve Bilbao çeyrek final yaptı.Hele Bilbao yanlış hatırlamıyorsam Cska'ya 3-2 ile elendi.Demek Bilbao'nun yaptığını yapsak dünya tarihinin en büyük başarılarından biri olarak adledeceksiniz.

Bu arada hatırlatayım o sezon kötü bir euroleague sezonu geçiren fbde gruplarda Oly'i 20 sayıyla yendi.

Evet eğer o iki takımın yaptığını yapsaydık Avrupa kupası tarihimizin en büyük başarısı olacaktı...

Kimse yendiği takımlarla övünmüyor(Siz küçümsediğiniz için o takımlar ön planda). Tam tersi aklı başında olan adam asıl başarının/hedefin elemeleri geçip Euroleague'ye kalmak olduğunun bildiği için o takım hakkında kötü yorum yapmıyor.

Evet eğer o iki takımın yaptığını yapsaydık Avrupa kupası tarihimizin en büyük başarısı olacaktı...

Kimse yendiği takımlarla övünmüyor(Siz küçümsediğiniz için o takımlar ön planda). Tam tersi aklı başında olan adam asıl başarının/hedefin elemeleri geçip Euroleague'ye kalmak olduğunun bildiği için o takım hakkında kötü yorum yapmıyor.

Vay vay vay elemeleri geçmişiz. Ne büyük başarı... Elemelerde elediğimiz 3 takımın bütçesini toplasan bizim takıma yetişmez.Yazık ki basketbolda Galatasaray taraftarı neylerle avunur hale gelmiş.

Tarihimizin en büyük başarısı olmasının sebebi basketbol şubesine yatırım yapılmamasıydı.30 milyon euroluk bütçeyle eurolegue'e katılalım ve çeyrek finalde elenelim.Dolaıyısıyla tarihimizin en büyük başarısını elde etmiş olalım.Peki o bütçeyle bu sonucu başarı olarak mı sayacaksınız?

O sezon yatırım yapıldı ve o yatırımın karşılığı, yani ortaya konan bütçe olarak sıradan bir başarı elde edildi.Niye sıradan başarı olduğunu bir örnekle daha açıklayayım.Bjk geçen sene çöp kadrosuyla bile euroleague de 2. tur oynadı.

Ben yendiğimiz takımları küçümsemiyorum.O maçı kazandık , bu maçı uzatmada verdik diye avunanların övünmesini Galatasaray taraftarı olarak anlamsız buluyorum.

Büyük takımlar kazandıkları kupalarla, küçük takımlarsa büyük takımları yendikleri maçlarla övünür.Ben Galatasaray taraftarı olduğum için ve ortaya konan bütçeye de bakarak sonuca bakıyorum, hangi maçı kaç sayıyla kazandığımıza veya kaybettiğimize değil.O sene için Kazan ve Bilbao'yu örnek gösteriyorum.Siz ise Beşiktaş'ın bizim yarı bütçemizle oynadığı euroleagude, kazandığı sonucu başarı olarak görüyorsunuz.Tebrik ediyorum sizi , bu vizyona ulaşmak kolay olmasa gerek , vizyonunuzun hayrını görün

Domercant hepimizin tahmininden çok daha iyi geri dönüyor.

Dün kanal d 'de kaan kural'la karşılaştık ayak üstü sohbet ettik.Adam İzzet transferini OBRODOVİÇ'in bizzat istediğini ve direkt İzzet'i arayıp kendisinin takımında olmasını istediğini söylemiş.

Akşam levent'de dernek çıkışında Serhat'ı gördüm hatta sitem ettim kendisine oda idari karar olduğunu ama daha farklı döneceğini söyledi.İnşallah dediği olur.

Bu takım Engin gelene kadar guard konusunda dayanırsa bu sezon zorda olsa bizim için güzel olabilir.

Vay vay vay elemeleri geçmişiz. Ne büyük başarı... Elemelerde elediğimiz 3 takımın bütçesini toplasan bizim takıma yetişmez.Yazık ki basketbolda Galatasaray taraftarı neylerle avunur hale gelmiş.

Tarihimizin en büyük başarısı olmasının sebebi basketbol şubesine yatırım yapılmamasıydı.30 milyon euroluk bütçeyle eurolegue'e katılalım ve çeyrek finalde elenelim.Dolaıyısıyla tarihimizin en büyük başarısını elde etmiş olalım.Peki o bütçeyle bu sonucu başarı olarak mı sayacaksınız?

O sezon yatırım yapıldı ve o yatırımın karşılığı, yani ortaya konan bütçe olarak sıradan bir başarı elde edildi.Niye sıradan başarı olduğunu bir örnekle daha açıklayayım.Bjk geçen sene çöp kadrosuyla bile euroleague de 2. tur oynadı.

Ben yendiğimiz takımları küçümsemiyorum.O maçı kazandık , bu maçı uzatmada verdik diye avunanların övünmesini Galatasaray taraftarı olarak anlamsız buluyorum.

