2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu kadronun tek soru işareti olan yeri uzun rotasyonu. 4 oyuncu gözüküyor. Macvan kalırsa o 5. uzun olacak gibi. 3 yabancı 2 yerli yerine 3 yerli 2 yabancı riski azaltırdı ama bu seviyede alınabilecek yerli oyuncu da aklıma gelmiyor.

Bence artık şu kıyas olayını bıraksakta artık kendi takımımıza odaklansak ?
Çünkü bütçe farkı çok açık ortada zaten. o yüzden mevcut şartlar altında en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
ve uzun rotasyonundaki negatifliği winner'larla kapatıyoruz zaten..
Artık bu kadroyu en verimli şekilde kullanmak ATAMAN'ın elinde.
PF: Savanovic, Kerem
C: Semih, Barac, Deniz

PF: Kleiza, Bjelica, İlkan, İzzet
C: Zoric, Oğuz (Kaya ayrılıyor)

PF: Erceg, Ersin
C: Jawai, Furkan

Rakiplerimizin ve bizim uzun rotasyonumuz bu şekilde. Bilhassa yazmadıklarımdan Macvan gider, şayet kalırsa da 7. yabancı konumunda olacağından lig rotasyonunda yer almıyor zaten. Mutlu Demir'i ise kayda değer görmüyorum, mevcut kapasitesi Galatasaray seviyesinin çok altında, saçma sapan bir transfer işte.

Buralara kaliteli bir "yerli takviyesi" yapılmaması beni çok ürkütüyor. Hedeflerimiz yüksekse, sadece 4 kalburüstü uzunla olmaz, büyük sıkıntı yaşarız. Kaldı ki rekabetin çok daha sert olacağı bir sezon bizi bekliyor...

semih-barac ikilisi jawai-furkan ikilisinden daha iyi diye kıyasmı yapılmış yoksa ben mi yanlış anladım? lütfen bana semih-barac ikilisini övmediğinizi söyleyin.

semih-barac ikilisi jawai-furkan ikilisinden daha iyi diye kıyasmı yapılmış yoksa ben mi yanlış anladım? lütfen bana semih-barac ikilisini övmediğinizi söyleyin.

Yanlış anlamışsın. Rakiplerimizin ve bizim 4-5 rotasyonlarımızı yazdım ve sayıca en dar uzun rotasyonun bizde olduğunun, bunun da sıkıntı yaratacağının üzerinde durdum.

kerem gonlum efes`ten ayrildi ve su anda bosta mi? gecene sene ELde cok kritik isler yapmisti; tecrubesiyle takima cok faydali olur inancindayim.

izzet`i fulker aldiysa gonlum`u de bizim almamiz gerekir diye dusunuyorum.

onun disinda bir problemim yok benim kadroyla, biz sistem oturtmak icin ugrasmayacagiz; gecen sene kurulan sistemi daha da ileriye goturmek icin baslayacagiz; rakipler ise kadro kimyasinu oturtmaya calisacaklar. sadece 4 numaraya birisi daha gelse hic fena olmayacak.

Kerem Gönlüm Efes'ten ayrıldıysa hemen alalım. Bu sefer de gelmemek gibi bir eşeklik yapmaz sanırım. Ama Mahmuti'nin bırakacağını sanmam.

Arkadaşlar bazılarınızı gerçekten anlamaya çalışsamda anlayamıyorum. Geçen sene İlkan için yazdınız, yönetime, teknik kadroya söylendiniz İlkan fb'nin elinde resmen patladı. Bu sene İzzet için aynı şeylerin yazıldığını görüyorum. İzzet gelişimini henüz tamamlamış bir oyuncu değil, bunu kabul ediyorum ayrıca FB tercihide gelişimini tamamlamamış bir oyuncu için son derece yanlış bir tercih. Keşke Türk basketbolu için bir segment alt bir takımda ancak ortalama 30 dakika oynayabileceği bir takıma transfer olsaydı. İlkan için yazmıştım ve haklı çıktım. İzzet içinde şunu belirtmek istiyorum, yaşı 15-20 yaşında olanlar bilmeyebilir ancak İzzet bu kafayla oynamaya devam ederse Mustafa Kemal Bitimden öteye gidemez...

Kerem Gönlüm Efes'ten ayrıldı muhabbeti nereden çıkıyor ? Kerem geçen yıl Efes ile iyi bir para karşılığı 2 yıl sözleşme imzaladı. Kerem 2014 yazında boşa çıkacak. 36-37 yaşında olacak.

