2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karamsar olmaya gerek yok. Sezon başlasın, takımı bir görelim. Mevcut kadro yetersiz kalısa, mutlaka sezon içinde gerekli bölgelere takviye yapılacaktır.

Bazı taraftarlarda, sanki bu kadro ile tüm sezonu bitirmek zorundaymışız gibi bir psikoloji seziyorum. Transfer işi yaz aylarıyla sınırlı değil. Geçen sene, sezon başındaki takımımız ile sezon ortasındaki takım arasında çok ciddi farklar vardı.

Umarım bu sene, geçen sezonki gibi büyük değişiklikler yaşamak zorunda kalmayız tabi... Ancak kadroda soru işaretlerinin olması bizleri ümitsizliğe sürüklememeli. Öyle ya da böyle, bir kadro kuruldu. Biz bu takıma destek vermeliyiz.

burada her şey kağıt üstünde ki transferlere bakılıyor. çok gereksiz karamsarlıklar var. takımın geçen senekinden daha kötü olduğu kısmına katılmıyorum.(jawai Ndong kadar içeriği kararttığı sürece hiç bir sorun yaşamayız)
bizim savunmacı 5 numaraya şutör bir 4 numaraya ihtiyacımız vardı. jawa inin kalıbı diğer adaylardan çok daha iyi ve içeriği kaplayıcı durumda. burada daha iyi seçenek, Ndong un kalması veya Milicic olurdu. bu ikisi de olmadığına göre en iyi seçim bu denilebilir. Bunun yanında Sinan Güler geldi. savunmacı bir kısamız hemde yerli bir seçeneğimiz daha oldu. buraya bir de Henry geldi mi, bu kısa rotasyonu kimde var.

rakiplar bizden daha fazla transfer yapmak zorunda zaten. geçen seneki takımlara bakıldığında fb den en az 2 seviye daha üst bir takımdık.aldıkları oyuncular ağırlıklı olarak bizi en çok zorlayan andersen yerine alınan oyuncular. zaten sadece o bölgede bize karşı bir şeyler yapıyorlardı...
kadroları şöyle bir ortaya koyun, içeri de oynanacak maçlarda sadece 3 yabancı sınırlamasını hatırlayın. o zaman kağıt üstünde bile bizim kadro daha iyi olabilir.aldıkları en faydalı isim İzzet belki de.(yerli rotasyonu açısından) geçen sene İlkan ın kağıt üstünde ne kadar faydalı olacağını tartışmıştık. şimdi İlkan ve İzzet bir birlerinden süre çalacaklar. İzzet in çok fazla şekilde oynamaya ihitacı var. Ritmi nasıl yakalar oda bir muamma açıkcası.
Macvan bize geçen sene ne katkı verdi? hele sonlara doğru hiç bir katkısı olmadı. Buna rağmen rakiplere karşı çok üstündük. şimdi şutör bir 4 numaranın bizim takımı ne kadar daha tehlikeli hale getireceğini bir düşünün, bunun yanına Arroyo nun bizim kadroda olduğunu hatırlayın buna birde Henrynin geleceğini ekleyin. tüm bunlara bir de Ergin Ataman fakötünü ekleyin.
hala karamsarlık kaldıysa, kusura bakmayın...

Transferin pekçok parametresi var.Oyuncu seni isteyecek. Kulüp kabul edecek vs. vs. Biz N'dong'u getirdiğimiz sezon Barca'da Jawai'nin aldığı süreden fazlasını da almıyordu, fazlasını da atmıyordu, fazla rebount da çekmiyordu. Ancak iyi oyuncuydu, kariyeri belliydi ve katkı vereceği kesindi burun kıvıranlar oldu tıpkı Jawai gibi. Onu da göreceğiz.
Kadro, yıldız ve uyum derken çok uzağa gitmeye gerek yok. Geçen yılki Efes'e bakalım. Dusko gibi MVP'yi, Lakers'da bile ciddi süreler alan Farmar'ı ve Vujacic'i, Barac'ı ve Gordon'u olan takıma her zaman iş yapan Shipp'i ekelediler. Yerli rotasyonu zaten ligin en iyisiydi. Koç'ta hepimizin saygı duyduğu Mahmuti. Sonuç?
Her zaman söylüyorum Ataman'ın diğerlerinde farkını. Adam yeri geldiğinde Kartal Özmızrak'ı oynatarak BJK'nin o yarım kadrosunu şampiyon yaptı. Domercant, Erceg ve Jawai'ye bir de Sinan'ı ekledik ki bence Ergin hoca ile patlama yapacak Sinan. Hiç faydalanamadığımız Göksenin de var. N'dong'u kaybettik doğru. Keşke Macvan gitseydi ve sırf EL'de oynatmak için N'dong kalsaydı ama kalmadı adam. Tüm ısrarlara rağmen kalmadı. O zaman yapacak birşey yok. Bence geçen seneki takım potansiyelinin üzerine en az %30 koyduk. Nereye kadar götürür bizi? Barca, CSKA yine çok sert takviyeler yaptı.
FB ise takviye yapıyor ancak bence Kleiza dışında çok fazla fark yaratacak bir takviye yok. Onun da durumunu göreceğiz. Andersen de Batiste'de geldiklerinde yer yerinden oynamıştı.
Obradovic'e diyecek birşey yok ancak FB'nin o huzur bulmaz bizans entrikası dolu şube yapısı içinde ne kadar dayanır, bu değirmende öğütülmeden ne kadar direnç gösterir onu göreceğiz.