Büyük takımlar kazandıkları kupalarla, küçük takımlarsa büyük takımları yendikleri maçlarla övünür.Ben Galatasaray taraftarı olduğum için ve ortaya konan bütçeye de bakarak sonuca bakıyorum, hangi maçı kaç sayıyla kazandığımıza veya kaybettiğimize değil.O sene için Kazan ve Bilbao'yu örnek gösteriyorum.Siz ise Beşiktaş'ın bizim yarı bütçemizle oynadığı euroleagude, kazandığı sonucu başarı olarak görüyorsunuz.Tebrik ediyorum sizi , bu vizyona ulaşmak kolay olmasa gerek , vizyonunuzun hayrını görün

Tarihimde ilk kez oynadığım Euroleague elemesini geçip yine tarihimde ilk defa o platforma ulaştıysan bu başlı başına başarıdır. Bana Kazan ve Bilbao örneğini verip aklınca kendi takımını yereceğine(adamların başarısına her zaman şapka çıkarttım) senden kat ve kat bütçeli takımların da Top 16 da elendiği gerçeğini görüp o takıma saygı duy.

Benim için başarı sonuç odaklı değil. Geniş çerçeve de ne yaptığın. O takım Euroleague kapısını camiaya açmış ve orada iz bırakmışsa benim için başarılıdır. Siz hepiniz o büyük vizyonunuzla yazmaya devam edin.

Euroleague formatının değiştiğini ve Bjk ile bizim yaptığımız arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleme gereği duymuyorum.

Ve unutma o takım bugün gördüğün bütçelerin doğma sebebi. O takımın yaktığı ateş sayesinde bugün Jawai transferine burun kıvırıyorsun.

Bazı taraftarlar enseyi şimdiden karartmış. Bunda temel faktör FB'nin yaptığı hamleler... Eğer FB geçen seneki gibi bir koç ve transferler ile yola çıksaydı; şimdi bu forumda bayram havası eserdi. Ancak atlanan bir nokta var.

Geçen sene başarılı olmak zorunda olan bizdik. En azından ligde şampiyon olmak zorundaydık. Bu sezon ise roller değişti. Bizim hedefimiz EL'de önce Top 16, sonra Top 8 yapabilmek. Ki bunu başarabilecek bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. F4 olursa da Şam'da kayısı olur tabi ama çok zor. Ligde de hedef, seneye tekrar EL'de yer almamızı sağlayacak bir netice elde etmek. Şampiyonluk şart değil.

Ama Fener EL'de F4 yapmak ve ligde şampiyon olmak zorunda. Aksi hiçbir senaryo onları kurtarmaz. Kurdukları kadro da kağıt üstünde çok iddialı görünse de soru işaretleri barındırıyor. Yeni bir takım olmaları da cabası... Bu kadar yatırıma ve Obra'ya rağmen bu hedefler gerçekleşmesze, onlar için tam bir felaket olur. Yapılacak başka hamle kalmadı çünkü...

Strese girmesi, başarı baskısı hissetmesi gereken FB taraftarı iken, GS taraftarının burda karalar bağlaması çok tuhaf?..

Hele FB'nin transferleri ile bizimkileri yarıştırmak daha da tuhaf... Eksiklerini gidermek için transfer yapmak ayrıdır; rakibinle aşık atmak için transfer yapmak ayrı... Bizim FB ile transferde yarışacak ne bütçemiz var; ne de bunun için mantıklı bir gerekçemiz...

Biz üzerimize düşeni yaptık. Şampiyon takımın eksik gördüğümüz mevkiilerine oyuncular aldık. Zaten sezon sonundan beri gelecek isimler az çok belliydi. FB daha Obra'yı bile almadan, bizler Erseg ve Jawai'nin gelebileceğiniz az çok biliyorduk. İşe yarar veya yarmaz. Bunları sezon başlayınca görürüz. İnşallah başarılı oluruz. Olamazsak da dünyanın sonu değil. Rakibe bakıp karalar bağlamaya da gerek yok.

Oktay Mahmuti zamanında ki kadronun Top 8 yapamamasını başarısız olarak gören zihniyet bu takım F4 harici sonuç alsın kelle ister.

Vizyonunuza ...

Bazı taraftarlar enseyi şimdiden karartmış. Bunda temel faktör FB'nin yaptığı hamleler... Eğer FB geçen seneki gibi bir koç ve transferler ile yola çıksaydı; şimdi bu forumda bayram havası eserdi. Ancak atlanan bir nokta var.

Geçen sene başarılı olmak zorunda olan bizdik. En azından ligde şampiyon olmak zorundaydık. Bu sezon ise roller değişti. Bizim hedefimiz EL'de önce Top 16, sonra Top 8 yapabilmek. Ki bunu başarabilecek bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. F4 olursa da Şam'da kayısı olur tabi ama çok zor. Ligde de hedef, seneye tekrar EL'de yer almamızı sağlayacak bir netice elde etmek. Şampiyonluk şart değil.

