2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olay benim babam senin babanı döver kavgasına döndü beyler!!! GALATASARAY isminin geçtiği her yerde ve branşta tek hedef vardır.Oda ....................... siz doldurun bakın bakalım hepiniz hangi notada buluşuyorsunuz.

Bu takım Oktay Mahmudi ile yenilgisiz uzun süre gittiğinde ilk yenilgide yer yerinden oynadı. Oysa erken form tuttuk ve normaldi yenilgi. Bunu da söyledik lakin laf yedik. Şimdi de yanlış yapıldı diyorum. Mithat abi'nin dediği tek hedef vardır şampiyonluk. Euroleauge'de hemen bugün olamazsınız ama o niyeti gösterirsiniz. O yönde de ışık yok.

İnşaallah dediğiniz gibi olur Henry süper döner, Arroyo ezilmez Engin takıma erken katılır Gordon'un savrukluğu geçer gider, Erceg'in savunma eksikliğini bir şekilde telafi ederiz. Jawai kısa sürelerin oyuncusu değil gerçek bir pota altı canavarı olur. Peki olur mu? Macvan üstündeki ölü toprağını atar mı? Marko bu düzeyin oyuncusu mu? TBL euroleauge değil bunu unutmayın.

Sizin dediğiniz gibi Bjk de yönetim bütçeyi kısmadı sponsor bulunamadı! Herkes biliyor ki basketbolda bütçe sponsor desteğiyle kuruluyor. Sponsor olmazsa basketbol kulüpleri dağılma noktasına kadar geliyor ki böyle örnek çok var.
Takımımıza gelince bütçemiz karşı taraf gibi limitsiz değil. Sponsorumuzun verdiği para ortadayken üzerine kulübün yine de ekleme yapmışken bu şartları daha fazla zorlayıp sezon ortasında ödeme sıkıntısı yaşayıp takımı dağıtmanın hiç bir mantığı olamaz. Vizyon dediğiniz şey ileriyi görmekten ibarettir. Yakını hazırı herkes yorumlar. Bu yüzden eldeki bütçe ve şartlar ortada kurulan takım oldukça iyi sayılır. Oturmuş bir sistemin üzerinden devam etmek en mantıklısıdır.

Sonuçta benim anlatmak istediğim şey bugün biz Jawai'yi beğenmiyorsak bu bütçeyle ilgilidir.Daha iyisini alabileceğimizi düşünüyorsak bu bizim bütçemizin ve bu bütçeye kaynak yaratan yönetimin bu anlamdaki başarısıdır.Tutup da bunu iki sene evveliyle bağdaştırmak abesle iştigaldir bana göre.Vizyon dediğimiz şey benim için mevcut şartlarda bizi en iyiye götürecek olandır ki, bu yüzden o sezon için benzer bütçelerle yola çıktığımız Kazan'ı ve Bilbao'yu örnek gösterdim.Gidip de başarısız örnekleri dile getirmek avunmadır.Kötü örnek, örnek değildir

Sonuçta benim anlatmak istediğim şey bugün biz Jawai'yi beğenmiyorsak bu bütçeyle ilgilidir.Daha iyisini alabileceğimizi düşünüyorsak bu bizim bütçemizin ve bu bütçeye kaynak yaratan yönetimin bu anlamdaki başarısıdır.Tutup da bunu iki sene evveliyle bağdaştırmak abesle iştigaldir bana göre.Vizyon dediğimiz şey benim için mevcut şartlarda bizi en iyiye götürecek olandır ki, bu yüzden o sezon için benzer bütçelerle yola çıktığımız Kazan'ı ve Bilbao'yu örnek gösterdim.Gidip de başarısız örnekleri dile getirmek avunmadır.Kötü örnek, örnek değildir

Tamam da Kazan'ın en başarılı olduğu sezonda JAWAİ onların kadrosundaydı !

Biz Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyoruz onun için eleştiriyoruz / sizin şampiyonluk umrunuzda degil onun için kurulan takımı destekliyorsunuz !.. Bu nasıl bir dusuncedir anlayamadım... Bir grup var bu takımın başarılı olacağını düşünüyor ve bir grup var buna katiyetle inanmıyor . Tartismaların tek yorumu budur.Ne acıdır ki bu inanmayanlar inanan herkese muhalif ve her görüşe karşıt bir tezleri var.niye bu kadar ısrarcısınız çözemedim.daha sahaya çıkmamış oyuncular hk hiçbir fayda gosteremiyceklerini kesin bir dille ifade etmek ne kadar mantıklı bir duşunun bence.Galatasaray her kulvarda şampiyonluk ister bunun için ısrarla eleştiri yapıyoruz diyeceğinize ben bir galatasayliyim takımıma her şartta destek veririm demenizi beklerdim. Hala takıma ve ergin hocaya inanmak güvenmek için neyi bekliyor olabilir bir insan ?...