Birkaç şey söylemek istiyorum.
Öncelikle sayın Mithat bey kusura bakmayında insanları çok olumsuz etkiliyorsunuz. Belli kulüple ilgili kişidel sıkıntılarınız var ama bu sorunlardan dolayı gelip forumda insanları kışkırtıcı yazılar yazmayın lütfen herşeyin bir sınırı var abartıyorsunız bazen.
İkinci olarak da hep Ülker´in transferlerinden koçundan vs. den bahsediyorsunuz. Biraz takımınızla ilgilenmeye başlayın artık. GÜVENİN ŞU TAKIMA. Yok Ülker şöyle böyle şunu aldılar bunu aldılar. Almışsa aldılar bizde sonuçta eksiklerimizi tamamlamadık mı neyin derdindesiniz siz böyle. Eğer takımada güvenmiyorsanız gelip burada ortamı da kızıştırmayın.

Öncelikle beni tanımadığınız için ön yargılı davrandığınızı belirtmek isterim.Ben tabiki hocayada takımada sonuna kadar güveniyor vede inanıyorum.

Benim altını ısrarla çizdiğim konu diğer takımların transferleri değil,bu sene ligin çok daha zorlu ve daha çok alternatifli geçeceği.Birde bu lige kupa ve Avrupa ligini eklersek bizim takımımız geçen seneye göre daha fazla sıkıntı yaşayacağı yönünde.Şimdi transfer ettiğimiz oyuncular basketbolun marka takımlarından geldi,orda daha fazla alternatifli kadrolarda oynadılar ve süreleri mantıklı paylaştılar.

Şimdi bu sene bu takıma çok değil 2 adet yerli alsalardı örnek guard mevki Tutku veya Kerem 4 numara için İzzet veya Orhan bizim kadromuz nasıl olurdu rakiplerimiz için.

Buraya yazdığınız suçlamaların altını doldurmanızı tavsiye ediyorum.

Ben de Mithat Bey'i tanimiyorum lakin kisisel hirslarini buraya aktardigi hissiyati bende de oluştu. Benim Ergin Ataman'in açiklamalarindan anladigim , hocanin istedigi transferlerin yapildigi yonunde. Ergin Ataman ' in kurguladigi sistem olustuktan sonra rakiplerin ne yaptigi acikcasi beni cok ilgilendirmiyor.

Madem yazdınız nasıl bir kişisel hırsım varmış hangi konuda bunuda yazarsanız daha şık olur yoksa çamur at izi kalsın olmaz.Daha önemlisi hangi konuda yanlış ve abartılı yazmışım onuda belirtmeniz lazım.Ben ne demişim önce iyi okuyup anlayın sonra fikir beyan edin.TAVSİYE

Hala forumda iyimser olan arkadaşlarımız var!!! Soruyorum bu kadro hadi erceg de dahil olsun euroleuge,tbl,kupa bu üç kulvarda tam randıman veririmi? sakatlık ihtimalini göz önüne almıyorum bile.Siz neden bahsediyorsunuz,kleiza ile ilgilenildimi evet kim aldı.İzzet'le ilgilenildimi evet kim aldı.

Daha neyin polyanasını oynuyorsunuz.Bu oyuncuları ATAMAN istemedimi?

Ergin Ataman'in Kleiza ve Zoric bize de teklif edildi ancak takin kimyasina uymaz diye istemedim aciklamasindan sonra bu yorumunuz bana abartili geldi o yuzden yazdim , kirici olduysam ozur dilerim ama çabamizin adi bir: GALATASARAY

Ergin Ataman'in Kleiza ve Zoric bize de teklif edildi ancak takin kimyasina uymaz diye istemedim aciklamasindan sonra bu yorumunuz bana abartili geldi o yuzden yazdim , kirici olduysam ozur dilerim ama çabamizin adi bir: GALATASARAY

Zoric'i hoca istemedi,kleiza ise hoca burda kulüp içi dayanışma sergiledi.Kırıcı değil ancak gerçekler farkılı ona üzülüyorum.Gerçek kabul etmesekde var olandır.

PF: Savanovic, Kerem
C: Semih, Barac, Deniz

PF: Kleiza, Bjelica, İlkan, İzzet
C: Zoric, Oğuz (Kaya ayrılıyor)

PF: Erceg, Ersin
C: Jawai, Furkan

Rakiplerimizin ve bizim uzun rotasyonumuz bu şekilde. Bilhassa yazmadıklarımdan Macvan gider, şayet kalırsa da 7. yabancı konumunda olacağından lig rotasyonunda yer almıyor zaten. Mutlu Demir'i ise kayda değer görmüyorum, mevcut kapasitesi Galatasaray seviyesinin çok altında, saçma sapan bir transfer işte.