Ama Fener EL'de F4 yapmak ve ligde şampiyon olmak zorunda. Aksi hiçbir senaryo onları kurtarmaz. Kurdukları kadro da kağıt üstünde çok iddialı görünse de soru işaretleri barındırıyor. Yeni bir takım olmaları da cabası... Bu kadar yatırıma ve Obra'ya rağmen bu hedefler gerçekleşmesze, onlar için tam bir felaket olur. Yapılacak başka hamle kalmadı çünkü...

Strese girmesi, başarı baskısı hissetmesi gereken FB taraftarı iken, GS taraftarının burda karalar bağlaması çok tuhaf?..

Hele FB'nin transferleri ile bizimkileri yarıştırmak daha da tuhaf... Eksiklerini gidermek için transfer yapmak ayrıdır; rakibinle aşık atmak için transfer yapmak ayrı... Bizim FB ile transferde yarışacak ne bütçemiz var; ne de bunun için mantıklı bir gerekçemiz...

Biz üzerimize düşeni yaptık. Şampiyon takımın eksik gördüğümüz mevkiilerine oyuncular aldık. Zaten sezon sonundan beri gelecek isimler az çok belliydi. FB daha Obra'yı bile almadan, bizler Erseg ve Jawai'nin gelebileceğiniz az çok biliyorduk. İşe yarar veya yarmaz. Bunları sezon başlayınca görürüz. İnşallah başarılı oluruz. Olamazsak da dünyanın sonu değil. Rakibe bakıp karalar bağlamaya da gerek yok.

tüm transfer sezonunu özetliyor tebrikler. ben de buradaki yorumları okuyunca bir maçlar başlasın, bir nasıl oynadığımızı onların nasıl oynadığını görelim diye geçiriyordum içimden hep. bir durun bu kadar karamsar olmaya, içten dağılmış bir camia gibi devamlı birbirimizle tartışmaya ne gerek var.

Arkadaşım aklına,yüreğine,kalemine sağlık.Durumu çok çok iyi anlatmışsın.

Umutsuzlukta ve kıyamet senaryosu yazmada üzerimize yok, jawai sakat ya yine sakatlanırsa, keşke kleizayı alsaydık, adamın kaçırdığı maç sayısı bizim tüm sezon oynayadığımızdan fazla ama onun sakatlanma riski ne hikmetse jawaiden az. Arkadaşlar biraz özeleştiri yapalım, bu takım geçen yıl eze eze şampiyon oldu, normal olmadı hani bazıları diyorya anırta anırta, aynen öyle oldu herkesi ezdik, şimdi sakın bana bu yıl geçen yıl gibi olmayacak demeyin, obradoviç falan hiç demeyin, geçen yıl fenerin koçu çokmu isimsizdi, kadrosu bu yılkinden çokmu zayıftı, geldiğinde avrupanın bir numarlı gardı denmiyormuydu BO için, ne oldu, bizim kadromuz oturmuş kadro demekten dilimde tüy bitti, alınan transferler hocanın tercihleri ve bende sonuna kadar hocamıza güveniyorum, özeleştiri kısmına gelince geçen yıl bu takım üst üste 25 maç kazandığında seyirci ortalamamız kaçtı, fener derbisi varken bile bile karşıyaka takımını ciddiye alıp ceza almadıkmı, bayan taraftarlar izlemedimi derbiyi, biz önce taraftar olarak o salonu dolduralım, yenilmez armada tişörtümüzü alalım, bu takım gerekeni yapacaktır, çünkü bu takımın koçu avrupanın en iyisi...

takımımızın hamleleri şekillenmiş oldu bence gayet iyi bir rotasyonumuz var artık sadece 4 - 5 numara oynayabilecek bir yerli hamlesi lazım takımımıza mutlu demirin durumu hakkında net bir bilgisi olan varmı?? oraya ülkerden ayrılması gündemde olan bir kaya peker hamlesi yada banvitle imzalamadıysa bir ermal hamlesi nasıl olur sizce???

KOÇ: ERGİN ATAMAN

Kadro muhafaza edildi.
Hocamızın istediği Jawai Sinan Erceg Transferleri yapıldı.
Arroyo ile sözleşme yenilendi.

Ben bu sene'de şampiyon olup Euroleuage'de başarılı olacağımıza inanıyorum.
TAKIMA HER DAİM DESTEK VERECEĞİM.

NOT: SEMTİ HAWAİ NATHAN JAWAİ.

2010-11 sezonunda Oktay hocanın başardıklarını asla unutamam. Birkere herşeyden önce Galatasaray'da basketbol diye bir branşın hatırlanmasında öncelik oldu. Sanırım 25 yıl sonra ilk defa Türkiye basketbol liginde final oynamıştık. Ayrıca taraftara basketbol ruhu da aşılamayı başarmıştı o sezon. İlk defa Euroleague'e kalmıştık, elemelerden geçerek. Tabi her sezon bir taş daha üstüne koyduk ama o sezon başkaydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...