Katkı alınabilecek süper hamleler yapıldı, Erceg'in pozisyondan çok fayda sağlanır, iç dış tehditi bir üst seviyeye yükselir, çeşitlilik artar, ayrıca Erceg'in savunma yönü de çok iyi bir oyuncu, keza open-court'ta iyi koşuyor, şu şartlarda alınabilecek iyi oyunculardan, bana sorarsanız Cska hala nasıl bıraktı Erceg'i anlamış değilim.

Şu transferleri eleştirip vizyon küçüldü diyenleri anlamak güç gerçekten. Geçen sene Ndong içinde aynı şeyler konuşulmuştur muhtemelen. İstediğin kadar paran olsun reputasyonun düşük olduğu müddetçe belli başlı oyuncuları çok çok yüksek bedeller vermedikçe getiremezsin. Bayern mesela parası var ama aldıkları oyuncuları görüyoruz. Basamakları yavaş yavaş tırmanmak lazım. Biz eğer geçen senede Euroleague de olmuş olsaydık belki daha kaliteli oyuncular ile kurabilirdik takımı. Jawai herkesin soru işareti ile baktığı bi oyuncu ama piyasada ondan daha iyisi kalmadı şuan. Haddadi deniyor ama adam Nba de havlu sallamayı tercih ediyor Avrupaya gelmektense. Büyük ihtimal New York ile imzalayacak. Ayrıca Jawai nin Zoricin vereceğinden daha az katkı vereceğini düşünmüyorum ben sakatlanmazsa. Erceg ise Cska dan geldi. Avrupanın en büyük bütçeli takımlarından birinden belkide en büyük bütçeli takımından. Geçen sezon sakatlanmamış olsa Erceg i bırakmazdı bana kalırsa Cska. 4 numara katkısı üst düzey olacaktır üstelik yanında Ersin var. Planinic ise bu takıma Arroyonun verdiğinden fazlasını veremez. Oturmuş yapı varken macera aramaya gerek yoktu. Bence olabilecek en iyi kadroyu kurduk. Domercant in sağlam döneceği garanti olsa Gordon gönderilip 4-5 oynayabilen bi yabancı daha alınabilirdi ama şuan için pek mümkün değil.

Kısa rotasyonu guard hariç dediğim gibi gayet Euroleague de her baş ve baş altı takımla kafa kafaya çarpışabilecek seviyede. Ama uzunlarda dediğim gibi çoğu insan gibi şüphem var, zira Euroleague ve Avrupa'da başarı biraz da buna bağlı.

Biz o kadro ile yaptıklarımızım fazlasını bu kadro ile tabi ki yapabiliriz, isim isim kıyaslarsan zaten Ooktay Hoca'nın takımı sadece 1-2 isim hariç daha geride ve hatta o isimler bile tartışılır.Misal, o zamanlar Jamon Gordon geldiğinde çakmasını aldık demişlerdi şimdi o dönem orjinali dediğimiz var bu sefer de bu Gordon iyi değil diyoruz. Elimizde bulunanın da değerini bilmek lazım.

Son olarak her zaman Ergin Hocamızın da dediği gibi basketbolda en önemli şey takım kimyasıdır o bu takımda takım kimyası için bu isimleri uygun görmüştür, ve her başarılı olmuş koç gibi kendi fikirlerine göre takım kurma hakkına da kredisinede sahiptir.

Bi tane zekâsıyla oynayan bi tane de fiziğiyle oynayan pivot yerine 2 tane fiziğiyle oynayan pivot aldık sanırım herkes bu noktada tereddüte düştü. Yanlış anlaşılmasın Jawai ile Furkan'a zekâsız demiyorum. Mesela Furkan + efektif bi uzun(lampe) olsaydı herkes daha rahat olurdu ama Jawai de çok etkili bir dozer, faul hatalarına düşmesse süper oynar ve Ergin Ataman'ın da herşeyin farkında olduğunu sakın unutmayalım !

Bütçe olarak kazan ve bilbaoyla galatasarayı karşılaştırmak bence mantıklı değil. Rusya için 100% emin olmasam da ispanya da ab oyuncuları yabancı sayılmıyor dolayısıyla bilbao gibi takımlar saçma bir kural yüzünden ispanyol oyunculara şişirilmiş fiyatlar ödemiyorlar.

Bütçe olarak kazan ve bilbaoyla galatasarayı karşılaştırmak bence mantıklı değil. Rusya için 100% emin olmasam da ispanya da ab oyuncuları yabancı sayılmıyor dolayısıyla bilbao gibi takımlar saçma bir kural yüzünden ispanyol oyunculara şişirilmiş fiyatlar ödemiyorlar.

