2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu son 4 sayfadıki yorumlara baktımda ciddi ciddi içimizde ya başka takımı destekleyen yada takımın başarısız olmasını isteyen kişiler mevcut,isim vermeyeceğim ama hiç yakışmıyor inanın yorumlarınız!siz ne kadar destk verdinizde yok euroleagude ya basketbol liginde başarısız görüyorsunuz takımı..rahat olun bu tarz arkadaşlara Koç Ergin hoca ve oyuncuları gereken cevabı parkede yine vericektir..malum ergin ataman düşmanları hanidir piyasada yok !!

Genel hatlarıyla olması beklenen dışında farklı bir şeyin olmadığı bir transfer sezonu geçirdik,bence aynı şeyi futbol içinde söylemek mümkün.

Burada ki genel kanıda olduğu gibi enseyi karartmaya da bu takviyeler ile uçarız demek de şu an için çok erken.

Yabancı transferi olarak benim beklentilerime yakın bir dönem geçirsek de (bir tek Spanoulis hamlesi içimde kaldı) yerli transferi açısından Sinan Güler dışında ekstra bir hamlenin özellikle 4-5 rotasyonu için yapılmaması biraz hayal kırıklığı yaratmadı değil.

Uzun lafın kısası kısalar için şu an da elimizde olabilecek en iyi yerli-yabancı oluşumunun olduğunu düşünüyorum.

Sağlıklı dönerse Domercant gibi bir takım lideri ve şutör, oyunu hem yönlendirmede hem de sorumluluk almada kendini ispat etmiş bir Arroyo, Gordon gibi dinamik, patlayıcı özellikleri yüksek hucuma heyecan ve çeşni katan bir alternatif ve Euroleague tecrübesi, Markoishvhili gibi düzen oyununda katkı verebilen ceza şutörü bir kısa, savunma sertliğine katkıları olacak Sinan-Göksenin gibi dişliler, düzen dışına çıktığımızda oyun sıkıştığında süpriz işler yapan Ender gibi alternatifler var.

Ancak aynı şeyi uzun rotasyonu için bu derece söylemek mümkün değil.

N'dong'u kaybederek kısalarda Arroyo, ve zaman zaman Gordon'un yaptığı oyun sıkışınca insiyatif alan oyuncu kontenjanından bir eksilip, yerine pick and roll'ü ondan bir tık üst seviyede oynasa da şutu olmayan ve daha statik ,kalıplı bir 5 tercihi yapıldı. Yani takımın sosunun lezzeti biraz ekşidi burası için.4 numara da ise Macvan'ın durumu kalıp kalmayacağı, kalırsa geçen sene ki gibi kötü mü olacağı veya bir türlü gösteremediği kendi potansiyeline yakın oynayıp oynayamacağı bu bölgede ki gücümüzü belirleyecek.

Ama tabi bir başka önemli noktada son 2 senede bir çok kez bize set çeken sakatlık sorunlarını artık yaşamamalı bu takım en azından bu sene, çünkü karşımızda artık bizden daha güçsüz olup rekabet içine girdiğimiz rakipler yok.

Galatasaray Bjelica, Zoric ve Kleiza'yı alsaydı yapılacak muhtemel yorumlar:

- Zoric kimdir, ne yapmış bugüne kadar? Adamın ilk defa adını 28 yaşında duyduk.
- Zoric'i alarak hedeflerin maksimum top 16 olduğunu gösterdik.
- Zoric üst düzey bir oyucu değil. Malaga'da çıkış yaptı ama, büyük bir takımda var mı başarısı?
- Milli takımda Luksa Andric'in yedeğiydi bu adam. Yazıklar olsun şube yönetimine!
- N'Dong şampiyon Barça'dan geliyoyordu, lig dokuzuncusu takımdan alınan adam mı yerini dolduracak?!

- Bjelica'yı geçen sezon başına kadar kim tanıyordu?
- Galatasaray oyuncu yetiştirme yeri mi?! Bjelica daha olmamış bir isim.
- Bjelica'da herşeyden biraz var, hiçbir şeyden tam yok.

- Kleiza iki senedir oynamıyor, bu kadar para verilir mi?
- Kleiza loser'dır. Hangi takıma kupa kazandırmış. Bu paraya kimler alınmazdı!
- Kleiza'yı getirerek koç büyük risk aldı. Bu kadar paraya kumar oynanmaz!