Buralara kaliteli bir "yerli takviyesi" yapılmaması beni çok ürkütüyor. Hedeflerimiz yüksekse, sadece 4 kalburüstü uzunla olmaz, büyük sıkıntı yaşarız. Kaldı ki rekabetin çok daha sert olacağı bir sezon bizi bekliyor...

hayır pf pozisyonunda tam 3 oyuncusu varken izzeti niye aldılar onu anlamıyorum. aynı pozisyonda 4 kişi olaak şimdi. maksat g.saray dan oyuncu kapmak. futbolda da böyle bunlar.

İzzet'i almalarının sebebi; "rakibinin güçlenmesine izin verme".

Zira kendilerinin İzzet'e ihtiyacı yoktu ama biz alabilsek önemli bir açığımızı gidermiş olacaktık, buna müsaade etmediler. Adamların sırf bizi güçlendirmemek adına yapmakta sorun görmediği bir hamleye cevap veremeyişimiz ise çok acı!

Yeri burası olmasa da İzzet'e asıl ihtiyacı olmayan takım biziz.

Macvan-Dudley-Erceg var elimizde şu anda.

Fenerbahçe'de ise Bjelica-İlkan var.Kleiza'yı 3 -Bogdanovic'i 2 oynatacaklar zaten bu belli oluyor.

Macvan'ı göndersek dahi İzzet yeniden yapılanan bir Fenerbahçe'de bizden daha fazla süre bulur net gerçek bu.

İzzet konusunda rakibimize laf ediyoruz ama yaz başından beri İzzetle ilgilenen onlardı.Ben geçen yıl adımızın geçtiğini çok hatırlıyorum ama bu yıl doğru düzgün İzzet ve Galatasaray adını yan yana görmedim.Bu yüzden elimizden aldılar,güçlenmemizi istemiyorlar mantığını pek doğru bulmuyorum.

Öte yandan İzzet gelseydi iyi olurdu gerçekten.Zaten yerli rotasyon olarak iyi seviyedeydik.İzzet ile bunu artırabilirdik,rakibimiz zayıf olan yerli rotasyonuna genç bir çekirdek ekledi.

Daha önce de dediğim gibi karamsar olmaya gerek yok.Efes ve F.Ülker'in bizden çok transfer yapmaya ihtiyacı vardı.Kleiza içimde ukte kalan bir isim tabi ki hele makul fiyata oynadığını düşünürsek.Ama bu benim kişisel beğeniden kaynaklı bir şey :) Onun dışında Erceg transferinden de gayet memnunum.Hocanın bildiği biri,kariyerinin en verimli dönemlerinden birini Ergin Atamanla yaşadı Erceg.Bunu unutmayalım.

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes Türkiye Şampiyonlarında yıldızlaşan 99'lu, 2000'li, 2001'li gençleri birer birer alıyorlar. Madem konumuz 2013-14 Transfer Dönemi ve şubeden bazıları burayı takip ediyorlar biz de mesajımızı verelim. Bu tür gençleri kadromuza katın lütfen. Özellikle de Galatasaraylı olan gençleri Galatasaraylılık ruhuyla uzun yıllar kadromuzda görmek isteriz. Altyapıya ilgi lütfen.

Galatasaray Liv Hospital

C Furkan Aldemir Nathan Jawai Mutlu Demir
PF Zoran Erceg Milan Macvan Erwin Dudley
SF Henry Domercant Manuchar Markoishvili Cenk Akyol
SG Jamont Gordon Sinan Güler Göksenin Köksal
PG Carlos Arroyo Ender Arslan Engin Atsür

Böyle alternatifli kadroya laf çarpıtmak ayıp oluyor.

Herkese günaydınlar,

Muhtemelen artık trasnferlerimiz bitti. Her ne kadar ben 4-5 oynayabilen türk oyuncusu istesemdde (kerem gönlüm,izzet) bizim istememizle olmuyor maalesef.
Kadromuza bakarsak belkide geçen seneye göre kalite farkımız çok artmadı ama seçeneklerimiz çok arttı. Öncelikle sakat olan oyuncalarımız göksenin,henry dönmesi ile rotasyonumuz artcak.Bu önemli bir avantaj olcak özellikle BBL de bence en iyi rotasyon bizde olcak. Ender, Engin ( Aralık da dönsede ), Sinan, Göksenin,Cenk,Ersin,Furkan,Mutlu (her ne kadar fazla süre almıycaksada). Bu isimlere baktığımızda 7 tane çok iyi oyuncumuz var.

Yabancılara gelince ise evet soru işaretlerimiz çok. Arroya bütün sezonu kaldırabilcekmi, henry nasıl dönecek, jawai-erceg takıma nasıl uyum sağlıycak vb. Bu soru işaretlerinin cevabını bize Ergin hoca vericek. O da bizim kadar Galatasaraylıdır, bu forma için kalbi atıyodur. O da bizim kadar kulübü düşünüyodur. Bence ERgin hocanın kesin bildiği bişey vardır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...