Arkadaşlar bazılarınızı gerçekten anlamaya çalışsamda anlayamıyorum. Geçen sene İlkan için yazdınız, yönetime, teknik kadroya söylendiniz İlkan fb'nin elinde resmen patladı. Bu sene İzzet için aynı şeylerin yazıldığını görüyorum. İzzet gelişimini henüz tamamlamış bir oyuncu değil, bunu kabul ediyorum ayrıca FB tercihide gelişimini tamamlamamış bir oyuncu için son derece yanlış bir tercih. Keşke Türk basketbolu için bir segment alt bir takımda ancak ortalama 30 dakika oynayabileceği bir takıma transfer olsaydı. İlkan için yazmıştım ve haklı çıktım. İzzet içinde şunu belirtmek istiyorum, yaşı 15-20 yaşında olanlar bilmeyebilir ancak İzzet bu kafayla oynamaya devam ederse Mustafa Kemal Bitimden öteye gidemez...

yanlış mantık kuruyorsunuzda o yüzden. şimdi geçen seneki rezalet fenerbahçe düzeniyle hangi basketçi kaybolmadıki bi söylermisiniz. yahu koskoca bo kayboldu gitti ilkanmı kaybolmayacak. geçen sene ergin ataman ın düzeniyle oynasaydı ilkan böylemi olurdu. aynı şekilde izzette öyle. ilkan da izzet te türk basketbolunda gelişime açık kaliteli basketçilerdir. ama tabii geçen seneki fener düzeninde devam etselerdi kaybolup giderlerdi. ilkanıda izzetide bu seneki kadromuzda 4 rotasyonuna istemezmiydiniz. belki siz istemezdiniz ama ben çok net isterdim. o yüzden ben geçen sene ilkan ın böyle olacağını söylemiştim demekte çok doğru değil. izzet in ve ilkan ın bu sene obra nın elinde ve sisteminde parlamayacağını nereden biliyoruz. ben şahsen izzet i bu sene takımımda görmeyi çok istedim. ama olmadı.

bu arada yukardaki mesajlarada katılıyorum. olacak izzeti alamadık ama ihtimal varsa, olmuş bi kerem gönlüm ü alalım bari.

Mesele İlkan ya da İzzet değil. Potansiyeli olan gençleri kaptırmak. Aradaki farkı bir anlarsınız. Bakın futbolda yaptılar 20 yaş altı takımından parlayan tüm gençleri topladılar. amaç oynatmak değildi ki (ha kazara tutarsa o başka) amaç genç futbolculara her zaman daha fazla şansa veren Galatasaray yapısına kaptırmamaktı ve başarılı oldular. Mahmud Hanefi vardı geleceğin sol beki dediler silindi gitti. İlhan Parlak vardı silindi gitti.

Serkan Er;
yanlış anlamış olmama sevindim. Çünkü 2 rakibimiz karşısında ne pota altı olarak ne de kadro olarak aşşağıda kalır olduğumuzu düşünmüyorum. Fenerbahçe bir tek 4 numarada biraz avantajlı, o da biraz. ve koç faktörleri var gerisi fasa fiso. Efesteki kerem-dusko-semih-barac 4lüsünü bizim uzun rotasyonuyla kıyaslamam bile, 2 senedir gördük, görüyoruz ne olduklarını.

bu forumdaki karamsar havayı ve telaşe memurluğunu anlayamıyorum bi türlü. Ne zaman baksam bir tane olumlu mesaj yok anasını satayım. Geçen senede böyleydi Fenerbahçe ve Efesin karşısında ezilip madara oluyorduk güya buradaki arkadaşlara göre. neyse kendi kadro yorumumu da belirtip kısa keseyim, kafa şişirmeyelim;

kadro olarak ligin en iyi kadrosuna sahibiz hem de baya bi farkla. Evet pota altı bölgemiz kalite olarak değil de rotasyon olarak belki rakipleri karşısında zorlanacak gibi gözüküyor olabilir (ki ben buna katılmıyorum) oraya bi kerem-izzet gibi yerli alsak kafalar daha rahat edebilir ama atladığınız bir konu var, kısa ve yerli rotasyonunda rakiplerimizden fersah fersah öndeyiz ve gordon,sinan,göksenin,marko gibi pota altı savunmasına 10 numara yardım getiren oyunculara sahibiz. oturmuş kemik kadro ve sistemimizden bahsetmiyorum bile. hele sağlam domercantin nasıl oynayacağı konusuna hiç girmiyorum. kısacası taş gibi kadro ve staffa sahibiz, yapmamız gereken sadece geçen seneki gibi çok çalışmak, yılmamak.

2 senedir şampiyon olan futbol takımını bile fener'in yaptığı transferlerle kıyaslayıp "adamlar transfer yaptı, biz bekliyoruz" yazanlar varken, basketbol takımını bu kadar yerin dibine sokmaya çalışmalarını normal karşılıyorum, şu içimizdeki zihniyetten bir türlü kurtulamadık, bir türlü anlatamadık kendi içimizdekilere Galatasaray'ın gücünü..

Ergin Hoca varken Phil Jackson gelse farketmez. Çok samimi soyluyorum. Arroyo gibisini nerde bulcaklar guar konusunda Allah aşkina. Hadi gelse ne farkeder. Sinan Goksenin Gordon gibi rakip takimin en onemli kisalarini darmaduman eden kisalarimiz varken Spa'yi getirseler farketmez. Benim koca ve takima guvenim sonsuz. İnsaAllah birde Sinan Erdem'e gecip taraftarimizin gucunu azaltacak bir hamle olmazsa taraftar ustunlugumuz de var. Bir an once sezon baslasin :) Kim ağa kim bey görelim :)

Salon dolu olduğu sürece Abdi İpekçi'de bizi kimse yenemez. Transferler vs. hepsi bir yere kadar. Bu kadronun inanılmaz bir potansiyeli var. Hiçkimseden çekinecek halimiz yok. Yeter ki salonu dolduralım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...