Abartı yoktur. Bu yorumlar veya benzeri gelecekti. Çünkü aynı senaryoyu her sene yaşıyoruz. Galatasaray SON ŞAMPİYONDUR ve ligin favorisidir. Üstelik uzun yıllar sonra ilk defa gerçek manada bu kadar favori olduğu bir sezona başlayacaktır. Yapılan transferler en kariyerli, en başarılı Türk koç Ergin Ataman'ın istediği oyunculardır. Ergin Ataman bu ligi iyi bilir, rakiplerini iyi tanır, ne yapması gerektiğini en iyi bilen de kendisidir. Özetle Galatasaray, rakiplerini yakalayacak değil, rakiplerince yakalanması gereken takım konumunda.

Oğuz hocam ellerinize sağlık,düşüncelerimin bire bir doğrultusunda sözler paylaşmışsınız...

Ergin hocaya lig şampiyonluğundan sonra mikrofon uzatılır, hocam ne diyorsunuz 24 yıl sonra gelen şampiyonluk için?

Ataman: (Daha önce bunu yapacağını biliyormuş gibi bir duruşla) Bu daha bir başlangıç. Yeni başlıyoruz. Şampiyonluk serileri oluşturmak, daha büyük başarılara ulaşmak için devam edeceğiz!

Bu hedefe inanan Galatasaraylılar tribünlerde olacak, ekran başında takımını izlerken heyecanlanacak, işin keyfini yaşayacak. Olması gereken de budur.

Beyler bende oyuncu bazında olmasa da teknik ekip, takım ve kimya yönünde rakiplerimizin çok önünde olduğumuzu düşünüyorum... Ancak burada transfer döneminden memnun olmadığı için var olan şampiyon takımımzı küçümseyen arkadaşlarımızı hoş karşılamadığım gibi, çok daha vizyonlu bir takım isteyen arkadaşlarımızıda basketboldan anlamayan, hain gibi itham eden arkadaşların yorumlarını da hoş karşılamıyorum... Hepimizin ortak isteği aynı aslında ve bir gerçek var ki şubenin idari yapılanması düzgün olsa, iyi bir sponsor vs diğer başlıkları ilgilendiren konular düzgün işlese , en azından düzgün bir yönetici başa konsa,1-2 Takviye ile Ergin Hoca ve elimizdeki kadro ile Final Four hedeflenir ve gelecektede aynı Türk rotasyonumuzu korumamızı sağlayacak 1-2 genç oyuncu takviyesi yapılırdı...Ne takımımızı küçümseyelim ne de hep destek tam destek felsefesi altında her yapılan doğrudur diyelim...Yoksa mükemmele ulaşamayız...

1- Ben bir Galatasaray'lı olarak Tur atlamayı 8 yaşında da başarı olarak görmedim bugün de.
2- Ergin Hoca dar rotasyon seviyor olabilir lakin 3 kulvarda başarı dar rotasyonla gelmez. Sadece grup aşamalarında 24 maçımız var.
3- Yanlış iş yaptığımızı hepiniz biliyorsunuz sadece kabul etmek istemiyorsunuz. Kim istemez başarılı olsun takım lakin bu kadro başarılı olamaz.
4- 2011-2012 euroleauge sezonu bizi yanıltmasın. Tekrar söylüyorum o gün gerçekleşmiş olan kadro yapısına göre "başarı" geçiciydi.
5- Bu rakibin yaptığı transferle alakalı değil senin transfer yapamamanla ilgili. Spa için uğraşılırken Planinic içinde çalışma yapılmalıydı. Jawai yerine Haddadi alınabilirdi. Mutlu Demir felaketi bile şubenin yapısını gösteriyor. Yahu imza attık mı atmadık mı bilen var mı?
Aklama - 11.07.2013 13:05 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org

20 gün geçmiş. Ben yönetici olsam arkadaşlar bu ne iş derim.