O zaman sen de Ergin Ataman'ın 2 sene önce bjkde yaptığı gibi daha düşük maliyetli yerli oyuncularla oynayıp, paranın büyük bir bölümünü yabancılara ayır, daha dar rotasyon ama daha kaliteli oyuncularla oyna ki Ergin Hocanın daha çok tercih ettiği bir yapılanma olarak bilinir.

Sonuçta para paradır.Ne şekilde kullanacağın sana kalmış.Ayrıca bahsettiğin şekilde de olsa bütçede çok fazla farklılık olacağını sanmıyorum.Hadi piyasası olan 3 tane Türk oyuncuya fazladan 150 - 200 bin dolar versen toplamda 500.000 dolar civarında bir farklılık yaratır

O zaman sen de Ergin Ataman'ın 2 sene önce bjkde yaptığı gibi daha düşük maliyetli yerli oyuncularla oynayıp, paranın büyük bir bölümünü yabancılara ayır, daha dar rotasyon ama daha kaliteli oyuncularla oyna ki Ergin Hocanın daha çok tercih ettiği bir yapılanma olarak bilinir.

Sonuçta para paradır.Ne şekilde kullanacağın sana kalmış.Ayrıca bahsettiğin şekilde de olsa bütçede çok fazla farklılık olacağını sanmıyorum.Hadi piyasası olan 3 tane Türk oyuncuya fazladan 150 - 200 bin dolar versen toplamda 500.000 dolar civarında bir farklılık yaratır
Yabancı sınırı olunca bana kalmıyor nasıl kullanılacağı kadromda belli sayıda türk bulundurmam gerekiyor. Ben bütçede farklılık olacağına inanıyorum. Hem havuz dar oluyor hem de fiyatlar artıyor(sadece kontrat bedeli olarak düşünme bonservis de var). Bu arada 3 türk oyuncu ve dar rotasyonla mı hedefler büyüyecek euroleague de? Geçen sene kaç tane sakatlık oldu o piyasası olan 3 oyuncudan biri sakatlansa ne olacak?

Yabancı sınırı olunca bana kalmıyor nasıl kullanılacağı kadromda belli sayıda türk bulundurmam gerekiyor. Ben bütçede farklılık olacağına inanıyorum. Hem havuz dar oluyor hem de fiyatlar artıyor(sadece kontrat bedeli olarak düşünme bonservis de var). Bu arada 3 türk oyuncu ve dar rotasyonla mı hedefler büyüyecek euroleague de? Geçen sene kaç tane sakatlık oldu o piyasası olan 3 oyuncudan biri sakatlansa ne olacak?

Ergin Ataman, Kartal Özmızrakla, kovulan Serhat Çetin ile Mehmet Yağmur ile Barış Hersek ile Efes'i, Fb'yi bizi perişan etti.Neden bahsediyorsun?

Ergin Hoca da senin gibi düşünse Mutlu Demir yerine gider Ermal'i alırdı.Gerek bile görmedi, havlu sallasın diye oyuncu transfer etti.

Bu arada Euroleague'de hedef büyümesi falan bizim ligdeki Türk oyuncularla olmaz.Nba' dekileri getirisin tamam da bizim ligden hangi Türk oyuncuyu alacaksaın da Euroleague de hedef büyütecek , sana level atlatacak.Yıllardır görüyoruz bizim Türk oyuncuları euroleaguede.Epey iddialı hale getirmişler takımlarını.Aman onları kaçırmayalım, bir kaç tane kapalım o Türklerden de biz de Euroleague'de iddialı hale geliriz belki

Adam Kartal Özmızrakla, kovulan Serhat Çetin ile Mehmet Yağmur ile Barış Hersek ile Efes'i, Fb'yi bizi perişan etti.Neden bahsediyorsun?

Ergin Hoca da senin gibi düşünse Mutlu Demir yerine gider Ermal'i alırdı.Gerek bile görmedi, havlu sallasın diye oyuncu transfer etti.

Bu arada Euroleague'de hedef büyümesi falan bizim ligdeki Türk oyuncularla olmaz.Nba' dekileri getirisin tamam da bizim ligden hangi Türk oyuncuyu alacaksaın da Euroleague de hedef büyütecek , sana level atlatacak.Yıllardır görüyoruz bizim Türk oyuncuları euroleaguede.Epey iddialı hale getirmişler takımlarını.Aman onları kaçırmayalım, bir kaç tane kapalım o Türklerden de biz de Euroleague'de iddialı hale geliriz belki

Kardeşim şimdi sen ne dedin burada? Ben anlamadım :). ben türk oyuncular iyi mi dedim sana zaten kurala saçma dedim:). bu saçma kural yüzünden bütçemizi efektif kullanamıyoruz o yüzden bilbaoyla kazanla karşılaştırmak uygun olmaz dedim. Hem sorularıma cevap vermiyorsun hem de bana kızıyorsun :). neyse uzamasın bu konuda anlaşamayacağımızı kabul edelim ikimizde :).

