Olay benim babam senin babanı döver kavgasına döndü beyler!!! GALATASARAY isminin geçtiği her yerde ve branşta tek hedef vardır.Oda ....................... siz doldurun bakın bakalım hepiniz hangi notada buluşuyorsunuz.
Sizin dediğiniz gibi Bjk de yönetim bütçeyi kısmadı sponsor bulunamadı! Herkes biliyor ki basketbolda bütçe sponsor desteğiyle kuruluyor. Sponsor olmazsa basketbol kulüpleri dağılma noktasına kadar geliyor ki böyle örnek çok var.
Takımımıza gelince bütçemiz karşı taraf gibi limitsiz değil. Sponsorumuzun verdiği para ortadayken üzerine kulübün yine de ekleme yapmışken bu şartları daha fazla zorlayıp sezon ortasında ödeme sıkıntısı yaşayıp takımı dağıtmanın hiç bir mantığı olamaz. Vizyon dediğiniz şey ileriyi görmekten ibarettir. Yakını hazırı herkes yorumlar. Bu yüzden eldeki bütçe ve şartlar ortada kurulan takım oldukça iyi sayılır. Oturmuş bir sistemin üzerinden devam etmek en mantıklısıdır.
Sonuçta benim anlatmak istediğim şey bugün biz Jawai'yi beğenmiyorsak bu bütçeyle ilgilidir.Daha iyisini alabileceğimizi düşünüyorsak bu bizim bütçemizin ve bu bütçeye kaynak yaratan yönetimin bu anlamdaki başarısıdır.Tutup da bunu iki sene evveliyle bağdaştırmak abesle iştigaldir bana göre.Vizyon dediğimiz şey benim için mevcut şartlarda bizi en iyiye götürecek olandır ki, bu yüzden o sezon için benzer bütçelerle yola çıktığımız Kazan'ı ve Bilbao'yu örnek gösterdim.Gidip de başarısız örnekleri dile getirmek avunmadır.Kötü örnek, örnek değildir
Tamam da Kazan'ın en başarılı olduğu sezonda JAWAİ onların kadrosundaydı !
Bütçe olarak kazan ve bilbaoyla galatasarayı karşılaştırmak bence mantıklı değil. Rusya için 100% emin olmasam da ispanya da ab oyuncuları yabancı sayılmıyor dolayısıyla bilbao gibi takımlar saçma bir kural yüzünden ispanyol oyunculara şişirilmiş fiyatlar ödemiyorlar.Sonuçta benim anlatmak istediğim şey bugün biz Jawai'yi beğenmiyorsak bu bütçeyle ilgilidir.Daha iyisini alabileceğimizi düşünüyorsak bu bizim bütçemizin ve bu bütçeye kaynak yaratan yönetimin bu anlamdaki başarısıdır.Tutup da bunu iki sene evveliyle bağdaştırmak abesle iştigaldir bana göre.Vizyon dediğimiz şey benim için mevcut şartlarda bizi en iyiye götürecek olandır ki, bu yüzden o sezon için benzer bütçelerle yola çıktığımız Kazan'ı ve Bilbao'yu örnek gösterdim.Gidip de başarısız örnekleri dile getirmek avunmadır.Kötü örnek, örnek değildir
Bütçe olarak kazan ve bilbaoyla galatasarayı karşılaştırmak bence mantıklı değil. Rusya için 100% emin olmasam da ispanya da ab oyuncuları yabancı sayılmıyor dolayısıyla bilbao gibi takımlar saçma bir kural yüzünden ispanyol oyunculara şişirilmiş fiyatlar ödemiyorlar.
Yabancı sınırı olunca bana kalmıyor nasıl kullanılacağı kadromda belli sayıda türk bulundurmam gerekiyor. Ben bütçede farklılık olacağına inanıyorum. Hem havuz dar oluyor hem de fiyatlar artıyor(sadece kontrat bedeli olarak düşünme bonservis de var). Bu arada 3 türk oyuncu ve dar rotasyonla mı hedefler büyüyecek euroleague de? Geçen sene kaç tane sakatlık oldu o piyasası olan 3 oyuncudan biri sakatlansa ne olacak?O zaman sen de Ergin Ataman'ın 2 sene önce bjkde yaptığı gibi daha düşük maliyetli yerli oyuncularla oynayıp, paranın büyük bir bölümünü yabancılara ayır, daha dar rotasyon ama daha kaliteli oyuncularla oyna ki Ergin Hocanın daha çok tercih ettiği bir yapılanma olarak bilinir.
Sonuçta para paradır.Ne şekilde kullanacağın sana kalmış.Ayrıca bahsettiğin şekilde de olsa bütçede çok fazla farklılık olacağını sanmıyorum.Hadi piyasası olan 3 tane Türk oyuncuya fazladan 150 - 200 bin dolar versen toplamda 500.000 dolar civarında bir farklılık yaratır
Yabancı sınırı olunca bana kalmıyor nasıl kullanılacağı kadromda belli sayıda türk bulundurmam gerekiyor. Ben bütçede farklılık olacağına inanıyorum. Hem havuz dar oluyor hem de fiyatlar artıyor(sadece kontrat bedeli olarak düşünme bonservis de var). Bu arada 3 türk oyuncu ve dar rotasyonla mı hedefler büyüyecek euroleague de? Geçen sene kaç tane sakatlık oldu o piyasası olan 3 oyuncudan biri sakatlansa ne olacak?
Adam Kartal Özmızrakla, kovulan Serhat Çetin ile Mehmet Yağmur ile Barış Hersek ile Efes'i, Fb'yi bizi perişan etti.Neden bahsediyorsun?
Ergin Hoca da senin gibi düşünse Mutlu Demir yerine gider Ermal'i alırdı.Gerek bile görmedi, havlu sallasın diye oyuncu transfer etti.
Bu arada Euroleague'de hedef büyümesi falan bizim ligdeki Türk oyuncularla olmaz.Nba' dekileri getirisin tamam da bizim ligden hangi Türk oyuncuyu alacaksaın da Euroleague de hedef büyütecek , sana level atlatacak.Yıllardır görüyoruz bizim Türk oyuncuları euroleaguede.Epey iddialı hale getirmişler takımlarını.Aman onları kaçırmayalım, bir kaç tane kapalım o Türklerden de biz de Euroleague'de iddialı hale geliriz belki