Açıkçası son günlerde moralim bozulmasın diye forumda özellikle bu sayfa altında yazılanları okumak istemiyorum.Evet basketbol şubesi idari yönetiminde bir başıbozukluk var,hepimizin ortak görüşü olarak eleştirdiğimiz kişi malum,ancak ben de dahil olmak üzere tahminimce bu sayfalarda yazılanlar okunduktan sonra insanların moralini bozan bu başıbozukluk değil bazı kişilerin taraftarın moralinin bozulmasına neden olan yorumlarıdır.
Forum'lar insanların düşüncelerini saygı sınırları çerçevesinde belirttiği-tartıştığı ortamlardır.Ancak aynı zamanda forumların bir diğer işlevi paylaşılan ortak payda her ne ise bunun etrafında sinerji yaratmaktır.Artık bazı görüşler tamamiyle moral bozucu-yerden yere vurucu-umut kırıcı-motivasyon bozucu ve sadece negatiflik yayan düşünce ve sözlerden ibarat olmaya başladı.Ben şahsen bu yorumları okudukça bunları yazanların forumda görüş bildirmekten se tek amaçlarının eleştiri yaparak kendi ego'larını tatmin etmek olduğunu düşünür hale geldim.
Ve çok şaşırtıcı bir şekilde bu yorumlar isminin yanında yazan yaşı ile ve daha önce veya şimdide bulunduğu statüsü ile her açıdan daha olgun-daha yatıştırıcı ve forumun genelini oluşturan daha genç arkadaşlara örnek olması gereken insanlardan geliyor.Eğer gerçekten kendinize bir misyon yüklemek istiyorsanız bu misyon takımı yerden yere vurup müneccim ile akraba olduğunuzu gösterir kesin ve kararlılık gösteren "bu takım başarısız olacak" yorumları yapmak yerine genç arkadaşlara örnek olan-motive edici-umut verici yorumlar yapmak olmalı.
Lütfen kelimeleri cımbız ile çekip "yani ne diyelim kötüye de iyi mi diyelim" demeyin... Çok şükür ki M.Ö. dışında içimizi kasvete boğacak başka bir neden yok.
HOCAYA VE TAKIMA GÜVENELİM,DESTEK VERELİM YETER ... SAHADA SON TER DAMLASINA KADAR SAVAŞACAK BİR TAKIM VE HOCA OLDUĞUNDAN ŞÜPHESİ OLAN SANIRIM YOKTUR... BİZE DÜŞEN DE BU TAKIMA ONLARI ÜLKENİN HER YERİNDE SESİ KISILANA KADAR DESTEKLEYECEK BİR TARAFTAR GRUBU OLDUĞUNDAN ŞÜPHEYE DÜŞÜRMEMEKTİR ...
Forum Yönetimi'ne ; Yazdıklarımın konu başlığı ile ilgisi olmadığının farkındayım , ancak olumsuz yorumların tamamı bu başlıkta!...

1- Ben bir Galatasaray'lı olarak Tur atlamayı 8 yaşında da başarı olarak görmedim bugün de.
2- Ergin Hoca dar rotasyon seviyor olabilir lakin 3 kulvarda başarı dar rotasyonla gelmez. Sadece grup aşamalarında 24 maçımız var.
3- Yanlış iş yaptığımızı hepiniz biliyorsunuz sadece kabul etmek istemiyorsunuz. Kim istemez başarılı olsun takım lakin bu kadro başarılı olamaz.
4- 2011-2012 euroleauge sezonu bizi yanıltmasın. Tekrar söylüyorum o gün gerçekleşmiş olan kadro yapısına göre "başarı" geçiciydi.
5- Bu rakibin yaptığı transferle alakalı değil senin transfer yapamamanla ilgili. Spa için uğraşılırken Planinic içinde çalışma yapılmalıydı. Jawai yerine Haddadi alınabilirdi. Mutlu Demir felaketi bile şubenin yapısını gösteriyor. Yahu imza attık mı atmadık mı bilen var mı?

Euroleague'de tur atlamayı başarı olarak görmüyorum diyorsunuz; ama bu şampiyonada kupa kazanmış bir Türk takımı var mı? Benim bildiğim bir Efes Pilsen'in 1996'da kazandığı Koraç Kupası var; bir de BJK'nin geçen yıl kazandığı Challenge Cup... İkisi de kendi döneminin 3. basamak Avrupa Şampiyonası idi.

Basketbol tarihimizde henüz 2. basamak kupayı bile kazanan Türk takımı yokken; 1. basamak turnuvada tur atlamayı, Top 8 kovalamayı nasıl başarı saymıyoruz, anlayamıyorum?

Euroleague'de tur atlamayı başarı olarak görmüyorum diyorsunuz; ama bu şampiyonada kupa kazanmış bir Türk takımı var mı? Benim bildiğim bir Efes Pilsen'in 1996'da kazandığı Koraç Kupası var; bir de BJK'nin geçen yıl kazandığı Challenge Cup... İkisi de kendi döneminin 3. basamak Avrupa Şampiyonası idi.

Basketbol tarihimizde henüz 2. basamak kupayı bile kazanan Türk takımı yokken; 1. basamak turnuvada tur atlamayı, Top 8 kovalamayı nasıl başarı saymıyoruz, anlayamıyorum?