Öncelikle buradaki herkesin son derece iyi niyetli ve takımının başarısını istediğini düşünüyorum.O yüzden eleştiri,tez-karşıt tez olsa bile üslup kötü değilse kaale alınmalı ve yadırganmamalı görüşündeyim.

İnsanoğlu doğası gereği kolay kolay bir şeyden memnun olmaz,hep daha iyisini ister.Bu takım için de durum bu sanki.

Öncelikle Erceg hayırlı olsun.Netleşti,iyi oldu.Kadro tamamlandı gibi sanki.Hocanın tanıdığı bir isimdi.Verim almasını ve iyi kullanmasını bilecektir.

Durumumuzun ne parlak ne de çok karanlık olduğunu düşünüyorum.

Mesela Jawai konusunda birçok kişinin endişesi var gördüğüm kadarıyla ve bahsettikleri argümanlar haklı gibi.Bu yıl pivot pozisyonunda rahat olacaksak Furkan'ın Şubat'tan sonraki gibi iyi oynaması lazım.Çünkü Jawai maksimum 25 dakika verimli oynayabilecek biri.Furkan'a ihtiyacımız olacak.Zaten bu tehlikeden dolayı pota altına bir takviye daha yapılsa hiç fena olmaz diye düşünürdüm.4-5 fark etmezdi.Kısalarda ne kadar şişkinsek,uzunlarda da bir o kadar dar rotasyon var.Kısalardaki şişkinlik de daha çok 2-3 numarada.Arroyo'yu rahatlatan bir guard alınamadı.Gordon oyun kurar demeyin,Gordon gibi dengesiz birine güvenip plan yapmak ne kadar mantıklı ki.

Ünal Başkan ve basketbol şubesine bu konularda eleştiri getirebiliriz güzel noktaya değinilmiş.Spanoulis için ayrılan bütçe keşke kullanılmaya devam edilseydi.Çoğu kişi herhalde "Spanoulis'e sağlam bütçe ayırdıysak genel bütçe de iyi ya da Spa gelmedi ama ona ayırdığımız bütçeyle iyi adamlar getirebiliriz" düşüncesine girmiş ve haklılık payları yok değil.Örneğin 2 yıldan 3.7'ye Kleiza alınsa kimse hayır demezdi herhalde(Erceg'i beğenmediğimden değil,Kleiza'nın ne kadar iyi adam olduğundan bahsediyorum)Diyebilirsiniz ki sakatlık sorunu var,haklı olabilirsiniz.

Her ne kadar fena kadro kurmadığımızı düşünsem de işimizi biraz şansa bırakıyoruz sanki.Erceg,Jawai,Domercant,Göksenin,Engin'in sağlıklı olması ve Gordon'un raydan çıkmamasını dileyeceğiz gibi :)

Her şeye rağmen son şampiyonuz ve favori biziz.Ama bu yıl lig baya çekişmeli ve zorlu geçecek.

Ben burda Spanoulis gündeme geldiği gün yazmıştım, Spanoulis alınıp, pivot konusunda bütçe tasarrufuna gidilecekse hiç alınmasın daha iyi bizim kısa değil uzun ihtiyacımız vardı. Eğer Spanoulis'e 2.5 milyon euro gibi bir para ayrılıyorsa bu paradan biraz daha az bir miktara, istediğimiz oyuncuları alabilirdik mesela Fenerbahçe'nin aldığı Zoric için daha erken davransaydık alırdık bence çok da iyi olurdu. Konuşulduğu gibi Milicic,JianLian ve Haddadi'de istediğimiz sertliği net olarak verebilirdi. Ama bizim yönetimimiz "popülist" yaklaşmayı tercih etti.

Erceg konusunda olumsuz yaklaşmıyorum ama Erceg-Jawai konusunda şüphelerim var. N'Dong'un belli bir savunma performansı + orta mesafesi vardı, Jawai'nin N'Dong'a göre tek +'sı yaşıdır büyük ihtimalle.

Bir ara Planinic konusu gündeme geldi. Belirsizlik yaşayacağımız bir mevkii de oyun kurucu mevkisi, Arroyo'nun yaşı ilerledi ve biz bu sene top 16'ya kalırsak toplam 69 maç yapacağız (BBL Play Off + Türkiye Kupası hariç) bu kadar yoğun trafiği bu kadar uzun sürelerle kaldırması zor olacaktır. Planinic 1.250 milyon euro gibi gayet iyi bir rakama Efes'e geldi.

Bu transfer dönemi her branş açısından keşkelerle geçiyor, sonunun "şampiyon" ibareleriyle bitmesi tek temenni..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...