Öncelikle Bjk ile dağlar kadar fark var derken 1. grup aşamasını değil top 16 grup aşamasını kast ettim. Bence uzun soluklu maçlarda süpriz yapabilme oranı daha fazla. Diğer türlü final oynayan 2 takım senin grubuna düşme ihtimali doğabiliyor.
Gelelim senin meşhur saçma vizyonuna; ben o sene için kurulan takımın yaptığının başarısızlık olarak kabul edilemeyeceğini söylüyorum (gerçekçi bir yaklaşım), sen hakikaten ekstra bir başarı sağlamış takımları örnek vererek başarısız olduğunu söylüyorsun. Vizyon vizyon diye kafa ütülediğin şey buysa bende yok..
Haklı olduğun bir konu var bütçeyi yönetimler verir. Ama bu bütçeyi vermelerini sağlayacak bir ışık görmek isterler. O takım (hatta 1 sene önce) o ışığı önce taraftara verdi. Sonrasın da yönetime. Bugünün güçlü Galatasaray'ın da o takımın da katkısı yadsınamaz.
Unutmadan senin Fb dediğin benimse kat ve kat fazla bütçeli takımlardan kastımın da ''Aynı sezon bizimle benzer bütçelerdeki Kazan ve Bilbao çeyrek final yaptı.'' cümlesinin başarı kıstasının ne kadar saçma olduğunu göstermek içindi. Sağol son yazdığınla daha da destekledin.
Örnek aldığın Bilbao ve Kazan hangi grupta bu sene?
Ben kimsenin başarı/başarısızlık durumuna bakmam. Kendi takımın ne yapmış , ne yapabilir ona bakarım. O sene benim için hedef Euroleague'ye kalmak ve orada iz bırakabilmekti. O takım bunu başardı mı? Bence başardı. İsterse Kazan/Bilbao ikilisinden biri o kupayı almış olsun benim gözümde o takımın başarılı olduğu gerçeği değişmez.
Dünya'da mevcut bütün spor branşlarında turu geçmek için maç adedi arttıkça favorilerin avantajlı olduğu gerçeği varken sen aksini iddia etmeye devam et. (Hatta sana futboldan bir örnek vereyim.Türkiye Kupası'nda favoriler erken elenmesin diye eleminasyon sisteminden grup sistemine geçildi).Uzun soluklu maçlarda sürpriz sonuçlar seni kurtarmaz istikrar yakalaman gerekir.Ama maç adedi az ise evinde iki sürpriz yapar bir anda potaya girersin.Tüm dünyada kabül görmüş bir realitedir.Hepsini geçtim Bjk'de, biz de 2.tur oynadık başarı anlamında iki takım da aynı sonucu yakaladı, hatta denk statüde yani ilk turda gruptan adamlar 3. biz ise 4. çıktık.
Ben Mahmuti'nin 2. senesi için bir başarı yakalayamadık dedim hala diyorum.Çift hanelerde milyon dolarlarla takım kur, ilk turda olimpia ve prokum'u ( ki adamlar kriz nedeniyle son maçlara genç takımla çıktılar)geç, 2.turda elen, ligde playoffta Tofaşı ele ardından elen , Türkiye Kupası'nda Antalya'yı ele ardından elen.Hakkaten çok başarılı bir sezon geçirmişiz.Bu takımları elemek için mi o kadar para harcandı?Harcanan paranın çeyreği ile bile bu takımlar eleyebilirdik.
Gelelim bütçe hikayesine.Galatasaray'da son zamanlarda basketbola yatırım kümede kaldığımız sezonun ardından başladı.Senin mantığınla o sezonun gidişatından tüm yönetim o kadar memnunmuş ki bir anda yatırım yapma kararı alıp bütçe arttırımını sağlamışlar.Bu işlerin ışıkla mışıkla alakası yok.Siena yıllardır ortalığın tozunu atıyordu.Ne oldu? Sponsor bulamadılar, krizden etkilendiler, yönetim para bulamadı, bir anda küçüldüler.Bjk taraftarı , şimdi biz atmosfer yaratabilir miyiz diye korktuğumuz Sinan Erdem'i cehenneme çevirdi ancak yeterince işik verememişler demek ki , yine de takımları küçüldü.Bu işler yönetimin sana para bulup bulamayacağına bakar. Kendinizi hikayelerle avutmayın.Taraftar da başarılı olunacak bir kadro oluşturulursa salona gider.Yıllardır Ayhen'i Şahenk'i dolduramıyorduk, girona maçını 200 kişiyle kazandı bu takım.Bütçe arttı, taraftar geldi, geçin bu işleri
Gelelim vizyona, daha doğrusu senin vizyonsuzluğuna.Başarı sana sunulan imkanlarla oluşan beklentiden daha iyisini yapmaktır.10-15 milyon dolarlık takım kur, euroleaguuede 2. tur oyna (ki 2. tur oyanamayanı dövüyorlar, 5-6 milyon dolarlık takımlar bile oynuyorlar 2. turu), ligde tofaş'ı ele sonra elen, kupada Antalya'yı ele sonra elen.Ligin sıradan antrenörlerinden biri bile o kadar bütceli takımla bunu yapar.Biz hangi kulvarda beklenenden, harcanan parayla kurulan takımdan, oluşan beklentiden fazlasını yapmışız ki ortada başarı olsun.Mesela Cska ikide bir final four oynar, ancak kupayı alamazlarsa coachlarını değiştirler.Neden?Çünkü harcadıkları para kupayı kazanacak seviyededir.Aksini başarı olarak kabül etmezler.Vizyon budur.30 milyon euroluk takım kur, çeyrek final oyna, tarihimizde bu bir ilk de, kendini başarılı say.İşte senin vizyonsuzluğun da bu.
Ha bu arada Bilbao geçen sene bizim 2. turda havlu attığımız kupada neredeymiş bir bak bakayım.Kazan'a da bak ayrıca, bizim elendiğimiz grubu kaçıncı bitirmişler.Belki biraz aydınlanırsın.Adamların ligleri ile bizim ligimiz bir ya o yüzden onların eurolegue 'e gidememesiyle bizim gitmemiz aynı şey.Hatta bu sene Eurolegue'e katılan Gora, Bayern, Kızılyıldız da Bilbao ile Kazan'dan başarılı.İşte senin mantaliten bu kadar