Başarı sadece kupadır senin ismini tarihe kupa geçirir. 20 yıl sonra 2011-2012 euroleauge sezonunun sadece şampiyonu hatırlanacak. 5 milyon avro bütçeyle top 8 yaparsın başarıdır derim ama 15 milyon avro bütçeyle top 8 başarı değildir. Elbette gelenek oluşturulmalı ben bugün şampiyon olunsun demiyorum zaten ama bu yolda adım atılmalı. Niyet gösterilmeli. Bu da Erceg ve Mutlu Demir'le olmaz. Baş ya da başaltı oyuncuları alacaksın.

1-) 23 sene şampiyon olamamış, tarihinde ilk kez euroleague'e katılmış bir takım başta final four hedefiyle değil, kalıcı olma hedefiyle euroleague'e hazırlanmalıdır. Dolayısıyla Top-16 / Top 8 bir başarıdır.

2-) Doğru oyuncu varsa elinde, rotasyon dar olsa da başarı gelir, CSKA son 2 senede elindeki geniş rotasyona rağmen şampiyon olamadı, Olympiakos ise 11-12 kişilik bir rotasyonla şampiyon oldu hatta final maçı (Gecevicius - DNP, Katsivelis - 4:15, Shermadini - 6:12, Powell - 6:09) 8-9 kişilik rotasyon.

3-) Bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorsunuz neye dayanarak ?

Siz yıldız transferine meraklı olabilirsiniz, belki hoca istemedi Haddadi'yi? transfer listesini beraber mi yapıyorsunuz? Tamam büyük ihtimal istediği alınmadı alternatif alındı. Kaldı ki alternatifi kötü bir oyuncu değil.

Taraftar bir anda Ülker gibi 35 milyon euroluk takım kurulsun ister ama olmuyor maalesef bu işler zamanla yerine oturuyor. Ülker gibi birileri de bize su gibi para akıtmıyor maalesef. Bu yıl ilk 8 yaparız önümüzdeki yıl son 4 için kadroya 1-2 ekleme daha yaparız. Ayaklarımız yere basa basa ilerleyelim.

Başarı sadece kupadır senin ismini tarihe kupa geçirir. 20 yıl sonra 2011-2012 euroleauge sezonunun sadece şampiyonu hatırlanacak. 5 milyon avro bütçeyle top 8 yaparsın başarıdır derim ama 15 milyon avro bütçeyle top 8 başarı değildir. Elbette gelenek oluşturulmalı ben bugün şampiyon olunsun demiyorum zaten ama bu yolda adım atılmalı. Niyet gösterilmeli. Bu da Erceg ve Mutlu Demir'le olmaz. Baş ya da başaltı oyuncuları alacaksın.
Haklısınız. Tarih şampiyonları yazar. Ancak bunun için öncelikle tarih yazacak seviyeye gelmemiz lazım. İkinci kez katılıp da bu seviyeye gelmek kolay değil.

Bildiğim kadarıyla bizim bu seneki bütçemiz 15 miyon dolar civarı idi. Yani yaklaşık 10 milyon euro... Sizin kastettiğiniz baş ve baş altı oyuncuları alabilmek için 15-20 milyon euro bütçe lazım. Ki buna rağmen yönetim Spa'yı almak istedi. Ama olmadı.

1-) 23 sene şampiyon olamamış, tarihinde ilk kez euroleague'e katılmış bir takım başta final four hedefiyle değil, kalıcı olma hedefiyle euroleague'e hazırlanmalıdır. Dolayısıyla Top-16 / Top 8 bir başarıdır.

2-) Doğru oyuncu varsa elinde, rotasyon dar olsa da başarı gelir, CSKA son 2 senede elindeki geniş rotasyona rağmen şampiyon olamadı, Olympiakos ise 11-12 kişilik bir rotasyonla şampiyon oldu hatta final maçı (Gecevicius - DNP, Katsivelis - 4:15, Shermadini - 6:12, Powell - 6:09) 8-9 kişilik rotasyon.

3-) Bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorsunuz neye dayanarak ?

Siz yıldız transferine meraklı olabilirsiniz, belki hoca istemedi Haddadi'yi? transfer listesini beraber mi yapıyorsunuz? Tamam büyük ihtimal istediği alınmadı alternatif alındı. Kaldı ki alternatifi kötü bir oyuncu değil.

Yıldız değil takıma direkt üst düzey katkı verecek oyuncu istiyorum. Erceg lig de verir de Euroleaege'de ne kadar verir. İnşaallah verir katkı lakin bu sezon çok uzun. Bakın kendiniz diyorsunuz 11-12 kişilik rotasyonla oynadılar diye. 11-12 kişilik rotasyon dar rotasyon değildir tüm sezon boyu. Lakin Ergin Ataman 8-9 kişiyle oynamayı tercih ediyor. Madem bu kadar dar kadroyla oynayacak bari adama en iyilerini sunun.

Yıldız değil takıma direkt üst düzey katkı verecek oyuncu istiyorum. Erceg lig de verir de Euroleaege'de ne kadar verir. İnşaallah verir katkı lakin bu sezon çok uzun. Bakın kendiniz diyorsunuz 11-12 kişilik rotasyonla oynadılar diye. 11-12 kişilik rotasyon dar rotasyon değildir tüm sezon boyu. Lakin Ergin Ataman 8-9 kişiyle oynamayı tercih ediyor. Madem bu kadar dar kadroyla oynayacak bari adama en iyilerini sunun.

(Arroyo-Ender-Sinan-Göksenin-Cenk-Markoishvili-Erceg-Macvan-Ersin-Furkan-Jawai-Domercant-Gordon)

ortada 13 kişilik bir rotasyon var zaten hoca elinden geldiği kadar sık kullanır bu rotasyonu

ben burda yönetimin popülist tavrını eleştiririm sadece, spanoulis'in getireceği popülerlik düşünülerek seferber oldular 2.5 milyon euro veririz filan, baktılar o olmadı madem verebiliyordunuz neden Davis'e vermediniz, Lampe'ye verdiniz diye sorarım.. Sorulması gereken bu. bence.

ben burda yönetimin popülist tavrını eleştiririm sadece, spanoulis'in getireceği popülerlik düşünülerek seferber oldular 2.5 milyon euro veririz filan, baktılar o olmadı madem verebiliyordunuz neden Davis'e vermediniz, Lampe'ye verdiniz diye sorarım.. Sorulması gereken bu. bence.

ünal aysal yönetiminin pazarlama konusu olabilecek oyuncu dışında futbolda ki tutumu ile çok örtüşüyor işte bu dediğiniz.

Futbolda da Shaqiri, Bernard gibi çok faydalı olabilecek isimler benzer gerekçeler ile alınmamıştı.
Ama sonra gidip çok daha maliyetli Sneijder,Drogba gibi isimler kadroya katıldı.

Oysa o dönemlerde Shaqiri için 1-2 Milyon Euro bonservis fazla versek iş tamamdı. Bernard ise yine kendisi için istenen 10 Milyon Euro yüzünden olmamıştı diye hatırlıyorum.

Başkan ismi tanınmayan veya kendi bilmediği isimlere yatırım yapmıyor bu bir gerçek.

Belki Spa için 2.5-3 Milyon Euro'yu bile gözden çıkarmıştı ama gidip Lampe'ye 1 Milyon Euro buy-out+ 1.5-2 senelik vermiyor, yani bütçesi opportunity transferi üzerine kurulu.

Allah Allah, saçmalamadan da öte zırvalamaya başladınız iyice. Başarı kime göre? Bi Planinic veya Hadadi alınmadı diye mi bu çığırtkanlık? Hem bu senin görüşün. Belli ki hoca Jawai'yı daha iyi görüyor. Senin dediğin adamlar olmadı diye mi başarısız olacağız. Hadi ya! Çok biliyorsunuz maaşallah basketbolu. Yeter artık. N'dong yerine 35'li Hüseyin Beşok alınsaydi anlardım ama bu çerçevede söylediklerin çok anlamsız. (yanlış anlaşılmasın Hüseyin'i çok severim, yaşından ötürü öyle dedim). Belli bir kadromuz var, onun üstüne takviye yaptık. Uçacak veya uçmayı gerektireçek konumda değildik zaten. Off, gına geldi.

Artık takımın geleceği hakkında yapılan olumsuz yorumlar iyi niyetten yoksun olmaya başladı.O öve öve bitiremedeğiniz takımın taraftarlarına bizim takımı sorsalar emin olun onlar bile sizin kadar negatif ve umutsuz olamazlar.Hakikaten yaptığınız yorumlar ve düşünceleriniz sıktı bunaltti.Artık silkinin ve kendinize gelin ben napıyorum deyin.Tamam eğer mutlu olcaksaniz takım kötü gittiğinde "bakın gördünüz mü ben demiştim" deme hakkı sizin.Çok mutlu olcaksaniz o zaman kendinizle ovunebilirsiniz oldu mü rahatladınız mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...